21.11.2018

 
 

Alanen, Haavisto, Raittinen ja Harala jatko­sopimuksiinTampere United avaa odotettujen pelaajasopimusten julkaisemisen tuomalla kerralla pöytään neljä tärkeää jatkosopimusta kaudelle 2019. Nyt solmitut jatkot kohdistuvat jokaiselle pelipaikalle eli maalinsuulle, puolustukseen, keskikentälle ja hyökkäykseen. Kaikki sopimukset ovat vuoden mittaisia.

Nyt julkaistavat pelaajasopimukset sitovat seuraan neljä pelaajaa, joilla on mahdollisuus ottaa entistä suurempi rooli edustusjoukkueessa. Paljon riippuu tietenkin myös siitä, millainen kilpailutilanne eri pelipaikoille muodostuu, mutta jokainen pelaaja on osoittanut tasonsa Kakkosen tasolla ja tavoittelee uransa parasta kautta ensi vuonna.

Maalinsuulle Elias Alanen

Elias Alanen, 21, siirtyi viime kaudeksi Sinipaitoihin tietäen hyvin, että Antti Kuusinen oli todennäköinen ykkösmaalivahti. Kuusisen loukkaantumisen myötä Alanen pääsi kuitenkin pelaamaan keväällä yhden ottelun puolikkaan ja sen jälkeen neljässä peräkkäisessä ottelussa täydet 90 minuuttia. Näissä otteluissa Alanen näytti, että hänellä on edellytykset ottaa ykkösmaalivahdin paikka.

”Vaikka pelim√§√§r√§ j√§i viime kaudella kakkosessa v√§h√§iseksi, sain viidest√§ pelaamastani pelist√§ itseluottamusta ja tietoa p√§rj√§√§v√§ni t√§ll√§ tasolla”, Alanen itse toteaa.

Alanen kertoo olevansa muutoinkin tyytyv√§inen oloonsa Tampere Unitedissa ja my√∂s maalivahtivalmentaja Jussi Siltanen saa kiitosta: ”Viime kaudella reenien taso ja tempo oli parempaa kuin muutamalla edellisell√§ kaudella. T√§m√§ n√§kyy heti omasta mielest√§ni kehityksen√§ eteenp√§in.”

”Vaikka viime kausi oli tuloksellisesti vaikeampi, koen TamUn olevan koko ajan menossa eteenp√§in. Haluan olla siin√§ mukana. Ja tottakai poikkeuksellinen seurayhteis√∂ kakkosen tasolle sai innostumaan jatkamaan”, kuvailee Alanen jatkosopimuksen synty√§.

”Ainoa tavoite ensi kaudelle on pelata viime kautta huomattavasti enemm√§n ja auttaa joukkuetta p√§rj√§√§m√§√§n mahdollisimman hyvin. Haluaisin n√§hd√§ Sinikaartilta ensi kaudellakin samanlaista omistautumista kuin viime kaudella. Teilt√§ saatiin viimeinen buusti sarjassa s√§ilymiseen”, kiittelee Alanen.

Topparin paikalle Antti Haavisto

Antti Haavisto, 19, siirtyi Tampere Unitediin edustusjoukkueen pelatessa Kolmosessa kaudella 2016. Silloin pelejä edustuksen mukana kertyi nuorelle topparille vain viisi, mutta tätä täydensivät ottelut kolmessa muussakin Tampere Unitedin joukkueessa. Kakkosen tasolla pelejä on kertynyt kahdessa kaudessa yhteensä vain neljä, mutta niissä Haavisto on näyttänyt pystyvänsä pelaamaan Kakkosen tasolla. Viime kautta häiritsi osaltaan myös asepalveluksen suorittaminen.

