Etusivu >>

Kilpailusäännöt

Futisklubin sarjoissa ja turnauksissa noudatetaan Suomen Palloliiton sääntöjä seuraavin poikkeuksin ja lisäyksin.

  1. Joukkueen ohjaajat ja pelaajat sekä ohjaajat ja vanhemmat laativat kauden alussa yhteiset pelisäännöt, joista selviää kuinka joukkueessa toimitaan kauden aikana harjoituksissa, peleissä ja joukkueen mahdollisissa muissa tapahtumissa. Kaikkien ohjaajien on sitouduttava noudattamaan Palloliiton Kaikki Pelaa -sääntöjä.
  2. Jos kaupunginosaan perustetaan useampi saman ikäluokan joukkue, on joukkueet muodostettava mahdollisimman tasavahvoiksi. Mikäli perustetut rinnakkaisjoukkueet yhdistyvät kauden aikana, on lupa haettava kilpailujurylta. Muunlaiseen toimintaan on lupa haettava kilpailujuryltä.
  3. Jos pelaaja on edustanut kauden aikana jotakin toista kaupunginosajoukkuetta, ei hän saa pelata muussa joukkueessa ilman kilpailujuryn lupaa.
  4. Yli-ikäiselle pelaajalle tulee anoa pelilupa kilpailujurylta. Hakemuksesta tulee ilmetä pelaajan nimi, syntymäaika ja perustelut yli-ikäisenä pelaamiseen.
  5. Pelatessaan sekajoukkueessa tyttö saa olla yhden (1) vuoden vanhempi kuin ko. joukkueen pojat.
  6. Piirinsarjajoukkueiden pelaajat eivät saa pelata Futisklubin otteluissa. Harjoituksiin osallistuminen on kuitenkin sallittua. Sääntö koskee myös muiden seurojen piirinsarjoihin osallistuvien joukkueiden pelaajia. Muunlaiseen toimintaan on haettava lupa kilpailujuryltä.
  7. Joukkueen ohjaajan on laadittava pelaajista virallinen pelaajaluettelo, josta ilmenee vähintään joukkueen kaupunginosan nimi, pelaajien nimet, henkilötunnukset, puhelinnumerot, osoitteet, lisenssin maksupäivä sekä taustahenkilöiden nimet sekä puhelinnumerot. Joukkueluettelo on toimitettava viimeistään ensimmäisessä Futisklubin turnauksessa. Pelaajaluettelo toimitetaan turnauskansliaan ennen ensimmäisen ottelun alkua. Joukkueluettelo on pidettävä ajan tasalla koko kauden ja muutokset ilmoitettava välittömästi TamU:n kilpailupäällikölle.
  8. Jokaisen Futisklubissa pelaavan juniorin on maksettava kausimaksu. Mikäli joukkueessa pelaa pelaaja, joka ei ole maksanut kausimaksua, on ohjaaja velvollinen korvaamaan Tampere Unitedille kyseisen pelaajan kausimaksun.
  9. Pelaajien ikärajat, lukumäärä joukkueessa, peliaika, kentän ja pallon koko on määritelty Futisklubin pelisääntöjen yhteydessä olevassa taulukossa. Mikäli toisella joukkueella on pelaajia alle enimmäismäärän, suositellaan pelaamaan tasajoukkuein. E11 ja sitä nuoremmissa ikäluokissa joukkue saa ottaa kentälle yhden lisäpelaajan, kun vastustaja johtaa vähintään viidellä (5) maalilla. Etu menetetään eron vähentyessä kahteen (2) maaliin.
  10. Futisklubin otteluissa kotijoukkue pitää ottelupöytäkirjaa. Kotijoukkueen ohjaaja ilmoittaa ottelutuloksen toimistolle. Tulokset ilmoitetaan tulosilmoituslomakkeella.
  11. Mahdollisista ottelusiirroista on sovittava vastustajan kanssa vähintään 3 päivää ennen otteluaikaa. Siirroista tulee ilmoittaa myös kilpailupäällikölle.
