Toinen sarja­kierros käyntiin VJS:n vieraana

07/06/2024 TamU
Otteluennakko

Miesten edustuksen kausi on edennyt siihen pisteeseen, että kaikki joukkueet on kohdattu kerran, ja seuraavana on vuorossa vastavierailu kauden avausottelussa kohdatun VJS:n vieraaksi. Ottelu pelataan lauantai-iltana mukavissa puitteissa Myyrmäen jalkapallostadionilta, josta Sinipaidoilla on mukavia muistoa kahden vuoden takaa, kun VJS kaatui hiukan onnekkaastikin maalein 1–3. Nyt vastaan tulee vantaalaisjoukkue, joka on hävinnyt viimeksi jalkapallo-ottelun huhtikuun puolessa välissä, ja on sen jälkeen pelannut peräti kymmenen tappiotonta ottelua.

VJS – Tampere United

  • TamU voitti VJS:n kauden avaus­ottelussa Tammelassa maalein 1–0.
  • TamU taistelee sarjan kärki­tiloista, ja kymmenen ottelua putkeen tappiotta pelannut VJS on vain kolmen pisteen päässä.
  • Odotettavissa on paljon yleisöä VJS:n viettäessä Länsi-Vantaa-päivää.

Pelaajat ovat Vantaalla vaihtuneet aika paljon siitä, kun he kaudella 2022 putosivat Kolmoseen. Sinne on tullut paljon nuoria pelaajia.

- Tero Suonperä
Päävalmentaja

Varmasti tulee laadukas Kakkosen kamppailu ja haastava peli meille. Ainoa tavoite on voittaa.

- Tero Suonperä
Päävalmentaja

Vantaan Jalkapalloseuran tappittomien otteluiden putkeen mahtuu toki myös neljä tasapeliä. Lisäksi mukana on kaksi Suomen Cupin ottelua, joista jälkimmäisessä VJS pudotti liigassa pelaavan Gnistanin jatkosta peräti lukemin 3–0. Vantaalla eletään siis tänäkin vuonna cup-romantiikkaa.

Tampere United puolestaan ehti voittaa neljä ottelua putkeen, kunnes viime sunnuntaina United joutui taipumaan sarjaa johtavalle FC Interin kakkosjoukkueelle lukemin 1–3. Tammelan stadionilla pelatussa ottelussa etenkin ensimmäinen jakso oli Sinipaidoilta muutoin aivan hyvä, mutta maalit jäivät puuttumaan, kun taas Inter oli läpi ottelun maalipaikoissaan varsin kliininen.

Päävalentaja Tero Suonperä toteaa, että joukkueella ei ollut suurempia haasteita tappion käsittelyssä.

”Kova joukkue oli vastassa, ja mekin pelasimme ensimmäisen jakson todella hyvin, mutta se ei vain ihan riittänyt. Otettiin hyvät asiat mukaan, ja otetaan opiksi niissä asioissa joissa ei oltu vielä ihan riittävänä hyviä. Kyllä me tästä parannamme, ja sekin päivä vielä tulee kun me voitamme heidät”, Suonperä sanoo.

Kakkosen B-lohkon sarjataulukko on erittäin tasainen. Inter toki johtaa sarjaa kuuden pisteen kaulalla, mutta sen jälkeen viisi joukkuetta on kuuden pisteen sisällä, kunnes sarjan seitsemänteen joukkueeseen eli FC Honkaan on matkaa viisi pistettä. Ylempään jatkosarjaan pääsee nimenomaan kuusi parasta joukkuetta.

Seuraavat ottelukierrokset näyttävät, alkaako kuuden kärki erottua muista, vai alkaako taistelu tiivistyä ylemmän ja alemman jatkosarjan rajalla, jolloin 3–4 kärkijoukkuetta voisi karata muilta. TamU kohtaa lopuissa kesäkuun otteluissaan nimenomaan tuolla rajalla olevia joukkueita, sillä VJS:n jälkeen vastaan tulevat FC Honka ja Ilveksen kakkosjoukkue.

Sinipaidoilla on myös edessään hienoinen otteluruuhka, sillä mainitut kolme ottelua pelataan kahdeksan päivän aikana. Mielenkiintoista on myös se, että nämä kolme ottelua ovat peräkkäiset myös koko lohkoa ajatelle, eli muut joukkueet eivät pelaa TamUn otteluiden välissä.

”Nyt on paljon valmistavaa ja huoltavaa harjoittelua, ja hajoituskerrat pysyvät kestoltaan lyhyempinä. Tulee intensiivisiä osioita, mutta paljon myös lihasta huoltavaa treeniä sekä taktista harjoittelua”, Suonperä kuvailee.

