Arttu Raittinen tuo energiaa Sinipaitojen yläkertaan

05/01/2022 TamU
Uutinen

Tampere United on täydentänyt hyökkäysosastoaan Arttu Raittisella. Päävalmentaja Jukka Listenmaan mukaan 21-vuotias kärkipelaaja osuu fyysisiltä ominaisuuksiltaan täydellisesti Sinipaitojen pelitapaan. Raittinen on tulevalla kaudella Avitor Sähkö Oy:n kummipelaaja.

Tarkkaavaisimmat Tampere Unitedin kannattajat kiinnittivät huomionsa Arttu Raittiseen jo viime kaudella, kun Raittinen nähtiin PJK:n paidassa molemmissa otteluissa TamUa vastaan. Viimeistään näissä otteluissa Raittinen jätti muistimerkkinsä Sinipaitojen valmennusjohtoon.

”Aloitin aikanaan Ilveksessä mistä siirryin HJS:n riveihin. Sieltä sitten PJK:n kautta TamUun”, Raittinen itse käy läpi oman pelaajapolkunsa.

Viime kaudella Raittinen pelasi PJK:ssa 15 ottelua viimeistellen niissä viisi maalia. Tulevan kauden sarjataso Kakkonen ei ole Raittiselle myöskään vieras. Kaudella 2020 Raittinen pelasi 11 ottelua HJS:n riveissä ja sitä edeltävällä kaudella kolme ottelua Ilveksen kakkosjoukkueen väreissä kyseisellä sarjatasolla.

Arttu Raittisen edeltävä kausi Kakkosessa HJS:n kanssa jäi hieman vajaaksi armeijan takia, ja mies itse uhkuu pelihalua uuden Kakkosen kauden alla.

”En ole listannut itselleni henkilökohtaisesti sen suurempia tavoitteita, mutta ehdottomasti tavoitteena on nyt saada ehjä Kakkosen kausi. Edellinen kuin meni intin takia vähän sivuun.”

Tampere Unitediin liittymisestä Raittinen on innoissaan.

”Hyvällä fiiliksellä lähden tähän mukaan. Mukana on paljon laadukkaita pelaajia ja taustoilla osaamista jokaiselle paikalle.”

Omiksi vahvuuksikseen Arttu Raittinen näkee yksi vastaan yksi pelaamisen ja tilanteenvaihdot. Myös fysiikka nousee esille.

”Se on ollut minulla aina hyvä. Olen pyrkinyt pitämään voimani ja nopeuteni kunnossa, mutta on sen eteen sitten joutunutkin töitä tekemään.”

Fysiikkatestien ykkönen

Tampere United piti tiistai-iltana fysiikkatestit joukkueelleen. Päävalmentaja Jukka Listenmaa ei peittele tyytyväisyyttään Raittisen tulosten suhteen.

”Arttu oli varmaankin testien voittaja kokonaisuutena. Kaverilla on todellakin fysiikka kunnossa, ja mukana on vielä äärimmäinen nopeus. Voidaan sanoa, että paketti on siis kunnossa”, Listenmaa myhäilee.

Listenmaa näkee, että ominaisuuksiensa puolesta Raittinen sopiikin erinomaisesti Tampere Unitedin pelitapaan.

”Raittinen on fiksun tuntuinen kaveri, joka reagoi erinomaisesti pallonmenetyksiin. Pidämme häntä hyökkääjänä, mutta tarvittaessa laitakin häneltä onnistuu. Siellä hän pelasi meitä vastaan viime kaudellakin molemmat ottelut.”

Arttu Raittisen sopimus kattaa kauden 2022 ja pitää sisällään option kaudesta 2023.

Kaikkiaan kaudelle 2022 on nyt julkistettu 18 pelaajasopimusta, ja lisää uutisia on tulossa piakkoin. Niitä odotellessa kannattaa hankkia kausikortti tulevalle Kakkosen kaudelle. Kakkosen B-lohko pelataan poikkeuksellisesti 13 joukkueen voimin, joten Kausikortti kattaa peräti 12 sarjakauden kotiottelua. Lisäksi hintaan sisältyvät Suomen Cupin kotiottelut, joita on varmuudella tulossa ainakin yksi, sillä Suomen Regions’ Cupin finalistina TamU saa automaattisesti kotiedun ensimmäisessä cup-ottelussaan.

Yleisimmin hankitut kausikortit löytyvät napeista tämän uutisen lopusta, ja loput vaihtoehdot eli erilaiset yhdistelmät ja VIP-kausikortit löydät TamU-kaupasta osoitteesta tampereunited.fi/kauppa.

Tampere Unitedin sopimuspelaajat kaudelle 2022:

Anton Bright (p, kk)
Eric Bullock (h)
Eino-Veikko Ek (p, h)
Arttu Haapala (kk)
Topias Järvelä (kk)
Severi Kankkunen (p)
Roope Kostiainen (h)
Paavo Kujala (p, h)
Antti Kuusinen (mv)
Arttu Mättö (kk)
Jesse Oksanen (kk)
Farhad Rahimi (h)
Arttu Raittinen (h)
Eetu Räisänen (kk)
Aapo Sipponen (mv)
Mauno Sirén (p, h)
Jesse Vuori (p)
Thanasis Zeris (mv)

Kausikortit kaudelle 2022

Katso Arttu Raittisen haastattelu

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

17.4. TamU - FC Inter 2 0 – 0 rpk.

12.4. SalPa - TamU naiset 1 – 3

16.4. TamU 2 - EIF 0 – 11

20.4. klo 19 TamU - Ilves 2

20.4. klo 14 TamU naiset - PIF

27.4. klo 15 TP-49 - TamU 2