Aamulehti toteuttaa tulevan kauden ottelu­lähetykset

11/04/2022 TamU
Uutinen

Tampere United on sopinut Aamulehden kanssa tulevan kauden ottelulähetysten toteuttamisesta miesten Kakkosessa pelattavien kotiotteluiden osalta. Muutoksen myötä TamU-TV ei enää näytä näitä otteluita, ja lähetykset näkyvät vain Aamulehden tilaajille. Päätöksen taustalla on erityisesti se, että TamU-TV on toiminut erittäin ohuella miehityksellä, minkä takia ei olisi voitu olla varmoja, että lähetys toteutuu joka kerta. Lisäksi muutos parantaa lähetysten teknistä laatua.

”Monelle on varmasti ikävä yllätys, että kaikille ilmaiset TamU-TV:n ottelulähetykset loppuvat. Ihan pakkoraossa emme asian suhteen olleet, mutta ei toisaalta kovin kaukanakaan, sillä ei ole kestävää, että toiminta on käytännössä vain kolmen ihmisen harteilla. Eikä se ole reilua tekijöillekään”, toteaa Tampere Unitedin puheenjohtaja Antti Niemistö.

”Samaan hengenvetoon on todettava, että muutoksessa on myös paljon hyviä puolia. Esimerkiksi lähetysten tekninen laatu paranee, kun lähtökohtaisesti mukana on muun muassa grafiikat ja hidastukset”, Niemistö jatkaa.

Aamulehden kanssa tehtävä yhteistyö lisää samalla Tampere Unitedin ottelutapahtumien näkyvyyttä Aamulehdessä, kun tulevia ottelulähetyksistä tiedotetaan Aamulehden sivuilla ja sosiaalisessa mediassa ennakkoon. Lisäksi Tampere Unitedin värejä tullaan näkemään myös painetussa lehdessä kauden aikana.

”Punnitsimme Aamulehden kanssa tehtävän yhteistyön hyvät ja huonot puolet tarkkaan. Päätös oli helppo perustella järkisyillä, vaikka toki oman rakkaan TamU-TV:n jääminen telakalle on myös haikeaa. Muutoin en löydä muita huonoja puolia kuin sen, että lähetykset muuttuvat maksullisiksi. Toivottavasti ihmiset löytävät tästä huolimatta hyvin Aamulehden ottelulähetysten pariin”, Niemistö toivoo.

”Samalla TamU-TV:n tekijät vapautuvat muihin rooleihin seurassa. Ja voihan olla, että innostumme näyttämään joitakin muiden aikuisjoukkueidemme pelejä TamU-TV:n kautta.”

Pakettiin kuuluu myös useita vierasotteluita

Aamulehti on jo viime kaudella näyttänyt Kakkosen otteluita suorina lähetyksinä, joten lähetysten jatkuminen pian alkavalla kaudella on luontevaa. Tampereella pelattavat ottelut selostavat Rasmus Junila ja Lauri Olkkonen. Näistä Junila oli äänessä myös viime lauantaina TamUn kakkosjoukkueen ja Ilves-Kissojen välisessä Suomen Cupin ottelussa.

”Tulevalla kaudella Kakkosessa pelaa kolme tamperelaista joukkuetta samassa lohkossa, joten asetelma on herkullinen. On hienoa päästä välittämään TamUn ja muiden tamperelaisjoukkueiden kotipelit Aamulehden yleisölle. Teemme laadukkaat livelähetykset selostuksen kera. Myös osa vierasotteluista lähetetään”, toteaa Aamulehden liven ja kuvan päällikkö Tuukka Välimäki.

Vierasotteluiden kuuluminen pakettiin on ehdottomasti yksi plussan puolelle menevä asia uudistuksessa. Ilves-Kissoja ja Ilveksen kakkosjoukkuetta vastaan pelattavien vierasotteluiden lisäksi pakettiin kuuluvat vierasottelut FC Jazzia, Musan Salamaa, Salon Palloilijoita ja Kaarinan Poikia vastaan.

”Kovin moni ottelu ei TamUn kannattajilta jää näkemättä, vaikkei pystyisi aina tulemaan paikan päälle. Aamulehden paketti on todella kattava, ja lisäksi muutamalla muullakin seuralla on ainakin aiempina vuosina ollut omia ottelustriimejään”, toteaa puheenjohtaja Niemistö lopuksi.

Ensimmäisen kerran suorista ottelulähetyksistä päästään nauttimaan Aamulehden kautta sarjakauden avauksessa Porissa, kun FC Jazz isännöi Sinipaitoja lauantaina 23.4. klo 17.00. Kotiavaus on vuorossa lauantaina 30.4. klo 14.00 Salon Palloilijoiden vieraillessa Pyynikillä. Ennen näitä on 14.4. ohjelmassa Suomen Cupin ottelu HJS:ää vastaan, ja silloin ottelulähetyksestä vastaa Ruutu.

Aamulehden live-lähetykset löytyvät osoitteesta aamulehti.fi/live. Yhden kuukauden mittaisen Aamulehden digitilauksen saa tutustumishintaan yhdellä eurolla, mutta tällä hetkellä edullisin tapa hankkia digitilaus koko Kakkosen kauden ajaksi on määräaikainen tilaus, joka maksaa ensimmäisen kuuden kuukauden ajan 9,90 € / kk (jos tilausta jatkaa tämän jälkeen, hinta on 17 € / kk). Tilaukseen sisältyy Tampere Unitedin otteluiden lisäksi kaikki muukin Aamulehden live-tarjonta ja muukin lehden digitaalinen sisältö.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

2.6. TamU naiset - TPS 2 6 – 2

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

16.6. klo 18 MaPS - TamU naiset

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2