Alanen, Haavisto, Raittinen ja Harala jatko­sopimuksiin

21/11/2018
Uutinen

Tampere United avaa odotettujen pelaajasopimusten julkaisemisen tuomalla kerralla pöytään neljä tärkeää jatkosopimusta kaudelle 2019. Nyt solmitut jatkot kohdistuvat jokaiselle pelipaikalle eli maalinsuulle, puolustukseen, keskikentälle ja hyökkäykseen. Kaikki sopimukset ovat vuoden mittaisia.

Nyt julkaistavat pelaajasopimukset sitovat seuraan neljä pelaajaa, joilla on mahdollisuus ottaa entistä suurempi rooli edustusjoukkueessa. Paljon riippuu tietenkin myös siitä, millainen kilpailutilanne eri pelipaikoille muodostuu, mutta jokainen pelaaja on osoittanut tasonsa Kakkosen tasolla ja tavoittelee uransa parasta kautta ensi vuonna.

Maalinsuulle Elias Alanen

Elias Alanen, 21, siirtyi viime kaudeksi Sinipaitoihin tietäen hyvin, että Antti Kuusinen oli todennäköinen ykkösmaalivahti. Kuusisen loukkaantumisen myötä Alanen pääsi kuitenkin pelaamaan keväällä yhden ottelun puolikkaan ja sen jälkeen neljässä peräkkäisessä ottelussa täydet 90 minuuttia. Näissä otteluissa Alanen näytti, että hänellä on edellytykset ottaa ykkösmaalivahdin paikka.

”Vaikka pelimäärä jäi viime kaudella kakkosessa vähäiseksi, sain viidestä pelaamastani pelistä itseluottamusta ja tietoa pärjääväni tällä tasolla”, Alanen itse toteaa.

Alanen kertoo olevansa muutoinkin tyytyväinen oloonsa Tampere Unitedissa ja myös maalivahtivalmentaja Jussi Siltanen saa kiitosta: ”Viime kaudella reenien taso ja tempo oli parempaa kuin muutamalla edellisellä kaudella. Tämä näkyy heti omasta mielestäni kehityksenä eteenpäin.”

”Vaikka viime kausi oli tuloksellisesti vaikeampi, koen TamUn olevan koko ajan menossa eteenpäin. Haluan olla siinä mukana. Ja tottakai poikkeuksellinen seurayhteisö kakkosen tasolle sai innostumaan jatkamaan”, kuvailee Alanen jatkosopimuksen syntyä.

”Ainoa tavoite ensi kaudelle on pelata viime kautta huomattavasti enemmän ja auttaa joukkuetta pärjäämään mahdollisimman hyvin. Haluaisin nähdä Sinikaartilta ensi kaudellakin samanlaista omistautumista kuin viime kaudella. Teiltä saatiin viimeinen buusti sarjassa säilymiseen”, kiittelee Alanen.

Topparin paikalle Antti Haavisto

Antti Haavisto, 19, siirtyi Tampere Unitediin edustusjoukkueen pelatessa Kolmosessa kaudella 2016. Silloin pelejä edustuksen mukana kertyi nuorelle topparille vain viisi, mutta tätä täydensivät ottelut kolmessa muussakin Tampere Unitedin joukkueessa. Kakkosen tasolla pelejä on kertynyt kahdessa kaudessa yhteensä vain neljä, mutta niissä Haavisto on näyttänyt pystyvänsä pelaamaan Kakkosen tasolla. Viime kautta häiritsi osaltaan myös asepalveluksen suorittaminen.

”Viime kausi loppui vähän kesken armeijaan lähdön takia. Keväällä ja talvella meni ihan hyvin”, kuvailee Haavisto lähtötilannettaan tulevaan kauteen ja kommentoi samalla syitä jatkosopimukseen. ”Tuttu seura, jossa on joka vuosi saatu kerättyä hyvä porukka. Tärkeintä itelle on, että viihtyy seuran tapahtumissa.”

”Odotan ensi kaudesta viime vuotta parempaa tekemistä kentällä ja kentän ulkopuolella”, toteaa Haavisto suoraan. ”Henkilökohtaisesti lähden hakemaan lisää pelejä. En ole valmentajan kanssa käynyt keskusteluja vielä kahden kesken, mutta hän on esittäytynyt joukkueelle, ja olen kuullut kavereilta hyvää. Haluan sanoa kannattajille, että pelaajat aloittavat vaikean kauden jälkeen puhtaalta pöydältä. Toivottavasti teette samoin ja katsomossa on hyvä meno jatkuu”, Haavisto päättää.

Keskikentän keskustaan Konsta Raittinen

Konsta Raittinen, 23, tuli Tampere Unitediin kaudeksi 2017. Ottelut Sinipaidoissa jäivät silloin kuitenkin vain yhteentoista, sillä Raittinen pelasi heinä–elokuussa viisi Kolmosen ottelua lainalla Nokian Palloseurassa, ja pieni loukkaantuminen sotki syksyistä paluuta Sinipaitoihin. Viime kaudella Raittinen pelasi 14 Kakkosen ottelua edellistä kautta suuremmilla minuuteilla, ja monien mielissä Raittinen on valmis ottamaan jopa suuremman roolin.

