Aiemminkin tryouteilla nähty Paavo Kujala liittyy TamUun

31/03/2021
Uutinen

Tampere United on tehnyt kauden 2021 kattavan sopimuksen laitapuolustaja Paavo Kujalan kanssa. Myllykosken Pallossa kaudesta 2017 alkaen pelannut 23-vuotias pelaaja on nähty aiempinakin talvina mukana Tampere Unitedin harjoituksissa, mutta aiempina vuosina kesätyöt ovat vetäneet Kujalan takaisin kotipaikkakunnalle. MYPAssa Kujalan tilille on kertynyt otteluita niin Ykkösessä, Kakkosessa kuin Kolmosessakin.

Paavo Kujala tuli Tampereelle opiskelemaan jo syksyllä 2017, ja sen jälkeen talvet ovat aina menneet jonkin tamperelaisen seuran harjoituksissa, vaikka kauden alkaessa seuraksi on valikoitunut MYPA. Kuluva talvi on ollut Kujalalle jo kolmas Tampere Unitedin mukana.

”Nyt valmistuin ja sain vakituisen työpaikan, joten pystyn olemaan Tampereella vuoden ympäri. Halusin tulla TamUun, koska porukka vaikuttaa hyvältä ja tekeminen harjoituksissa on ollut hyvää. Pelaajissa on monta tuttua, ja valmennuskin on tuttu jo vuosien takaa”, toteaa Kujala viitaten vuosiin Tampereen Pallo-Veikkojen talviharjoittelussa, jossa nykyisistä TamU-valmentajista Jukka Listenmaa ja Juha Seppälä olivat myös mukana.

Laitapuolustajan tontille on tulossa Tampere Unitedissa erittäin kova kilpailu, mutta Kujala ei tätä kammoa – päinvastoin.

”Pelaajille on pelkästään hyvä, että pelipaikoista on kisaa, ja on pakko olla hyvä että pääsee pelaamaan. Itse en pelannut viime vuonna missään loukkaantumisen takia. Kävin operaatiossa marraskuun lopulla, ja sen jälkeen on kyllä tuntunut hyvältä, joten on kiva päästä kilpailemaan ihan kunnolla peliajasta.”

Myös päävalmentaja Jukka Listenmaa on mielissään siitä, että laitapuolustajan tontille on runsaasti vaihtoehtoja.

”Alkuun oli vähän ongelmia löytää pelaajia laitapuolustajan paikalle, mutta nyt alkaa olla sille paikalle yksi kovimmista kilpailuista. Paavo on mielenkiintoinen tapaus, kun olen häntä monena vuonna seurannut ja Paavo on monena vuonna halunnut joukkueeseen, vaikkei se ole tähän mennessä onnistunut. Nyt kun saadaan Paavo mukaan on kiva katsoa mikä mies sieltä sitten peleissä löytyy”, Listenmaa muistelee.

Parhaat avut löytyvät hyökkäyssuunnan pelissä

Yli 190-senttinen pelaajakolossi löytää omat suurimmat vahvuudet hyökkäyssuunnan pelistä.

”Olen pallollisesti hyökkäyssuuntaan hyvä. Pystyn tukemaan hyökkäyksiä ja löytämään linjojen välistä vapaita pelaajia, ja omasta mielestäni keskitykseni ovat hyviä. Aggressiivinen puolustuspeli on sellainen mitä pitää vielä kehittää, mutta koen olevani monipuolinen molempiin suuntiin”, Kujala arvioi.

”Nyt kun Kujalan paikat ovat kestäneet, harjoituskentällä on nähty kova tekemisen taso. Ja kyllä se vasen jalka on älyttömän kova. Sieltä löytyy potkuvoimaa ja -tekniikkaa. Taitava isokokoinen kaveri, enkä usko että vasen laitapakki on ainoa paikka, jossa Paavoa pystyy käyttämään. Ainakin vasemmalla laidalla menee myös hyökkääjän paikka”, Listenmaa maalailee.

”Uskon että Paavosta on paljon iloa meille. Pelin avaamisessa pystytään hyödyntämään, samoin erikoistilanteissa, ja vetokin lähtee voimalla. Ei näitä vasenjalkaisia ihan liikaa kuitenkaan ole.”

Loukkaantumisista viime vuosina kärsinyt Kujala odottaa ensi kaudesta henkilökohtaisella tasolla ennen kaikkea ehjää kautta ilman loukkaantumishuolia.

”Haluan päästä hyvään fyysiseen kuntoon ja pystyä pelaamaan koko kauden hyvällä tasolla. Joukkueella sarjanousu on mielestäni ainoa tavoite. Kyllä tällä ryhmällä pitää pystyä näyttämään, että kuulumme Kakkosen tasolle”, Kujala paaluttaa.

”Jos koulupaikka järjestyy syksyllä niin olen jäämässä Tampereelle. Kun pelaan hyvän ja ehjän kauden, niin mielelläni pelaisin seuraavalla kaudella TamUssa Kakkosta, niin kuin varmaan kaikki muutkin tästä joukkueesta.”

Matka kohti Kakkosta edellyttää kuitenkin menetyksekästä kautta Kolmosessa, ja siinä on yleisön tuki ensiarvoisen tärkeä. Juuri nyt tukea voi parhaiten osoittaa ostamalla kausikortin tulevalle kaudelle. Normaalihintaiset kausikortit maksavat 70 € ja alennusryhmien kausarit 45 €. Klikkaa TamU-kauppaan tai tee ostoksesi suoraan alla olevista napeista.

Paavo Kujalan sopimuksen myötä Tampere Unitedilla on nyt 25 pelaajaa ensi kaudelle. Joukkueen rakentaminen ei kuitenkaan pääty vielä tähän, vaan lisää sopimusuutisia on vielä luvassa.

Tampere Unitedin sopimuspelaajat kaudelle 2021:

Ali Aitbenzanzoun, kk
Hakim Belbachir, h
Anton Bright, p
Eric Bullock, h
Arttu Haapala, kk
Iikka Häkkinen, h
Topias Järvelä, h
Severi Kankkunen, p
Markus Kopf, kk
Roope Kostiainen, h
Paavo Kujala, p
Antti Kuusinen, mv
Po Law, p
Arttu Mättö, kk
Jesse Oksanen, h
Eetu Räisänen, kk
Henri Savolainen, mv
Mauno Sirén, p
Aapo Sipponen, mv
Matias Stark, p
Nils Strömsholm, p
Riku Tanila, mv
Pyry Virtanen, p
Jesse Vuori, p
Panu Väliaho, h

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

2.6. TamU naiset - TPS 2 6 – 2

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

16.6. klo 18 MaPS - TamU naiset

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2