Ardian Kovaqi täydentää Sinipaitojen puolustus­linjan

13/04/2022 TamU
Uutinen

Tampere United ja toppari Ardian Kovaqi, 26, ovat solmineet kauden 2022 kattavan pelaajasopimuksen. Monipuolisen Kovaqin sopimuksen myötä Tampere Unitedin miesten edustusjoukkue on nyt valmis. Ardian Kovaqi on tulevalla kaudella Tullintorin kummipelaaja.

”Meillä oli viime kauden jälkeen topparille tilausta, eikä siinä kovin kauan mennyt, kun ’Ardi’ ilmoitti, että hän olisi halukas tulemaan. Kun kyseessä oli ennestään tuttu kaveri, jonka taso ja luonne oli tiedossa, hänet oli helppo ottaa mukaan. On myös jo näyttänyt tasonsa tässä talven aikana – ilman muuta sopimuksen arvoinen pelaaja ja tärkeä lisä meidän joukkueeseen”, päävalmentaja Jukka Listenmaa toteaa.

Kysyttäessä uuden sopimuspelaajan vahvuuksista Listenmaa listaa koko joukon kadehdittavia ominaisuuksia.

”’Ardi’ on isokokoinen ja älyttömän nopea puolustajaksi. Hän on myös kaksinkamppailuissa vahva ja molempien päiden erikoistilanteissa hyvä. Lisäksi löytyy riittävän hyvä syöttötaito meidän joukkueeseen. On siis erittäin kokonaisvaltainen pelaaja.”

Vahvin joukkue Tampereella

”Jalkapallon olen aloittanut Hukissa, eli Huhtasuon Kisassa. Olin varmaankin kolmannella luokalla silloin eli 9-vuotias. Siitä siirryin Blackbirdiin, ja JJK:ssa pelasin B- ja A-junioreissa. Sen jälkeen meni Vaajakoskella yksi vuosi, minkä jälkeen menin armeijaan. Armeijan jälkeen pelasin yhden vuoden Kultsussa Lappeenrannassa, ja siitä sitten muutin Tampereelle”, Kovaqi kertaa pelaajapolkuaan.

Tampereella Ardian Kovaqi on ehtinyt pelata sekä TPV:ssä että Ilves-Kissoissa. Tampere Unitedin tämän kauden nippua Kovaqi kehuu uransa kovimmaksi.

”On ehkä vahvin ja kokonaisvaltaisin joukkue, jossa olen pelannut Tampereella. On heittää joka paikalle pari äijää. Vaikka joku avauksesta loukkaantuisi, vaihtopenkiltä löytyy heti korvaaja, eikä taso tipu. Taso on kaikkiaan kyllä korkealla treeneissä ja koko joukkueessa.”

Kovaqilla on kotiläksyt uuden seuran suhteen tehtynä, sillä hän kertoo jo odottavansa kovaäänisen kotiyleisön eteen pääsemistä.

”Toivon tietenkin, että kannattajat tulevat sankoin joukoin katsomaan joka matsia. Kyllä me tarvitaan sitä tukea. Mitä enemmän katsomosta lähtee ääntä, sitä parempi tunnelma siellä pelaajillakin on”, Kovaqi toteaa.

Joukkue on nyt valmis kauteen

Kun kapteeni Severi Kankkunen on tällä hetkellä loukkaantuneena, ja asepalvelus on häirinnyt Anton Brightin valmistautumista alkavaan kauteen, Kovaqin sopimus on selvästi helpotus päävalmentaja Listenmaalle.

”Kankkusella voi mennä pari kolmekin peliä kauden avauksesta ohi, joten kyllä tämä oli äärimmäisen tärkeä sopimus meille. Ei niitä toppareita liikaa ole, joten erittäin hyvä juttu, että saatiin tämä homma maaliin.”

Ardian Kovaqi on Tampere Unitedin edustusjoukkueen 25. sopimuspelaaja kaudella 2022. Listenmaa vaikuttaa selvästi tyytyväiseltä pelaajaryhmään, eikä lisäyksiä miehistöön ole ainakaan lähiaikoina odotettavissa.

