Alkusarjan viimeisessä pelissä kohdataan tuttu vastustaja

26/08/2021 TamU
Otteluennakko

Tampere United saa alkusarjan päätöskierroksella vastaansa erittäin tutun vastustajan, kun vierasottelussa kohdataan AC Estudiantes eli tutummin ACE. Kyseessä on nimittäin joukkueille jo viides kohtaaminen kuluvalla kaudella, kun mukaan otetaan talven harjoituspelit. Viimeisessä kohtaamisessa Suomen Regions' Cupin toisella kierroksella TamU otti niukan 0–1-vierasvoiton Arttu Haapalan maalilla Kaupissa. Perjantaina 27.8. taistellaan mukaan jatkosarjaan tulevista sarjapisteistä Kaukajärven tekonurmella klo 20.00 alkaen.

Mikään läpihuutojuttu ACE ei ole Sinipaidoille aiemmissa kohtaamisissa ollut, vaikka yksikään kohtaaminen ei ole tappioon päättynytkään. Voitot ovat tulleet niukalla yhden tai kahden maalin marginaalilla, ja yksi talven otteluista päättyi jopa tasan. Myös viime kauden kohtaaminen päättyi Sinipaitojen alkukauden maalintekovaikeuksien keskellä tasan, kun kumpikaan joukkue ei onnistunut maalinteossa Hervannassa pelatussa ottelussa.

Lisäksi oman elementtinsä perjantain otteluun tuo se, että ACE käytännössä tarvitsee ottelusta pisteitä, sillä tappion tapauksessa ACE jää lähes varmasti alempaan jatkosarjaan. Kolmikolla PJK, JanPa ja TKT on nimittäin sopivasti keskinäisiä pelejä ja rästipelejä, joiden turvin heistä kaksi ohittaisi ACEn lähes varmasti, ja lisäksi PP-70:llä on ainakin ennen heidän torstaista ottelua vielä mahdollisuus kiriä ACEn edelle.

Myös Tampere Unitedin päävalmentaja Jukka Listenmaa on huomannut asetelman.

”Jos peli on tasan loppuvaiheessa, voi olla että ACE joutuu hyökkäämään vähän riskillä. Kyllähän meillä on selvä tavoite kun ollaan riittävän monta kertaa ACEa vastaan jo pelattu, että ei me nyt enää yläsarjassa haluta pelata niitä vastaan.”

Päävalmentaja Listenmaa kertoo ennakoivansa tasaista ottelua aiempien kohtaamisten tapaan. Pohdinnassa on vielä, millä tavalla TamU lähtee pelaamaan vahvaan pallonhallintaan pelinsä yleensä perustavaa ACEa vastaan.

”Harkinnassa on vielä, lähdetäänkö prässäämään korkealta vai otetaanko pikkuisen matalammalta. ACElla on erittäin vahva oma pelitapansa, josta he eivät tingi yhtään, jolloin siihen on helppo varautua kun tiedetään, mitä on tulossa. Nyt vaan meidän pitää päättää miten lähdetään puolustamaan sitä, ja sitten kun saadaan riistot niin tilaa vastahyökkäyksille kyllä on. Tässäkin pelissä kuitenkin pyrimme ottamaan pallonhallinnan itsellemme, vaikka pallonhallinta on ACElla vahva identiteetti. Mutta jos me otetaankin se meille, kuinka ACE siihen sitten reagoi?” puntaroi Listenmaa pelin taktisia asetelmia.

Vaikka TamU on jo varmistanut alkusarjan voiton, kolmen pisteen ottaminen on tässä ottelussa aivan yhtä tärkeää kuin kaikissa muissakin otteluissa. Taistelu Kolmosen lohkon voitosta jatkuu kiivaana, sillä vaikka TamU voitti FC Haka juniorit viikko sitten selvin numeroin, yläsarjassa pelattavassa kuuden joukkueen yksinkertaisessa sarjassa kaikki kärkijoukkueet tulevat vielä uudelleen vastaan, eikä mikään ole varmaa ennen kuin kaikki ottelut on pelattu.

Lisäksi nousujärjestelmä on sikäli raaka, että edes Kolmosen lohkon voitto ei takaa sarjanousua, vaan lohkovoittajaa verrataan läntisen alueen lohkon A ja eteläisen alueen lohkon B voittajiin, ja suoraan nousee joukkueista vain se, jolla on eniten pisteitä per peli. Tällä hetkellä tämä joukkue on TamU, sillä muissa lohkoissa sarjakärjillä on jo yksi hävittykin peli, kun TamUlla on rasitteenaan vain yksi tasapeli. Tästä asetelmasta on syytä pitää kiinni kynsin hampain, jottei TamU joudu nousukarsintaan toista kovaa Kolmosen joukkuetta vastaan.

Pienen haasteen otteluun tuo edelleen pitkä varmojen poissaolijoiden ja muiden alle sadan prosentin pelikunnossa olevien pelaajien lista. Uusimpana riesana joukkueessa on ollut flunssa-aalto ja siitä seuranneet poissaolot koronatestien tuloksia odotellessa, joskin testit ovat näyttäneet onneksi negatiivista. Varmuudella poissa ovat Anton Bright, Panu Väliaho, Matias Stark, Jesse Oksanen, Arttu Mättö, Po Law, Hakim Belbachir ja Iikka Häkkinen. Edellisen ottelun väliin jättäneistä Henri Savolainen ja Paavo Kujala ovat puolestaan tekemässä paluuta kokoonpanoon.

Ottelu potkaistaan siis käyntiin Kaukajärven tekonurmella perjantaina 27.8. klo 20.00. TamU-TV ei ole mukana tässä ottelussa, mutta ne jotka eivät Kaukajärvelle kerkeä pysyvät perillä ottelun tapahtumista TamUn twitterseurannan välityksellä.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

12.4. FC Honka - TamU 1 – 1

12.4. SalPa - TamU naiset 1 – 3

24.3. FC Kangasala - TamU 2 2 – 3

17.4. klo 19 TamU - FC Inter 2

20.4. klo 14 TamU naiset - PIF

16.4. klo 18 TamU 2 - EIF