Alkusarjan viimeisessä koti­ottelussa on vastassa PJK

11/08/2021 TamU
Otteluennakko

Tampere United pelaa torstaina miesten Kolmosen alkusarjan viimeisen kotittelunsa, kun Pyynikin urheilukentälle saadaan vastaan nousijajoukkue Pirkkalan Jalkapalloklubi. Hyviä otteita alkusarjassa esittäneet pirkkalaiset ovat tällä hetkellä sarjassa viidennellä sijalla otettuaan kymmenen pistettä kauden seitsemästä ensimmäisestä ottelustaan. PJK onkin vahva ehdokas yhdeksi niistä joukkueista, jotka TamU saa vastaansa ylemmässä jatkosarjassa.

Ottelun alla olennaisin kysymys on, onko PJK vihdoin se joukkue, joka pystyy tosissaan haastamaan Sinipaidat Pyynikin urheilukentällä. Kauden aiemmissa sarjaotteluissa TamU on ottanut Pyynikillä pelkkiä voittoja, ja tiukin tulos on ollut 5–0-voitto. Nyt vastaan tulee kuitenkin joukkue, jonka verkkoon ei ole yhdessäkään ottelussa tehty yli kahta maalia, vaikka yrittämässä ovat olleet kaikki sarjan kärkijoukkueet TamUa lukuunottamatta.

Vaikka PJK on nousijajoukkue, on huomattava että joukkue on vahvistunut täksi kaudeksi merkittävästi. Tampere Unitedin kannattajille tutuimmat uudet pelaajat ovat Elias Harala ja Konsta Raittinen, mutta ehkä kovin uusi nimi on kuitenkin Arttu Raittinen, joka pelasti vielä viime kaudella HJS:ssä Kakkosen pelejä. Kolmikosta eniten maaleja on tehnyt viiden maalin mies Elias Harala, joka osui kahdesti myös PJK:n edellisessä ottelussa, jossa kaatui viime sunnuntaina PP-70 maalein 3–2.

Edellisen kerran TamU ja PJK ovat kohdanneet edustustasolla kaudella 2016. Elias Haralan osalta ympyrä sulkeutuu siinä mielessä mielenkiintoisella tavalla, että hän oli kentällä myös kauden 2016 molemmissa otteluissa, ja Pyynikin ottelussa hän teki PJK:n ainoan maalinkin. Väliin mahtuu muutamia maaleja Tampere Unitedin ja TPV:n paidoissa Kakkosen tasolla.

PJK tulee torstain otteluun pienoisessa otteluruuhkassa pelattuaan edelliset pelinsä viime perjantaina ja sunnuntaina. Tampere Unitedilla sitä vastoin edellisestä pelistä on kulunut täysi viikko, ja se on päävalmentaja Jukka Listenmaan mukaan näkynyt harjoittelussa positiivisesti.

”Meillä on ollut oikein hyvät kaksi treeniä, ja pojilla on ollut virtaa treenata. Maanantaina oli hyvät tempopelit ja tiistaina käytiin läpi taktista puolta PJK-peliä varten. Pääsin sunnuntaina näkemään PJK:n pelin, joten tiedetään mitä sieltä on tulossa”, kertoo päävalmentaja Listenmaa.

”PJK:lla on paljon kokeneita pelaajia, ja jollemme pysty pitämään pelin tempoa ylhäällä, voi tulla vaikeaa. Mutta jos tempo saadaan nostettua kovaksi, niin uskon että hyvä tulee. Kyllä sieltä ainakin löytyy paikat joihin meidän on hyvä lähteä iskemään.”

Sairastuvalta kuuluu tosin negatiivisiakin uutisia, sillä Po Law loukkasi itsensä harjoituksissa ja Ville Kukkasen Loiske-ottelussa saama pieni vamma vihoittelee edelleen, joten topparin paikalla on normaalia ohuempi miehitys. Lisäksi Arttu Mättö toipuu edelleen vammastaan, ja pitkäaikaisopotilaat Hakim Belbachir ja Iikka Häkkinen ovat myös edelleen poissa riveistä. Maalivahti Henri Savolainen puolestaan on toipunut pelikuntoon.

PJK-ottelun jälkeen TamU kohtaa heti sunnuntaina Sundom IF:n Vaasassa pelattavassa Suomen Regions’ Cupin ottelussa. Päävalmentaja Listenmaa korostaa sitä, että seuraava peli on aina tärkein, mutta aivan pieniltä osin ajatusta on siirretty jo viikonlopulle.

”Jos on mahdollisuus, pelin aikana reagoidaan, sillä meillä on jo sunnuntaille pieni aihio olemassa. Jos ei ole, katsotaan perjantaina ketkä pystyy sunnuntaina pelaamaan. Sillä periaatteella mennään, että seuraava peli on aina tärkein”, Listenmaa pyörittelee.

