31.3.2021

 
 

Aiemminkin tryouteilla nähty Paavo Kujala liittyy TamUunTampere United on tehnyt kauden 2021 kattavan sopimuksen laitapuolustaja Paavo Kujalan kanssa. Myllykosken Pallossa kaudesta 2017 alkaen pelannut 23-vuotias pelaaja on nähty aiempinakin talvina mukana Tampere Unitedin harjoituksissa, mutta aiempina vuosina kesätyöt ovat vetäneet Kujalan takaisin kotipaikkakunnalle. MYPAssa Kujalan tilille on kertynyt otteluita niin Ykkösessä, Kakkosessa kuin Kolmosessakin.

Paavo Kujala tuli Tampereelle opiskelemaan jo syksyllä 2017, ja sen jälkeen talvet ovat aina menneet jonkin tamperelaisen seuran harjoituksissa, vaikka kauden alkaessa seuraksi on valikoitunut MYPA. Kuluva talvi on ollut Kujalalle jo kolmas Tampere Unitedin mukana.

”Nyt valmistuin ja sain vakituisen ty√∂paikan, joten pystyn olemaan Tampereella vuoden ymp√§ri. Halusin tulla TamUun, koska porukka vaikuttaa hyv√§lt√§ ja tekeminen harjoituksissa on ollut hyv√§√§. Pelaajissa on monta tuttua, ja valmennuskin on tuttu jo vuosien takaa”, toteaa Kujala viitaten vuosiin Tampereen Pallo-Veikkojen talviharjoittelussa, jossa nykyisist√§ TamU-valmentajista Jukka Listenmaa ja Juha Sepp√§l√§ olivat my√∂s mukana.

Laitapuolustajan tontille on tulossa Tampere Unitedissa eritt√§in kova kilpailu, mutta Kujala ei t√§t√§ kammoa ‚Äď p√§invastoin.

”Pelaajille on pelk√§st√§√§n hyv√§, ett√§ pelipaikoista on kisaa, ja on pakko olla hyv√§ ett√§ p√§√§see pelaamaan. Itse en pelannut viime vuonna miss√§√§n loukkaantumisen takia. K√§vin operaatiossa marraskuun lopulla, ja sen j√§lkeen on kyll√§ tuntunut hyv√§lt√§, joten on kiva p√§√§st√§ kilpailemaan ihan kunnolla peliajasta.”

Myös päävalmentaja Jukka Listenmaa on mielissään siitä, että laitapuolustajan tontille on runsaasti vaihtoehtoja.

”Alkuun oli v√§h√§n ongelmia l√∂yt√§√§ pelaajia laitapuolustajan paikalle, mutta nyt alkaa olla sille paikalle yksi kovimmista kilpailuista. Paavo on mielenkiintoinen tapaus, kun olen h√§nt√§ monena vuonna seurannut ja Paavo on monena vuonna halunnut joukkueeseen, vaikkei se ole t√§h√§n menness√§ onnistunut. Nyt kun saadaan Paavo mukaan on kiva katsoa mik√§ mies sielt√§ sitten peleiss√§ l√∂ytyy”, Listenmaa muistelee.

Parhaat avut löytyvät hyökkäyssuunnan pelissä

Yli 190-senttinen pelaajakolossi löytää omat suurimmat vahvuudet hyökkäyssuunnan pelistä.

”Olen pallollisesti hy√∂kk√§yssuuntaan hyv√§. Pystyn tukemaan hy√∂kk√§yksi√§ ja l√∂yt√§m√§√§n linjojen v√§list√§ vapaita pelaajia, ja omasta mielest√§ni keskitykseni ovat hyvi√§. Aggressiivinen puolustuspeli on sellainen mit√§ pit√§√§ viel√§ kehitt√§√§, mutta koen olevani monipuolinen molempiin suuntiin”, Kujala arvioi.

”Nyt kun Kujalan paikat ovat kest√§neet, harjoituskent√§ll√§ on n√§hty kova tekemisen taso. Ja kyll√§ se vasen jalka on √§lytt√∂m√§n kova. Sielt√§ l√∂ytyy potkuvoimaa ja -tekniikkaa. Taitava isokokoinen kaveri, enk√§ usko ett√§ vasen laitapakki on ainoa paikka, jossa Paavoa pystyy k√§ytt√§m√§√§n. Ainakin vasemmalla laidalla menee my√∂s hy√∂kk√§√§j√§n paikka”, Listenmaa maalailee.

”Uskon ett√§ Paavosta on paljon iloa meille. Pelin avaamisessa pystyt√§√§n hy√∂dynt√§m√§√§n, samoin erikoistilanteissa, ja vetokin l√§htee voimalla. Ei n√§it√§ vasenjalkaisia ihan liikaa kuitenkaan ole.”

Loukkaantumisista viime vuosina kärsinyt Kujala odottaa ensi kaudesta henkilökohtaisella tasolla ennen kaikkea ehjää kautta ilman loukkaantumishuolia.

”Haluan p√§√§st√§ hyv√§√§n fyysiseen kuntoon ja pysty√§ pelaamaan koko kauden hyv√§ll√§ tasolla. Joukkueella sarjanousu on mielest√§ni ainoa tavoite. Kyll√§ t√§ll√§ ryhm√§ll√§ pit√§√§ pysty√§ n√§ytt√§m√§√§n, ett√§ kuulumme Kakkosen tasolle”, Kujala paaluttaa.

”Jos koulupaikka j√§rjestyy syksyll√§ niin olen j√§√§m√§ss√§ Tampereelle. Kun pelaan hyv√§n ja ehj√§n kauden, niin mielell√§ni pelaisin seuraavalla kaudella TamUssa Kakkosta, niin kuin varmaan kaikki muutkin t√§st√§ joukkueesta.”

Matka kohti Kakkosta edellytt√§√§ kuitenkin menetyksek√§st√§ kautta Kolmosessa, ja siin√§ on yleis√∂n tuki ensiarvoisen t√§rke√§. Juuri nyt tukea voi parhaiten osoittaa ostamalla kausikortin tulevalle kaudelle. Normaalihintaiset kausikortit maksavat 70 ‚ā¨ ja alennusryhmien kausarit 45 ‚ā¨. Klikkaa TamU-kauppaan tai tee ostoksesi suoraan alla olevista napeista.

Paavo Kujalan sopimuksen myötä Tampere Unitedilla on nyt 25 pelaajaa ensi kaudelle. Joukkueen rakentaminen ei kuitenkaan pääty vielä tähän, vaan lisää sopimusuutisia on vielä luvassa.

Tampere Unitedin sopimuspelaajat kaudelle 2021:

Ali Aitbenzanzoun, kk
Hakim Belbachir, h
Anton Bright, p
Eric Bullock, h
Arttu Haapala, kk
Iikka Häkkinen, h
Topias Järvelä, h
Severi Kankkunen, p
Markus Kopf, kk
Roope Kostiainen, h
Paavo Kujala, p
Antti Kuusinen, mv
Po Law, p
Arttu Mättö, kk
Jesse Oksanen, h
Eetu Räisänen, kk
Henri Savolainen, mv
Mauno Sirén, p
Aapo Sipponen, mv
Matias Stark, p
Nils Strömsholm, p
Riku Tanila, mv
Pyry Virtanen, p
Jesse Vuori, p
Panu Väliaho, h