29.9.2019

 
 

Virheet maksoivat pisteet KaarinassaTampere Unitedin Kaarinan vierailulla oli tuttu kaava: kotijoukkue oli ottelussa hallitseva osapuoli, mutta Sinpaidat laittoivat hyvin kampoihin, kunnes virheet maksoivat takaiskumaalit. Ensimmäisen jakson lopussa koettiin kaksi takaiskua, jotka käytännössä ratkaisivat pelin, ja toisen jakson alussa syntynyt 3–0-maali tappoi sen käytännössä kokonaan. TamU tosin tuli toiselle jaksolle aivan ryhdikkäästi ja teki komean 3–1-kavennuksenkin jo ennen tunnin täyttymistä, mutta mitään loppukiriä ei nähty, vaan päinvastoin ottelun loppua kohden molemmat joukkueet tarjosivat katsojille varsin heikkotasoista pelailua. Tuloksen myötä kotijoukkue KaaPo joka tapauksessa varmisti Kakkosen B-lohkon kakkossijan ja kotiedun kärkinelikon kesken pelattavaan jatkosarjaan.

Ottelun ensimmäisellä jaksolla KaaPo piti enemmän palloa ja sai tuotua sen useita kertoja vaarallisesti maalintekoetäisyyksille. Näistä nopeista iskuista huolimatta kotijoukkue ei rakentanut montakaan varsinaista tekopaikkaa. Pallon saadessaan TamU puolestaan malttoi pelata myös pitkiä hyökkäyksiä tilanteen niin vaatiesssa, mutta lupaavimmat tilanteet syntyivät silloin, kun Sinipaidat pyrki iskemään nopeasti. Parhaaksi Sinipaitojen tekopaikaksi jäi Haris Ibrahimovicin nousu boksiin Omar Kharyn mainiosta syötöstä. Laukaus jäi kuitenkin sivuverkkooon.

Ennen ensimmäisen jakson lopun tehominuuttejaan KaaPo oli lähimpänä maalia vartin kohdalla, kun Jukka-Pekka Tuomanen katkoi Eetu Rahkolan poikittaissyötön, joka oli tarkoitettu topparipari Jari Nikkilälle. Rahkola itse sai paikattua välittömän vaaraa, mutta tilanne päättyi lopulta Ilmari Heinosen terävään laukaukseen ja Sami Majan hyvään torjuntaan. KaaPon näyttävin tekopaikka osui puolestaan Matias Salmiselle, joka purjehti reilun vartin pelin jälkeen pelaajamassan läpi ja oli yhtäkkiä nokikkain maalivahti Sami Majan kanssa. Salminen itsekin taisi ymmärtää millaisen paikan oli missannut vasta kun pallo pomppi jo moukarihäkillä.

Ottelun avausmaali syntyi harmillisella tavalla. Eetu Rahkola syötti pallon vaarattoman näköisesti alas maalivahti Sami Majalle. Tämän ensimmäinen kosketus pallon oli liian kova, ja pallo kimposi Mikko Valtasen saataville. Maja säntäsi pallontavoittelutilanteeseen, ja tuli yhteentörmäyksessä rikkoneeksi hyökkääjää. Seurauksena pallo pilkulle ja keltainen kortti Majalle. Niklas Kuusio upotti rankkarin vastustamattomasti ja näin kotijoukkue siirtyi 1–0-johtoon.

Aivan ensimmäisen jakson lopulla KaaPo pääsi iskemään vielä toistamiseen. Kulmapotku kaarsi viiden metrin viivalle puskettavaksi, ja Hans-Emil Honkasalo painoi pallo maan kautta verkon perukoille usean TamU-pelaajan keskellä. Näin taukoa lähdettiin viettämään tutun lohduttomissa 2–0-tappiolukemissa.

Toiselle jaksolle TamU tuli olosuhteisiin nähden hyvällä ilmeellä. Mitään luovuttamisen merkkejä ei näkynyt, ja ensimmäisen jakson tapaan palloa maltettiin pitää keskialueella hallussa silloin kun paikkaa nopeaan iskuun ei ollut. Ottelu sai kuitenkin lopulliselta tuntuneen kuoliniskunsa kun toista jaksoa oli pelattu kymmenen minuuttia. Maalivahti Sami Maja pompotti kaukovedon eteensä, ja Ilmari Heinonen kiitti. Maja sai vielä pysäytettyä Heinosen ensimmäisen laukauksen, mutta toiseen ei ollut mitään mahdollisuuksia. Näin lukemat olivat jo 3–0.

Vielä tämäkään ei Sinipaitoja lannistanut, vaan kavennusmaali tehtiin nopeana kuittauksena jo ennen tunnin täyttymistä. Jari Nikkilä käynnisti vastahyökkäyksen syvältä puolustuspäästä, ja Haris Ibrahimovic toi pallon keskialueen yli ja syötti laitaan Jere Remekselle, jonka nappikeskitys tavoitti Elias Haralan pään maalin edessä: pallo maan kautta maalin takakulmaan ja lukemiksi 3–1.

