14.7.2018

 
 

Viime hetken tasoitus­maali masensi Sinipaidat


Tampere United koki toistamiseen t√§ll√§ kaudella karuja hetki√§ Vasa IFK:ta vastaan pelatun ottelun loppuhetkill√§. Berat Grabovci oli vienyt Sinipaidat 1‚Äď0-johtoon 60. minuutin loistavalla vapaapotkulla, joten ottelun loppuhetkien takaiskumaali k√§√§nsi t√§ll√§ kertaa voiton tasapeliksi. N√§in saldoksi t√§m√§n kauden otteluista vaasalaisia vastaan j√§i vain yksi piste, ja samalla tilanne sarjataulukossa muuttui entist√§kin kimurantimmaksi. Sinipaidat on toki putoamisviivan yl√§puolella, mutta vain parempi maaliero pit√§√§ VIFK:n ja kaksi ottelua v√§hemm√§n pelanneen N√§rpes Kraftin TamUn takana.

Ottelun alku oli Sinipaitojen kannalta sekava, eikä omaa peliä ei saatu lainkaan käyntiin. VIFK hallitsi palloa ja sai joitakin vaarallisia tilanteita, eikä monen ennakoimasta puolutusvoittoisesta taktiikasta näkynyt merkkiäkään. Muun muuassa poikamaajoukkuepelaaja Jeremiah Streng näytti vaaralliselta, ja sai heti alkuminuuteilla kerran pallon jalkaansa boksissa, mutta syöttöyritys puretiin varmasti katsomoon. Vaarallisin tekopaikka nähtiin, kun Junior Oyono sai kulmapotkusta pallon jalkaansa vapaaseen paikkaan maalin eteen, mutta liukastuminen Tammelan vastakastellulla nurmella esti maalinteon,

Berat Grabovci liputetaan paitsioon.

Roope Kostiainen irtoaa Mustafa Makilta.

Vartin kohdalla nähtiin Sinipaitojen pelissä ensimmäinen valonpilkahdus, kun omalta kenttäpuoliskolta palloa hakemaan tullut Berat Grabovci syötti mainion juoksupallon Roope Kostiaiselle. Tämä voittikin puolustajansa juoksukilpailussa ja haki sitten hyvin mukana seurannutta Topias Järvelää toisesta aallosta. Vaasalaiset seurasivat kuitenkin tilanteessa hyvin ja Nikko Ruokangas sai katkaistua Kostiaisen syötön. Näin seurauksena oli vain kulmapotku.

Kulmapotku jää Merhawi Birhanen päähän.

Vaasalaisten alkurynnistyksen jälkeen TamU sai hiukan enemmän otetta pelistä. Kuvaavaa ensimmäiselle jaksolle kuitenkin oli, että kumpikaan maalivahti ei joutunut venymään vaikeisiin torjuntoihin. TamU oli lähempänä maalintekoa oikeastaan vasta lisäajalla. Silloinkin Berat Grabovci loi itse oman tekopaikkansa leikkaamalla oikealta laidalta voimakkaasti keskelle. Grabovci tavoitteli vedollaan etunurkkaa saatuaan maalivahdin jo ottamaan askelia toiseen suuntaa, mutta kun laukaus viuhui maalin ohi, mentiin tauolle maalittomissa tasalukemissa.

Berat Grabovci taistelee.

Pirteämpi toinen jakso

Toiselle jaksolle TamU tuli terävästi. Heti ensimmäisellä minuutilla Berat Grabovci vapautti Roope Kostiaisen läpi, mutta avustavan virheellinen liputus katkaisi juoksun. Muutoinkin peliä saatiin alkuminuuteilla painettua hyvin VIFK-päätyyn, mutta kulmapotkuja kummempaa tulosta ei nähty, eikä maalivahti Jussi Virkajärveä saatu pakotettua torjuntoihin. Omar Khary tosin pääsi laukomaan pariinkin otteeseen kulmapotkujen jälkeen, mutta jälkimmäinenkin parempi yritys viuhui niukasti maalin yli. Lisäksi Berat Grabovci laukoi pienestä kulmasta sivuverkkoon.

