Arttu Mättö jatkaa sarja­nousun hakemista TamUn keski­kentän pohjalla

25/01/2023 TamU
Uutinen

Tampere Unitedin ensimmäisen kertaan kaudella 2019 tullut ja kaudesta 2021 alkaen jälleen mukana ollut Arttu Mättö, 25, jatkaa Tampere Unitedissa. Keskikentän pohjapelaajan sopimus kattaa kauden 2023. Viime kaudella Mätöltä jäi muutamia pelejä väliin loukkaantumisten takia, mutta tästä huolimatta hän kuului joukkueen avainpelaajiin. Tulevalla kaudellakin hän tarjoaa päävalmentaja Jukka Listenmaalle keskikentälle puolustavan vaihtoehdon, joka ei pallolisessa pelissä välttämättä tee usein erityisen näyttäviä suorituksia, mutta syöttää pallot isolla prosentilla oman joukkueen pelaajille.

Arttu Mättö

  • Syntynyt 21. joulukuuta 1997
  • Kasvattjaseurat Ikaalisten Urheilijat ja Tampereen Pallo-Veikot, mutta pelasi ensimmäiset pelinsä Kakkosessa Tampere Unitedissa kaudella 2019.
  • Kausi 2023 on jo neljäs Tampere Unitedin keskikentän pohjalla.

TamUssa on mukava pelaajan olla, sillä täällä saa keskittyä pelaamiseen.

- Arttu Mättö
Keskikenttäpelaaja

Jos jotain oppia viime kaudesta alkaneelle kaudelle voidaan ottaa, niin vaatimustaso ja harjoittelun laatu pitää pystyä kesällä ja pitkälle syksyyn korkeana, jos halutaan noususta taistella.

- Arttu Mättö
Keskikenttäpelaaja

Arttu Mättö pelasi ensimmäiset pelinsä Kakkosen tasolla nimenomaan Tampere Unitedissa kaudella 2019. Tuolloin hänet palkittiin kauden päätteeksi Tampere Unitedin parhaana tulokkaana, mikä oli siinä mielessä itsestään selvä valinta, että Mättö pelasi tuolla kaudella koko joukkueesta eniten pelejä ja myös minuutteja kertyi eniten.

”Niistä ajoista olen kehittynyt ihan jokaisella osa-alueella. Fyysisesti olen varmasti paremmassa kunnossa ja pallollinen peli on kehittynyt varmasti silloisesta. Nämä tulee ensimmäisenä mieleen”, peilaa Mättö neljän vuoden takaiseen.

Mättö on opittukin tuntemaan Tampere Unitedissa pelaajana, joka ei välttämättä tee niitä kaikkein näyttävimpiä suorituksia pallon kanssa, mutta syöttää pallon toistuvasti varmasti oman joukkueen pelaajille.

”Allekirjoiitan tämän kyllä. Pyrin saamaan paljon pallonriistoja ja voittamaan kakkospalloja, ja siitä pelata sittten omille”, Mättö summaa.

Yhteistyö jatkuu tuttujen valmentajien kanssa

Kauden 2019 jälkeen TamUn pudottua Kolmoseen Mättö palasi yhdeksi kaudeksi kasvattajaseuraansa TPV:hen hakemaan peliminuutteja Kakkosessa, mutta tämän jälkeen hän on ollut kaupungin sinisellä puolella. Tampere Unitedin päävalmentajan on tämän ajan ollut Jukka Listenmaa, joka on Arttu Mätölle tuttu jo juniorivuosilta.

”Kyllähän se on hyvä, että on tutut valmentajat ja on helppo jatkaa kun ei ole kaikki uutta”, Mättö toteaa.

”TamUssa toimii asiat muutoinkin todella hyvin, ja se vetää pelaajia mukaan. TamUssa on mukava pelaajan olla, sillä täällä saa keskittyä pelaamiseen.”

Alkaneella kaudella selkeä nousutavoite

Viime kaudella Tampere United oli vielä kesäkuussa aivan sarjan kärkipaikoilla otettuaan pisteitä jopa enemmän kuin peliesityksillä ehkä olisi ansaittu. Sen jälkeen tuloksen tekeminen hankaloitui, ja lopulta TamU jäi kolmen pisteen päähän nouskarsintasarjasta oikeuttaneesta neljännestä sijasta.

”Jos jotain oppia viime kaudesta alkaneelle kaudelle voidaan ottaa, niin vaatimustaso ja harjoittelun laatu pitää pystyä pitämään kesällä ja pitkälle syksyyn korkeana, jos halutaan noususta taistella. Niin isoja heittoja ei saa tulla pelillisesti mitä viime kaudella oli”, Arttu Mättö ruotii.

Joukkueen rakentamisessa onkin otettu tänä talvena huomioon myös arkisen harjoittelun laatu. Alkaneen kauden tavoitteet ovat joka tapauksessa selvät, mutta kovin pitkälle tulevaisuuten Arttu Mättö ei halua tässä kohtaa kääntää katsettaan.

”Sarjanousu lyödään varmasti joukkueena tavoitteeksi, ja siinä haluan auttaa joukkuetta. Kyllä nousu motivoi paljon”, Mättö sanoo.

Loppuun Arttu Mättö lähettää vielä terveisensä kannattajille:

”Laitetaan Kauppiin samanlainen meininki mitä Pyynikillä on ollut. Kentillä nähdään!”

Sopimuspelaajat kaudelle 2023

Tampere United on nyt julkaissut kahdentoista pelaajan sopimukset kaudelle 2023. Lisää sopimuksia on kuitenkin jo takataskussa odottamassa julkaisua, ja muutoinkin uusia sopimuksia on odotettavissa julkaistavaksi seuraavien viikkojen aikana.

Näitä sopimusuutisia odottaessa on hyvä hankkia kausikortti tulevalle kaudelle. Yleisimmin ostetut kausikortit löytyvät alta napeista, ja TamU-kaupassa on tarjolla myös yhdistelmiä, joissa paketissa on mukana TamU-naisten tukikausikortti tai VIP-lippuja.

Sopimuspelaajat

Ali Aitbenzanzoun, p
Anton Bright, p
Eric Bullock, h
Arttu Haapala, kk
Topias Järvelä, kk
Roope Kostiainen, h
Antti Kuusinen, mv
Arttu Mättö, kk
Farhad Rahimi, h
Arttu Raittinen, h
Eetu Räisänen, kk
Julius Stenroos, kk

Katso Arttu Mätön haastattelu

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

12.6. TamU - FC Honka 1 – 1

2.6. TamU naiset - TPS 2 6 – 2

9.6. TamU 2 - TP-T 0 – 3

15.6. klo 14 Ilves 2 - TamU

16.6. klo 18 MaPS - TamU naiset

15.6. klo 13 Pato - TamU 2