Yhdessä kohti Ykköstä – TamUn strategia 2018–2021 julkistettu

05/12/2017
Uutinen

Tampere Unitedin strategia vuosille 2018–2021 hyväksyttiin 29.11.2017 seuran syyskokouksessa. Strategian nimi "Yhdessä kohti Ykköstä" kuvaa hyvin eteenpäin menevän seuran suurelle yleisölle näkyvintä tavoitetta. Tavoitteen taakse kätkeytyy kuitenkin paljon enemmän kuin vain edustusjoukkueen menestys, sillä Tampere United on myös yksi Tampereen suurimmista junioriseuroista. Strategiassa merkittävän painoarvon saakin seuran junioritoiminnan kehittäminen.

Tampere Unitedin junioritoiminta tähtää siihen, että tulevaisuudessa juniorijoukkueiden pelaajakehitys tukee edustusjoukkueen tavoitteita. Ensimmäisenä askeleena vuoteen 2021 päättyvällä strategiakaudella pyritään laajentamaan seuran edustustoiminta siten, että se käsittää miesten edustusjoukkueen lisäksi sekä A- että B-poikien joukkueet. Lisäksi junioripelaajille on tarjolla peliaikaa Tampere Unitedin kakkosjoukkueessa.

”Tavoitteena on, että kaikki Tampere Unitedin edustustoiminnan ikäluokat eli miesten edustus, A-pojat ja B-pojat pelaavat vähintään Ykkösessä vuonna 2021”, toteaa seuran puheenjohtaja Heikki Wilen. ”Tämä vaatii meiltä seuran organisaation kehittämistä ja resurssien kasvattamista. Tärkeintä on saada luotua uusi edustustoiminnan konsepti, jossa A- ja B-poikien joukkueet sekä miesten edustus- ja kakkosjoukkueet toimivat yhtenä tavoitteellisena kokonaisuutena.”

Junioritoiminnan kehittämisen varsinainen kärki on kaupunginosatoiminnassa. Tampere Unitedin ensimmäiset kaupunginosajoukkueet pelasivat jo kaudella 2014, ja siitä alkaen toiminta on kasvanut kattamaan useita kaupunginosia. Tampere Unitedin tavoitteena on olla nuorelle 4–8-vuotiaalle pelaajanalulle paras paikka aloittaa jalkapallo. ”Panostamme ennen kaikkea laatuun, sillä paras kasvu syntyy laadukkaasta toiminnasta. Erityisesti satsaamme ohjaajien ja valmentajien koulutukseen, mutta meillä on myös uusia konkreettisia ideoita toiminnan laadun parantamiseksi”, linjaa Tampere Unitedin juniorivalmennuspäällikkö Martti Bergström.

Oman osansa strategiassa saa myös kaudella 2017 alkuun saatettu naisten edustustoiminta. ”Tavoitteena on toistaa naisten puolella se sama tarina, jonka miesten edustusjoukkue loi vuosina 2012–17 noustessaan piirin alimmalta sarjatasolta Kutosesta aina Kakkosen ylemmän keskikastin joukkueeksi kaudella 2017”, toteaa naisten joukkueen taustoihin kuuluva Tampere Unitedin hallituksen jäsen Henrik Hiekkataipale.

Miesten edustusjoukkueen valmentajina jatkavat myös kaudella 2018 Mikko Mäkelä ja Markus Halme. Strategian toteuttamiseksi Tampere United laittaa välittömästi hakuun kaikkien muiden edustustoiminnan joukkueiden valmennuspestit. Valmentajan pestejä on siis avoinna B-poikien (P17) ja A-poikien (P2) joukkueissa sekä nelosessa pelaavassa kakkosjoukkueessa.

”Kakkosjoukkueen ja A-poikien toiminta on saatu viime vuosina hyvään vauhtiin ja sarjatasotkin ovat nousseet mukavasti, mutta nyt toiminnan taustoille kaivataan uutta verta”, toteaa kakkosjoukkueen valmennuksesta kaudet 2015–17 vastannut Tampere Unitedin hallituksen jäsen Mikko Jokela.

Kannattajien seura

Myös Tampere Unitedin asema kannattajien seurana näkyy uudessa strategiassa monin paikoin. Uutena konseptina kaudella 2018 lanseerataan kannattajapolku. ”Idea lähti liikkeelle siitä, kun oivalsimme että Tampere Unitedin erottaa muista seuroista eniten se, että aktiivisista seuratoimijoista melkein kaikki ovat tulleet mukaan toimintaan katsomon kautta. Useimmissa seuroissa aktiivit ovat tulleet ensin mukaan seuraan joko pelaajana tai pelaajan vanhempana, mutta meillä polku on useimmiten ollut erilainen”, kuvailee kannattajapolun ideaa seuran varapuheenjohtaja Antti Niemistö.

Kannattajapolku ei tietenkään ole seuran ohjeistus siitä, miten kannattajan tulee seurassa toimia. ”Ideana on tuoda näkyväksi se, miten monenlaisia asioita seurassa voi tehdä ja miten monenlaiset ihmiset niitä tekevät. Ensimmäisenä konkreettisena askeleena aiomme kerätä ja julkaista näitä tarinoita eli erilaisia toteutuneita kannattajapolkuja. Kysymys kuuluukin, millainen on sinun polkusi”, kuvailee mm. Ratinan aurinkokatsomon, Sinikaartin sektion ja makkaragrillin kautta polkunsa seuran varapuheenjohtajaksi löytänyt Niemistö.

Myös junioripuolella kannattajien seura nähdään voimavarana. Lapsia halutaan innostaa nauttimaan yhteisöllisestä seuratoiminnasta, mikä onkin näkynyt konkreettisesti esimerkiksi niin, että pallopoikina edustusjoukkueen peleissä toimineet pelaajat ovat vieneet Tammelasta tutut kannustuslaulut myös juniorikenttien laidalle. Kannattajien seurana Tampere United kokee velvollisuudekseen opettaa lapsia kannattamaan aina omiaan sekä huomaamaan, että yhteisöllisessä seurassa jokainen on tärkeä pelaajatasoon tai ikään katsomatta.

”Strategian toteutuessa Tampere United on vahva toimija niin pelaajapolun alkuvaiheessa, kuin myös ammattilaistumisen kynnyksellä. Näiden vaiheiden väli on tarkoitus kuroa umpeen strategiakauden jälkeen ajan kanssa, kuitenkaan kiirehtimättä”, vetää Tampere Unitedin puheenjohtaja Heikki Wilen yhteen strategian keskeisen sisällön.

Tampere Unitedin strategia on luettavissa kokonaisuudessaan osoitteessa tampereunited.fi/seura/strategia.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

29.9. TamU - GBK 2 – 1

28.9. TamU naiset - TuTo 8 – 2

28.9. TamU 2 - PP-70 12 – 0

6.10. klo 15 GBK - TamU

klo - TamU naiset

klo - TamU 2