Alanen, Fennane ja Lehti jatko­sopimuksiin

02/11/2016
Uutinen

Tampere United on tehnyt jatkosopimukset Tuomas Alasen, Mehdi Fennanen ja Tuomas Lehden kanssa. Kolmikosta jokainen pelasi menneellä kaudella tärkeissä rooleissa, eikä jatkoa Sinipaidoissa tarvinnut puolin eikä toisin miettiä pidempään. Kukin sopimus kattaa kauden 2017.

Kun Tuomas Alanen, 27, siirtyi vuosi sitten TamUun, siirtouutisessa puhuttiin keskikenttäpelaajasta, joka pystyy pelaamaan sujuvasti miltei kaikilla pelipaikoilla. Tämä toteutuikin siinä mielessä ennustetulla tavalla, että Alanen pelasi alkukauden laitapuolustajana ja topparina Mika Lindroosin siirryttyä Ruotsiin. Aivan loppukaudella Alanen nähtiin toki pariin kertaan myös keskikentällä.

Alasen kaudesta kertoo paljon se, että hän oli avauskokoonpanossa kaikissa muissa otteluissa paitsi sarjanousun varmistumisen jälkeen pelatussa TP-T-ottelussa sekä korttitilin täyttymisen myötä kokonaan väliin jääneessä Ilves-vierasottelussa. Erikoisinta Alasen kaudessa oli poikkeuksellisen suuri maalimäärä, erityisesti pelipaikka huomioon ottaen. Maalisaldoksi kertyi lopulta kymmenen, ja näistä kahdeksan syntyi Kolmosen otteluissa ja kaksi muuta cup-kilpailuissa. ”Kausi meni aika nappiin. Suurimmilta loukkaantumisilta vältyttiin, ja pystyin vakiinnuttamaan avauskokoonpano paikan. Maalejakin syntyi yli odotusten”, toteaa Alanen itse.

Alanen kertoo TamUn olleen hänelle itsestään selvä valinta ensi kaudelle. ”Taustat tekevät hienoa työtä joukkueen eteen. Joukkue on täynnä hyviä jätkiä. Sinikaarti tukee meitä huikealla tavalla. Voiko muuta toivoa?” Alanen kysyy ja kääntää katseet tulevaan kauteen: ”Odotaan että pystytään joukkueena pelaamaan hyvää futista ja taistelemaan lohkon kärkisijoista. Yksi kauden kohokohdista tulee varmasti olemaan kohtaaminen TPV:n kanssa.”

Mehdi Fennane, 25, teki viime kaudella onnistuneen paluun kilpakentille neljän kauden mittaiseksi venyneen tauon jälkeen. Tätä ennen Fennane oli ehtinyt murtautua kasvattajaseurassaan TPV:ssä aina edustusjoukkueeseen asti, ja teki kaudella 2011 yhteensä kolme maalia 16 ottelussa, vaikkei yhdessäkään ottelussa saanut pelata täysiä minuutteja.

Viime kauden saldo Tampere Unitedin Kolmosen peleissä oli Fennanella tismalleen sama eli kolme maalia 16 ottelussa vaihtelevasta peliajasta huolimatta. Fennanen kaudesta on monelle jäänyt kuitenkin päällimmäisenä mieleen onnistumiset target-hyökkääjänä. Lukuisat TamUn hyökkäykset kulkivat Fennanen pään kautta, ja tästä yhtenä osoituksena on tilastoihin kertyneet seitsemän maalisyöttöä.

”Haluan kiittää valmentajaa ja muita jotka luottivat minuun ja antoivat mahdollisuuden neljän vuoden tauon jälkeen palata pelikentille”, Fennane kiittelee. ”Kulunut kausi meni yllättävän hyvin vaikka pääösin se menikin palautellessa vanhoja taitoja.”

Talviharjoittelua Fenanne kertoo lähestyvänsä määrätietoisesti: ”Tiedän nyt mihin talven aikana keskittyä ja uskon että kausi tulee olemaan vielä hienompi kuin mennyt niin joukkueen kuin omalta osaltani. Kaudella 2017 tulette näkemään enemmän kuin mitä tällä kaudella pystyin esittämään.”

”Tampere United oli nuoruusvuosinani lempijoukkueeni ja toivomuksenani oli aina päästä siellä pelaamaan”, Fennane kertoo kysyttäessä jatkosopimuksen taustoista. ”TamUlla on erittäin hieno tarina alla, jossa haluan olla osana ja auttaa viemään seuraa eteenpäin. Todella hieno kausi takana, jossa pelaajat, taustahenkilöt ja varsinkin kannattajat ovat kaikki yhtä perhettä. Erittäin hieno fiilis pelata.”

Kolmas jatkosopimuksen tekijä Tuomas Lehti, 26, kilpaili kauden mittaan peliajasta muun muassa juuri Mehdi Fennanen kanssa. Hän oli kentällä kaikissa TamUn 22 Kolmosen ottelussa ja oli avauskokoonpanossa 12 kertaa. Maaleja kertyi lopulta näissä otteluissa yhdeksän ja lisäksi Lehti osui kuudessa pelaamassaan cup-ottelussa kaksi kertaa. Näillä lukemilla Lehti oli joukkueen toiseksi paras maalintekijä.

”Oma kauteni oli hyvä kausi, mutta aina omaa pelaamista voi parantaa”, toteaa Lehti. Jatkoon TamUssa vaikutti monen muun pelaajan tapaan seuran huikea paluutarina sekä erinomainen joukkuehenki: ”Tampere Unitedin valintaa ei tarvinnut miettiä monta kertaa, koska kyseessä on todella hieno tarina ja pelaajat ovat ihan huippuja.”

Kolmen uuden jatkosopimuksen myötä TamUlla on yhteensä kahdeksan sopimuspelaajaa tulevalle kaudelle. Neuvottelut sekä viime kauden pelaajien että mahdollisten uusien tulijoiden kanssa jatkuvat kuumina, ja pelaajasopimuksista uutisoidaan sitä muka kun niitä saadaan solmittua.

Näitä uutisia odotellessa kannattaa käydä kiinnittämässä oma paikka katsomossa ostamalla TamU-kaupasta kausikortti kaudelle 2017. Normaalihintaiset kausarit maksavat 70 euroa ja seuran jäsenten ja muiden alennusryhmien kausarit 45 euroa.

Sopimuspelaajat kaudelle 2017:
Tuomas Alanen
Juuso Auvinen
Mehdi Fennane
Tuomas Lehti
Eetu Rahkola
Matti Saari
Valtteri Uimonen
Verneri Uimonen

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

18.2. TamU - Ilves 2 1 – 1

11.2. TamU naiset - TPV 0 – 7

18.2. TamU 2 - Ylöjärvi United 3 – 0

10.3. klo 14 TamU - FC Futura

10.3. klo 20 TamU naiset - TKT

24.3. klo 20 TamU 2 - EuPa