Atlantis voitti Sinipaidat 0–2 (0–1) tasaisessa ottelussa

24/01/2016
Otteluraportti

Tampere Unitedin valmistautuminen Sinipaitojen osalta ensi lauantaina alkavaan Suomen Cupiin jatkui sunnuntai-iltana harjoitusottelulla Atlantis FC:tä vastaan. Ottelusta muodostui tasainen kamppailu, mutta Kakkosessa pelaava Atlantis osoitti tasonsa maalintekopaikoissa, ja voitti ottelun 0–2 (0–1). TamUlla oli jalkeilla vahva kokoonpano, joten ottelu antoi päävalmentaja Mikko Mäkelälle runsaasti tietoa joukkueen tilanteesta kolmen yhteisen harjoitusviikon jälkeen. Seurayhteisön talvisesta innostuksesta kertoo se, että Pirkkahallin lehtereillä ottelua seurasi yli parisataapäinen yleisö.

Harjoitusottelu

0 – 2

Pirkkahalliin oli saapunut mukavasti yleisöä
Pirkkahalliin oli saapunut mukavasti yleisöä
Sinikaarti oli luonnollisesti paikalla
Sinikaarti oli luonnollisesti paikalla

Ottelu alkoi hienoisessa Atlantiksen hallinnassa Sinipaitojen päästessä palloihin lähinnä vastahyökkäyksissä. Vierailijoiden paras paikka oli reilusta 20 metristä ylärimaan potkaistu vapaapotku kymmenen minuutin kohdalla. Tämän jälkeen kenttätapahtumat alkoivat pikkuhiljaa tasoittua, ja myös Sinipaidat pääsivät maalipaikoille. Tuomas Lehdellä oli ensimmäinen maalipaikka, mutta tämä ei aivan onnistunut kurottamaan jalkaansa Niclas Kalatsevin syöttöön. Myöhemmin myös Verneri Uimonen pääsi maalipaikkaan noustuaan laidaltaan boksiin, mutta Atlantiksen erinomaisesti pelannut maalivahti Eemeli Lohvansuu tuli oikea-aikaisesti vastaan ja torjui jalallaan.

Verneri Uimonen tekopaikassa
Verneri Uimonen tekopaikassa
Victor Solomon puskee 0–1
Victor Solomon puskee 0–1

Atlantiksen johtomaali syntyi onnekkaasti, kun vapaapotku pomppasi TamU-puolustuksesta suoraan vapaana olleelle Victor Solomonille, jolla oli helppo työ puskea pallo maalin takanurkkaan. Sinipaidat eivät maalista lannistuneet, ja jakson lopulla maalintekopaikat olivat vielä Ali Koljosella kaukovedosta sekä Tuomas Lehdellä Koljosen keskityspallosta. Molemmat vedot karkasivat kuitenkin ohi maalin. Atlantis puolestaan pelasi läpi ottelun yllättävän usein pitkiä palloja, ja tätä myöden pallonhallinta oli ajoittain selvästi Sinipaidoilla.

Tuomas Lehden veto karkaa yli maalin
Tuomas Lehden veto karkaa yli maalin
Tuomas Savinainen tuo palloa ylös
Tuomas Savinainen tuo palloa ylös

Toinen jakso tuo TamUn lähemmäksi maalia

Toisella jaksolla ottelu jatkui tasaisena, mutta jakson ainoan maalin kuittasi Atlantis. Laitapuolustajana viimeisen puolituntisen pelannut Juho Kanto menetti pallon vaarallisessa paikassa syvällä omalla kenttäpuoliskolla, ja Joakim Ärilän nopea syöttö vapautti John Dighan vapaaseen maalintekopaikkaan. Tämä ohitti maalivahti Jussi Siltasen tyylikkäällä laukauksella ja lukemat olivat ratkaisevan tuntuisesti 0–2.

