23.12.2021

 
 

Aluehallinto­viraston p√§√§t√∂s sulkee sis√§­liikunta­tilat aikuisten harrastus­ryhmilt√§

L√§nsi- ja Sis√§-Suomen aluehallintovirasto on p√§√§tt√§nyt sulkea sis√§liikuntatilat Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella 25.12.2021 ‚Äď 7.1.2022 siten, ett√§ rajoituksista ei voi vapautua koronapassia k√§ytt√§m√§ll√§. Tampere Unitedissa p√§√§t√∂ksen vaikutukset rajoittuvat t√§ll√§ er√§√§ naisten edustusjoukkueeseen ja miesten kakkosjoukkueeseen, sill√§ uudet rajoitukset eiv√§t koske ammattiurheilemista eik√§ 2004 syntyneiden ja sit√§ nuorempien lasten ohjattua harrastustoimintaa.

Myös naisten edustusjoukkueen ja miesten kakkosjoukkueen osalta päätöksen vaikutukset jäävät ainakin tällä erää pieniksi, sillä naisten puolella oltaisiin joka tapauksessa tauolla koko se aika jona rajoitukset ovat voimassa, ja miesten kakkosjoukkueenkin oli tarkoitus palata harjoituskentille vasta tammikuun 7. päivä, jolloin vain yksi harjoituskerta peruuntuu. On toki mahdollista, että avi myöhemmin jatkaa rajoitusten voimassaoloaikaa.

Miesten edustusjoukkueen pelastukseksi tulee tällä tietoa Olympiakomitean ja Palloliiton linjaus, jonka mukaisesti Kakkosen joukkueet on katsottu ammattiurheiluksi. Näillä näkymin joukkueen harjoittelu jatkuu siis suunnitelmien mukaisesti maanantaina 3.1. Myös juniorijoukkueiden toiminta saa jatkua avin linjauksen mukaisesti.

Otteluiden pelaaminen yleisön edessä ei kuitenkaan nyt voimassa olevien rajoitusten mukaisesti ole mahdollisia. Tampere Unitedilla ei tosin ole otteluita ennen kuin avin nyt tiedottama rajoitusaika päättyy, mutta ottelu Atlantista vastaan pelataan sunnuntaina 9.1. heti rajoitusajan päätyttyä. Tiedotamme ottelun mahdollisista yleisöjärjestelyistä heti, kun silloin voimassa olevista rajoituksista on parempaa tietoa.