Raittisen omin pelipaikka on keskikentän pohjalla, mutta tulinen laukaus tuo elementin myös hyökkäyspeliin. Raittisen viime kauden minuutteja voidaankin pitää kovana suorituksena, kun ottaa huomioon sen, miten kova kilpailu peliajasta keskikentän keskustassa viime kauden joukkueessa oli. Myös ensimmäinen maali Sinipaidoissa syntyi jo toukokuun alussa Pyynikillä ottelussa Kraftia vastaan.

Jatko Sinipaidoissa oli Raittiselle helppo päätös. ”Haluan näyttää, että pystymme parempaan kun viime kaudella, ja henkilökohtaisesti tykkään seurasta ja haluan pelata täällä. Vimme kaudesta ei paljon hyviä asioita käteen jäänyt, kun putoaminen oli tosi lähellä, mutta ainakin yksi kuitenkin, eli se, että joukkueessa oli kova usko siihen että alas ei lähdetä”, Raittinen kertaa.

”Ensi kaudesta odotan paljon parempaa tulosta, sarjapaikan kärkipäässä, ja tietenkin aina lähdetään hakeen nousua ylemmäksi. Henkilökohtaiset tavoitteet ovat päästä pelaamaan ja pysyä terveenä”, Raittinen suunnittelee.

Yksi syy Raittisen haluun jatkaa Tampere Unitedissa on myös seuran kannattajat, jotka kiertävät joukkueen mukana kotona ja vieraissa. ”On hienoa kun kannattajat ovat mukana. Viime kausi oli pettymys molemmille, mutta ensi kaudella näytetään!” Raittinen päättää.

Laitahyökkääjäksi Elias Harala

Joukkueen urheilullisimpiin pelaajiin kuulunut Elias Harala, 25, pelasi menneellä kaudella ensimmäiset Kakkosen ottelunsa, ja väläytteli ajoittain erittäinkin pirteitä otteita. Tämä näkyy myös tilastoissa 16 pelattuna otteluna ja 7 avauskokoonpanon paikkana. Maalejakin Harala teki kaksi, joista varsinkin komea laukaus Kraftin verkkoon vieraissa Närpiössä on varmasti jäänyt monien mieliin.

”Nautin viime kaudesta TamUssa ja kehityin pelaajana. Asiat hoituvat, ja niin taustat kuin joukkuekin ovat täynnä huipputyyppejä. Koen, että kakkonen on minulle vielä sopiva taso, joten TamU olikin minun ykkösvaihtoehto”, taustoittaa Harala jatkosopimuksen syntyä.

Kolmosessa ennen TamUun siirtymistä pelannut Harala on ollut tyytyväinen pääsyynsä korkeammalle tasolla: ”Toiminta on ammattimaisempaa ja olen myös itse oppinut toimimaan ammattimaisemmin ja ottamaan itsestäni enemmän irti pelaajana.”

Tuleva kausi herättää Haralassa positiivista odotusta. ”Tuntuu, että jo nyt on hyvä pöhinä päällä ja odotan innolla, minkälaisen joukkueen saamme kasaan ja että pääsemme harjoittelemaan kovaa. Uskon, että minulla on hyvä ympäristö kehittyä pelaajana ja toivon että tulos näkyy ensi kesänä kentällä”, Harala puntaroi.

Myös päävalmentajaratkaisu on Haralan mieleen: ”Kävimme keskustelemassa Muran kanssa ensi kaudesta, esimerkiksi siitä, mitä hän haluaa joukkueelta, minkälaista jalkapalloa hän haluaa joukkueensa pelaavan ja niin edelleen. Hän kuunteli mielellään myös minun mietteitäni ja halusi tutustua minuun niin pelaajana kuin ihmisenä muutenkin. Mura vaikuttaa pätevältä ja hyvältä tyypiltä.”

Myös Haralan teveriset kannattajille huokuvat uskoa tulevan kauden menestykseen. ”Arvostan kannattajiemme omistautumista ja tukea. Se antaa voimaa joukkueellemme ja koko seuralle. Jaksakaa uskoa meihin tulevaisuudessakin, uskon että edessämme on hyvä kausi!” Harala päättää.

Kausikorttikaupoille

Tampere Unitedilla on nyt mainittujen neljän pelaajan lisäksi sopimukset laitapuolustaja Aleksi Inkisen sekä maalivahti Antti Kuusisen kanssa. Kuusinen tosin on vapaa hakemaan pelipaikkaa ylemmältä sarjatasolta.

Tampere Unitedin kausikortit pääkatsomoon maksavat nyt 55 euroa ja ovat myynnissä TamU-kaupassa. Seuraava sopimusuutinen on kuitenkin odotettavissa jo pian, ja silloin kausikortin hinta nousee 60 euroon. Hinnat nousevat aina sopimusuutisen yhteydessä 5 eurolla, kunnes kausikortit saavuttavat lopullisen hintansa, eli aikuisten kausikortti 90 euroa ja alennusryhmien kausikortti 65 euroa. Kannattajakatsomoon kausikortin hinta pysyy 50 eurossa koko myyntikauden ajan, eikä kannattajakatsomoon ole ensi kaudella erillistä alennusryhmien kausikorttia. Tervetuloa kausikorttiostoksille!

TamU-kauppa: tampereunited.fi/kauppa

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

8.8. Klubi 04 - TamU 1 – 1

7.8. Peimari Utd - TamU naiset 0 – 7

13.8. TamU 2 - FC Haka j. 0 – 2

15.8. klo 19 Ilves 2 - TamU

18.8. klo 20 TamU naiset - RaiFU

19.8. klo 19 PJK - TamU 2