Täydet pisteet Keski-Espoon kuumasta kamppailusta

30/05/2024 TamU
Otteluraportti

Miesten edustusjoukkuene vierasottelu EBK:ta vastaan muodostui tulikuumaksi, sillä ottelussa nähtiin peräti kolmetoista varoitusta ja yksi ulosajo. Niitä tärkeimpiä eli maaleja nähtiin vain yksi, sillä Toni Toijala iski 0–1 voittomaalin komealla laukauksella heti toisen jakson alussa ooltuaan kentällä vain reilu kolme minuuttia. Tunteet eivät kuumenneet niinkään joukkueiden välillä olleiden jännitteiden johdosta, vaan fyysinen kamppailu osoittautui haastavaksi päätuomarille. Eniten tästä hyötyi TamU päästyään ylivoimalle ensimmäisen jakson lopussa melko kevyin perustein nostetun suoran punaisen kortin myötä.


Kakkonen

0 – 1

  • Ottelu kuumeni kun kumpikaan joukkue ei ollut tyytyväinen tuomarin ratkaisuihin.
  • Katsomossa lisää löylyä löivät molempien joukkueiden äänekkäät kannattaja­ryhmät sekä voimakkaasti pelin mukana elänyt kotiyleisö.
  • Tekopaikkoja oli kummallakin joukkueella vain vähän, mutta Sinipaidoilla sen verran enemmän että voitto oli ansaittu.

Tietysti kiva meille että se tuli, mutta rehellisyyden nimissä siitä ei olisi kuulunut tulla punaista. Siitä sitten tietysti vastustaja ja yleisö provosituivat, ja sillä oli selkeä vaikutus tuomariin.

- Tero Suonperä
Päävalmentaja

Tämä on vaikea paikka pelata. Meillä oli hyvin organisoitunut vastustaja, joka oli hyvä suunnanmuutoksissa ja taisteleva joukkue.

- Tero Suonperä
Päävalmentaja

Kyllä me myös puolustettiin ihan hyvin, ja eihän EBK:lla tekopaikkoja ollut. Vastustajalla oli toki bussi parkissa, mutta kyllä meidän pitäisi vähän enemmän paikoille päästä.

- Toni Toijala
Maalintekijä

TamU sai otteluun viime aikojen otteluista tuttuun tapaan terävän alun. Taha Özcelikiä rikottiin jo ensimmäisellä minuutilla vetoetäisyydellä maalista, ja Joonas Rantala laukoikin pysähtyneestä pallosta sen verran tulisen kudin, että maalivahti Tom Grönroos sai ohjattua pallon alakulmasta maalin ohi.

Ottelun ensimmäisen vartin aikana nähtiin myös pari ihan vaarallista TamUn kulmapotkua, mutta todella lähellä avausmaalia oltiin juuri viidentoista minuutin kohdalla, kun Janar Georg pääsi laukomaan melko pienestä kulmasta, ja täräytti pallon ylärimaan. Loistavan pitkän avauksen antoi keskimmäisenä topparina pelannut Jonne Koistinen.

EBK:n maalin edessä oli kulmapotkuissa ruuhkaa.

Lisää varsinaisia laatupaikkoja TamU ei ensimmäisellä jaksolla oikeastaan saanut. Toisaalta puolustuskin piti erinomaisesti, vaikka EBK:llakin oli omat pallonhallintajaksonsa. Eniten sydämentykytyksiä katsomossa aiheuttivat EBK:n muutamat vaaralliset keskitykset, mutta nämä kaikki TamU selvitti tyylikkäästi.

Kymmenisen minuuttia ennen taukovihellystä Taha Özcelik eteni hyvin pallon kanssa, ja sai annettua Eero Lambergille hyvän palloon juoksuun boksiin. Toppari Hassan Sesay liukui kuitenkin takaviistosta upeaan viime hetken katkoon.

Hassan Sesay liukuu Eero Lambergin vedon tielle ja pelastaa tilanteen kulmapotkuksi.