”Tänäänkin oli tosi laadukas harjoitus, joka kesti vähän yli tunnin. Laatu korvaa tässä kohtaa määrää, ja Po Law tekee fysiikkapuolella loistavaa työtä pelaajien pitämiseksi ehjinä”, kertoi Suonperä torstain harjoitusten jälkeen.

VJS on suuri ja yhteisöllinen junioriseura. Kuvassa VJS:n ”junnumobi” TamUn edelliseltä Myyrmäen vierailulta kaudella 2022.

Odotettavissa tasokas ottelu

Päävalmentaja Tero Suonperä ennakoi, että kymmenen ottelun tappiottomassa putkessa oleva VJS saattaa olla yksi nousukamppailun päävastustajista.

”Pelaajat ovat Vantaalla vaihtuneet aika paljon siitä, kun he kaudella 2022 putosivat Kolmoseen. Sinne on tullut paljon nuoria pelaajia, ja VJS:hän on iso kasvattajaseura ja pääkaupunkiseudulla muutenkin riittää paljon pelaajia. Heillä on myös hyvä valmentaja ja positiivinen rakennusprojekti meneillään”, Suonperä arvioi vantaalaisvastustajaa.

Yksi esimerkki pääkaupunkiseudun laajasta pelaajavalikoimasta on VJS:n maalipörssiä seitsemällä maalilla johtava Kevin Nurmi, joka paukutti viime kaudella Atletico Malmille peräti 24 maalia Kolmosessa. Eniten tällä kaudella pelanneista pelaajista hyvänä boksipuolustajana tunnettu toppari Tuomas Koponen ja keskikentällä peliä pyörittävä Joni Merinen taasen ovat esimerkkejä VJS:n omasta pelaajatuotannosta.

Suonperä myös muistuttaa, että VJS:n ainoat tappiot tulivat kauden kahdessa ensimmäisessä ottelussa, joissa heillä oli vastassaan nimenomaan TamU sekä sarjaa johtava FC Interin kakkosjoukkue. Mielenkiintoisena knoppina VJS on kuitenkin voitoitta kaikkia neljää tamperelaisseuraa vastaan.

”Varmasti tulee laadukas Kakkosen kamppailu ja haastava peli meille. Ainoa tavoite on voittaa, ja siihen päästäksemme meidän pitää päästä ihan sinne pelin ytimeen ja omille äärirajoillemme”, Suonperä sanoo.

Edelliseen otteluun verrattuna Sinipaidooilla on pelaajatilanteessa sikäli positiivinen kehitys, että Taha Özcelik on pelikiellon kärsittyään jälleen käytettävissä ja myös tuore sopimuspelaaja Ardian Kovaqi on valmiina hypäämään kehiin. Toisaalta Jani Alaperän korttitili tuli täyteen edellisessä ottelussa, ja hän on pelikiellossa.

Lauantaina Myyrmäkeen on varmasti tulossa huomattavasti enemmän vieraskannattajia kuin Sinipaitojen edellisellä vierailulla kaudella 2022.

Lähde mukaan Vantaalle

Ottelu VJS:ää vastaan pelataan Myyrmäen jalkapallostadionilla Vantaalla lauantaina 8.6. klo 18.30 alkaen. Stadionilla on käynnissä VJS:n järjestämä Länsi-Vantaa-päivä, jonka ohjelmassa on ennen miesten Kakkosen ottelua ottelut P14 Ykkösessä, P17 SM-karsinnassa ja Naisten Ykkösessä. Kaikkiin otteluihin on vapaa pääsy.

Kyseessä on monella tapaa yksi kauden parhaista tilaisuuksista lähteä vieraspelimatkalle joko omin kyydein tai Sinikaartin bussilla, sillä peli pelataan mainioon aikaan lauantai-iltana, luvassa on lämmin kesäpäivä ja sateen sattuessa Myyrmäessä on ihan oikea jalkapallostadion suojaamassa kastumiselta.

”Mahtavaa että kannattajia on tulossa runsaasti paikalle. Me haluamme joukkueena olla luottamuksen arvoisia. Me vedetään täysillä ja kannattajat ovat vieraissakin se meidän kahdestoista pelaaja, ja me haluamme tosissaan päästä juhlimaan voittoa yhdessä. Se vaatii kovaa työtä, ja tehdään me se kentällä ja kannattajat katsomossa”, Suonperä päättää.

Sinikaartin bussiin voi tuttuun tapaan varata paikan yksityisviestillä Sinikaartin Instagramissa tai Facebookissa.

Tampere United matkustaa otteluun ProLine Charterin bussilla.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

13.7. HJS - TamU 2 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

17.7. klo 19 TamU - SexyPöxyt

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49