Anton Brightin sopimukseen optio kaudesta 2024

01/03/2023 TamU
Uutinen

Kapteenin nauhaa käsivarressaan tämänkin talven otteluissa kantaneen Anton Brightin pelaajasopimusta on päivitetty siten, että siinä on nyt mukana seuran optio kaudesta 2024. Tampere Unitedin avainpelaajiin jo pidempään kuulunut Bright kuuluu ehdottomasti niihin pelaajiin, jotka voivat olla runkopelaajia myös Kakkosta ylemmissä sarjoissa. TamUn ja Brightin yhteisenä tavoitteena onkin sarjanousu kauden 2023 päätteeksi.

Anton Bright, Tampere United

Anton Bright

  • Syntynyt 16. elokuuta 1999
  • Muutti Suomeen vuonna 2020 asuttuaan koko ikänsä Luxemburgissa ja Englannissa.
  • Vakiinnuttanut asemansa luotto­topparina ja yhtenä kapteeneista.

Kyllä Anton on ollut selkeästi ykköstoppari suurinpiirtein siitä lähtien, kun hän ensimmäisen kerran topparin paikalla pelasi, vaikka onkin pelannut myös keskikentän pohjalla.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Toivotaan että pystytään pelaamaan sellainen tasainen kausi ja päästään mahdollisimman pitkälle. Viime kaudella oli vähän vaihtelevaa, joten pyritään nyt tekemään jatkuvalla syötöllä hyvää työtä ja tuloksia.

- Anton Bright
Toppari

Anton Bright ilmestyi Tampere Unitediin kuin tyhjästä syyskaudella 2020. Luxembugissa ja Englannissa koko elämänsä asunutta pelaajaa ei Suomessa jalkapallopiireissä tuntenut varmasti kukaan, mutta meriitteihin kuuluneet ottelut Luxemburgin nuorisomaajoukkueessa kiinnittivät heti huomiota. Tausta oli sen verran poikkeuksellinen, että se aiheutti päävalmentaja Jukka Listenmaassakin ensin skeptisyyttä.

”Anton soitti, esitteli itsensä ja kertoi taustastaan. Ensimmäisenä tuli mieleen, että tämä tarina ei oikein voi pitää paikkansa. Sitten kun aloin googlata asiaa, vahvistui että kyllä se paikkansa pitää”, Listenmaa muistelee.

”Heti puhelun aikana tietenkin sanoin, että tervetuloa näytille, ja ensimmäisen kerran Anton saatiin paikalle Pirkkahallin nurmelle eli pomppuiselle perunapellolle. Vähän siinä katselin, että mikähän tää mies oikein on, ettei taida ihan hirveästi käyttöä olla, mutta ei heti ensimmäisen reenin jälkeen tyrmättykään.”

Lisää aikaa antaessaan Listenmaa tekikin tunnetusti oikean ratkaisun. Tasaisemmille tekonurmille päästyään Bright näytti nopeasti sen tason, josta Tampere Unitedissa on saatu nauttia myös kahden viimeisen kauden ajan.

”Kyllä Anton on ollut selkeästi ykköstoppari suurinpiirtein siitä lähtien, kun hän ensimmäisen kerran topparin paikalla pelasi, vaikka onkin pelannut myös keskikentän pohjalla”, Listenmaa summaa.

”Olen nauttinut jokaisesta hetkestä”

Kaudella 2020 Bright ehti olla mukana ainoastaan viidessä jatkosarjan ottelussa, joita ennen hän haki pelituntuman kahdessa kakkosjoukkueen ottelussa. Ensimmäistä kertaa Bright oli avauskokoonpanossa Ilves-Kissoja vastaan, ja vakuutti viimeistään tässä vaiheessa niin valmennusjohdon kuin TamU-kannattajatkin Pyynikin iltavaloissa.

”Pelattiin jatkosarjaa ja pelit piti voittaa, joten siinä oli isot paineet. Eetu Rahkola taisi olla sairaana, ja minut laitettiinkin yhtäkkiä avaukseen toppariksi ilman kunnollista pelituntumaa, kun edellisistä peleistä ennen Suomeen tuloa oli vuoden verran. Severi Kankkunen siinä taisi olla vierellä heti ensimmäisessä pelissä. Se oli mielenkiintoinen hyppy riveihin”, Bright muistelee.