Mitään varsinaista takaa-ajoa TamU ei kuitenkaan saanut päälle. Haris Ibrahimovic tosin laukoi kaukaa terävästi 65 peliminuutin kohdalla, mutta maalivahti Lauri Inkeroinen venytti kätensä vedon tielle ja pelasti tilanteen kulmaksi. Myös KaaPolla oli omat paikkansa, ja näistä paras osui ottelun loppuminuuteille. Ensimmäistä Kakkosen otteluaan pelannut 18-vuotias Kasper Kylen laukoi terävästi boksista, mutta Sami Majan komea kengänkärjen torjunta käänsi vedon niukasti ohi maalin. Kun lisäajan tekopaikatkaan eivät tuottaneet KaaPolle lisämaaleja, ottelu päättyi lukemiin 3–1 (2–0).

”Kaikkemme yritettiin mutta mitään ei saatu. Olemme koko joukkue pettyneitä tappioon, vaikka vastassa oli sarjakakkonen”, totesi päävalmentaja Jani Haraholma ottelun jälkeen.

”Lähdimme liian aralla taktiikalla, ja otan sen omaan piikkiini. Toisella jaksolla rohkeampi prässipeli tyrehdytti KaaPon nopeat hyökkäykset, ja meidän tekemä maali näytti sen, että taitoa ja osaamista joikkueessa on, mutta sitä ei saada riittävän usein esiin. Virheitä tulee aina, mutta tänäänkin ne tulivat meillä sellaisissa paikoissa, jotka johtavat maaleihin”, Haraholma ruoti.

Tampere Unitedin kaudesta on jäljellä enää sarjan päätösottelu, joka pelataan Pyynikin urheilukentlllä lauantaina 5.10. klo 14 alkaen FC Honka Akatemiaa vastaan. Kausi on ollut raskas ja putoaminen Kolmoseen tuntuu koko seurayhteisöstä pahalta. Toisaalta pettymykset on huuhdottu jo aiemmin, ja nyt on aika juhlistaa vielä kerran tällä kaudella sitä, että TamU pelaa edelleen ja voi seurana kaikesta huolimatta hyvin. Pidetään siis vielä kerran hauskaa Kakkosen tasolla!

Hauskanpidon helpottamiseksi kaikki pääsyliput lauantain otteluun maksavat vain 5 euroa ja anniskelualueella kaikki tuotteet maksavat samaisen 5 euroa. Lisäksi fanituotepisteellä on muutamia 5 euron tarjouksia. Tervetuloa vielä kerran mukaan Pyynikin sinivihreään tunnelmaan!

 
 
KaaPo logo
3 – 1

(2 – 0)

Tampere Unitedin logo

40' Niklas Kuusio (rp)
44' Hans-Emil Honkasalo
55' Ilmari Heinonen

Yleisömäärä:
126

58' Elias Harala

Yleisömäärä:
126

1 Lauri Inkeroinen
5 Teemu Tuominen C
10 Juho Salminen
13 Niklas Kuusio
18 Mikko Valtanen
19 Jukka-Pekka Tuomanen
20 Hans-Emil Honkasalo vaihtoon 85’
21 Pyry Tenho
22 Niklas Blomqvist vaihtoon 63’
23 Matias Salminen vaihtoon 73’
28 Ilmari Heinonen
12 Riku Tanila
4 Joni Lehto
7 Rami Ojanperä vaihdosta 73’
9 Kasper Kylen vaihdosta 85’
14 Jani Jussila
16 Roope Läpinen vaihdosta 63’
26 Joona Järvistö
26Sami Maja keltainen kortti 39'
3Sami Ekmark vaihtoon 80'
5Eetu RahkolaC
6Jari Nikkilä keltainen kortti 51'
9Elias Harala
10Haris Ibrahimovic keltainen kortti 41'
13Aleksi Sainio vaihtoon 46'
18Jere Remes
20Verneri Uimonen
25Omar Khary
32Arttu Mättö
1Mikael Köngäs
15Eemil Pasanen vaihdosta 80'
27Nils Strömsholm vaihdosta 46'
1 Lauri Inkeroinen
5 Teemu Tuominen C
10 Juho Salminen
13 Niklas Kuusio
18 Mikko Valtanen
19 Jukka-Pekka Tuomanen
20 Hans-Emil Honkasalo vaihtoon 85’
21 Pyry Tenho
22 Niklas Blomqvist vaihtoon 63’
23 Matias Salminen vaihtoon 73’
28 Ilmari Heinonen
12 Riku Tanila
4 Joni Lehto
7 Rami Ojanperä vaihdosta 73’
9 Kasper Kylen vaihdosta 85’
14 Jani Jussila
16 Roope Läpinen vaihdosta 63’
26 Joona Järvistö