Arttu Haapala täydentää valmennus­ryhmän

08/06/2024 TamU
Uutinen

Tampere Unitedissa kaudet 2020–2023 pelannut Arttu Haapala on liittynyt miesten edustusjoukkueen valmennusryhmään. Haapala oli ensimmäisen kerran mukana jo HJS-ottelussa toukokuun puolessa välissä, ja nyt järjestely on vahvistettu jatkuvaksi koko loppukauden ajan. Valmentajan pesti on Haapalalle luonnollisesti ensimmäinen peliuran jälkeen, mutta jo peliuran aikana hän on ollut valmentajien tuki pelin taktisella puolella.

Arttu Haapala

  • Kotoisin Oulusta, jossa tutustui ensimmäisen kerran nykyiseen TamU-päävalmentaja Tero Suonperään.
  • Pelasi Tampere Unitedin keskikentällä kaudet 2020–23.
  • Valmentajasopimus kattaa kuluvan kauden.

Hyökkäävää, aggressiivista, jopa jollakin tapaa pelipaikatonta. Ihanteellisesti yksilöt saavat olla luovia ja toteuttaa itseään, mutta peli on kuitenkin hyvin organisoitua ja suuret linjat ovat selkeät.

- Arttu Haapala
Valmentaja

Arrtu Haapala on ollut joukkueenjohtaja Eemeli Peltosen kosiskeltavana jo vuodenvaihteesta alkaen, mutta vasta nyt muun elämän kiireiltä löytyi aikaa liittyä valmennusryhmään.

”Aikataulut ei oikein aluksi täsmänneet, ja nytkin joutuu hiukan joustamaan töiden takia. On kiva olla takaisin, ja ajatusmaailma siitä millaista jalkapalloa halutaan pelata täsmää muiden valmentaien kanssa”, Haapala toteaa.

Viime kauden pelaajana Arttu Haapalalla on luonnollisesti paljon tuttuja pelaajia kopissa, ja hän kuvailee yhdeksi roolikseen positiivisen meiningin ylläpitämisen. Valmennusryhmää Haapala kuvailee tiimiksi, joka tekee ratkaisuja yhdessä.

”Olen yksi palanen kokonaisuutta, ja pystyn antamaan apuni moneen yksityiskohtaan ja erityisesti keskikenttäpelaajille”, toteaa Haapala itsekin keskikentällä uransa pelanneena.

Arttu Haapalan ajatuksia jalkapallon pelaamisesta voi kuvailla moderniksi.

”Hyökkäävää, aggressiivista, jopa jollakin tapaa pelipaikatonta. Ihanteellisesti yksilöt saavat olla luovia ja toteuttaa itseään, mutta peli on kuitenkin hyvin organisoitua ja suuret linjat ovat selkeät. Pelin sisällä voidaan olla jopa poissa omalta pelipaikalta ja tehdä sellaisia ratkaisuja, mitä ei ihan joka joukkueessa tehdä”, kuvailee ’Are’ jalkapalloa, jota hän haluaisi ideaalimaailmassa pelata.

”Jos miettii tähän vuoteen ja tähän joukkueeseen, meillä on tosi hyvin selvät sävelet millä mennään, ja hyökkäävyyttä ja aggressiivisuutta on pyritty saamaan Tero Suonperän johdolla aikaan. Puolustaminen ja sen organisoiminen on tärkeää, eikä maaleja haluta päästää, mutta haluamme saada sen taidon ja potentiaalin mitä hyökkäyspäässä on ryöpsähtämään jossakin vaiheessa niin, että maaleja nähtäisiin – ja paljon”, Haapala paaluttaa.

Apuvalmentajan rooli tuntuu luontevalta

Pelaajauran aikana kuultiin monesti, että Haapala oli ottanut valmennuksellista roolia pukukopissa erityisesti otteluiden tauolla silloin, kun ensimmäinen jakso ei ollut niin hyvin kuin oltaisiin haluttu. Haapala ei kuitenkaan ihan suoraan sano, että valmentajan rooli olisi ollut mielessä jo peliuran aikana.

”Varmasti se itselle ominaista on, ja kyllä minä viiimeisinä pelivuosina mietin asiaa. Oikeastaan kyse oli siitä, että saa jollakin tapaa olla mukana nimenomaan tässä seurassa, ja mietin että omin rooli voisi olla apuvalmentajan rooli”, Haapala pyörittelee.

Pelihommien taakse jäämisestä kysyttäessä Haapala ei suostu sulkemaan lopullisesti ovea siltä mahdollisuudelta, että hänet nähtäisiin vielä joskus myös kentän puolella.

”Keväällä ja alkukesästä pelaaminen kutkutteli aika paljonkin, mutta tuossa kun äijät veti MAS-juoksuja, katsoin missä rääkissä ne oli ja miten osa oksentelikin siellä, tuli sellainen olo että on vähän vielä matkaa, että lähtisin itseäni noin kovasti vielä kiusaamaan”, Haapala naurahtaa.

”Mutta ei sitä ikinä tiedä. Jäin pois polvivaivan takia, ja nyt pystyn taas jokseenkin jopa juoksemaan, joten ei voi ikinä sanoa ’ei ikinä’, mutta todennäköisempää on että pelivuodet on jo takana.”

Katso Arttu Haapalan haastattelu

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

2.6. TamU naiset - TPS 2 6 – 2

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

16.6. klo 18 MaPS - TamU naiset

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2