Voitto veisi maanantaina sarjan kärkeen

28/05/2023 TamU
Otteluennakko

Viikonlopun otteluiden tulokset Kakkosen B-lohkossa ovat olleet TamUn kannalta suotuisia, ja niiden myötä Sinipaidoille on avautunut mahdollisuus nousta sarjan piikkipaikalle voittamalla maanantai-iltana Kaupin jalkapallostadionilla pelattava ottelu SexyPöxyjä vastaan. Espoolainen SexyPöxyt nousi täksi kaudeksi Kakkoseen, ja on tähän mennessä ottanut yhden voiton ja kolme tappiota alkukauden otteluistaan. Joukkueen riveissä on Kakkosen tasolle poikkeuksellisen meritoituneita ja kokeneita pelaajia, eikä TamU muutenkaan voi aliarvioida kulttiseuran maineessa olevaa vierastaan.

TamU – SexyPöxyt

  • Vastassa kulttijoukkue, jossa on runsaasti kokemusta pääsarjasta ja jopa maajoukkueesta.
  • Kyseessä on joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen virallisissa otteluissa.
  • Sinpaidoilla on takana hyvä pitkä reeniviikko peliruuhkan jälkeen.

Tässä kohtaa kautta on vielä ihan sama onko sarjassa viidentenä vai ykkösenä, mutta tottakai kärjessä olisi kiva olla.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Laadukasta treeniä on saatu, ja yhtenä päivänä pystyttiin reenaamaan vähän kovempaakin. Hyvä treeniviikko on ollut.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

SexyPöxyjen alkukausi on ollut tuloksellisesti heikko, mutta sen ei pidä antaa luoda liiallista turvallisuuden tuntua maanantain otteluun. Kolme tappiotaan SexyPöxyt on kärsinyt alkukaudella sarjan kärkipaikoilla keikkuneita FC Honka Akatemiaa, Atlantista ja Ilves-Kissoja vastaan. Avauskierroksella espoolaiset ottivat voiton sarjan muutenkin heikosti aloittaneesta Pallo-Iiroista.

Oman mausteensa SexyPöxyihin antaa se, että sen riveissä on enemmän liigakokemusta kuin todennäköisesti millään muulla Kakkosen joukkueella. Joukkueen meritoitunein pelaaja on Markus Halsti, jolla on takanaan mittava kansainvälinen ura ja 35 ottelua maajoukkueessa. Eniten veikkausliigaotteluita joukkueen pelaajista on Erfan Zenelillä, jolla pääsarjakokemusta on kausilta 2005–2019 peräti 263 ottelun verran.

TamU-päävalmentaja Jukka Listenmaa ei kuitenkaan lupaa kenellekään erityiskohtelua.

”Siellä on yhdeksän muutakin hyvää pelaajaa vastustajalla kentällä, joten ei tässä lähdetä enempää katselemaan mitä kenenkin selässä lukee.”

SexyPöxyt on tietynlainen kulttiseura, jossa on aina pelannut paljon kokeneita pelimiehiä, jotka ovat päättäneet uransa ylimmissä sarjoissa. Kuluva kausi on joukkueelle kaikkien aikojen ensimmäinen Kakkosessa, ja tätä ennen se on pelannut pitkään Kolmosessa, ja on ollut siellä useimmiten aivan kärkipään joukkue.

Seuran luonteesta kertoo hyvin se, että kauden avausottelussa Pallo-Iiroja vastaan Laaksolahdessa oli peräti 460 katsojaa, ja myös myöhemmissä otteluissa on päästy 300 katsojan kieppeille. Seuran taustoilla onkin halua kehittää ottelutapahtumia ja luoda omanlaistaan seurakulttuuria.

Tampere United ja SexyPöxyt eivät ole aiemmin kohdanneet virallisissa otteluissa. Kesällä 2021 joukkueet kohtasivat kuitenkin harjoitusottelussa Pyynikin urheilukentällä, kun kevään koronasulku oli juuri päättynyt ja oltiin kauden alkamisen kynnyksellä. Tuon ottelun TamU voitti peräti 8–1, mutta tähän tulokseen ei kannata tuijottaa yhtään, sillä tuolla kaudella TamU oli täysin ylivoimainen Kolmosen joukkue koko Suomessa.

Hyvät lähtökohdat otteluun

Tampere United pääsee lähtemään maanantain otteluun hyvistä lähtökohdista, sillä joukkueen terveystilanne on hyvä. Päävalmentaja Jukka Listenmaalla onkin jälleen edessä vaikeita valintoja, sillä nytkin useampi kova pelimies jää kokonaan kokoonpanon ulkopuolelle.

Topias Järvelän ja Taha Özcelikin pelikunto on 50-50 pienten loukkaantumisten takia”, valottaa päävalmentaja Jukka Listenmaa tilannetta.

