11.8.2021

 
 

Alkusarjan viimeisess√§ koti­ottelussa on vastassa PJKTampere United pelaa torstaina miesten Kolmosen alkusarjan viimeisen kotittelunsa, kun Pyynikin urheilukentälle saadaan vastaan nousijajoukkue Pirkkalan Jalkapalloklubi. Hyviä otteita alkusarjassa esittäneet pirkkalaiset ovat tällä hetkellä sarjassa viidennellä sijalla otettuaan kymmenen pistettä kauden seitsemästä ensimmäisestä ottelustaan. PJK onkin vahva ehdokas yhdeksi niistä joukkueista, jotka TamU saa vastaansa ylemmässä jatkosarjassa.

Ottelun alla olennaisin kysymys on, onko PJK vihdoin se joukkue, joka pystyy tosissaan haastamaan Sinipaidat Pyynikin urheilukent√§ll√§. Kauden aiemmissa sarjaotteluissa TamU on ottanut Pyynikill√§ pelkki√§ voittoja, ja tiukin tulos on ollut 5‚Äď0-voitto. Nyt vastaan tulee kuitenkin joukkue, jonka verkkoon ei ole yhdess√§k√§√§n ottelussa tehty yli kahta maalia, vaikka yritt√§m√§ss√§ ovat olleet kaikki sarjan k√§rkijoukkueet TamUa lukuunottamatta.

Vaikka PJK on nousijajoukkue, on huomattava ett√§ joukkue on vahvistunut t√§ksi kaudeksi merkitt√§v√§sti. Tampere Unitedin kannattajille tutuimmat uudet pelaajat ovat Elias Harala ja Konsta Raittinen, mutta ehk√§ kovin uusi nimi on kuitenkin Arttu Raittinen, joka pelasti viel√§ viime kaudella HJS:ss√§ Kakkosen pelej√§. Kolmikosta eniten maaleja on tehnyt viiden maalin mies Elias Harala, joka osui kahdesti my√∂s PJK:n edellisess√§ ottelussa, jossa kaatui viime sunnuntaina PP-70 maalein 3‚Äď2.

Edellisen kerran TamU ja PJK ovat kohdanneet edustustasolla kaudella 2016. Elias Haralan osalta ympyrä sulkeutuu siinä mielessä mielenkiintoisella tavalla, että hän oli kentällä myös kauden 2016 molemmissa otteluissa, ja Pyynikin ottelussa hän teki PJK:n ainoan maalinkin. Väliin mahtuu muutamia maaleja Tampere Unitedin ja TPV:n paidoissa Kakkosen tasolla.

PJK tulee torstain otteluun pienoisessa otteluruuhkassa pelattuaan edelliset pelinsä viime perjantaina ja sunnuntaina. Tampere Unitedilla sitä vastoin edellisestä pelistä on kulunut täysi viikko, ja se on päävalmentaja Jukka Listenmaan mukaan näkynyt harjoittelussa positiivisesti.

”Meill√§ on ollut oikein hyv√§t kaksi treeni√§, ja pojilla on ollut virtaa treenata. Maanantaina oli hyv√§t tempopelit ja tiistaina k√§ytiin l√§pi taktista puolta PJK-peli√§ varten. P√§√§sin sunnuntaina n√§kem√§√§n PJK:n pelin, joten tiedet√§√§n mit√§ sielt√§ on tulossa”, kertoo p√§√§valmentaja Listenmaa.

”PJK:lla on paljon kokeneita pelaajia, ja jollemme pysty pit√§m√§√§n pelin tempoa ylh√§√§ll√§, voi tulla vaikeaa. Mutta jos tempo saadaan nostettua kovaksi, niin uskon ett√§ hyv√§ tulee. Kyll√§ sielt√§ ainakin l√∂ytyy paikat joihin meid√§n on hyv√§ l√§hte√§ iskem√§√§n.”

Sairastuvalta kuuluu tosin negatiivisiakin uutisia, sillä Po Law loukkasi itsensä harjoituksissa ja Ville Kukkasen Loiske-ottelussa saama pieni vamma vihoittelee edelleen, joten topparin paikalla on normaalia ohuempi miehitys. Lisäksi Arttu Mättö toipuu edelleen vammastaan, ja pitkäaikaisopotilaat Hakim Belbachir ja Iikka Häkkinen ovat myös edelleen poissa riveistä. Maalivahti Henri Savolainen puolestaan on toipunut pelikuntoon.

PJK-ottelun j√§lkeen TamU kohtaa heti sunnuntaina Sundom IF:n Vaasassa pelattavassa Suomen Regions’ Cupin ottelussa. P√§√§valmentaja Listenmaa korostaa sit√§, ett√§ seuraava peli on aina t√§rkein, mutta aivan pienilt√§ osin ajatusta on siirretty jo viikonlopulle.

”Jos on mahdollisuus, pelin aikana reagoidaan, sill√§ meill√§ on jo sunnuntaille pieni aihio olemassa. Jos ei ole, katsotaan perjantaina ketk√§ pystyy sunnuntaina pelaamaan. Sill√§ periaatteella menn√§√§n, ett√§ seuraava peli on aina t√§rkein”, Listenmaa py√∂rittelee.