  12. Sarjasta suljetaan kahden (2) luovutuksen jälkeen. Jos joukkue ei ilmesty peliin, on ohjaaja velvollinen selvittämään poissaolon syyn kilpailupäällikölle.
  13. Pelinohjaajan (tuomarin) ja pelipallon otteluun hoitaa kotijoukkue sekä sarjoissa että turnauksissa. Pelinohjaajalla ei tarvitse olla erotuomarikorttia, mutta hänen suositellaan olevan vähintään 15 vuotta täyttänyt ja B-, C- ja D-junioreiden otteluissa vähintään kaksi vuotta pelaajia vanhempi. On suositeltavaa, mutta ei pakollista, että pelinohjaaja on käynyt pelinohjaajakurssin.
  14. Jos Futisklubin sarjoihin osallistuu muun seuran joukkue, ko. joukkueen peleistä jaetaan sarjapisteet normaalisti ja ne otetaan huomioon lopputilannetta laskettaessa.
  15. Kilpailujury valvoo Futisklubissa sääntöjen noudattamista, tekee sääntöihin tarvittavat muutokset ja käsittelee mahdolliset vastalauseet. Juryn päätöksestä ei voi valittaa. Kilpailujury on päätösvaltainen kun paikalla on vähintään puolet jäsenistä. Kilpailujyryn jäsenet kaudella 2017: Pekka Ropanen, Jari Visala, Anssi Ylinen.
  16. vastustaja tekee vastalauseen:
    1. Yli-ikäisen peluuttaminen vastoin sääntöjä.
    2. Ikäkausijoukkueen pelaajan peluuttaminen.
    3. Kausimaksun maksamattoman pelaajan peluuttaminen.
    4. Mikäli pelaaja on pelannut kahdessa eri kaupunginosan joukkueessa ilman kilpailujuryn lupaa.
  17. F-junioreissa tulee vastustajan vetäytyä omalle kenttäalueelleen, kun vastustajalla on maalipotku. Jos vastustaja laittaa pallon peliin nopeasti, on se pelattavissa, vaikka oma joukkue ei olisi kerinnyt vetäytymä omalle kenttäpuoliskolleen.
  18. Suositus on, että G–F ikäisillä pelataan pelit pelimuodolla 5v5. Tämän avulla lasten pallokosketukset lisääntyvät. Pelimuoto tä tyy sopia erikseen vastustajan kanssa. (ks. kenttäkoon määritykset Pelisäännöistä). 5v5 peleissä maalipotkun tilalla on maaliheitto.
  19. Peliaikaa voidaan soveltaa pelisäännöistä poiketen vastustajan myöntymyksellä esim. koko harjoitusvuoron mittaiseksi, mutta kuitenkin niin, että peliaika tauotetaan sopiviin jaksoihin. (esim. 4×15 min). Tällä taataan riittävä määrä peliaikaa kaikille.
  20. F-junioreissa maalivahti saa ottaa pallon käteensä, kun oma kanssapelaaja potkaisee sen hänelle. E- ja vanhemmissa ikäryhmässä annetaan epäsuora vapaapotku, mikäli maalivahti ottaa kanssapelaajan tarkoituksella antaman pallon käteensä. Vapaapotku annetaan siitä kohtaa, missä pallo on otettu käteen kuitenkin vähintään 5,5m etäisyydeltä päätyrajasta.
  21. F–E junioreissa on ohjatut rajaheitot (väärän heiton suorittanut pelaaja saa yrittää uudestaan pelinohjaajan opastuksella).
  22. Pelaajavaihdot voi suorittaa vain omasta katkosta. Vaihtojen määrää ei ole rajattu kaikissa ikäluokissa.

Tampere Unitedin kilpailupäällikkö on Markus Kyöstäjä, markus.kyostaja (at) tampereunited.fi, puh. 0400 524 564

Juryn edustaja ja yhteyshenkilö on Futisklubin kilpailupäällikkö Pekka Ropanen, pekka.ropanen(at)tpv.fi, puh. 0400 638 444.

Pääyhteistyökumppani

Tukemassa myös