”Viime kausi loppui v√§h√§n kesken armeijaan l√§hd√∂n takia. Kev√§√§ll√§ ja talvella meni ihan hyvin”, kuvailee Haavisto l√§ht√∂tilannettaan tulevaan kauteen ja kommentoi samalla syit√§ jatkosopimukseen. ”Tuttu seura, jossa on joka vuosi saatu ker√§tty√§ hyv√§ porukka. T√§rkeint√§ itelle on, ett√§ viihtyy seuran tapahtumissa.”

”Odotan ensi kaudesta viime vuotta parempaa tekemist√§ kent√§ll√§ ja kent√§n ulkopuolella”, toteaa Haavisto suoraan. ”Henkil√∂kohtaisesti l√§hden hakemaan lis√§√§ pelej√§. En ole valmentajan kanssa k√§ynyt keskusteluja viel√§ kahden kesken, mutta h√§n on esitt√§ytynyt joukkueelle, ja olen kuullut kavereilta hyv√§√§. Haluan sanoa kannattajille, ett√§ pelaajat aloittavat vaikean kauden j√§lkeen puhtaalta p√∂yd√§lt√§. Toivottavasti teette samoin ja katsomossa on hyv√§ meno jatkuu”, Haavisto p√§√§tt√§√§.

Keskikentän keskustaan Konsta Raittinen

Konsta Raittinen, 23, tuli Tampere Unitediin kaudeksi 2017. Ottelut Sinipaidoissa j√§iv√§t silloin kuitenkin vain yhteentoista, sill√§ Raittinen pelasi hein√§‚Äďelokuussa viisi Kolmosen ottelua lainalla Nokian Palloseurassa, ja pieni loukkaantuminen sotki syksyist√§ paluuta Sinipaitoihin. Viime kaudella Raittinen pelasi 14 Kakkosen ottelua edellist√§ kautta suuremmilla minuuteilla, ja monien mieliss√§ Raittinen on valmis ottamaan jopa suuremman roolin.

Raittisen omin pelipaikka on keskikentän pohjalla, mutta tulinen laukaus tuo elementin myös hyökkäyspeliin. Raittisen viime kauden minuutteja voidaankin pitää kovana suorituksena, kun ottaa huomioon sen, miten kova kilpailu peliajasta keskikentän keskustassa viime kauden joukkueessa oli. Myös ensimmäinen maali Sinipaidoissa syntyi jo toukokuun alussa Pyynikillä ottelussa Kraftia vastaan.

Jatko Sinipaidoissa oli Raittiselle helppo p√§√§t√∂s. ”Haluan n√§ytt√§√§, ett√§ pystymme parempaan kun viime kaudella, ja henkil√∂kohtaisesti tykk√§√§n seurasta ja haluan pelata t√§√§ll√§. Vimme kaudesta ei paljon hyvi√§ asioita k√§teen j√§√§nyt, kun putoaminen oli tosi l√§hell√§, mutta ainakin yksi kuitenkin, eli se, ett√§ joukkueessa oli kova usko siihen ett√§ alas ei l√§hdet√§”, Raittinen kertaa.

”Ensi kaudesta odotan paljon parempaa tulosta, sarjapaikan k√§rkip√§√§ss√§, ja tietenkin aina l√§hdet√§√§n hakeen nousua ylemm√§ksi. Henkil√∂kohtaiset tavoitteet ovat p√§√§st√§ pelaamaan ja pysy√§ terveen√§”, Raittinen suunnittelee.

Yksi syy Raittisen haluun jatkaa Tampere Unitedissa on my√∂s seuran kannattajat, jotka kiert√§v√§t joukkueen mukana kotona ja vieraissa. ”On hienoa kun kannattajat ovat mukana. Viime kausi oli pettymys molemmille, mutta ensi kaudella n√§ytet√§√§n!” Raittinen p√§√§tt√§√§.

