Akusti Jalasvaara tuo vaihto­ehdon laidalle

26/07/2023 TamU
Uutinen

Jo ensimmäiset peliminuuttinsa Sinipaidoissa kerännyt Akusti Jalasvaara on TamUn tuorein sopimuspelaaja. Ilveksen kakkosjoukkuetta vastaan TamU-debyyttinsä tehneen Jalasvaaran sopimus on loppukauden mittainen. Kaksinkamppailuissa vahva nuori pelaaja pyrkii eteenpäin urallaan ja tuo uudenlaisen vaihtoehdon Sinipaitojen laitapelaamisen

Akusti Jalasvaara

  • Pelannut junioripelit oululaisjoukkueissa ja Ilveksessä.
  • Siirtyy Sinipaitoihin Saksan vitostasolta MSV Pampowissa.
  • Laitapelaaja, joka voi pelata myös kymppipaikalla.

Tampere United vaikutti kaikista parhaimmalta ratkaisulta. Joukkue vaikutti hyvältä ja seuralla on selkeät tavoitteet mennä ylöspäin, joten sekin kiinnosti

- Akusti Jalasvaara
Laitahyökkääjä

Hän tuo joukkueeseen tiettyä yksi vastaan yksi -haastamista. Hän on vähän eri tyyppinen laitapelaaja kuin muut.

- Jukka Listenmaa
Tampere Unitedin päävalmentaja

Akusti Jalasvaara, 18, on solminut loppukauden mittaisen sopimuksen Tampere Unitedin kanssa. Jalasvaara nähtiin kentällä jo sunnuntain paikallismittelössä entistä joukkuettaan vastaan, kun hän pääsi ottelun 82. peliminuutilla vaihdosta kentälle Unitedin 3–0-voittoon päättyneessä ottelussa.

”Olihan se kaiken kaikkiaan hieno tapahtuma. Itseä taisi vielä vähän jännittää, mutta joukkueelta se oli todella hyvä peli”, Jalasvaara kehaisee.

Jalasvaaran junioriura alkoi Ilveksessä, mutta hän muutti jo lapsena Ouluun ja hän pelasikin 16-vuotiaaksi asti eri oululaisjoukkueissa. Tämän jälkeen matka vei vuodeksi SJK:n organisaatioon ja kauden 2022 Jalasvaara pelasi isoilla minuuteilla Ilveksen A-junioreissa. Talvella ja keväällä Jalasvaara pelasi puolisen vuotta Saksan viidenneksi korkeimmalla sarjatasolla MSV Pampowin riveissä.

Nyt oli kuitenkin luvassa paluu Tampereelle, tällä kertaa Sinipaitoihin.

”Tampere United vaikutti kaikista parhaimmalta ratkaisulta, varsinkin kun Tampere on minulle niin tuttu kaupunki. Joukkue vaikutti hyvältä ja seuralla on selkeät tavoitteet mennä ylöspäin, joten sekin kiinnosti”, Jalasvaara kertoo.

Jalasvaaran tavoitteet liittyvät joukkueen menestykseen.

”Tietenkin oma tavoite päästä pelaamaan mahdollisimman paljon, saada tehoja ja auttaa joukkuetta. Tietty ajatus Ykkösliigasta houkuttelee myös aika paljon”, Jalasvaara sanoo.

Akusti Jalasvaara viime sunnuntain Ilves-ottelussa Pyynikillä.

Haastoihin kykenevä laitahyökkääjä

Jalasvaaran mieluisin pelipaikka löytyy laitahyökkääjän tontilta, mutta hän kykenee pelaamaan myös kymppipaikalla. Jalasvaara kuvailee itseään taitavaksi pelaajaksi, joka kykenee haastamaan vastustajia, syöttämään monipuolisesti sekä luomaan maalintekopaikkoja.

Päävalmentaja Jukka Listenmaa näkeekin Jalasvaaran tuovan joukkueen laitapelaamiseen uudenlaisen vaihtoehdon.

”Hän tuo joukkueeseen tiettyä yksi vastaan yksi -haastamista. Hän on vähän eri tyyppinen laitapelaaja kuin muut. Kun muut ovat profiililtaan juoksuvoimaisempia, niin ’Aku’ on puolestaan haastavampi pelaaja, joka pystyy ohittamaan vastustajia”, Listenmaa kuvailee.

Jalasvaara on ollut jo jonkin aikaa Unitedin treeniryhmässä mukana ja Listenmaalle on jäänyt pelaajasta hyvä kuva.

”Hänestä on jäänyt oikein lupaava ja hyvä vaikutelma. Saimme yhden nuoren pelaajan lisää sille pelipaikalle, mistä pelaaja poistui. ’Aku’ on nyt ollut mukana kuukauden ja aluksi hän oli vähän keskenkuntoinen, mutta nyt hän on päässyt kuntoon ja on koko ajan parantanut harjoituksissa”, Listenmaa kehuu.

Akusti Jalasvaaran voinee nähdä seuraavan kerran tositoimissa jo tulevana perjantaina Raumalla pelattavassa Pitsiyön Spesiaalissa, jossa Pallo-Iirot isännöi Sinipaitoja. TamU järjestää kannattajille matka otteluun. Matkan hinta on 33 €, ja se sisältää myös pääsylipun otteluun. Osta matkasi TamU-kaupasta.

Katso Akusti Jalasvaaran haastattelu

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

21.7. TamU naiset - FC Nokia 1 – 1

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

27.7. klo 12 PIF - TamU naiset

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49