Seuraava taklaus ei sitten päättynytkän Sesayn kannalta yhtä suotuisasti. Tilanteessa toppari Jani Alaperä lähetti kärki Matias Sarlinin juoksuun, joka päätyi kaksinkamppailuun espoolaistopparin kanssa. Molempien kädet heiluivat kamppailun tuoksinnassa voimakkaasti, ja lopulta molemmat päätyivät kentän pintaan. Päätuomari ei epäröinyt suoran punaisen kanssa, mutta rehellisesti sanottuna tuomio tuntui vähintäänkin kovalta. Samassa tilanteessa myös EBK:n kokenut päävalmentaja Ilir Zeneli puhui itselleen keltaisen kortin.

Matias Sarlinin ja Hassan Sesayn kaksinkamppailu päättyi espoolaisen ulosajoon.

Päävalmentaja Tero Suonperä ei ottelun jälkeen peitellyt näkemystään punaisesta kortista sen enempää kuin kollega heti tilanteen.

”Tietysti kiva meille että se tuli, mutta rehellisyyden nimissä siitä ei olisi kuulunut tulla punaista”, Suonperä sanoi.

”Siitä sitten tietysti vastustaja ja yleisö provosituivat, ja sillä oli selkeä vaikutus tuomariin. Vastustaja alkoi huutamaan jokaisesta tilanteesta”, näki Suonperä tilanteen vaikutuksen toisen jakson korttishowhun.

Jakson viimeisten minuuttien ja lisäajan aikana TamU sai vielä muutaman hyvän keskityspallon boksiin, mutta valmista niistä ei syntynyt, joten tauolle lähdettiin maalittomassa tasatilanteessa.

Taha Özcelik oli espoolaisillekin vaikea pideltävä.
Janar Georg kuului ensimmäisen jakson hahmoihin, mutta hänet otettiin varotoimena vaihtoon jo tauolla.

Voittomaali heti toisen jakson alkuun

Ottelun ensimmäinen ja ainoa maali syntyi jo toisen jakson neljännellä minuutilla. Tilanne lähti keskialueen pallonriistosta, jonka jälkeen TamU pelasi tusinan verran helppoja syöttöjä keskialueella. Ratkaisevan kolmannentoista syötön antoi pelaaja numero kolmetoista eli toppari Anton Bright, jonka ristikkäinen nosto topparin ja laitapuolustajan väliin oli nannaa juuri kentälle tulleelle Toni Toijalalle.

”Siinä heitettiin hyvä pallo linjan taakse, ihan ok haltuunotto ja yläpeltiin”, kommentoi Toijala maalia konstailemattomaan tyyliinsä.

Toni Toijala laukoo TamUn johtoon komealla laukauksella maalin ylänurkkaan.
Kärkipari Eero Lamberg ehti ensimmäisenä juhlimaan maalia Toni Toijalan kanssa.

Sinipaitojen toinen maali oli lähellä vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin, kun tauolla kentälle tulleen Erkka Helmisen kulmapotku tuli hyvin nton Brightille takatolpalle. Pusku kuitenkin otti kimmokkeen EBK-pelaajasta ja kaarsi yläriman päälle ja yli rajasta.

Tämän jälkeen takopaikat olivat kortilla. TamU toki hyökkäsi kotijoukkuetta enemmän, mutta kunnon tekopaikoille asti ei päästy. Keltaisia kortteja sen sijaan nousi puolin ja toisin tasaiseen tahtiin.

Joonas Rantala keskittää.

Lopulta vajaa kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa puolisen tuntia Espoossa pelannut Juho Heikkinen haki itselleen hyvän kaukovedon leikkaamalla keskelle 16 rajan takana, mutta maalivahti Tom Grönroos sai niukin naukin näppinsä väliin aivan maalin alakulmassa.

Ottelun loppuhetkiä sävyttivät EBK:n luoma pieni paine sekä lukuisat keltaiset kortin. Turhimman varoituksen otti pari minuuttia ennen täyttä aikaa Taha Özcelik, joka turhautui EBK:n kapteenin roikuttua kiinni ja tuomarin osoitettua vaparia EBK:lle. Sarkastinen taputus johti kauden neljänteen keltaiseen korttiin ja pelikieltoon sunnuntain kärkiottelussa.

