Ali Koljonen tuo vankkaa veikkausliigakokemusta TamUn keskikentän pohjalle

20/01/2016
Uutinen

Vielä kaudella 2013 Kuopion Palloseurassa Veikkausliigaa pelannut keskikenttäpelaaja Ali Koljonen, 27, siirtyy Tampere Unitediin. Kaikkiaan Koljonen pelasi kuopilaisen kasvattajaseuransa paidassa yhteensä 14 liigaottelua kausilla 2012–13. Koljonen tunnetaan hyvästä potkutekniikastaan, mistä kertoo myös ainoan veikkausliigamaalin syntyminen komealla vapaapotkulla maalin takakulmaan kauden 2012 lopulla pelatussa ottelussa VPS:aa vastaan. Parhaiten Koljonen viihtyy keskikentän pohjalla rakentavassa roolissa.

(Kuva: Teemu Hassinen)

Kauden 2014 kynnyksellä Koljonen haki pelipaikkaa Tampereen Ilveksen silloin Ykkösessä pelanneesta edustusjoukkueessa. Akillesvamma kuitenkin esti pelit huipputasolla, ja kauden pelit jäivät neljään Ilveksen kakkosjoukkueessa pelattuun Nelosen otteluun, joissa Koljonen teki myös kaksi maalia. Kaudella 2015 Koljonen pääsi jälleen täyteen pelikuntoon, ja kuului Tampereen Pallo-Veikkojen runkopelaajiin Kakkosessa. Otteluita kertyi punapaidoissa yhteensä 19, joissa lähes kaikissa Koljonen pelasi täydet minuutit.

”Hyvät fiilikset. Positiiviset fiilikset. Ja näin”, kommentoi Ali Koljonen tunnelmiaan tuoreeltaan siirtopäätöksen jälkeen. ”Viime kausi meni ihan mukavasti TPV:n kanssa, mutta vuorotyö ja Kakkonen on vaikea yhdistelmä. Odotukset tulevalle kaudelle: NOUSU!”

Myös joukkuetta talven mittaan koonnut Mika Suonsyrjä on siirron myötä loistotunnelmissa: ”Ali on Suomen Xabi Alonso. Olen riemuissani kun saimme hänet mukaan projektiimme. Nyt keskustamme on valmis ja äärimmäisen vahva”

Ali Koljosen haastattelu:

Kaikkiaan Tampere Unitedilla on nyt 20 sopimuspelaajaa tulevalle kaudelle:

Tuomas Alanen
Chakib Belbachir
Veli-Pekka Franssila
Timo Kauppinen
Niclas Kalatsev
Jonne Keränen
Ali Koljonen
Mika Kytöviita
Tuomas Lehti
Mika Lindroos
Riku Oras
Otto Pitkänen
Eetu Rahkola
Jussi Rasva
Jan Riikonen
Lauri Saari
Tuomas Savinainen
Jussi Siltanen
Valtteri Uimonen
Verneri Uimonen

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49