27.10.2020

 
 

Ali Aitbenzanzoun nähdään Sinipaidoissa kaudella 2021Tampere Unitedissa on alettu palata arkeen, ja valmistautuminen edustusjoukkueen tulevaan kauteen käy taustojen puolesta tiiviinä. Yksi tärkeä palanen ensi kauden joukkueeseen saatiin paikoilleen, kun kaksi edellistä kautta Sinipaitaa kantanut Ali Aitbenzanzoun allekirjoitti vuoden jatkosopimuksen, joka sisältää myös option kaudesta 2022.

Kauden 2019 kynnyksellä TPV:stä Tampere Unitediin siirtynyt Ali Aitbenzanzoun, 19, on sinetöinyt lisävuoden TamU-uralleen. Nyt solmittu jatkosopimus pitää Aitbenzanzoun Jukka Listenmaan valmennusryhmän käytössä vähintään kauden 2021 loppuun asti.

Aitbenzanzoun on pelannut Tampere Unitedissa kahden edellisen kauden aikana 27 sarjaottelua, ollen avauksessa 22 kertaa. Kaudella 2019 Aitbenzanzoun osui Kakkosessa maalipuiden v√§liin kertaalleen ja sama maalim√§√§r√§ seurasi ”Allua” my√∂s p√§√§ttyneell√§ kaudella.

Unitedin päävalmentaja Jukka Listenmaa on erittäin tyytyväinen Aitbenzanzoun sitoutumisesta lisävuoteen ja kiittelee suojattinsa kehitystä tänä kesänä.

”Todella mieliss√§ni otin t√§m√§n uutisen vastaan, ett√§ nimi l√§hti alle taas vuodeksi eteenp√§in. Aitbenzanzoun kehityskaari oli t√§ll√§ kaudella upeaa seurattavaa. H√§n taisi itse tajuta aika paljon sen kev√§√§ll√§ koronasta aiheutuneen harjoittelutauon aikana. Hyvi√§ asioita alkoi sen j√§lkeen tapahtumaan, ja asiat l√§htiv√§t h√§nen kohdallaan rullaamaan nappiin”, Listenmaa kertaa.

Myös Aitbenzanzoun itse vaikuttaa tyytyväiseltä omaan kauteensa, mutta toteaa samaan hengenvetoon, että parannettavaakin luonnollisesti jäi.

”Olen tyytyv√§inen omaan kauteeni. Pelasin keskikent√§ll√§ hyvin, mutta aina voi parantaa. Kaudesta j√§i itselleni ehk√§ v√§h√§n harmillinen fiilis, kun ei ihan p√§√§sty nousemaan Kakkoseen, mutta muuten olimme joukkueena todella hyvi√§ ja varmasti ensi kausi tulee olemaan se kausi, kun noustaan Kakkoseen!”

Aitbenzanzoun lisää, että päätös jatkaa Tampere Unitedin kanssa ei ollut lainkaan sieltä vaikeimmasta päästä.

”Jatkop√§√§t√∂s oli omasta mielest√§ni helppo. Olen viihtynyt TamUssa oikein hyvin! Pelaajat ovat mahtavia ja samoin koko valmennus sek√§ TamUn kannattajat ovat olleet todella huippuluokkaa!”

Terve kilpailutilanne keskikentällä

Ali Aitbenzanzoun on Tampere Unitedin 11. sopimuspelaaja kaudelle 2021. Keskikentän keskustaan sopeutuvista pelaajista jatkosopimuksen olivat jo entuudestaan allekirjoittaneet Anton Bright, Arttu Haapala ja Eetu Räisänen. Vuodenaikaan nähden tämä osasto alkaa olla TamUlla jo melko hyvällä mallilla.

”On hyv√§, ett√§ meill√§ on t√§lle pelipaikalle jo nyt hyvi√§ pelaajia. Hyv√§ kilpailutilanne tulee j√§lleen siihen”, Listenmaa muotoilee keskustan muotoutumista.

Aitbenzanzoun kantoi loppukaudesta myös kapteenin nauhaa, kun Eetu Rahkola oli sivussa sairastelun takia, eikä varakapteeni Roope Kostiainenkaan ollut aina koko ottelua kentällä. Aitbenzanzoun ottaa itse vielä tämän kunnian esille eikä peittele toivettaan kapteeniston paikasta myös tulevaisuudessa Unitedin ryhmässä.

”Sain lis√§√§ vastuuta, kun sain kantaa kapteenin nauhaa, mik√§ oli itselle suuri kunnia. En todellakaan itse voinut sit√§ odottaa ja olisi viel√§ suuri kunnia ensi kaudella kuulua TamUn kapteenistoon”, Aitbenzanzoun t√§hyilee jo tulevaan.

Tampere Unitedin sopimuspelaajat kaudelle 2021:

Ali Aitbenzanzoun, kk
Hakim Belbachir, h
Anton Bright, p
Eric Bullock, h
Arttu Haapala, kk
Topias Järvelä, h
Severi Kankkunen, p
Eetu Räisänen, kk
Mauno Sirén, p
Riku Tanila, mv
Panu Väliaho, h