Toppari Leevi Perkiön osalta kausi on harmillisesti ohi, sillä pitkittyneiden ja uusien loukkaantumisten takia laadukas pelaaminen ja harjoittelu on tällä hetkellä lähes mahdotonta Kakkosen vaatimalla tasolla. Perkiön pelaajasopimus on purettu hänen omasta aloitteestaan.

”Leevin tilanne on tosi harmillinen, ja täytyy vain toivottaa tsemppiä kuntoutumiseen”, Listenmaa toteaa.

Asetelmat sarjataulukossa ovat ottelun alla kutkuttavat, sillä TamU on sarjan viidentenä ja nousisi voitolla sarjan kärkeen. Listenmaa ei kuitenkaan suostu ottamaan paineita tilanteesta.

”Tässä kohtaa kautta on vielä ihan sama onko sarjassa viidentenä vai ykkösenä, mutta tottakai kärjessä olisi kiva olla. Mitään paineita ei tässä kohtaa oteta, vaan edelleen mennään suorituksen kautta, ja aletaan katsella sarjataulukoita vasta parin viikon päästä”, toteaa Listenmaa viitaten pian tuleviin kohtaamisiin muiden kärkijoukkueiden kanssa.

Maanantai on poikkeuksellinen pelipäivä, mutta suurempaa muutosta joukkueen rutiineihin se ei aiheuta. Ainoa ero normaaliin arkeen on siinä, että joukkue pitää peliin valmistavat harjoitukset sunnuntaina, kun normaalisti viikonloppuisin joukkueen kalenterissa on vain pelejä. Hiukan pidempi harjoituspätkä on toki päästy hyödyntämään.

”Maanantaina käytiin palauttelemassa maauimalassa, ja sitten on vedetty muutama hyvä treeni. Sunnuntaina otetaan vielä valmistava reeni, jossa nähdään ketkä ovat lopullisesti pelikunnossa”, Listenmaa kertaa viikon kulkua.

”Laadukasta treeniä on saatu, ja yhtenä päivänä pystyttiin reenaamaan vähän kovempaakin. Hyvä viikko on ollut.”

Tervetuloa sinivihreään Kauppiin

Ottelu pelataan Kaupin jalkapallostadionilla maanantaina 29.5. klo 19.00. Stadionin lipunmyynti ja palvelut aukeavat jo tunti ennen ottelun alkua klo 18.00.

Liput otteluun maksavat 10 € aikuisilta ja 7 € alennusryhmiltä. Lisäksi myynnissä on 20 €:n hintaisia perhelippuja, jolla peliin pääsee kaksi vanhempaa ja kaksi lasta. Alennusryhmiin kuuluvat seuran jäsenet sekä 7–16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varushenkilöt ja eläkeläiset. TamU-junioripelaajilla, valmentajilla sekä aikuispelaajilla on vapaa pääsy otteluun. Ennakkoliput ovat myynnissä Tiketissä.

Myös VIP-lippuja on myytävänä stadionin lipunmyynnissä ja ennakkoon TamU-kaupassa. VIP-lipun hinta on 50 €, tai jos sinulla on jo ostettuna tavallinen kausikortti, saat päivitettyä ottelupäiväsi VIP-tasolle 35 €:n lisähintaan.

Olympia-kortteli-VIPissä tarjotaan ennen ottelua tasokas lämmin ruoka. Lisäksi pakettiin kuulu kaksi juomaa (tarjolla ainakin olut, siideri, lonkero sekä alkoholittomia vaihtoehtoja), ja ottelun tauolla on tarjolla kahvia ja grillimakkaraa. Ennen ottelun alkua päävalmentaja Jukka Listenmaa on haastateltavana VIP-alueella.

Grillipisteellä on tarjolla Tapolan grillimakkaraa ja vegaanisena vaihtoehtona myös Vegemin makkaroita. Lisäksi ravintola 4 Vuodenaikaa tuo jälleen hodarigrillinsä paikalle. Anniskelualueella on tarjolla ennen kaikkea Pyynikin Brewing Companyn juomia. Myös Finesportsin pelialue palvelee erityisesti lapsia.

Paikalle pääsee monin tavoin. Ratikan linja 1 tuo suoraan Kauppiin, autoilijat voivat pysäköidä alueella olevaan Finnparkin parkkihalliin ja lisäksi paikalle pääsee esimerkiksi Tierin sähköpotkulaudoilla.

Ennen ottelua TamU-kannattajien kokoontumispaikkana toimii Tuomiokirkonkadulla sijaitseva Red Lion. Ottelun jälkeen suosittelemme Kaupissa pelattaessa vierailua Damissa Tammerkosken laidalla.

Aamulehti Live näyttää ottelun suorana lähetyksenä Aamulehden digitilaajille. Lähetyksessä ei ole selostusta.

Ottelutapahtumien tarkempi info on kerätty omalle sivulleen: tampereunited.fi/ottelutapahtumat-2023

Tervetuloa sinivihreälle Kaupin jalkapallostadionille!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

2.6. TamU naiset - TPS 2 6 – 2

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

16.6. klo 18 MaPS - TamU naiset

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2