Aleksi Inkinen täydentää tänään kautensa aloittavan joukkueen

28/04/2018
Uutinen

Harjoituskauden edetessä yhä enemmän peliaikaa harjoitusotteluissa saanut Aleksi Inkinen, 18, täydentää Tampere Unitedin miehistön tehtyään vuoden mittaisen pelaajasopimuksen. Inkisen pelaajaura alkoi Porissa FC Jazzin riveissä, mutta merkittävimmät vuodet ovat menneet ensin FC Vapsissa ja sitten TPV:ssä. Viime kaudella Inkinen pelasi FC Vapsissa Vitosen otteluita, joten siirto suoraan Kakkosen tasolle on nuorelle laitapuolustajalle valtava harppaus.

Inkinen kertoo, että syy pelaamiseen Vitosen tasolla löytyy henkilökohtaisesta elämästä. ”Elämässä tapahtui todella paljon asioita mitkä kuormitti itseäni, ja viimeinen silaus oli loukkaantuminen jolloin päätin mennä Vapsiin kesäksi ihan vain pelailemaan ilman mitään suurempia tavoitteita. Sieltä sain uutta paloa pelaamiseen sekä itseluottamusta. Sitten piti päättää, jatkanko pelaamista ihan vain harrastusmielessä vai tähtäänkö vielä ammattilaiseksi, ja päätin että kyllä sinne vielä pyritään. Samaan aikaan kaveri, joka on TamU-fani, pisti viestiä että Tampere United hakee uusia pelaajia. Aluksi piti lähteä takaisin TPV:hen mutta jotenkin TamU tuntui houkuttelevammalta ja mielenkiinntoisemmalta vaihtoehdolta. Ehkä siksi että pikkupoikana suosikkiseurani oli Tampere United”, taustoittaa Inkinen siirtoa.

Inkinen kuvailee itseään voitonnälkäiseksi pelaajaksi. ”Haluan kehittää itseäni koko ajan paremmaksi ja paremmaksi”, Inkinen toteaa. ”Vahvuudet ovat kaksinkamppailuissa, joten laitapelaajan rooli sopii kohtuu hyvin itselle ja tykkään todella paljon pelata kyseisellä paikalla.”

Pitkä talvi on ohi ja tosipelit ovat alkamassa, ja Aleksi Inkinen kuvailee fiiliksiään loistaviksi. ”Oma ja joukkoeen peli ovat kehittyneet paljon, ja tekeminen on ollut hyvää ja intohimoista. Toki vielä pitää tehdä töitä, jotta päämäärät saavutetaan, mutta suunta on mielestäni oikea. Hyvin mielin voi lähteä tulevaan kauteen”, Inkinen vakuuttaa.

”Odotan ehjää hyvää kautta niin joukkueelta kuin itseltä sillä talven harjoitusottelut on näyttäneet että pystymme haastamaan vaikeitakin vastustajia ja laittamaan heidät ahtaalle. Kyllä nousu ykköseen olisi aika kova. Luottamus on todella kova niin omaan joukkueeseen kuin itseenikin tällä hetkellä”, päättää Inkinen.

Kausi alkaa tänään lauantaina 28.4. klo 17 Pyynikin urheilukentällä, jonne vastustajaksi saapuu pietarsaarelainen JBK. Liput otteluun maksavat tänään 10 € aikuisilta ja 7 € alennusryhmiltä. Myös kausikortteja on tänään saatavilla lipunmyynnistä, ja ne on hinnoiteltu oheisen taulukon mukaisesti. Tammelan ja Ratinan peleistä poiketen Pyynikillä ei ole erillisiä lippukategorioita pääkatsomoon ja kannattajakatsomoon, mutta kannattajakatsomoon hankitut kausikortit ovat tietenkin normaalisti voimassa.

PääkatsomoKannattajakatsomoVIP
Aikuiset90 €65 €360 €
Alennusryhmät65 €45 €

Alennusryhmiä ovat Tampere Unitedin jäsenet sekä 7–16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja eläkeläiset. Alennusryhmään kuuluminen on todistettava stadionille tultaessa.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

4.2. Reipas - TamU 3 – 1

11.2. TamU naiset - TPV 0 – 7

4.2. TamU 2 - Union Plaani 0 – 2

25.2. klo 14 TamU - TPV

10.3. klo 14 TamU naiset - TuTo

24.3. klo 20 TamU 2 - EuPa