Äitienpäivänä Kauppiin saadaan tuttuja raumalais­vieraita

11/05/2023 TamU
Otteluennakko

Miesten edustusjoukkue pelaa sunnuntaina kauden kolmannen Kakkosen ottelunsa Kaupin jalkapallostadionilla, jonne tulee vieraaksi Pallo-Iirot. Raumalaisjoukkue kohdattiin talvikaudella kahdesti, ja se on muutenkin varsin tuttu joukkue Tampere Unitedille. Ensimmäiset keksinäiset ottelut pelattiin jo Tampere Unitedin ensimmäisellä kaudella Ykkösessä vuonna 1999, mutta nykypolven mieliin on varmasti jäänyt paremmin mieleen kauden 2016 keskinäinen taistelu noususta Kakkoseen sekä kohtaamiset Pitsiyön spesiaalissa Raumalla. Pitsiyötä saadaan odottaa vielä lähemmäs kolme kuukautta, mutta asetelmat siihen otteluun rakennetaan osaltaan jo sunnuntain kohtaamisessa Kaupissa.

TamU – Pallo-Iirot

  • TamU hakee paluuta voittojen tielle ja Iirot toista peräkkäistä voittoa.
  • Joukkueet kohtasivat talvella kahdesti ja molemmat voittivat vieraissa.
  • Ottelu aloittaa TamUlla tiiviin rupeaman, jossa pelataan kolme peliä kahdeksassa päivässä.

Pallo-Iiroilla on paljon taitavia yksilöitä, ja heillä hyökkäys­pelaaminen on kyllä kunnossa. Niiden kanssa saamme olla joukkueena tarkkana.

- Eetu Räisänen
Keskikenttäpelaaja

Oma pää pidetään nollilla, ja lähdetään tekemään se 1–2 maalia, joilla pisteet otetaan kotiin.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Kun puolustus pitää yhtä hyvin kuin Ilvestä vastaan ja saadaan hyökkäyspeli vielä kuntoon, niin uskon että kolme pistettä tulee.

- Eetu Räisänen
Keskikenttäpelaaja

Tampere Unitedin kannalta sunnuntain ottelu on siinä mielessä tärkeä, että edellisen ottelun tappion jälkeen alkukauden saldon pitäminen positiivisen puolella vaatii voittoa. Puolustuspeli piti Ilvestäkin vastaan pääasiassa hyvin, mutta vastustaja rankaisi armotta kolmesta virheestä. Muutoin uhkaa takaiskuista ei ollut juuri lainkaan.

Päävalmentaja Jukka Listenmaa on analysoinut edellisen ottelun tallenteelta tarkasti, eikä näe pelillisesti syytä huoleen.

”Ilves-ottelu on yksi parhaista peleistä mitä me olemme pelillisesti pelanneet tämän reilun kolmen vuoden aikana”, Listenmaa toteaa viitaten omaan päävalmentajakauteensa.

”Ensimmäisen jakson puolustaminen oli todella hyvää, ja palloakin saatiin pidettyä ihan hyvällä tasolla. Tulos oli tietenkin pettymys, mutta tuloksen taakse katsoen se oli todella hyvä esitys.”

Tampere Unitedin saldo kauden kahdesta ensimmäisestä Kakkosen ottelusta on yksi voitto ja yksi tappio. Pisteitä on siis koossa kolme, ja maaliero näyttää lukemia 3–3.

Pallo-Iirojen alku on ollut samankaltainen, sillä myös raumalaisilla on alla voitto ja tappio. Avauskierroksella Iirot hävisi vieraissa sarjanousija SexyPöxyille maalein 1–0, mutta kotona tuloksena oli komean 4–0-voitto kaksi punaista korttia ottaneesta Atlantis FC:stä. Kapteeni Elias Ahde teki heti hattutempun. Talven otteluissa useamman maalin tehnyt Mikko Jalkanen sen sijaan on vielä maaleitta.

”Pallo-Iiroilla on paljon taitavia yksilöitä, ja heillä hyökkäyspelaaminen on kyllä kunnossa. Niiden kanssa saamme olla joukkueena tarkkana”, toteaa TamUn keskikentän syöttökone Eetu Räisänen.

Talven kohtaamisia ei haluta muistella

TamU ja Pallo-Iirot ovat toisilleen tutut joukkueet, sillä ne kohtasivat talvella sekä Tampereella että Raumalla. Näitä otteluita ei ainakaan TamU-leirissä haluta liiemmin muistella, sillä Pirkkahallissa pelattu ottelu Sinipaidoilta yksi talven heikoimmista, vaikka tappiolukemat olivatkin siedettävän näköiset 0–1 ja Äijänsuolla lukemat olivat käsittämättömät 4–5 TamUn eduksi.

”Talven kohtaamisten lisäksi olen nähnyt kaksi Pallo-Iirojen peliä. Tuttu joukkue sieltä on tulossa, mutta kyllä heidänkin puolustaminen on parantunut ainakin siitä Rauman pelistä”, toteaa päävalmentaja Listenmaa.