Torstai-iltana nähdään, millaisen haasteen PJK lopulta pystyy tarjoamaan Sinipaidoille. Ottelu potkaistaan käyntiin Pyynikin urheilukentällä klo 19.30, ja TamU-TV näyttää ottelun suorana lähetyksenä, joka alkaa viitisen minuuttia ennen ottelun alkua. Ottelun selostaa tuttuun tapaan Juuso Koskinen. Pyynikin portti aukeaa F. E. Sillanpään kadulla jo klo 18.30 eli tunti ennen ottelun alkua. Samalla hetkellä aukeavat myös grillipisteet ja anniskelualueet.

Päivitä ottelupäiväsi VIP-tasolle

Liput otteluun maksavat 8 € aikuisilta ja 5 € alennusryhmiltä (7–16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja eläkeläiset sekä Tampere Unitedin jäsenet). Lipun voi ostaa myös ennakkoon Tiketin nettikaupasta tai myyntipisteistä. Tampereella myyntipisteet löytyvät keskustasta Stockmannilta, Sokokselta ja Swamp Musicista.

VIP-lippuja on myös myytävänä stadionin lipunmyynnissä. VIP-lipun hinta on 35 €, tai jos sinulla on jo ostettuna tavallinen kausikortti, saat päivitettyä ottelupäiväsi VIP-tasolle 27 €:n hintaan. Olympia-kortteli-VIPissä tarjotaan ennen ottelua tasokas lämmin ruoka. Lisäksi pakettiin kuulu kaksi juomaa (tarjolla ainakin olut, siideri, lonkero sekä alkoholittomia vaihtoehtoja), ja ottelun tauolla on tarjolla kahvia ja grillimakkaraa.

Palvelut stadionilla

TamUn grillipisteellä on myynnissä lihansyöjille Tapolan grillimakkaraa sekä kaikille sopivana vaihtoehtona Vegemin kasvismakkaraa. Lisäksi tarjolla on virvokkeita, kahvia ja makeisia. Myös kannattajatuotteet ovat myynnissä samalla myyntipisteellä. Lisäksi ravintola 4 Vuodenaikaa tuo jälleen grillinsä Pyynikille.

Anniskelualue on sijoitettu katsomon länsipäätyyn, eli ottelua pääsee siis seuraamaan juoman kanssa Pyynikin lehtereiltä. Tarjolla on tietenkin ennen kaikkea Pyynikin käsityöläispanimon tuotteita. Lain vaatimusten mukaisesti anniskelukatsomoon on pääsy vain 18 vuotta täyttäneillä.

Lisäksi VIP-alueen yhteydessä stadionin kaupunginpuoleisessa päädyssä on kaikille katsojille avoinna oleva anniskelualue. Tämä uusi anniskelualue on samalla lähempänä stadionin ruokapalveluita.

HUOM! Suosittelemme kortilla maksamista ja etenkin lähimaksun käyttämistä kaikilla myyntipisteillä! Käteisellä maksaessasi käytä mieluiten tasarahaa.

Pyydämme yleisöä ottamaan kaikissa otteluissa huomioon seuraavat seikat:

  • Desinfioi kätesi heti stadionille tultuasi. Saatavilla on käsihuuhdetta, mutta voit ottaa myös oman pikkupullosi mukaan.
  • Pidä 2 metrin turvavälit stadionilla sekä jo lippuluukulle jonottaessasi. Katsomossa penkkiriveistä on käytössä vain joka toinen. Perheenjäsenet voivat toki istua lähellä toisiaan.
  • Käytä kasvomaskia THL:n suositusten mukaisesti.
  • Aivasta ja yski paperiseen nenäliinaan ja heitä se roskiin heti käytön jälkeen. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, suojaa suusi kyynärtaipeella. Desinfioi kätesi.
  • Desinfioi kätesi myös ennen grillillä ja muilla myyntipisteillä asiointia ja ruokailua. Käsihuuhdetta on saatavilla.
  • Älä missään nimessä tule otteluun jos olet sairaana. Myös riskiryhmiin kuuluvien suositellaan pysyvän poissa ottelutapahtumista.

Ennen ottelua TamU-kannattajien kokoontumispaikkana toimii Pyynikintorin laidalla sijaitseva Tuoppi, ja ottelun jälkeen suosittelemme vierailua Maja/Talossa Pirkankadulla vain korttelin päässä stadionin portista.

Tervetuloa Pyynikin sinivihreään tunnelmaan!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

17.4. TamU - FC Inter 2 0 – 0 rpk.

12.4. SalPa - TamU naiset 1 – 3

16.4. TamU 2 - EIF 0 – 11

20.4. klo 19 TamU - Ilves 2

20.4. klo 14 TamU naiset - PIF

27.4. klo 15 TP-49 - TamU 2