Antti Kuusinen tekee paluun Unitedin maalinsuulle

09/11/2020
Uutinen

Tulevan kauden maalivahtitilanne on saanut merkittävän vahvistuksen, kun kaudella 2018 TamUn päätorjuntavastuuta kantanut Antti Kuusinen tekee paluun Tampere Unitedin maalille. Kuusinen siirtyy Sinipaitoihin pelattuaan kaksi kautta paikalliskilpailija Tampereen Pallo-Veikkojen edustusjoukkueessa. Sopimuksessa on myös optio kaudesta 2022.

Kuluvan kuukauden viimeisenä päivänä 24-vuotta täyttävä Antti Kuusinen vaihtaa takaisin Tampere Unitediin. Kaudella 2018 Kuusinen vartioi Sinipaitojen maalia 18 sarjaottelussa, kun sinivihreä karvaani reissasi pitkin Kakkosen pohjoislohkoa. Kauden päätteeksi Kuusinen palkittiin TamU-gaalassa seuran vuoden tulokkaana.

Vuoden kestäneen TamU-pestin jälkeen Kuusisen tie vei kuitenkin paikallisvastustaja TPV:n riveihin, joka nousi kaudeksi 2019 Ykköseen. Palloveikoissa Kuusinen onkin pelannut kaksi edellistä kauttaan.

”Hyvillä mielen muistelen aikaisempaa TamU kautta. Muuten olisin jäänyt, mutta kun tarjottiin mahdollisuutta pelata Ykköstä, niin täytyi lähteä kokeilemaan itseään”, Kuusinen muistelee taannoista päätöstä vaihtaa Palloveikkojen riveihin.

Kaudella 2019 TPV:n kausi oli vaikea ja päättyi lopulta putoamiseen, mutta helppoa ei ollut heinänteko Pyynikilläkään. Samalla kaudella myös Sinipaidat vaihtoi sarjaporrasta alemmaksi erittäin vaikean Kakkosen kauden jälkeen.

”TamUn tippuminen oli harmittava, koska seura oli tehnyt hyvää työtä  ja olisi ansainnut pelata korkeammalla, mutta en tiedä sitten mikä sillä kaudella meni pieleen”, Kuusinen kertoo seuranneensa sivusta entisen seuransa tekemistä.

Kun uusi valmennus saapui Tampere Unitediin viime kaudelle, oli Antti Kuusinen jo tuolloin korkealla siinä pelaajalistassa, ketä Sinipaitoihin haluttiin.

”Mahtava juttu, että Antti valitsi nyt meidät! Antti oli ensimmäinen pelaaja, jolle soitin vuosi takaperin, mutta silloin hän näki TamUn tekemisen niin vaikeana, että ei halunnut lähteä siihen mukaan. Nyt meidän ei tarvinnut edes sitä puhelua tehdä vaan Antti otti meihin yhteyttä itse”, TamUn maalivahtivalmentaja Juha Seppälä kuvailee Tampere Unitedissa vuoden aikana tapahtunutta käännettä.

Unitedin viime kausi nouseekin esille, kun Kuusiselta kysyy miksi juuri nyt Tampere United, varsinkin kun kaupungissa on kaksikin joukkuetta sarjatasoa ylempänä tulevalla kaudella.

”Unitediin palasin koska tässä seurassa asiat toimivat niin kuin kuuluu ja valmennus sekä pelaajat ovat sillä tasolla, että odotan nousua. Uudelleenrakennus on herättänyt luottamusta seuraa kohtaan, koska se on aktiivisesti tarttunut siihen, että jotain meni pieleen, kun seura putosikin tason alaspäin. Aina hyvä nähdä, että asioihin reagoidaan nopeasti”, Kuusinen näkee.

Tärkeä kiinnitys kriittiselle pelipaikalle

Maalivahtivalmentaja Juha Seppälä ei peittele tyytyväisyyttään Kuusisen saapumisesta, mutta on samaan aikaan myös erittäin huojentunut.

”Oli hyvä saada Kuusisen tasoinen maalivahti kiinnitettyä jo tässä vaiheessa. Emme vielä voi sanoa varmuudella, että ovatko Henri Savolainen ja Riku Tanila ylipäätään Tampereella ensi kesänä, joten tämä oli nyt hyvin tärkeä palanen”, avaa Seppälä TamUn maalivahtitilannetta.

Seppälä korostaa, että Antti Kuusisessa on sitä samaa veskarin luonnetta, mitä hän toi esiin myös Henri Savolaisesta hänen saapuessa TamUun edellisenkauden kynnyksellä.

”Kuusisella on yläkerta kunnossa. Hän ei jännitä turhia ja saa peleissä itsestään irti sen mitä hän osaa. Antti on myös erinomainen lähitorjuja”, Seppälä luettelee Kuusinen ominaisuuksia.

Kuusinen itse näkee, että kaksi edellistä kautta TPV:ssä ovat kehittäneet häntä maalivahtina.

”Tuntuu, että olen mennyt eteenpäin pelinohjaamisessa. Olen saanut pelata kohtuu paljon, niin totta kai pelisilmä on kehittynyt jonkin verran, ja varsinkin ensimmäinen kausi TPV:ssä opetti mitä ylempänä pelaaminen vaatii”, arvioi Kuusinen omaa kehitystään verrattuna edelliseen TamU-pestiin.

Kaikesta huolimatta maalivahtivalmentaja Seppälä näkee vielä myös yhden kehityskohteen, jota hän haluaa lähteä Kuusisen kanssa treenikentällä jumppaamaan.

”Antin jalalla pelaaminen vaatii yhä lisävarmuutta. Varsinkin kun hyvin suurella todennäköisyydellä me tulemme pitämään ensi kaudella aika paljon palloa, niin pitkä pallo ei voi olla ensisijainen ratkaisuvaihtoehto”, Seppälä ennakoi harjoituskauden ohjelmaa.

Antti Kuusinen on Tampere Unitedin ensimmäinen uusi pelaaja ensi kaudelle ja samalla kahdestoista sopimuspelaaja.

Seuraavaa pelaajauutisointia odotellessa on hyvä käydä ostamassa kausikortti kaudelle 2021. Vuoden loppuun saakka käynnissä olevan kampanjan ajan kausikortin hinta on vain 40 €. Lisäksi myynnissä on naisten edustusjoukkueen tukikausikortteja 15 €:n hintaan. Molemmat kausikortit yhdessä maksavat 50 €. Tule ostoksille: tampereunited.fi/kauppa.

Tampere Unitedin sopimuspelaajat kaudelle 2021:

Ali Aitbenzanzoun, kk
Hakim Belbachir, h
Anton Bright, p
Eric Bullock, h
Arttu Haapala, kk
Topias Järvelä, h
Severi Kankkunen, p
Antti Kuusinen, mv
Eetu Räisänen, kk
Mauno Sirén, p
Riku Tanila, mv
Panu Väliaho, h

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

18.2. TamU - Ilves 2 1 – 1

11.2. TamU naiset - TPV 0 – 7

18.2. TamU 2 - Ylöjärvi United 3 – 0

10.3. klo 14 TamU - FC Futura

10.3. klo 20 TamU naiset - TKT

24.3. klo 20 TamU 2 - EuPa