2.11.2016

 
 

Alanen, Fennane ja Lehti jatko­sopimuksiinTampere United on tehnyt jatkosopimukset Tuomas Alasen, Mehdi Fennanen ja Tuomas Lehden kanssa. Kolmikosta jokainen pelasi menneellä kaudella tärkeissä rooleissa, eikä jatkoa Sinipaidoissa tarvinnut puolin eikä toisin miettiä pidempään. Kukin sopimus kattaa kauden 2017.

Kun Tuomas Alanen, 27, siirtyi vuosi sitten TamUun, siirtouutisessa puhuttiin keskikenttäpelaajasta, joka pystyy pelaamaan sujuvasti miltei kaikilla pelipaikoilla. Tämä toteutuikin siinä mielessä ennustetulla tavalla, että Alanen pelasi alkukauden laitapuolustajana ja topparina Mika Lindroosin siirryttyä Ruotsiin. Aivan loppukaudella Alanen nähtiin toki pariin kertaan myös keskikentällä.

Alasen kaudesta kertoo paljon se, ett√§ h√§n oli avauskokoonpanossa kaikissa muissa otteluissa paitsi sarjanousun varmistumisen j√§lkeen pelatussa TP-T-ottelussa sek√§ korttitilin t√§yttymisen my√∂t√§ kokonaan v√§liin j√§√§neess√§ Ilves-vierasottelussa. Erikoisinta Alasen kaudessa oli poikkeuksellisen suuri maalim√§√§r√§, erityisesti pelipaikka huomioon ottaen. Maalisaldoksi kertyi lopulta kymmenen, ja n√§ist√§ kahdeksan syntyi Kolmosen otteluissa ja kaksi muuta cup-kilpailuissa. ”Kausi meni aika nappiin. Suurimmilta loukkaantumisilta v√§ltyttiin, ja pystyin vakiinnuttamaan avauskokoonpano paikan. Maalejakin syntyi yli odotusten”, toteaa Alanen itse.

Alanen kertoo TamUn olleen h√§nelle itsest√§√§n selv√§ valinta ensi kaudelle. ”Taustat tekev√§t hienoa ty√∂t√§ joukkueen eteen. Joukkue on t√§ynn√§ hyvi√§ j√§tki√§. Sinikaarti tukee meit√§ huikealla tavalla. Voiko muuta toivoa?” Alanen kysyy ja k√§√§nt√§√§ katseet tulevaan kauteen: ”Odotaan ett√§ pystyt√§√§n joukkueena pelaamaan hyv√§√§ futista ja taistelemaan lohkon k√§rkisijoista. Yksi kauden kohokohdista tulee varmasti olemaan kohtaaminen TPV:n kanssa.”

Mehdi Fennane, 25, teki viime kaudella onnistuneen paluun kilpakentille neljän kauden mittaiseksi venyneen tauon jälkeen. Tätä ennen Fennane oli ehtinyt murtautua kasvattajaseurassaan TPV:ssä aina edustusjoukkueeseen asti, ja teki kaudella 2011 yhteensä kolme maalia 16 ottelussa, vaikkei yhdessäkään ottelussa saanut pelata täysiä minuutteja.

Viime kauden saldo Tampere Unitedin Kolmosen peleissä oli Fennanella tismalleen sama eli kolme maalia 16 ottelussa vaihtelevasta peliajasta huolimatta. Fennanen kaudesta on monelle jäänyt kuitenkin päällimmäisenä mieleen onnistumiset target-hyökkääjänä. Lukuisat TamUn hyökkäykset kulkivat Fennanen pään kautta, ja tästä yhtenä osoituksena on tilastoihin kertyneet seitsemän maalisyöttöä.

”Haluan kiitt√§√§ valmentajaa ja muita jotka luottivat minuun ja antoivat mahdollisuuden nelj√§n vuoden tauon j√§lkeen palata pelikentille”, Fennane kiittelee. ”Kulunut kausi meni yll√§tt√§v√§n hyvin vaikka p√§√§√∂sin se menikin palautellessa vanhoja taitoja.”

Talviharjoittelua Fenanne kertoo l√§hestyv√§ns√§ m√§√§r√§tietoisesti: ”Tied√§n nyt mihin talven aikana keskitty√§ ja uskon ett√§ kausi tulee olemaan viel√§ hienompi kuin mennyt niin joukkueen kuin omalta osaltani. Kaudella 2017 tulette n√§kem√§√§n enemm√§n kuin mit√§ t√§ll√§ kaudella pystyin esitt√§m√§√§n.”

”Tampere United oli nuoruusvuosinani lempijoukkueeni ja toivomuksenani oli aina p√§√§st√§ siell√§ pelaamaan”, Fennane kertoo kysytt√§ess√§ jatkosopimuksen taustoista. ”TamUlla on eritt√§in hieno tarina alla, jossa haluan olla osana ja auttaa viem√§√§n seuraa eteenp√§in. Todella hieno kausi takana, jossa pelaajat, taustahenkil√∂t ja varsinkin kannattajat ovat kaikki yht√§ perhett√§. Eritt√§in hieno fiilis pelata.”

Kolmas jatkosopimuksen tekijä Tuomas Lehti, 26, kilpaili kauden mittaan peliajasta muun muassa juuri Mehdi Fennanen kanssa. Hän oli kentällä kaikissa TamUn 22 Kolmosen ottelussa ja oli avauskokoonpanossa 12 kertaa. Maaleja kertyi lopulta näissä otteluissa yhdeksän ja lisäksi Lehti osui kuudessa pelaamassaan cup-ottelussa kaksi kertaa. Näillä lukemilla Lehti oli joukkueen toiseksi paras maalintekijä.

”Oma kauteni oli hyv√§ kausi, mutta aina omaa pelaamista voi parantaa”, toteaa Lehti. Jatkoon TamUssa vaikutti monen muun pelaajan tapaan seuran huikea paluutarina sek√§ erinomainen joukkuehenki: ”Tampere Unitedin valintaa ei tarvinnut mietti√§ monta kertaa, koska kyseess√§ on todella hieno tarina ja pelaajat ovat ihan huippuja.”

Kolmen uuden jatkosopimuksen myötä TamUlla on yhteensä kahdeksan sopimuspelaajaa tulevalle kaudelle. Neuvottelut sekä viime kauden pelaajien että mahdollisten uusien tulijoiden kanssa jatkuvat kuumina, ja pelaajasopimuksista uutisoidaan sitä muka kun niitä saadaan solmittua.

Näitä uutisia odotellessa kannattaa käydä kiinnittämässä oma paikka katsomossa ostamalla TamU-kaupasta kausikortti kaudelle 2017. Normaalihintaiset kausarit maksavat 70 euroa ja seuran jäsenten ja muiden alennusryhmien kausarit 45 euroa.

Sopimuspelaajat kaudelle 2017:
Tuomas Alanen
Juuso Auvinen
Mehdi Fennane
Tuomas Lehti
Eetu Rahkola
Matti Saari
Valtteri Uimonen
Verneri Uimonen