5.12.2017

 
 

Yhdess√§ kohti Ykk√∂st√§ ‚Äď TamUn strategia 2018‚Äď2021 julkistettuTampere Unitedin strategia vuosille 2018‚Äď2021 hyv√§ksyttiin 29.11.2017 seuran syyskokouksessa. Strategian nimi ”Yhdess√§ kohti Ykk√∂st√§” kuvaa hyvin eteenp√§in menev√§n seuran suurelle yleis√∂lle n√§kyvint√§ tavoitetta. Tavoitteen taakse k√§tkeytyy kuitenkin paljon enemm√§n kuin vain edustusjoukkueen menestys, sill√§ Tampere United on my√∂s yksi Tampereen suurimmista junioriseuroista. Strategiassa merkitt√§v√§n painoarvon saakin seuran junioritoiminnan kehitt√§minen.

Tampere Unitedin junioritoiminta tähtää siihen, että tulevaisuudessa juniorijoukkueiden pelaajakehitys tukee edustusjoukkueen tavoitteita. Ensimmäisenä askeleena vuoteen 2021 päättyvällä strategiakaudella pyritään laajentamaan seuran edustustoiminta siten, että se käsittää miesten edustusjoukkueen lisäksi sekä A- että B-poikien joukkueet. Lisäksi junioripelaajille on tarjolla peliaikaa Tampere Unitedin kakkosjoukkueessa.

”Tavoitteena on, ett√§ kaikki Tampere Unitedin edustustoiminnan ik√§luokat eli miesten edustus, A-pojat ja B-pojat pelaavat v√§hint√§√§n Ykk√∂sess√§ vuonna 2021”, toteaa seuran puheenjohtaja Heikki Wilen. ”T√§m√§ vaatii meilt√§ seuran organisaation kehitt√§mist√§ ja resurssien kasvattamista. T√§rkeint√§ on saada luotua uusi edustustoiminnan konsepti, jossa A- ja B-poikien joukkueet sek√§ miesten edustus- ja kakkosjoukkueet toimivat yhten√§ tavoitteellisena kokonaisuutena.”

Junioritoiminnan kehitt√§misen varsinainen k√§rki on kaupunginosatoiminnassa. Tampere Unitedin ensimm√§iset kaupunginosajoukkueet pelasivat jo kaudella 2014, ja siit√§ alkaen toiminta on kasvanut kattamaan useita kaupunginosia. Tampere Unitedin tavoitteena on olla nuorelle 4‚Äď8-vuotiaalle pelaajanalulle paras paikka aloittaa jalkapallo. ”Panostamme ennen kaikkea laatuun, sill√§ paras kasvu syntyy laadukkaasta toiminnasta. Erityisesti satsaamme ohjaajien ja valmentajien koulutukseen, mutta meill√§ on my√∂s uusia konkreettisia ideoita toiminnan laadun parantamiseksi”, linjaa Tampere Unitedin juniorivalmennusp√§√§llikk√∂ Martti Bergstr√∂m.

Oman osansa strategiassa saa my√∂s kaudella 2017 alkuun saatettu naisten edustustoiminta. ”Tavoitteena on toistaa naisten puolella se sama tarina, jonka miesten edustusjoukkue loi vuosina 2012‚Äď17 noustessaan piirin alimmalta sarjatasolta Kutosesta aina Kakkosen ylemm√§n keskikastin joukkueeksi kaudella 2017”, toteaa naisten joukkueen taustoihin kuuluva Tampere Unitedin hallituksen j√§sen Henrik Hiekkataipale.

Miesten edustusjoukkueen valmentajina jatkavat myös kaudella 2018 Mikko Mäkelä ja Markus Halme. Strategian toteuttamiseksi Tampere United laittaa välittömästi hakuun kaikkien muiden edustustoiminnan joukkueiden valmennuspestit. Valmentajan pestejä on siis avoinna B-poikien (P17) ja A-poikien (P2) joukkueissa sekä nelosessa pelaavassa kakkosjoukkueessa.

”Kakkosjoukkueen ja A-poikien toiminta on saatu viime vuosina hyv√§√§n vauhtiin ja sarjatasotkin ovat nousseet mukavasti, mutta nyt toiminnan taustoille kaivataan uutta verta”, toteaa kakkosjoukkueen valmennuksesta kaudet 2015‚Äď17 vastannut Tampere Unitedin hallituksen j√§sen Mikko Jokela.

Kannattajien seura

My√∂s Tampere Unitedin asema kannattajien seurana n√§kyy uudessa strategiassa monin paikoin. Uutena konseptina kaudella 2018 lanseerataan kannattajapolku. ”Idea l√§hti liikkeelle siit√§, kun oivalsimme ett√§ Tampere Unitedin erottaa muista seuroista eniten se, ett√§ aktiivisista seuratoimijoista melkein kaikki ovat tulleet mukaan toimintaan katsomon kautta. Useimmissa seuroissa aktiivit ovat tulleet ensin mukaan seuraan joko pelaajana tai pelaajan vanhempana, mutta meill√§ polku on useimmiten ollut erilainen”, kuvailee kannattajapolun ideaa seuran varapuheenjohtaja Antti Niemist√∂.

Kannattajapolku ei tietenk√§√§n ole seuran ohjeistus siit√§, miten kannattajan tulee seurassa toimia. ”Ideana on tuoda n√§kyv√§ksi se, miten monenlaisia asioita seurassa voi tehd√§ ja miten monenlaiset ihmiset niit√§ tekev√§t. Ensimm√§isen√§ konkreettisena askeleena aiomme ker√§t√§ ja julkaista n√§it√§ tarinoita eli erilaisia toteutuneita kannattajapolkuja. Kysymys kuuluukin, millainen on sinun polkusi”, kuvailee mm. Ratinan aurinkokatsomon, Sinikaartin sektion ja makkaragrillin kautta polkunsa seuran varapuheenjohtajaksi l√∂yt√§nyt Niemist√∂.

Myös junioripuolella kannattajien seura nähdään voimavarana. Lapsia halutaan innostaa nauttimaan yhteisöllisestä seuratoiminnasta, mikä onkin näkynyt konkreettisesti esimerkiksi niin, että pallopoikina edustusjoukkueen peleissä toimineet pelaajat ovat vieneet Tammelasta tutut kannustuslaulut myös juniorikenttien laidalle. Kannattajien seurana Tampere United kokee velvollisuudekseen opettaa lapsia kannattamaan aina omiaan sekä huomaamaan, että yhteisöllisessä seurassa jokainen on tärkeä pelaajatasoon tai ikään katsomatta.

”Strategian toteutuessa Tampere United on vahva toimija niin pelaajapolun alkuvaiheessa, kuin my√∂s ammattilaistumisen kynnyksell√§. N√§iden vaiheiden v√§li on tarkoitus kuroa umpeen strategiakauden j√§lkeen ajan kanssa, kuitenkaan kiirehtim√§tt√§”, vet√§√§ Tampere Unitedin puheenjohtaja Heikki Wilen yhteen strategian keskeisen sis√§ll√∂n.

Tampere Unitedin strategia on luettavissa kokonaisuudessaan osoitteessa tampereunited.fi/seura/strategia.