Aitbenzanzounille sopimus loppu­kaudeksi

25/06/2024 TamU
Uutinen

Tampere Unitedissa kaudesta 2019 alkaen pelannut Ali Aitbenzanzoun on toipunut talvella sattuneesta loukkaantumisestaan ja on tehnyt loppukauden kattavan pelaajasopimuksen Tampere Unitedin kanssa. Kahtena edellisenä kautena isot minuutit topparina pelannut "Allu" on oiva lisä joukkueeseen, etenkin kun pelipaikka voi tarpeen tullen löytyä myös keskikentältä. Aitbenzanzoun oli kokoonpanossa jo ennen juhannusta pelatussa paikallisottelussa, mutta ei vielä silloin kellottanut minuutteja.

Ali Aitbenzanzoun

  • Syntynyt 17. helmikuuta 2001.
  • Pelannut Tampere Unitedissa kaudesta 2019 alkaen.
  • Oli ensimmmäisen kerran tällä kaudella kokoonpanossa jo ennen juhannusta.

Kuntoutusprosessi oli pitkä ja henkisesti raskas. Varsinkin silloin ärsytti, kun pääsin vasta kentän laidalle hölkkäämään, ja muut pelaajat pitivät hauskaa kentällä.

- Ali Aitbenzanzoun
Toppari

Ali Aitbenzanzounin pelaajasopimus allekirjoitettiin juhannusta edeltävänä viikonloppuna pelatun paikallisottelun alla siten, että varsinaista uutisointia asiasta ei ehditty siinä kohtaa tehdä.

Aitbenzanzoun on ollut joukkueen mukana talvesta asti ja on ollut myös tuttu näky TamUn kotiotteluissa Tammelan stadionilla. Polvivammasta toipumisessa tukena on ollut TamUn fysiikkavalmentaja Po Law sekä fysioterapeutin palvelut.

Aitbenzanzoun kuvailee pitkää toipumisaikaa vaikeaksi ja henkisesti raskaaksi.

”Onneksi en joutunut leikkaukseen, mutta kuntoutusprosessi oli silti tosi pitkä ja henkisesti raskas. Varsinkin silloin ärsytti, kun pääsin vasta kentän laidalle hölkkäämään ja tekemään painoilla vähän jotakin, ja muut pelaajat reenasivat kunnolla ja pitivät hauskaa kentällä”, Aitbenzanzoun kuvailee.

Paluun normaalin harjoitusvahvuuteen ”Allu” tiivistää muutamaan sanaan.

”Tuntui ehkä liiankin hyvältä. Into oli päällä kun pääsin pitkästä aikaa kentälle.”

Pelikunto ei tietenkään pitkän poissaolon jälkeen ole vielä täysin palannut, mutta sitä haetaan muun muassa kakkosjoukkueen pelissä ylihuoomenna torstaina. Myös edutuksessa Aitbenzanzoun on valmis hyppäämään kentälle heti kun käsky käy.

”Koko ajan menee parempaan suuntaan, ja on hyvä saada minuutteja alle kakkosjoukkueesta”, Aitbenzanzoun toteaa.

Pisimpään TamUssa pelannut nykypelaaja

Ali Aitbenzanzoun on ollut kahdella edellisellä kaudella TamUn luottotoppari, josta kertoo yli 2500 peliminuuttia Kakkosessa ja Suomen Cupissa. Hyvin avaavana topparina pelaaminen kolmen linjassa vaikuttaa sopivalta roolilta.

”Toppari on tuttu paikka ja keskikentälläkin on tullut aikoinaan pelattua. Tärkeintä on saada peliaikaa”, Aitbenzanzoun toteaa.

Aitbenzanzoun pelasi uransa ensimmäiset miesten pelit TamUssa kaudella 2019. TPV:n junioripolun läpi käynyt pelaaja toipui silloinkin loukkaantumisesta, ja haki pelituntumaa ensin yhdestä Kolmosen ottelusta. Debyytti­kaudella tilille kertyi 12 Kakkosen ottelua, joiden kokonaismäärä on sittemmin kasvanut 43:een.

Kaikkiaan ”Allu” on pelannut Sinipaidoissa 88 kilpailullista ottelua, joka oli vielä ennen kauden alkua suurin määrä TamUn nykypelaajista. Sadan pelin rajapyykki voi siis ylittyä jo tällä kaudella.

”Sehän olisi täydellistä. Tulin TamUun jo ennen kuin edes täytin kahdeksaatoista, ja olisi oikein kiva saada sata peliä täyteen.”

Joukkueen tavoitteet ovat kuitenkin tärkeimpiä, ja Aitbenzanzoun haluaa tehdä töitä nimenomaan niiden eteen.

”Hoidetaan joukkueena homma kuntoon ja otetaan nousu Ykköseen. Se olisi varmasti seuralle iso asia, että päästäisiin sarjatasoa ylemmäksi ja askeleen lähemmäksi sitä isoa liigaa”, Aitbenzanzoun päättää.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

21.7. TamU naiset - FC Nokia 1 – 1

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

27.7. klo 12 PIF - TamU naiset

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49