Aikuisten sarjat alkavat aikaisintaan kesäkuussa

24/04/2021 Seura
Uutinen

Palloliiton läntisen alueen sarjat alkavat aikuisten osalta näillä näkymin vasta kesäkuussa. Palloliitto tiedotti perjantaina myös, että alunperin kaksinkertaisina sarjoina pelattavaksi aiotut sarjat pelataan siten, että ensin pelataan yksinkerttainen sarja ja sen jälkeen ala- ja yläloppusarja. Tämä järjestely on tuttu miesten edustusjoukkeen osalta viime kauden Kolmosesta, mutta nyt muihinkin aikuisten sarjoihin on suunnitteilla jatkosarjat. Tämä on selkeä parannus, sillä viime kaudella muun muassa naisten edustusjoukkue ja miesten kakkosjoukkue joutuivat tyytymään pelkkään yksinkertaiseen sarjaan, jolloin pelien määrä jäi todella vähäiseksi.

TamU-uutiskuva

Kauden supistuminen suunniteltuja kaksinkertaisia sarjoja lyhyemmäksi on kuitenkin valtava pettymys koko jalkapalloyhteisölle. Tampere Unitedissa kauteen on ladattu suuria odotuksia, sillä miesten edustusjoukkueen ainoa tavoite on nousu Kakkoseen, ja naisten puolella edustusjoukkue pääsee vihdoinkin pelaamaan alinta sarjatasoa ylempänä. Sen myötä myös kaikki naisten pelit viedään Pyynikin urheilukentälle, ja niissä on luvassa yleisölle vastaavat palvelut kuin miesten otteluissa anniskelualueineen ja grillipisteineen. Nyt odotetaan vain sitä, että pelit pääsevät alkamaan ja viranomaiset hellittävät kokoontumisrajoituksia siten, että otteluihin saadaan ottaa myös yleisöä.

”Onhan tämä raastavaa kun ei voi tehdä paljoa muuta kuin odottaa ja toivoa. Toki meillä on ottelutapahtumien suunnittelu ja järjestelyt olleet koko ajan täydessä käynnissä, jotta olisimme olleet valmiita jos pelit olisivat päässeet alkamaan aiemmin, mutta moni asia odottaa sitä että asiat tarkentuvat ja päästään toimimaan”, toteaa Tampere Unitedin puheenjohtaja Antti Niemistö.

”Kaikista eniten tämä rassaa kuitenkin pelaajia ja valmentajia, jotka normaalisti olisivat yhdessä kentällä useamman kerran viikossa. Nyt elämästä on viety sen normaali rytmi pois”, Niemistö muotoilee.

”Sama koskee toki kannattajiakin, mutta tässä seurassa on päästy yli paljon pahemmistakin paikoista, ja vieroitusoireiden kanssa on taidettu oppia elämään tämän ja viime kauden aikana.”

Vielä tässä vaiheessa on epäselvää, milloin joukkueet voivat palata harjoittelemaan yhdessä. Vain yksi asia on selvä: Tampere United palaa myös harjoitusotteluihin niin pian kuin se on mahdollista. Pieni toivonkipinä elää koko ajan siitä, että paikalliset viranomaiset mahdollistaisivat harjoitusottelut ja jopa yleisön ottamisen niihin jo toukokuussa. Aika näyttää kuinka tämän toiveen kanssa käy, mutta TamUlla on valmius tehdä harjoitusotteluista kunnollisia tapahtumia kaikkine palveluineen heti, kun rajoitukset poistuvat.

Lasten ja nuorten toiminnassa vähemmän rajoituksia

Lasten eli alle 12-vuotiaiden toiminnassa ei ole juurikaan koronaepidemian aiheuttamia rajoituksia, joten Tampere Unitedin kaupunginosajoukkueiden kausi alkaa alkuperäisten suunnitelmien mukaisesti maanantaina 3.5. ja samoin lapsi-aikuisryhmät aloittavat suunnitellusti lauantaina 22.5. Myös 9–10-vuotiaiden ympärivuotiset aluejoukkueet jatkavat toimintaansa katkotta.

Nuorten eli 12–20-vuotiaiden sarjat pääsevät tämänhetkisten suunnitelmien mukaan alkamaan Palloliiton läntisellä alueella lauantaista 29.5. alkaen. Tampere Unitedissa tämä koskee P13- ja T15-joukkueita. Otteluohjelmiin on tulossa muutoksia, ja mahdollisesti kevätkauden ottelumäärä pienenee, sillä se pelataan myöhästyvästä sarjan aloituksesta huolimatta loppuun jo 4.7. mennessä, jotta syyskausi voidaan pelata alkuperäisen suunnitelman mukaisesti.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

18.2. TamU - Ilves 2 1 – 1

11.2. TamU naiset - TPV 0 – 7

18.2. TamU 2 - Ylöjärvi United 3 – 0

10.3. klo 14 TamU - FC Futura

10.3. klo 20 TamU naiset - TKT

24.3. klo 20 TamU 2 - EuPa