TamU pelasi läpi ottelun ruuhkakulmia, mutta keskinäistä tönimistä kummempaa tulosta niistä ei tällä kertaa saatu.

Ottelun kuumeneminen oli nähtävissä jo tauolla, kun ensimmäisen jakson lopussa oli tullut kyseenalainen ulosajo. Päävalmentaja Tero Suonperä kertoi ottelun jälkeen, että tilanne käytiin kopissa läpi.

”Otettiin tauolla Janar Georg pois, koska hänellä oli kortti alla, ja tällaisessa pelissä yksi myöhästynyt napsu johtaa ulosajooon. Näin meillä oli puhdas korttitili, ja puhuttiin että ei provosoiduta mistään”, Suonperä ruoti.

”Kotiyleisö oli kyllä aika hurmoksellinen, eikä 1–0-tilanne ole ihan yksinkertainen. Olisi pitänyt pää kylmänä kierrrättää palloa vastustjaan muodon sisällä ja ulkopuolella. Siellä olisi tullut tilat kyllä. Sen sijaan otettiin ihan turhia kortteja, ja tehtiin itse tilanne vaikeaksi.”

Ottelun lisäajalla Özcelikin tilalle vaihdettu Eric Bullock teki hyökkäyspäässä arvokasta työtä, jolla estettiin EBK.n suurempi kirivaihde. Näin ottelusta saatiin mukaan Tampereelle se tärkein eli kolme pistettä.

Eric Bullock teki ottelun loppuminuuteilla tärkeeää työtä kärkihyökkääjänä.

Päävalmentaja näki sekä hyvää että kehitettävää

Päävalmentaja Tero Suonperä totesi ottelun jälkeen ymmärtävänsä, miksi EBK on ollut kotonaan vaikea vastus muillekin joukkueille.

”Tämä on vaikea paikka pelata. Meillä oli hyvin organisoitunut vastustaja, joka oli hyvä suunnanmuutoksissa ja taisteleva joukkue. EBK tulee varmasti hämmentämään sarjaa ottamalla täällä pisteitä”, Suonperä arvioi.

”Kolme pistettä oli saatavilla ja kolme otettiin, ja siitä olen tosi ylpeä. Meidän pelissä oli paljon hyvää, ja oikeastaan maaliin asti peli oli hyvin meidän hallussa, mutta sitten tehtiin hiukan kurittomilla ratkaisuilla pelistä vähän vaikeampi kuin olisi tarvinnut.”

Suonperä huomautti myös siitä, että vastustaja ei päässyt käytännössä ollenkaan maalipaikoille, vaikka toki muutaman kerran tämä oli hyvin pienestä kiinni. Toisaalta Sinipaidatkaan ei mitenkään maalipaikoilla juhlinut.

”Vastustaja puolusti hyvin, ja meidän peli oli vähän liian staattista. Pituusylivoimaa ei päästy hyödyntämään, vaikka kulmat annettiin hyvin maalin lähelle. Sellainen viimeinen nälkä että minä menen ja leikkaan tuon pakin etupuolelta vähän puuttui.”

”Toijalan maali oli kyllä hyvä ja päättäväinen suoritus. Sen jälkeen me vähän tyydyttiin seisoskelemaan, ja sitä pitää käydä läpi.”

Kritiikinsä vuodattamisen jälkeen Suonperä muistutti kuitenkin olennaisesta.

”Olen tosi onnellinen ja ylpeä, nollapelikin taas. Voitto on se tärkein juttu, koska kukaanhan ei kauden jälkeen muista miten pisteet tulivat. Pelissä oli paljon hyvää, ja kyllä tämä on yksi niistä kauden vaikeista vieraspeleistä.”

Toijala: ”Aika suvereeni peli”

Maalintekijä Toni Toijala kertoi ottelun jälkeen nauttineensa tilanteesta, jossa saa tulla toiselle jaksolle sisään ja tilanne vaatii maalia.

