9.11.2020

 
 

Antti Kuusinen tekee paluun Unitedin maalinsuulleTulevan kauden maalivahtitilanne on saanut merkittävän vahvistuksen, kun kaudella 2018 TamUn päätorjuntavastuuta kantanut Antti Kuusinen tekee paluun Tampere Unitedin maalille. Kuusinen siirtyy Sinipaitoihin pelattuaan kaksi kautta paikalliskilpailija Tampereen Pallo-Veikkojen edustusjoukkueessa. Sopimuksessa on myös optio kaudesta 2022.

Kuluvan kuukauden viimeisenä päivänä 24-vuotta täyttävä Antti Kuusinen vaihtaa takaisin Tampere Unitediin. Kaudella 2018 Kuusinen vartioi Sinipaitojen maalia 18 sarjaottelussa, kun sinivihreä karvaani reissasi pitkin Kakkosen pohjoislohkoa. Kauden päätteeksi Kuusinen palkittiin TamU-gaalassa seuran vuoden tulokkaana.

Vuoden kestäneen TamU-pestin jälkeen Kuusisen tie vei kuitenkin paikallisvastustaja TPV:n riveihin, joka nousi kaudeksi 2019 Ykköseen. Palloveikoissa Kuusinen onkin pelannut kaksi edellistä kauttaan.

”Hyvill√§ mielen muistelen aikaisempaa TamU kautta. Muuten olisin j√§√§nyt, mutta kun tarjottiin mahdollisuutta pelata Ykk√∂st√§, niin t√§ytyi l√§hte√§ kokeilemaan itse√§√§n”, Kuusinen muistelee taannoista p√§√§t√∂st√§ vaihtaa Palloveikkojen riveihin.

Kaudella 2019 TPV:n kausi oli vaikea ja päättyi lopulta putoamiseen, mutta helppoa ei ollut heinänteko Pyynikilläkään. Samalla kaudella myös Sinipaidat vaihtoi sarjaporrasta alemmaksi erittäin vaikean Kakkosen kauden jälkeen.

”TamUn tippuminen oli harmittava, koska seura oli tehnyt hyv√§√§ ty√∂t√§¬† ja olisi ansainnut pelata korkeammalla, mutta en tied√§ sitten mik√§ sill√§ kaudella meni pieleen”, Kuusinen kertoo seuranneensa sivusta entisen seuransa tekemist√§.

Kun uusi valmennus saapui Tampere Unitediin viime kaudelle, oli Antti Kuusinen jo tuolloin korkealla siinä pelaajalistassa, ketä Sinipaitoihin haluttiin.

”Mahtava juttu, ett√§ Antti valitsi nyt meid√§t! Antti oli ensimm√§inen pelaaja, jolle soitin vuosi takaperin, mutta silloin h√§n n√§ki TamUn tekemisen niin vaikeana, ett√§ ei halunnut l√§hte√§ siihen mukaan. Nyt meid√§n ei tarvinnut edes sit√§ puhelua tehd√§ vaan Antti otti meihin yhteytt√§ itse”, TamUn maalivahtivalmentaja Juha Sepp√§l√§ kuvailee Tampere Unitedissa vuoden aikana tapahtunutta k√§√§nnett√§.

Unitedin viime kausi nouseekin esille, kun Kuusiselta kysyy miksi juuri nyt Tampere United, varsinkin kun kaupungissa on kaksikin joukkuetta sarjatasoa ylempänä tulevalla kaudella.

”Unitediin palasin koska t√§ss√§ seurassa asiat toimivat niin kuin kuuluu ja valmennus sek√§ pelaajat ovat sill√§ tasolla, ett√§ odotan nousua. Uudelleenrakennus on her√§tt√§nyt luottamusta seuraa kohtaan, koska se on aktiivisesti tarttunut siihen, ett√§ jotain meni pieleen, kun seura putosikin tason alasp√§in. Aina hyv√§ n√§hd√§, ett√§ asioihin reagoidaan nopeasti”, Kuusinen n√§kee.

Tärkeä kiinnitys kriittiselle pelipaikalle

Maalivahtivalmentaja Juha Seppälä ei peittele tyytyväisyyttään Kuusisen saapumisesta, mutta on samaan aikaan myös erittäin huojentunut.

”Oli hyv√§ saada Kuusisen tasoinen maalivahti kiinnitetty√§ jo t√§ss√§ vaiheessa. Emme viel√§ voi sanoa varmuudella, ett√§ ovatko Henri Savolainen ja Riku Tanila ylip√§√§t√§√§n Tampereella ensi kes√§n√§, joten t√§m√§ oli nyt hyvin t√§rke√§ palanen”, avaa Sepp√§l√§ TamUn maalivahtitilannetta.

Seppälä korostaa, että Antti Kuusisessa on sitä samaa veskarin luonnetta, mitä hän toi esiin myös Henri Savolaisesta hänen saapuessa TamUun edellisenkauden kynnyksellä.

”Kuusisella on yl√§kerta kunnossa. H√§n ei j√§nnit√§ turhia ja saa peleiss√§ itsest√§√§n irti sen mit√§ h√§n osaa. Antti on my√∂s erinomainen l√§hitorjuja”, Sepp√§l√§ luettelee Kuusinen ominaisuuksia.

Kuusinen itse näkee, että kaksi edellistä kautta TPV:ssä ovat kehittäneet häntä maalivahtina.

”Tuntuu, ett√§ olen mennyt eteenp√§in pelinohjaamisessa. Olen saanut pelata kohtuu paljon, niin totta kai pelisilm√§ on kehittynyt jonkin verran, ja varsinkin ensimm√§inen kausi TPV:ss√§ opetti mit√§ ylemp√§n√§ pelaaminen vaatii”, arvioi Kuusinen omaa kehityst√§√§n verrattuna edelliseen TamU-pestiin.

Kaikesta huolimatta maalivahtivalmentaja Seppälä näkee vielä myös yhden kehityskohteen, jota hän haluaa lähteä Kuusisen kanssa treenikentällä jumppaamaan.

”Antin jalalla pelaaminen vaatii yh√§ lis√§varmuutta. Varsinkin kun hyvin suurella todenn√§k√∂isyydell√§ me tulemme pit√§m√§√§n ensi kaudella aika paljon palloa, niin pitk√§ pallo ei voi olla ensisijainen ratkaisuvaihtoehto”, Sepp√§l√§ ennakoi harjoituskauden ohjelmaa.

Antti Kuusinen on Tampere Unitedin ensimmäinen uusi pelaaja ensi kaudelle ja samalla kahdestoista sopimuspelaaja.

Seuraavaa pelaajauutisointia odotellessa on hyv√§ k√§yd√§ ostamassa kausikortti kaudelle 2021. Vuoden loppuun saakka k√§ynniss√§ olevan kampanjan ajan kausikortin hinta on vain 40 ‚ā¨. Lis√§ksi myynniss√§ on naisten edustusjoukkueen tukikausikortteja 15 ‚ā¨:n hintaan. Molemmat kausikortit yhdess√§ maksavat 50 ‚ā¨. Tule ostoksille: tampereunited.fi/kauppa.

Tampere Unitedin sopimuspelaajat kaudelle 2021:

Ali Aitbenzanzoun, kk
Hakim Belbachir, h
Anton Bright, p
Eric Bullock, h
Arttu Haapala, kk
Topias Järvelä, h
Severi Kankkunen, p
Antti Kuusinen, mv
Eetu Räisänen, kk
Mauno Sirén, p
Riku Tanila, mv
Panu Väliaho, h