Ensimmäisen täyden ysikymppisensä jälkeen Anton Bright on kuulunut Tampere Unitedin avauskokoonpanoon käytännössä aina, kun hän on ollut käytettävissä.

”Yhden pelin muistan aloittaneeni penkillä. En tietenkään ollut asiaan tyytyväinen, mutta ymmärsin toki miksi penkillä olin. Kyseessä oli Regions’ Cupin puolivälierä TiPSiä vastaan. Tulin toisella jaksolla sisään ja tein voittomaalin”, muistelee Bright yhtä kauden 2021 kohokohdista.

TiPSiä vastaan syntynyt voittomaali olikin yksi viime vuosien ikimuistoisemmista maaleista, sillä se syntyi lisäajan neljännellä minuutilla Brightin juostua topparin paikalta boksiin puskemaan topparipari Severi Kankkusen pitkän syötön verkon perukoille.

”Olen nauttinut jokaisesta hetkestä ja on ollut hienoa olla osa joukkuetta heti ensimmäisestä päivästä alkaen”, Bright summaa.

Bright toimi kapteenina Suomen Regions’ Cupin finaalissa ja pääsi nostamaan pokaalin kannattajien edessä.

Tavoitteena sarjanousu

Anton Bright toteaa aina olleensa johtajatyyppi nimenomaan kentällä, mistä kertoo myös valinta TamUn kapteenistoon heti kaudella 2021.

”Kyllä se johtajan rooli on noussut esiin ihan kaikkialla missä olen pelannut. Ehkä se olemus kentällä on sellainen, että voin olla siinä avuksi koko joukkueelle. Johtajuudessa on erilaisia persoonia, mutta minä olen enemmän se, joka koittaa ottaa kentällä hommaa haltuun. Olen kyllä pyrkinyt omaa rooliani kehittämään ja monipuolistamaan”, Bright toteaa.

Kuluva talvi on Anton Brightille ensimmäinen normaali preseason Tampere Unitedissa, sillä kaudella 2021 koronapandemia sotki koko joukkueen valmistautumista kauteen ja viime vuonna puolestaan Bright suoritti asepalvelustaan.

”Omaa kauteen valmistautumistani auttaa kyllä se, kun olen nähnyt ensimmäisistä harjoituksista alkaen, mistä joukkue on lähtenyt ja mikä on kehitys sen jälkeen. Kunnon puolestakin valmistautumiseni on parempi kuin viime vuonna, koska intti ei ole mikään kuntokoulu, niin kuin varmasti aika moni tietää”, Bright toteaa.

Tampere Unitedin itsestäänselvä tavoite kaudelle 2023 on nousu vähintään Ykköseen, ja tähän tarvitaan mukaan myös Anton Bright parhaana versiona itsestään.

Kaudelle 2024 tehtävän sarjauudistuksen myötä noususta pääsevät kamppailemaan kaikki viiden parhaan joukkoon omassa Kakkosen lohkossaan sijoittuvat joukkueet, joten syksyn nouskamppailusta tulee poikkeuksellinen jalkapallojuhla ympäri Suomea. Siinä myös Bright haluaa olla mukana.

”Toivotaan että pystytään pelaamaan sellainen tasainen kausi ja päästään mahdollisimman pitkälle. Viime kaudella oli vähän vaihtelevaa, joten pyritään nyt tekemään jatkuvalla syötöllä hyvää työtä ja tuloksia. Nousuun olen tyytyväinen oli se sitten Ykköseen tai Ykkösliigaan”, Bright kaavailee.

Tule mukaen Tampere Unitedin nousutaisteluun hankkimalla kausikortti huhtikuussa alkaviin sarjapeleihin. Yleisimmin ostetut kausikortit löytyvät alta napeista, ja TamU-kaupassa on tarjolla myös yhdistelmiä, joissa pakettissa on mukana TamU-naisten tukikausikortti tai VIP-lippuja.

Katso Anton Brightin haastattelu

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

2.6. TamU naiset - TPS 2 6 – 2

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

16.6. klo 18 MaPS - TamU naiset

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2