24.1.2016

 
 

Atlantis voitti Sinipaidat 0‚Äď2 (0‚Äď1) tasaisessa ottelussaTampere Unitedin valmistautuminen Sinipaitojen osalta ensi lauantaina alkavaan Suomen Cupiin jatkui sunnuntai-iltana harjoitusottelulla Atlantis FC:t√§ vastaan. Ottelusta muodostui tasainen kamppailu, mutta Kakkosessa pelaava Atlantis osoitti tasonsa maalintekopaikoissa, ja voitti ottelun 0‚Äď2 (0‚Äď1). TamUlla oli jalkeilla vahva kokoonpano, joten ottelu antoi p√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§lle runsaasti tietoa joukkueen tilanteesta kolmen yhteisen harjoitusviikon j√§lkeen. Seurayhteis√∂n talvisesta innostuksesta kertoo se, ett√§ Pirkkahallin lehtereill√§ ottelua seurasi yli parisataap√§inen yleis√∂.

Pirkkahalliin oli saapunut mukavasti yleisöä

Pirkkahalliin oli saapunut mukavasti yleisöä

Sinikaarti oli luonnollisesti paikalla

Sinikaarti oli luonnollisesti paikalla

Ottelu alkoi hienoisessa Atlantiksen hallinnassa Sinipaitojen päästessä palloihin lähinnä vastahyökkäyksissä. Vierailijoiden paras paikka oli reilusta 20 metristä ylärimaan potkaistu vapaapotku kymmenen minuutin kohdalla. Tämän jälkeen kenttätapahtumat alkoivat pikkuhiljaa tasoittua, ja myös Sinipaidat pääsivät maalipaikoille. Tuomas Lehdellä oli ensimmäinen maalipaikka, mutta tämä ei aivan onnistunut kurottamaan jalkaansa Niclas Kalatsevin syöttöön. Myöhemmin myös Verneri Uimonen pääsi maalipaikkaan noustuaan laidaltaan boksiin, mutta Atlantiksen erinomaisesti pelannut maalivahti Eemeli Lohvansuu tuli oikea-aikaisesti vastaan ja torjui jalallaan.

Verneri Uimonen tekopaikassa

Verneri Uimonen tekopaikassa

Victor Solomon puskee 0‚Äď1

Victor Solomon puskee 0‚Äď1

Atlantiksen johtomaali syntyi onnekkaasti, kun vapaapotku pomppasi TamU-puolustuksesta suoraan vapaana olleelle Victor Solomonille, jolla oli helppo työ puskea pallo maalin takanurkkaan. Sinipaidat eivät maalista lannistuneet, ja jakson lopulla maalintekopaikat olivat vielä Ali Koljosella kaukovedosta sekä Tuomas Lehdellä Koljosen keskityspallosta. Molemmat vedot karkasivat kuitenkin ohi maalin. Atlantis puolestaan pelasi läpi ottelun yllättävän usein pitkiä palloja, ja tätä myöden pallonhallinta oli ajoittain selvästi Sinipaidoilla.

Tuomas Lehden veto karkaa yli maalin

Tuomas Lehden veto karkaa yli maalin

Tuomas Savinainen tuo palloa ylös

Tuomas Savinainen tuo palloa ylös

Toinen jakso tuo TamUn lähemmäksi maalia

Toisella jaksolla ottelu jatkui tasaisena, mutta jakson ainoan maalin kuittasi Atlantis. Laitapuolustajana viimeisen puolituntisen pelannut Juho Kanto menetti pallon vaarallisessa paikassa syv√§ll√§ omalla kentt√§puoliskolla, ja Joakim √Ąril√§n nopea sy√∂tt√∂ vapautti John Dighan vapaaseen maalintekopaikkaan. T√§m√§ ohitti maalivahti Jussi Siltasen tyylikk√§√§ll√§ laukauksella ja lukemat olivat ratkaisevan tuntuisesti 0‚Äď2.

Etenkin jakson loppupuolella myös Sinipaitojen maali oli lähellä. Paluuta kentille tekevä Jan Riikonen oli pirteä ja oli laidallaan mukana useassa vaarallisessa hyökkäyksessä. Riikosen tapaan vaihtopelaajana sisään tullut Valtteri Uimonen pääsi kärkeen siirryttyään pariin kertaan tekopaikkaan, mutta tällä kertaa viimeistely ei onnistunut. Yksi parhaista paikoista oli puolittain läpi päässeellä Riku Oraksella, mutta vastaan tullut maalivahti pelasti tämänkin tilanteen.

Valtteri Uimonen tekopaikassa

Valtteri Uimonen tekopaikassa

Maalivahti Eemeli Lohvansuu peittää Verneri Uimosen laukauksen

Maalivahti Eemeli Lohvansuu peittää Verneri Uimosen laukauksen

Ottelun jälkeiset kommentit

TamU-valmentaja Mikko M√§kel√§ oli tappiosta huolimatta verrattain tyytyv√§inen n√§kem√§√§ns√§: ”Vaikka jalkapallo on tuloslaji, n√§in kun elet√§√§n tammikuuta kokonaisuus on t√§rke√§mpi. Kun muistetaan ett√§ joukkue on reenannut vasta kolme viikkoa yhdess√§, niin siihen n√§hden n√§htiin kent√§ll√§ jo paljon hyvi√§ asioita.”

”Paljon on t√∂it√§ edess√§, mutta onneksi on talvi aikaa hioa yhten√§isyytt√§ ja peliideaa kuntoon”, M√§kel√§ jatkaa. ”Pelikontrolli oli ajoittain hyv√§√§ ja pelirohkeus my√∂s. Pystyttiin luomaan jo tukku hyvi√§ maalipaikkoja, ja vaikka t√§n√§√§n ei osunutkaan, niin jatkossa varmasti pallo l√∂yt√§√§ tiens√§ perille saakka. Peli-ilme oli hyv√§ll√§ tasolla niinkuin sen pit√§√§ olla jatkossakin, kun pelataan noin upeiden fanejemme edess√§!”

Pelaajistaan M√§kel√§ nostaa esiin kaksi: Eetu Rahkola saa erityisesti maininnan upeasta peli-ilmeest√§√§n, n√§ytti kapteenin esimerkki√§! Riku Oras oli jatkuvasti aktiivinen ja j√§tti kilometrej√§ kent√§lle paljon.” N√§iden lis√§ksi lehtereill√§ kiiteltiin Ali Koljosen ajoittaista dominointia keskikent√§n pohjalla sek√§ laajan sy√∂tt√∂valikoiman ja painavan laukauksen esittelemist√§. Lis√§ksi kehuja ker√§siv√§t koko ottelun varmasti laitapuolustajana pelannut Tuomas Savinainen sek√§ toisella jaksolla mukaan tullut ja hy√∂kk√§yksi√§ hyvin katkonut toppari Mika Lindroos. My√∂s Jan Riikosen paluu oli lupauksia antava.

”T√§st√§ on hyv√§ jatkaa kohti cupin peli√§! Iso kiitos viel√§ erikseen FANEILLE ‚Äď upea seura ja maan parhaat fanit”, p√§√§tt√§√§ M√§kel√§ kommenttinsa.

Seuraavan kerran TamU pelaa Pirkkahallissa ensi viikonloppuna, kun Suomen Cupin toisella kierroksella vastaan asettuu paikalliskilpailija Tampereen Peli-Toverit. Ottelu pelataan lauantaina klo 11 alkaen. Tervetuloa paikalle!

Ei kokoonpanotietoja