Topias Järvelä kantoi kapteenin nauhaa.

Palkinto painostuksesta saatiin juuri kun tunti oli tulossa täyteen pelikellossa. Jere Remes toi lupaavaa hyökkäystä, ja tuli Mustafa Makin rikkomaksi. Pienen neuvottelun jälkeen Berat Grabovci valikoitui vapaapotkun laukojaksi, ja vaikka matkaa maaliin oli hyvinkin 25 metriä, painui voimakas laukaus vastutamattomasti matalana muurin ohi ja maalin takanurkkaan.

Verneri Uimonen taistelee.

Sinipaitojen peli piristyi entisestään maalin myötä, ja heti seuraavassa nopeassa hyökkäyksessä Jere Remes haki Berat Grabovcia maalin edessä, mutta Jonas Pitkäkangas venytti jalkansa viime hetkellä syötön eteen. Seuranneesta kulmapotkusta Omar Khary pääsi jälleen laukomaan voimalla, mutta veto kilpistyi puolustajaan.

Jere Remes hakee kuvan ulkopuolelta Berat Grabovcia luukulta. Roope Kostiainen seuraa toisessa aallossa.

Parikymmentä minuuttia ennen täyttä aikaa Roope Kostiainen näytti omaa voimaansa nousemalla pallonriiston jälkeen juoksuun. Tyhjät pois otettuaan Kostiainen vielä haastoi toppariparin ja pääsi laukomaan, mutta veto suuntautui niukasti yli maalin. Kostiaisen mielestä laukaus otti kimmokkeen, mutta protestointi ei saanut tuomareita muuttamaan tuomiota kulmapotkuksi.

VIFK sai ottelun ensimmäisen maalintekopaikkansa 77. minuutilla, kun Merhawi Birhane syötettiin kuin varkain linjan taakse läpi. Laukaisukulma ajautui kuitenkin melko pieneksi, ja Antti Kuusisen erinomainen jalkatorjunta pelasti maalin. Muutama minuutti myöhemmin koettiin lisää kauhun hetkiä, kun toisen jakson pelannut pelaajavalmentaja Leroy Maluka menetti pallon pahassa paikassa keskellä rangaistusalueen rajalla. Pallo jäi pyörimään tuskastuttaviksi hetkiksi rangaistusalueelle, mutta Junior Oyonon ja Jeremiah Strengin laukaisuyritykset saatiin peitettyä.

Roope Kostiaista pidettiin tiukasti.

TamU iski jälleen vahvasti 85 minuutin kohdalla. Berat Grabovci ja Roope Kostiainen syöttelivät VIFK-puolustuksen puhki, mutta Adisu Holmström seurasi tilanteen siinä määrin hyvin, että pääsi viime hetkellä blokkamaan Grabovcin vedon.

Kylmä suihku koettiin 88. minuutilla. Tilanteessa VIFK:n pitkä rajaheitto boksiin yllätti TamU-puolustuksen, ja Santeri Salomaa hävisi pääpelikamppailun Junior Oyonolle. Tämä käänsi pallon viereensä juuri kentälle vaihdetulle Ossi Kivipurolle, ja vaikka toppari Ville Puustinen oli Kivipuron iholla, pääsi tämä tuikkaamaan pallon kengänkärjellään etukulmasta maaliin.

Hyökkäykseen!

Ottelu ei suinkaan ollut t√§ss√§ kohtaa ohi, vaan helteen takia pidetyn juomatauonkin takia ottelussa pelattiin pitk√§ lis√§aika, jonka aikana TamU haki voimakkaasti voittomaalia. Paras tekopaikka saatiin lis√§ajan viidennen minuutin lopulla, kun Matias Stark voitti kukkupallon ja pelasi sen viereens√§ Berat Grabovcille. T√§m√§ sai aseteltua pallon vedett√§v√§ksi, mutta laukaus viuhui niukasti maalin ohi. Heti t√§m√§n j√§lkeen kuultiin ottelun loppuvihellys, ja n√§in ottelu p√§√§ttyi karvaalta maistuneeseen 1‚Äď1-tasapeliin.

