Al-Fatli, Abruquah ja Äkräs uudet sopimuspelaajat

23/01/2019
Uutinen

Sopimusuutisten viikko jatkuu kolmen uuden sopimuksen julkaisulla. Uudet Sinipaidat ovat Ali Al-Fatli, 18, Taavi Abruquah, 21 ja Niko Äkräs, 22. Kaikki sopimukset ovat vuoden mittaisia, mutta Äkrään sopimus pitää sisällään myös option kaudesta 2020.

Viikonloppuna 18 vuotta täyttänyt Ali Al-Fatli pisti Pirkkahallin TamU-yleisölle silmiin hyvillä peliesityksillään joulukuun harjoitusotteluissa Ilveksen kakkosjoukkuetta ja Hakaa vastaan. Al-Fatli on moderni laitapuolustaja, jolla on voimaa kaksinkamppailuihin ja pelisilmää hyökkäyksien tukemiseen.

Viime kaudella Al-Fatli edusti Tampereen Pallo-Veikkoja, jossa pelejä kertyi junioreissa sekä seuran kakkosjoukkueessa. Al-Fatli onkin nyt intoa täynnä, kun pääsee pukemaan Sinipaidan ylleen!

”Olen erittäin innoissani siirrosta Tampere Unitediin, joka on perinteikäs ja tunnettu seura Suomessa! Toivon, että tulevana kautena kehityn mahdollisimman paljon. Tietysti toivon saavani myös mahdollisimman paljon peliaikaa ja auttamaan joukkuetta korkeammille sijoituksille”, Al-Fatli kertoo.

Nuori puolustaja tiivistää tavoitteensa jalkapalloilijana seuraavasti: ”Haluan päästä mahdollisimman korkealle tasolle pelaamaan.”

Taavi Abruquah tulee TamUun samasta osoitteesta kuin Ali Al-Fatli. Niin ikään viime viikolla syntymäpäiviään viettänyt Abruquah on Al-Fatlin tavoin ollut mukana Tampere Unitedin tryout-ringissä talven ensimmäisistä harjoituksista lähtien.

Taitavan hyökkääjän vaarallisuudesta saatiin esimakua parin viikon takaisessa harjoitusottelussa, kun hän viimeisteli voittomaaliksi jääneen osuman rangaistusalueen rajalta.

”Siirtyminen TamUun tuntuu todella hyvältä ja odotan innolla tulevaa kautta. Odotan kovia pelejä, joissa voin kehittyä ja saada kokemusta. Tulen antamaan kaikkeni ja katsotaan mihin se riittää”, Abruquah kommentoi siirtoa ja tulevaa kautta.

Niko Äkräs tuo puolestaan leveyttä Tampere Unitedin keskikentälle. Hänen jalkapalloilulliset juurensa ovat Kanta-Hämeessä. Janakkalan Pallon kasvatti siirtyi B-juniorina Hämeenlinnaan ja HJS:n riveihin. A-nuorissa hän pelasi yhden kauden Hakan ja HJS:n yhdistelmäjoukkueessa, jonka kanssa saavutti SM-hopeaa. Tuolta tie vei takaisin HJS:n edustusjoukkueeseen, jossa hän oli nostamassa kyseistä seuraa Kakkoseen.

Viime kauden Äkräs palloili Tampereella ja Ilves-Kissoissa. Hän oli joukkueen avainpelaajia pelaten täydet 90 minuuttia kaikissa tamperelaisseuran otteluissa. Äkrästä jäi kaivelemaan, kun ei päässyt viime kaudella pelaamaan nousun jälkeen Kakkosta ja on iloinen, että tämä nyt toteutuu.

”Nousun jälkeinen vuosi jäi HJS:n kanssa välistä, kun tuli muutto Tampereelle. Tulen siis todella hyvillä fiiliksillä TamUun ja loistavaa lähteä pelaamaan Kakkosta”, Äkräs kertaa.

”Odotan koko kauden kestävää kovaa kilpailua ja sitoutumista kaikilta. Se kehittää niin itseäni pelaajana, mutta auttaa myös koko joukkuetta kehittymään ja pelaamaan voittavaa futista”, Äkräs jatkaa.

Päävalmentaja Mourad Seddiki on mielissään nyt solmituista sopimuksista.

”Ali Al-Fatli on iästään huolimatta rohkea nykyaikainen laitapuolustaja, joka uskaltaa aina tukea oman joukkueen hyökkäyksiä. Kokemusta hänellä ei toki ole tältä tasolta, mutta uskon että hänellä on varaa kehittyä. Varsinkin Verneri Uimosen opissa hän saa paljon itselleen”, Seddiki kommentoi Al-Fatlia pelaajana.

”Taavi Abruquahista saamme raamikkaan, nopean ja hyvän viimeistelijän. Hän pystyy pelaamaan sekä laidassa että kärjessä”, Seddiki jatkaa Abruquahista.

”Niko Äkräs on tunnollinen harjoittelija, joka tekee kovasti töitä. Uskon, että Nikosta saadaan irti yhä enemmän, kun fyysinen ja taktinen puoli kehittyvät”, Seddiki lisää Ilves-Kissoista saapuneesta keskikenttämiehestä.

Tampere Unitedilla nyt 15 sopimuspelaajaa

Nyt solmitut sopimukset tarkoittavat sitä, että kausikortin lopullinen hinta eli 90 euroa on saavutettu.

Pääkatsomokausikorttien hinta on siis 90 euroa. Alennusryhmien kausikortit maksavat 65 euroa ja kausikortit kannattajakatsomoon maksavat 50 euroa. Kausikortit ovat myynnissä TamU-kaupassa.

Lisää pelaajasopimuksia on luvassa jo huomenna torstaina.

Tampere Unitedin sopimuspelaajat kaudelle 2019:

Taavi Abruquah (h)
Ali Al-Fatli (p)
Elias Alanen (mv)
Sami Ekmark (p)
Antti Haavisto (p)
Elias Harala (h)
Mustafa Hussein Zada (p)
Oskari Ikonen (mv)
Niklas Lindholm (h)
Arttu Mättö (kk)
Eetu Rahkola (p)
Konsta Raittinen (kk)
Jere Remes (kk)
Verneri Uimonen (p)
Niko Äkräs (kk)

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

7.7. TamU - P-Iirot 1 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

13.7. klo 16 HJS - TamU

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49