”Kyllä joukkue on nyt valmis. Ei ole ketään enää tulossa. Katsellaan, jos kesällä joku ilmestyy ja pelimerkkejä tarvittaessa löytyy. Nyt laitetaan ovet vähäksi aikaa kiinni ja keskitytään siihen, että sarja lähtee hyvin liikkeelle.”

Ardian Kovaqi on tulevalla kaudella kauppakeskus Tullintorin kummipelaaja. Lisää tietoa Tampere Unitedin ja Tullintorin yhteistyöstä on luvassa lähiaikoina.

”Tullintorille naapuriyhteistyö ja paikallinen yhteistyö ovat erittäin tärkeitä, ja siksi olemme innoissamme kannustamassa Tampere Unitedia kohti menestystä sekä muutaman vuoden kuluttua kohti uutta Tammelan stadionia. Tullintorilla on ollut mittava kehityshanke käynnissä alkuvuodesta 2021, mutta hankkeesta huolimatta olemme olleet auki koko sen ajan. Uusi Tullintori hylkää perinteisen kauppakeskuskonseptin, ja toimimme nyt monitoimikiinteistönä. Meillä on laaja kattaus kahviloita ja ravintoiloita sekä palveluita päivittäiseen käyttöön laadukkaiden uusien toimistotilojen kera. Tervetuloa tutustumaan uudistuneeseen Tullintoriin!” Janne Toikka Tullintorilta kommentoi.

Seuraavan kerran Kovaqin ja muut edustusjoukkueen pelaajat pääsee näkemään tositoimissa kiirastorstaina 14.4., kun Tampere United kohtaa kello 19.00 alkavassa Suomen Cupin 3. kierroksen ottelussa HJS:n Kaupin tekonurmella 3. Kakkosen sarja-avaus pelataan Porin Jazzin vieraana lauantaina 23.4, ja kotiavauksesta päästään nauttimaan Pyynikin urheilukentällä viikkoa myöhemmin, kun lauantaina 30.4. vastaan asettuu Salon Palloilijat.

Suomen Cupin otteluun on tällä kertaa vapaa pääsy, mutta kausikorttiostoksilla kannatta käydä ennen Vapun aattona pelattavaa sarja-avausta. Yleisimmin hankitut kausikortit löytyvät napeista tämän uutisen lopusta, ja loput vaihtoehdot eli erilaiset yhdistelmät ja VIP-kausikortit löydät TamU-kaupasta osoitteesta tampereunited.fi/kauppa.

Tampere Unitedin sopimuspelaajat kaudelle 2022:

Mika Ahonen (kk, h)
Ali Aitbenzanzoun (p, kk)
Anton Bright (p, kk)
Eric Bullock (h)
Eino-Veikko Ek (p, h)
Arttu Haapala (kk)
Topias Järvelä (kk)
Severi Kankkunen (p)
Roope Kostiainen (h)
Ardian Kovaqi (p)
Paavo Kujala (p, h)
Antti Kuusinen (mv)
Arttu Mättö (kk)
Jesse Oksanen (kk)
Farhad Rahimi (h)
Joonas Rantala (p)
Arttu Raittinen (h)
Eetu Räisänen (kk)
Aapo Sipponen (mv)
Mauno Sirén (p, h)
Julis Stenroos (kk)
Toni Toijala (h)
Jesse Vuori (p)
Tomi Ylinen (kk)
Thanasis Zeris (mv)

Kausikortit kaudelle 2022

Katso Ardian Kovaqin haastattelu

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

19.5. Ilves-Kissat - TamU 1 – 6

18.5. LiePa - TamU naiset 1 – 2

14.5. FC Haka j. - TamU 2 2 – 3

29.5. klo 18 EBK - TamU

25.5. klo 14 TamU naiset - Apassit

24.5. klo 19 NoPS - TamU 2