”Kyllähän tilanne maalia aika paljon huusi. Ylivoimalla kun saatiin pelata, niin onhan se aika kiva tulla kentälle. Oli kivat lämmöt alla ja olin pelivalmiina”, Toijala totesi

Toijala myönsi että olosuhteet olivat aika haastavat pienellä, pomppuisella ja helteisellä tekonurmella.

”Ja kyllä jos tuomari voi tehdä pelistä vaikean niin tänään oli se päivä. Tapoihin ei kuulu haukkua tuomaria, mutta tänään tuomari ansaitsee sen”, muotoili Toijala kohtalaisen diplomaattisesti.

Tosiasia on, että tuskinpa Keski-Espoossa oli kentän laidalla ketään, joka olisi pitänyt tuomarin tekemisestä. Ohipelejä toki tulee kaikille.

Lopussa keltaisia kortteja tuli melkein jokaisesta rikkeestä, ja Toijala ei kiistänyt joukkueen turhautumista.

”Kyllä me myös puolustettiin ihan hyvin, ja eihän EBK:lla tekopaikkoja ollut siinä lopussakaan. Aika suvereeni peli tämä oli vaikka se vain 1–0 päättyikin”, Toijala arvioi.

”Vastustajalla oli toki bussi parkissa, mutta kyllä meidän pitäisi vähän enemmän paikoille päästä. Ehkä vähän pienestä jäi myös kiinni, mutta 1–0 riitti.”

Maukkaat asetelmat sunnuntain kärkikamppailuun

Keskiviikkona Kakkosen B-lohkossa pelattiin neljä muutakin ottelua, joissa niin FC Interin kakkosjoukkue, Pallo-Iirot kuin HJS:kin kokivat tappiot. Näin TamU nousi kolmen pisteen päähän sarjaa johtavasta Interistä, ja rako Pallo-Iiroihin ja HJS:ään kasvoi. Tämä tuo maukkaat asetelmat tulevalle sunnuntaille, jona kaikki joukkueet saavat kymmenen ottelua täyteen, eli kaikki ovat kohdanneet toisensa yhden kerran.

Periaatteessa Sinipaidoilla on sunnuntaina jopa mahdollisuus nousta sarjan kärkeen, mutta se edellyttää superonnistumista, sillä kärkipaikka vaatii vähintään kolmen maalin voiton.¨

”Vastassa on ärsytetty kärkijoukkue, joten sunnuntaina todella tarvitaan yleisön apua. Nyt täytetään Tammelan pääkatsomo!”, päävalmentaja Suonperä kehottaa.

Ottelu FC Interin kakkosjoukkuetta vastaan pelataan Tammelan stadionilla sunnuntaina 2.6. klo 15.00 alkaen. Liput myy ennakkoon Lippu.fi.

Kakkonen

0 – 1

( 0 – 0 )

49′ Toni Toijala

Yleisöä:
293

Yleisöä:
293

1 Joonas Immonen
3 Jonne Koistinen
4 Jani Alaperä
7 Julius Stenroos 46'
9 Janar Georg 31' 46'
10 Matias Sarlin 46'
13 Anton Bright C
15 Joonas Rantala
17 Taha Özcelik 88' 89'
22 Eero Lamberg 64'
24 Arttu Mättö
33 Roope Järvinen
11 Arttu Raittinen
20 Eric Bullock 90' +3 89'
25 Eelis Korhonen 76' 46'
26 Juho Heikkinen 64'
35 Toni Toijala 72' 46'
41 Erkka Helminen 46'
99Tom Grönroos
3Endrit Ibrahimi 90'
6Oskari Hietanen C 66'
14Kristi Mananga 15' 77'
20Hamza Assehnoun
21Oskari Ojala 46'
23Endrit Mehmeti 27' 77'
24Kreshni Tahiri 58'
29Leevi Kullaa 46'
33Hassan Sesay
44Vilho Ackalin
12Tero Makkonen
8Etrit Halimi 90' 46'
10Arber Istrefi 90' 77'
13Kalle Koskela 46'
17Luca Pasquale
60Aleksi Hietanen 58'
77Jonas Zaknoun 77'

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

13.7. HJS - TamU 2 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

17.7. klo 19 TamU - SexyPöxyt

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49