Laitahyökkääjäksi Elias Harala

Joukkueen urheilullisimpiin pelaajiin kuulunut Elias Harala, 25, pelasi menneellä kaudella ensimmäiset Kakkosen ottelunsa, ja väläytteli ajoittain erittäinkin pirteitä otteita. Tämä näkyy myös tilastoissa 16 pelattuna otteluna ja 7 avauskokoonpanon paikkana. Maalejakin Harala teki kaksi, joista varsinkin komea laukaus Kraftin verkkoon vieraissa Närpiössä on varmasti jäänyt monien mieliin.

”Nautin viime kaudesta TamUssa ja kehityin pelaajana. Asiat hoituvat, ja niin taustat kuin joukkuekin ovat t√§ynn√§ huipputyyppej√§. Koen, ett√§ kakkonen on minulle viel√§ sopiva taso, joten TamU olikin minun ykk√∂svaihtoehto”, taustoittaa Harala jatkosopimuksen synty√§.

Kolmosessa ennen TamUun siirtymist√§ pelannut Harala on ollut tyytyv√§inen p√§√§syyns√§ korkeammalle tasolla: ”Toiminta on ammattimaisempaa ja olen my√∂s itse oppinut toimimaan ammattimaisemmin ja ottamaan itsest√§ni enemm√§n irti pelaajana.”

Tuleva kausi her√§tt√§√§ Haralassa positiivista odotusta. ”Tuntuu, ett√§ jo nyt on hyv√§ p√∂hin√§ p√§√§ll√§ ja odotan innolla, mink√§laisen joukkueen saamme kasaan ja ett√§ p√§√§semme harjoittelemaan kovaa. Uskon, ett√§ minulla on hyv√§ ymp√§rist√∂ kehitty√§ pelaajana ja toivon ett√§ tulos n√§kyy ensi kes√§n√§ kent√§ll√§”, Harala puntaroi.

My√∂s p√§√§valmentajaratkaisu on Haralan mieleen: ”K√§vimme keskustelemassa Muran kanssa ensi kaudesta, esimerkiksi siit√§, mit√§ h√§n haluaa joukkueelta, mink√§laista jalkapalloa h√§n haluaa joukkueensa pelaavan ja niin edelleen. H√§n kuunteli mielell√§√§n my√∂s minun mietteit√§ni ja halusi tutustua minuun niin pelaajana kuin ihmisen√§ muutenkin. Mura vaikuttaa p√§tev√§lt√§ ja hyv√§lt√§ tyypilt√§.”

My√∂s Haralan teveriset kannattajille huokuvat uskoa tulevan kauden menestykseen. ”Arvostan kannattajiemme omistautumista ja tukea. Se antaa voimaa joukkueellemme ja koko seuralle. Jaksakaa uskoa meihin tulevaisuudessakin, uskon ett√§ edess√§mme on hyv√§ kausi!” Harala p√§√§tt√§√§.

Kausikorttikaupoille

Tampere Unitedilla on nyt mainittujen neljän pelaajan lisäksi sopimukset laitapuolustaja Aleksi Inkisen sekä maalivahti Antti Kuusisen kanssa. Kuusinen tosin on vapaa hakemaan pelipaikkaa ylemmältä sarjatasolta.

Tampere Unitedin kausikortit pääkatsomoon maksavat nyt 55 euroa ja ovat myynnissä TamU-kaupassa. Seuraava sopimusuutinen on kuitenkin odotettavissa jo pian, ja silloin kausikortin hinta nousee 60 euroon. Hinnat nousevat aina sopimusuutisen yhteydessä 5 eurolla, kunnes kausikortit saavuttavat lopullisen hintansa, eli aikuisten kausikortti 90 euroa ja alennusryhmien kausikortti 65 euroa. Kannattajakatsomoon kausikortin hinta pysyy 50 eurossa koko myyntikauden ajan, eikä kannattajakatsomoon ole ensi kaudella erillistä alennusryhmien kausikorttia. Tervetuloa kausikorttiostoksille!

TamU-kauppa: tampereunited.fi/kauppa