Torstai-iltana nähdään, millaisen haasteen PJK lopulta pystyy tarjoamaan Sinipaidoille. Ottelu potkaistaan käyntiin Pyynikin urheilukentällä klo 19.30, ja TamU-TV näyttää ottelun suorana lähetyksenä, joka alkaa viitisen minuuttia ennen ottelun alkua. Ottelun selostaa tuttuun tapaan Juuso Koskinen. Pyynikin portti aukeaa F. E. Sillanpään kadulla jo klo 18.30 eli tunti ennen ottelun alkua. Samalla hetkellä aukeavat myös grillipisteet ja anniskelualueet.

Päivitä ottelupäiväsi VIP-tasolle

Liput otteluun maksavat 8 ‚ā¨ aikuisilta ja 5 ‚ā¨ alennusryhmilt√§ (7‚Äď16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja el√§kel√§iset sek√§ Tampere Unitedin j√§senet). Lipun voi ostaa my√∂s ennakkoon Tiketin nettikaupasta tai myyntipisteist√§. Tampereella myyntipisteet l√∂ytyv√§t keskustasta Stockmannilta, Sokokselta ja Swamp Musicista.

VIP-lippuja on my√∂s myyt√§v√§n√§ stadionin lipunmyynniss√§. VIP-lipun hinta on 35 ‚ā¨, tai jos sinulla on jo ostettuna tavallinen kausikortti, saat p√§ivitetty√§ ottelup√§iv√§si VIP-tasolle 27 ‚ā¨:n hintaan. Olympia-kortteli-VIPiss√§ tarjotaan ennen ottelua tasokas l√§mmin ruoka. Lis√§ksi pakettiin kuulu kaksi juomaa (tarjolla ainakin olut, siideri, lonkero sek√§ alkoholittomia vaihtoehtoja), ja ottelun tauolla on tarjolla kahvia ja grillimakkaraa.

Palvelut stadionilla

TamUn grillipisteell√§ on myynniss√§ lihansy√∂jille Tapolan grillimakkaraa sek√§ kaikille sopivana vaihtoehtona Vegemin kasvismakkaraa. Lis√§ksi tarjolla on virvokkeita, kahvia ja makeisia. My√∂s kannattajatuotteet ovat myynniss√§ samalla myyntipisteell√§. Lis√§ksi ravintola 4 Vuodenaikaa tuo j√§lleen grillins√§ Pyynikille.

Anniskelualue on sijoitettu katsomon länsipäätyyn, eli ottelua pääsee siis seuraamaan juoman kanssa Pyynikin lehtereiltä. Tarjolla on tietenkin ennen kaikkea Pyynikin käsityöläispanimon tuotteita. Lain vaatimusten mukaisesti anniskelukatsomoon on pääsy vain 18 vuotta täyttäneillä.

Lisäksi VIP-alueen yhteydessä stadionin kaupunginpuoleisessa päädyssä on kaikille katsojille avoinna oleva anniskelualue. Tämä uusi anniskelualue on samalla lähempänä stadionin ruokapalveluita.

HUOM! Suosittelemme kortilla maksamista ja etenkin lähimaksun käyttämistä kaikilla myyntipisteillä! Käteisellä maksaessasi käytä mieluiten tasarahaa.

Pyydämme yleisöä ottamaan kaikissa otteluissa huomioon seuraavat seikat:

  • Desinfioi k√§tesi heti stadionille tultuasi. Saatavilla on k√§sihuuhdetta, mutta voit ottaa my√∂s oman pikkupullosi mukaan.
  • Pid√§ 2 metrin turvav√§lit stadionilla sek√§ jo lippuluukulle jonottaessasi. Katsomossa penkkiriveist√§ on k√§yt√∂ss√§ vain joka toinen. Perheenj√§senet voivat toki istua l√§hell√§ toisiaan.
  • K√§yt√§ kasvomaskia THL:n suositusten mukaisesti.
  • Aivasta ja yski paperiseen nen√§liinaan ja heit√§ se roskiin heti k√§yt√∂n j√§lkeen. Jos nen√§liinaa ei ole saatavilla, suojaa suusi kyyn√§rtaipeella. Desinfioi k√§tesi.
  • Desinfioi k√§tesi my√∂s ennen grillill√§ ja muilla myyntipisteill√§ asiointia ja ruokailua. K√§sihuuhdetta on saatavilla.
  • √Ąl√§ miss√§√§n nimess√§ tule otteluun jos olet sairaana. My√∂s riskiryhmiin kuuluvien suositellaan pysyv√§n poissa ottelutapahtumista.

Ennen ottelua TamU-kannattajien kokoontumispaikkana toimii Pyynikintorin laidalla sijaitseva Tuoppi, ja ottelun jälkeen suosittelemme vierailua Maja/Talossa Pirkankadulla vain korttelin päässä stadionin portista.

Tervetuloa Pyynikin sinivihreään tunnelmaan!