TamUn lähestyminen äitienpäivän otteluun lähteekin tutusti tiiviistä puolustuspelistä.

”Oma pää pidetään nollilla, ja lähdetään tekemään se 1–2 maalia, joilla pisteet otetaan kotiin”, Listenmaa toteaa.

Eetu Räisänen toivoo TamUn saavan pallonhallinnan itselleen.

”Kun puolustus pitää yhtä hyvin kuin Ilvestä vastaan ja saadaan hyökkäyspeli vielä kuntoon, niin uskon että kolme pistettä tulee”, Räisänen arvioi.

Kokoonpanon osalta TamUlla on sikäli hyvä tilanne, että poissaoloja ei ole.

”Jotakin pientä kokoonpanomuutosta varmaankin tulee. Pientä flunssaa on ollut, ja nyt tulee kahdeksaan päivään kolme peliä, niin ihan senkin takia täytyy miettiä peluutusta”. Listenmaa pohtii.

Listenmaa on tyytyväinen kun joukkue on päässyt harjoittelemaan terveenä hyvissä olosuhteissa.

”Tekeminen on terävän tuntuista, ja oli todella laadukas treeni torstainakin. Hyvältä näyttää”, Listenmaa päättää.

Tervetuloa sinivihreään Kauppiin

Ottelu pelataan Kaupin jalkapallostadionilla sunnuntaina 14.5. klo 18.00. Stadionin lipunmyynti ja palvelut aukeavat jo tunti ennen ottelun alkua klo 17.00.

Liput otteluun maksavat 10 € aikuisilta ja 7 € alennusryhmiltä. Alennusryhmiin kuuluvat seuran jäsenet sekä 7–16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varushenkilöt ja eläkeläiset. TamU-junioripelaajilla, valmentajilla sekä aikuispelaajilla on vapaa pääsy otteluun. Ennakkoliput ovat myynnissä Tiketissä.

Myös VIP-lippuja on myytävänä stadionin lipunmyynnissä. VIP-lipun hinta on 50 €, tai jos sinulla on jo ostettuna tavallinen kausikortti, saat päivitettyä ottelupäiväsi VIP-tasolle 35 €:n lisähintaan. Olympia-kortteli-VIPissä tarjotaan ennen ottelua tasokas lämmin ruoka. Lisäksi pakettiin kuulu kaksi juomaa (tarjolla ainakin olut, siideri, lonkero sekä alkoholittomia vaihtoehtoja), ja ottelun tauolla on tarjolla kahvia ja grillimakkaraa. Ennen ottelun alkua päävalmentaja Jukka Listenmaa on haastateltavana VIP-alueella.

Äitienpäivän otteluun on kaikilla äideillä vapaa pääsy! Lisäksi äitienpäivän otteluun on myynnissä 20 €:n hintaisia perhelippuja, jolla peliin pääsee kaksi vanhempaa ja kaksi lasta.

Grillipisteellä on tarjolla Tapolan grillimakkaraa ja vegaanisena vaihtoehtona myös Vegemin makkaroita. Lisäksi ravintola 4 Vuodenaikaa tuo jälleen hodarigrillinsä paikalle. Anniskelualueella on tarjolla ennen kaikkea Pyynikin Brewing Companyn juomia. Myös Finesportsin pelialue palvelee erityisesti lapsia.

Paikalle pääsee monin tavoin. Ratikan linja 1 tuo suoraan Kauppiin, autoilijat voivat pysäköidä alueella olevaan Finnparkin parkkihalliin ja lisäksi paikalle pääsee esimerkiksi Tierin sähköpotkulaudoilla.

Ennen ottelua TamU-kannattajien kokoontumispaikkana toimii Tuomiokirkonkadulla sijaitseva Red Lion. Ottelun jälkeen suosittelemme Kaupissa pelattaessa vierailua Damissa Tammerkosken laidalla.

Ottelutapahtumien tarkempi info on kerätty omalle sivulleen: tampereunited.fi/ottelutapahtumat-2023

Tervetuloa Kaupin jalkapallostadionille!

Hanki kausikortti

Kausikortin voi edelleen ostaa TamU-kaupasta, sillä kuluvalla viikolla ostetut kausikortit ovat noudettavissa sunnuntain ottelun lipunmyynnistä. Yleisimmin ostetut kausikortit löytyvät alta napeista, ja TamU-kaupassa on tarjolla myös yhdistelmiä, joihin on paketoitu mukaan myös TamU-naisten tukikausikortti tai VIP-lippuja.

Kausikortti maksaa 90 € aikuisilta ja 65 € alennusryhmiltä. Kausari kattaa kaikki 10 jäljellä olevaa kotiottelua Kakkosen B-lohkossa. Myös ensi keskiviikon kotiottelu FC Interiä vastaan sisältyy kausikorttiin, samoin kuin mahdolliset muu Suomen Cupin kotiottelut ja nousukarsintojen kotiottelut.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

7.7. TamU - P-Iirot 1 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

13.7. klo 16 HJS - TamU

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49