5.1.2022

 
 

Arttu Raittinen tuo energiaa Sinipaitojen yläkertaanTampere United on täydentänyt hyökkäysosastoaan Arttu Raittisella. Päävalmentaja Jukka Listenmaan mukaan 21-vuotias kärkipelaaja osuu fyysisiltä ominaisuuksiltaan täydellisesti Sinipaitojen pelitapaan. Raittinen on tulevalla kaudella Avitor Sähkö Oy:n kummipelaaja.

Tarkkaavaisimmat Tampere Unitedin kannattajat kiinnittiv√§t huomionsa Arttu Raittiseen jo viime kaudella, kun Raittinen n√§htiin PJK:n paidassa molemmissa otteluissa TamUa vastaan. Viimeist√§√§n n√§iss√§ otteluissa Raittinen j√§tti muistimerkkins√§ Sinipaitojen valmennusjohtoon.

”Aloitin aikanaan Ilveksess√§ mist√§ siirryin HJS:n riveihin. Sielt√§ sitten PJK:n kautta TamUun”, Raittinen itse k√§y l√§pi oman pelaajapolkunsa.

Viime kaudella Raittinen pelasi PJK:ssa 15 ottelua viimeistellen niissä viisi maalia. Tulevan kauden sarjataso Kakkonen ei ole Raittiselle myöskään vieras. Kaudella 2020 Raittinen pelasi 11 ottelua HJS:n riveissä ja sitä edeltävällä kaudella kolme ottelua Ilveksen kakkosjoukkueen väreissä kyseisellä sarjatasolla.

Arttu Raittisen edeltävä kausi Kakkosessa HJS:n kanssa jäi hieman vajaaksi armeijan takia, ja mies itse uhkuu pelihalua uuden Kakkosen kauden alla.

”En ole listannut itselleni henkil√∂kohtaisesti sen suurempia tavoitteita, mutta ehdottomasti tavoitteena on nyt saada ehj√§ Kakkosen kausi. Edellinen kuin meni intin takia v√§h√§n sivuun.”

Tampere Unitediin liittymisestä Raittinen on innoissaan.

”Hyv√§ll√§ fiiliksell√§ l√§hden t√§h√§n mukaan. Mukana on paljon laadukkaita pelaajia ja taustoilla osaamista jokaiselle paikalle.”

Omiksi vahvuuksikseen Arttu Raittinen näkee yksi vastaan yksi pelaamisen ja tilanteenvaihdot. Myös fysiikka nousee esille.

”Se on ollut minulla aina hyv√§. Olen pyrkinyt pit√§m√§√§n voimani ja nopeuteni kunnossa, mutta on sen eteen sitten joutunutkin t√∂it√§ tekem√§√§n.”

Fysiikkatestien ykkönen

Tampere United piti tiistai-iltana fysiikkatestit joukkueelleen. Päävalmentaja Jukka Listenmaa ei peittele tyytyväisyyttään Raittisen tulosten suhteen.

”Arttu oli varmaankin testien voittaja kokonaisuutena. Kaverilla on todellakin fysiikka kunnossa, ja mukana on viel√§ √§√§rimm√§inen nopeus. Voidaan sanoa, ett√§ paketti on siis kunnossa”, Listenmaa myh√§ilee.

Listenmaa näkee, että ominaisuuksiensa puolesta Raittinen sopiikin erinomaisesti Tampere Unitedin pelitapaan.

”Raittinen on fiksun tuntuinen kaveri, joka reagoi erinomaisesti pallonmenetyksiin. Pid√§mme h√§nt√§ hy√∂kk√§√§j√§n√§, mutta tarvittaessa laitakin h√§nelt√§ onnistuu. Siell√§ h√§n pelasi meit√§ vastaan viime kaudellakin molemmat ottelut.”

Arttu Raittisen sopimus kattaa kauden 2022 ja pitää sisällään option kaudesta 2023.

Kaikkiaan kaudelle 2022 on nyt julkistettu 18 pelaajasopimusta, ja lis√§√§ uutisia on tulossa piakkoin. Niit√§ odotellessa kannattaa hankkia kausikortti tulevalle Kakkosen kaudelle. Kakkosen B-lohko pelataan poikkeuksellisesti 13 joukkueen voimin, joten Kausikortti kattaa per√§ti 12 sarjakauden kotiottelua. Lis√§ksi hintaan sis√§ltyv√§t Suomen Cupin kotiottelut, joita on varmuudella tulossa ainakin yksi, sill√§ Suomen Regions’ Cupin finalistina TamU saa automaattisesti kotiedun ensimm√§isess√§ cup-ottelussaan.

Yleisimmin hankitut kausikortit löytyvät napeista tämän uutisen lopusta, ja loput vaihtoehdot eli erilaiset yhdistelmät ja VIP-kausikortit löydät TamU-kaupasta osoitteesta tampereunited.fi/kauppa.

Tampere Unitedin sopimuspelaajat kaudelle 2022:

Anton Bright (p, kk)
Eric Bullock (h)
Eino-Veikko Ek (p, h)
Arttu Haapala (kk)
Topias Järvelä (kk)
Severi Kankkunen (p)
Roope Kostiainen (h)
Paavo Kujala (p, h)
Antti Kuusinen (mv)
Arttu Mättö (kk)
Jesse Oksanen (kk)
Farhad Rahimi (h)
Arttu Raittinen (h)
Eetu Räisänen (kk)
Aapo Sipponen (mv)
Mauno Sirén (p, h)
Jesse Vuori (p)
Thanasis Zeris (mv)

Kausikortit kaudelle 2022

Katso Arttu Raittisen haastattelu