Alkusarjan viimeisessä ottelussa panoksena sarja­pisteiden lisäksi lisä­kotiottelu loppu­sarjaan

27/08/2020
Otteluennakko

Tampere United matkustaa perjantaina Janakkalan Pallon vieraaksi. Panosta ei ottelusta puutu, sillä Sinipaidat hamuaa kuumeisesti kolmen joukkoon saadakseen yhden lisäkotiottelun syksyn peleihin Pyynikille. Kotijoukkue puolestaan tarvitsee pisteitä pysyäkseen ylemmän loppusarjan puolella.

Sinivihreä karavaani suunnistaa perjantaina sarjaotteluun Janakkalaan seitsemän vuoden tauon jälkeen. Viimeksi, kun JanPa ja TamU iskivät ensiksi mainitun kotinurmella yhteen, elettiin vuotta 2013 ja pelattiin Vitosta. Ottelu oli silloin siipirikkoisille Sinipaidoille vaikea, mutta pisteet lähtivät kaikesta huolimatta Tampereelle lukemin 1–2. Hauskana yksityiskohtana on mainittava, että voittomaalin iskenyt Juha Kumara hyppäsi voitonhuumassa juhlittuna sankarina paluumatkalle Sinikaartin bussiin. Perjantai näyttää saadaanko tälle perinteelle jatkoa.

Asetelma alkusarjan päätöskierrokselle ei voisi olla herkullisempi. Loiskeen voitettua keskiviikon ottelussa TPV:n kakkosjoukkueen maalein 1–3 tarvitsee kotijoukkue Janakkalan Pallo voiton noustakseen apu-Paltsareiden edelle ylempään loppusarjaan. Tasapeli ei janakkalalaisille riitä.

Sinipaitoja luonnollisesti kiinnostaa kolmen joukkoon sijoittuminen ja lisäkotiottelun turvaaminen Pyynikille. Tuo sijoitus ratkaistaan Tampere Unitedin ja Pallo-Seppojen kesken. TamUn sarjasijoituksen kannalta oleellinen ottelu PS-44 – TP-T käynnistyy puoli tuntia aikaisemmin. TamUn maaliero (+18) on niin paljon Pallo-Seppojen maalieroa parempi (+7), että kaiken järjen mukaan Sinipaidoille riittää voitto varmistamaan kolmannen sijan. Viikko sitten Padosta otettu 10–0-voitto osoittaa tässä arvonsa.

”Hienoa, että saatiin hyvä panos tähän otteluun, kun sijoitukset ovat tässä auki. Peliin lähtiessä me toki jo tiedämme jonkin verran ja tarvittaessa saamme pelin aikana tiedon siitä, mitä muualla tapahtuu”, Tampere Unitedin päävalmentaja Jukka Listenmaa kertoo.

”Voittamaan kuitenkin luonnollisesti lähdetään. Taas on kolme pistettä jaossa, ja ne me haluamme mukaamme syksyn peleihin”, Listenmaa jatkaa.

Otteluennakkoa kirjoittaessa on vielä epävarmaa, ehtiikö tuoreen sopimuspelaajan Anton Brightin pelilupa Tamperelle niin että hän voisi olla perjantaina mukana matkassa. Varmoja poissaolijoita ovat vain Hakim Belbachir ja pitkäaikaispotilas Markus Kopf. Lisäksi on varmaa, että siinä ryhmässä, joiden joukosta Jukka Listenmaan valmennusryhmä valitsee kokoonpanon illan otteluun, on mukana yksi uusi sopimuspelaaja. Hänen nimensä julkaistaan pelipäivän aamuna.

Oman lisähaasteensa otteluun tuo se, että välimatkaltaan kauden pisin vierasottelu osuu arki-iltaan. Toisaalta lepoa on tämän jälkeen tiedossa, kun ensi viikolla odotellaan otteluohjelmaa jatkopeleihin, ja peleihin tulee normaalia reilummin taukoa.

Tampere Unitedin keskikenttäpelaaja Ali Aitbenzanzoun ei näe ongelmaa siinä, että reissuun lähdetään pitkän työ- tai koulupäivän jälkeen.

”Meillä on nyt ollut nämä pari edellistäkin peliä myös arkipäivinä, niin en kyllä usko, että se vaikuttaa omaan tai joukkueen pelaamiseen. Olemme varmasti täydessä iskussa ja valmiita hakemaan pisteet kotiin”, Aitbenzanzoun vakuuttaa.

Perjantai-illan ottelun jälkeisen tauon Aitbenzanzoun näkee hyvänä asiana.

”Uskon, että tämän pelin jälkeen parin viikon tauko peleistä tekee ihan hyvää joukkueelle ja pelaajille. Pääsemme valmistautumaan yläsarjan peleihin oikein kunnolla!”

Erikoistilannepelaaminen on perjantaina arvossaan

Jukka Listenmaa kertoo, että Tampere Unitedin tulee olla hereillä erikoistilanteiden kanssa Janakkalassa.

”Olen nähnyt tällä kaudella yhden pelin JanPalta, ja se tuki kuulemaani. He ovat erikoistilanteissa hyvin vahvoja. Heillä on voimakkaita ja isoja pelaajia”, Listenmaa tietää.

Toinen osa-alue minkä tärkeyttä Listenmaa korostaa on pallonmenetyksiin reagoiminen.

”Vastustaja osaa puolustaa tiivinä ryhmänä ja heillä on taitoa iskeä terävästi vastaan. Yksi tärkeimmistä asioista tulee olemaan, että meidän täytyy pystyä reagoimaan pallonmenetyksiin riittävän nopeasti.”

JanPa-TamU alkaa Turengin tekonurmella Janakkalassa perjantaina kello 19.00. TamUn twitterseuranta palvelee jälleen heitä, joilla ei ole reissuhousut jalassa.

Tampere United matkustaa otteluun ProLine Charterin bussilla.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

24.9. GrIFK - TamU 1 – 4

24.9. PaiHa - TamU naiset 1 – 1

21.9. TKT - TamU 2 2 – 0

29.9. klo 19 TamU - FC Jazz

klo - TamU naiset

30.9. klo 16 TamU 2 - TPV