24.4.2021

 
 

Aikuisten sarjat alkavat aikaisintaan kesäkuussa

Palloliiton läntisen alueen sarjat alkavat aikuisten osalta näillä näkymin vasta kesäkuussa. Palloliitto tiedotti perjantaina myös, että alunperin kaksinkertaisina sarjoina pelattavaksi aiotut sarjat pelataan siten, että ensin pelataan yksinkerttainen sarja ja sen jälkeen ala- ja yläloppusarja. Tämä järjestely on tuttu miesten edustusjoukkeen osalta viime kauden Kolmosesta, mutta nyt muihinkin aikuisten sarjoihin on suunnitteilla jatkosarjat. Tämä on selkeä parannus, sillä viime kaudella muun muassa naisten edustusjoukkue ja miesten kakkosjoukkue joutuivat tyytymään pelkkään yksinkertaiseen sarjaan, jolloin pelien määrä jäi todella vähäiseksi.

Kauden supistuminen suunniteltuja kaksinkertaisia sarjoja lyhyemmäksi on kuitenkin valtava pettymys koko jalkapalloyhteisölle. Tampere Unitedissa kauteen on ladattu suuria odotuksia, sillä miesten edustusjoukkueen ainoa tavoite on nousu Kakkoseen, ja naisten puolella edustusjoukkue pääsee vihdoinkin pelaamaan alinta sarjatasoa ylempänä. Sen myötä myös kaikki naisten pelit viedään Pyynikin urheilukentälle, ja niissä on luvassa yleisölle vastaavat palvelut kuin miesten otteluissa anniskelualueineen ja grillipisteineen. Nyt odotetaan vain sitä, että pelit pääsevät alkamaan ja viranomaiset hellittävät kokoontumisrajoituksia siten, että otteluihin saadaan ottaa myös yleisöä.

”Onhan t√§m√§ raastavaa kun ei voi tehd√§ paljoa muuta kuin odottaa ja toivoa. Toki meill√§ on ottelutapahtumien suunnittelu ja j√§rjestelyt olleet koko ajan t√§ydess√§ k√§ynniss√§, jotta olisimme olleet valmiita jos pelit olisivat p√§√§sseet alkamaan aiemmin, mutta moni asia odottaa sit√§ ett√§ asiat tarkentuvat ja p√§√§st√§√§n toimimaan”, toteaa Tampere Unitedin puheenjohtaja Antti Niemist√∂.

”Kaikista eniten t√§m√§ rassaa kuitenkin pelaajia ja valmentajia, jotka normaalisti olisivat yhdess√§ kent√§ll√§ useamman kerran viikossa. Nyt el√§m√§st√§ on viety sen normaali rytmi pois”, Niemist√∂ muotoilee.

”Sama koskee toki kannattajiakin, mutta t√§ss√§ seurassa on p√§√§sty yli paljon pahemmistakin paikoista, ja vieroitusoireiden kanssa on taidettu oppia el√§m√§√§n t√§m√§n ja viime kauden aikana.”

Vielä tässä vaiheessa on epäselvää, milloin joukkueet voivat palata harjoittelemaan yhdessä. Vain yksi asia on selvä: Tampere United palaa myös harjoitusotteluihin niin pian kuin se on mahdollista. Pieni toivonkipinä elää koko ajan siitä, että paikalliset viranomaiset mahdollistaisivat harjoitusottelut ja jopa yleisön ottamisen niihin jo toukokuussa. Aika näyttää kuinka tämän toiveen kanssa käy, mutta TamUlla on valmius tehdä harjoitusotteluista kunnollisia tapahtumia kaikkine palveluineen heti, kun rajoitukset poistuvat.

Lasten ja nuorten toiminnassa vähemmän rajoituksia

Lasten eli alle 12-vuotiaiden toiminnassa ei ole juurikaan koronaepidemian aiheuttamia rajoituksia, joten Tampere Unitedin kaupunginosajoukkueiden kausi alkaa alkuper√§isten suunnitelmien mukaisesti maanantaina 3.5. ja samoin lapsi-aikuisryhm√§t aloittavat suunnitellusti lauantaina 22.5. My√∂s 9‚Äď10-vuotiaiden ymp√§rivuotiset aluejoukkueet jatkavat toimintaansa katkotta.

Nuorten eli 12‚Äď20-vuotiaiden sarjat p√§√§sev√§t t√§m√§nhetkisten suunnitelmien mukaan alkamaan Palloliiton l√§ntisell√§ alueella lauantaista 29.5. alkaen. Tampere Unitedissa t√§m√§ koskee P13- ja T15-joukkueita. Otteluohjelmiin on tulossa muutoksia, ja mahdollisesti kev√§tkauden ottelum√§√§r√§ pienenee, sill√§ se pelataan my√∂h√§styv√§st√§ sarjan aloituksesta huolimatta loppuun jo 4.7. menness√§, jotta syyskausi voidaan pelata alkuper√§isen suunnitelman mukaisesti.