Etenkin jakson loppupuolella myös Sinipaitojen maali oli lähellä. Paluuta kentille tekevä Jan Riikonen oli pirteä ja oli laidallaan mukana useassa vaarallisessa hyökkäyksessä. Riikosen tapaan vaihtopelaajana sisään tullut Valtteri Uimonen pääsi kärkeen siirryttyään pariin kertaan tekopaikkaan, mutta tällä kertaa viimeistely ei onnistunut. Yksi parhaista paikoista oli puolittain läpi päässeellä Riku Oraksella, mutta vastaan tullut maalivahti pelasti tämänkin tilanteen.

Valtteri Uimonen tekopaikassa
Valtteri Uimonen tekopaikassa
Maalivahti Eemeli Lohvansuu peittää Verneri Uimosen laukauksen
Maalivahti Eemeli Lohvansuu peittää Verneri Uimosen laukauksen

Ottelun jälkeiset kommentit

TamU-valmentaja Mikko Mäkelä oli tappiosta huolimatta verrattain tyytyväinen näkemäänsä: ”Vaikka jalkapallo on tuloslaji, näin kun eletään tammikuuta kokonaisuus on tärkeämpi. Kun muistetaan että joukkue on reenannut vasta kolme viikkoa yhdessä, niin siihen nähden nähtiin kentällä jo paljon hyviä asioita.”

”Paljon on töitä edessä, mutta onneksi on talvi aikaa hioa yhtenäisyyttä ja peliideaa kuntoon”, Mäkelä jatkaa. ”Pelikontrolli oli ajoittain hyvää ja pelirohkeus myös. Pystyttiin luomaan jo tukku hyviä maalipaikkoja, ja vaikka tänään ei osunutkaan, niin jatkossa varmasti pallo löytää tiensä perille saakka. Peli-ilme oli hyvällä tasolla niinkuin sen pitää olla jatkossakin, kun pelataan noin upeiden fanejemme edessä!”

Pelaajistaan Mäkelä nostaa esiin kaksi: Eetu Rahkola saa erityisesti maininnan upeasta peli-ilmeestään, näytti kapteenin esimerkkiä! Riku Oras oli jatkuvasti aktiivinen ja jätti kilometrejä kentälle paljon.” Näiden lisäksi lehtereillä kiiteltiin Ali Koljosen ajoittaista dominointia keskikentän pohjalla sekä laajan syöttövalikoiman ja painavan laukauksen esittelemistä. Lisäksi kehuja keräsivät koko ottelun varmasti laitapuolustajana pelannut Tuomas Savinainen sekä toisella jaksolla mukaan tullut ja hyökkäyksiä hyvin katkonut toppari Mika Lindroos. Myös Jan Riikosen paluu oli lupauksia antava.

”Tästä on hyvä jatkaa kohti cupin peliä! Iso kiitos vielä erikseen FANEILLE – upea seura ja maan parhaat fanit”, päättää Mäkelä kommenttinsa.

Seuraavan kerran TamU pelaa Pirkkahallissa ensi viikonloppuna, kun Suomen Cupin toisella kierroksella vastaan asettuu paikalliskilpailija Tampereen Peli-Toverit. Ottelu pelataan lauantaina klo 11 alkaen. Tervetuloa paikalle!

Harjoitusottelu

0 – 2

( 0 – 1 )

Yleisöä:
205

34' Victor Solomon
79' John Digha

Yleisöä:
205

1 Jussi Siltanen
3 Tuomas Savinainen
5 Eetu Rahkola C 85'
7 Jussi Rasva 46'
9 Tuomas Lehti 62'
11 Lauri Saari 72'
13 Niclas Kalatsev 46'
15 Riku Oras 35'
16 Verneri Uimonen 48'
22 Tuomas Alanen 72'
31 Ali Koljonen
2 Mika Lindroos 46'
9 Juho Kanto 72'
10 Jonne Keränen 72'
19 Valtteri Uimonen 46'
25 Jan Riikonen 62'
26 Mika Kytöviita
27 Chakib Belbachir
29 Mehdi Fennane
Ei kokoonpanotietoja

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

21.7. TamU naiset - FC Nokia 1 – 1

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

27.7. klo 12 PIF - TamU naiset

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49