27.8.2020

 
 

Alkusarjan viimeisess√§ ottelussa panoksena sarja­pisteiden lis√§ksi lis√§­kotiottelu loppu­sarjaanTampere United matkustaa perjantaina Janakkalan Pallon vieraaksi. Panosta ei ottelusta puutu, sillä Sinipaidat hamuaa kuumeisesti kolmen joukkoon saadakseen yhden lisäkotiottelun syksyn peleihin Pyynikille. Kotijoukkue puolestaan tarvitsee pisteitä pysyäkseen ylemmän loppusarjan puolella.

Sinivihre√§ karavaani suunnistaa perjantaina sarjaotteluun Janakkalaan seitsem√§n vuoden tauon j√§lkeen. Viimeksi, kun JanPa ja TamU iskiv√§t ensiksi mainitun kotinurmella yhteen, elettiin vuotta 2013 ja pelattiin Vitosta. Ottelu oli silloin siipirikkoisille Sinipaidoille vaikea, mutta pisteet l√§htiv√§t kaikesta huolimatta Tampereelle lukemin 1‚Äď2. Hauskana yksityiskohtana on mainittava, ett√§ voittomaalin iskenyt Juha Kumara hypp√§si voitonhuumassa juhlittuna sankarina paluumatkalle Sinikaartin bussiin. Perjantai n√§ytt√§√§ saadaanko t√§lle perinteelle jatkoa.

Asetelma alkusarjan p√§√§t√∂skierrokselle ei voisi olla herkullisempi. Loiskeen voitettua keskiviikon ottelussa TPV:n kakkosjoukkueen maalein 1‚Äď3 tarvitsee kotijoukkue Janakkalan Pallo voiton noustakseen apu-Paltsareiden edelle ylemp√§√§n loppusarjaan. Tasapeli ei janakkalalaisille riit√§.

Sinipaitoja luonnollisesti kiinnostaa kolmen joukkoon sijoittuminen ja lis√§kotiottelun turvaaminen Pyynikille. Tuo sijoitus ratkaistaan Tampere Unitedin ja Pallo-Seppojen kesken. TamUn sarjasijoituksen kannalta oleellinen ottelu PS-44 ‚Äď TP-T k√§ynnistyy puoli tuntia aikaisemmin. TamUn maaliero (+18) on niin paljon Pallo-Seppojen maalieroa parempi (+7), ett√§ kaiken j√§rjen mukaan Sinipaidoille riitt√§√§ voitto varmistamaan kolmannen sijan. Viikko sitten Padosta otettu 10‚Äď0-voitto osoittaa t√§ss√§ arvonsa.

”Hienoa, ett√§ saatiin hyv√§ panos t√§h√§n otteluun, kun sijoitukset ovat t√§ss√§ auki. Peliin l√§htiess√§ me toki jo tied√§mme jonkin verran ja tarvittaessa saamme pelin aikana tiedon siit√§, mit√§ muualla tapahtuu”, Tampere Unitedin p√§√§valmentaja Jukka Listenmaa kertoo.

”Voittamaan kuitenkin luonnollisesti l√§hdet√§√§n. Taas on kolme pistett√§ jaossa, ja ne me haluamme mukaamme syksyn peleihin”, Listenmaa jatkaa.

Otteluennakkoa kirjoittaessa on vielä epävarmaa, ehtiikö tuoreen sopimuspelaajan Anton Brightin pelilupa Tamperelle niin että hän voisi olla perjantaina mukana matkassa. Varmoja poissaolijoita ovat vain Hakim Belbachir ja pitkäaikaispotilas Markus Kopf. Lisäksi on varmaa, että siinä ryhmässä, joiden joukosta Jukka Listenmaan valmennusryhmä valitsee kokoonpanon illan otteluun, on mukana yksi uusi sopimuspelaaja. Hänen nimensä julkaistaan pelipäivän aamuna.

Oman lisähaasteensa otteluun tuo se, että välimatkaltaan kauden pisin vierasottelu osuu arki-iltaan. Toisaalta lepoa on tämän jälkeen tiedossa, kun ensi viikolla odotellaan otteluohjelmaa jatkopeleihin, ja peleihin tulee normaalia reilummin taukoa.

Tampere Unitedin keskikenttäpelaaja Ali Aitbenzanzoun ei näe ongelmaa siinä, että reissuun lähdetään pitkän työ- tai koulupäivän jälkeen.

”Meill√§ on nyt ollut n√§m√§ pari edellist√§kin peli√§ my√∂s arkip√§ivin√§, niin en kyll√§ usko, ett√§ se vaikuttaa omaan tai joukkueen pelaamiseen. Olemme varmasti t√§ydess√§ iskussa ja valmiita hakemaan pisteet kotiin”, Aitbenzanzoun vakuuttaa.

Perjantai-illan ottelun jälkeisen tauon Aitbenzanzoun näkee hyvänä asiana.

”Uskon, ett√§ t√§m√§n pelin j√§lkeen parin viikon tauko peleist√§ tekee ihan hyv√§√§ joukkueelle ja pelaajille. P√§√§semme valmistautumaan yl√§sarjan peleihin oikein kunnolla!”

Erikoistilannepelaaminen on perjantaina arvossaan

Jukka Listenmaa kertoo, että Tampere Unitedin tulee olla hereillä erikoistilanteiden kanssa Janakkalassa.

”Olen n√§hnyt t√§ll√§ kaudella yhden pelin JanPalta, ja se tuki kuulemaani. He ovat erikoistilanteissa hyvin vahvoja. Heill√§ on voimakkaita ja isoja pelaajia”, Listenmaa tiet√§√§.

Toinen osa-alue minkä tärkeyttä Listenmaa korostaa on pallonmenetyksiin reagoiminen.

”Vastustaja osaa puolustaa tiivin√§ ryhm√§n√§ ja heill√§ on taitoa iske√§ ter√§v√§sti vastaan. Yksi t√§rkeimmist√§ asioista tulee olemaan, ett√§ meid√§n t√§ytyy pysty√§ reagoimaan pallonmenetyksiin riitt√§v√§n nopeasti.”

JanPa-TamU alkaa Turengin tekonurmella Janakkalassa perjantaina kello 19.00. TamUn twitterseuranta palvelee jälleen heitä, joilla ei ole reissuhousut jalassa.

Tampere United matkustaa otteluun ProLine Charterin bussilla.