Ville Puustinen voittaa pääpallon lisäajalla.


Berat Grabovcin viimeinen maalintekoyritys.

Päävalmentajan kommentit

”Olen edelleen musertavan pettynyt, aivan kuin olisimme h√§vinneet”, totesi Leroy Maluka ottelun j√§lkeisen√§ aamuna.

”Pelasimme ensimm√§isell√§ jaksolla huonosti, mutta toinen jakso oli meilt√§ paljon parempi. Meid√§n olisi pit√§nyt varmistaa kolme pistett√§ tekem√§ll√§ toinen maali niist√§ 2‚Äď3 tilaisuudesta, jotka meill√§ avausmaalin j√§lkeen oli”, Maluka ruoti.

”Meilt√§ edelleen loppuu ideat hy√∂kk√§yskolmanneksella, ja kiirehdimme turhaan. Meid√§n pit√§√§ pelata pidempi√§ hy√∂kk√§yksi√§”

”Vastustaja rokotti j√§lleen virheest√§mme. Joka viikko meille tehd√§√§n helppoja maaleja, kun keskittymisemme pett√§√§. Meid√§n t√§ytyy olla parempia, ja toivottavasti edess√§ oleva viikon pelitauko tekee pelaajille henkisesti hyv√§√§”, Maluka p√§√§tt√§√§.

Joukkue pitää viikon verran lomaa jalkapallosta ja palaa harjoituksiin loman jälkeisenä maanantaina. Siitä alkaa keskittyminen lauantaina 28.7. Närpiössä pelattavaan tärkeeään Kraft-otteluun. Seuraavan kotiottelun TamU pelaa tästä viikkoa myöhemmin lauantaina 4.8. Oulun Luistinseuraa vastaan, ja silloin pelipaikkana on poikkeuksellisesti Pyynikin urheilukenttä.

 
 
Tampere Unitedin logo
1 ‚Äď 1

(0 ‚Äď 0)

VIFK logo

60' Berat Grabovci

Yleisömäärä:
227

88' Ossi Kivipuro

Yleisömäärä:
227

35 Jussi Virkajärvi
2 Merhawi Birhane keltainen kortti79’
4 Jonas Pitkäkangas keltainen kortti90+1’
7 Miika Niemi
9 Markus Nordman C
10 Mustafa Maki vaihtoon 62’
15 Eetu Pullola
16 Junior Oyono
20 Jeremiah Streng vaihtoon 85’
21 Daniel Håkans
23 Nikko Ruokangas vaihtoon 80’
1 Rasmus Aspholm
8 Kasperi Polvilampi
11 Riku Jääskä vaihdosta 62’
17 Ossi Kivipuro vaihdosta 85’
24 Emil Lönnkvist
25 Adisu Holmström vaihdosta 80’
32Antti Kuusinen
2Mauno Sirén
3Roope Kostiainen
4Topias JärveläC vaihtoon 87'
10Berat Grabovci keltainen kortti 75'
13Ville Puustinen
18Jere Remes vaihtoon 79'
20Verneri Uimonen keltainen kortti 42'
21Konsta Raittinen vaihtoon 46'
24Santeri Salomaa
25Omar Khary
62Elias Alanen
7Elias Harala vaihdosta 79'
8Riku Oras
11Tuomas Telemäki
22Matias Stark vaihdosta 87'
23Aleksi Inkinen
52Leroy Maluka vaihdosta 46'
35 Jussi Virkajärvi
2 Merhawi Birhane keltainen kortti79’
4 Jonas Pitkäkangas keltainen kortti90+1’
7 Miika Niemi
9 Markus Nordman C
10 Mustafa Maki vaihtoon 62’
15 Eetu Pullola
16 Junior Oyono
20 Jeremiah Streng vaihtoon 85’
21 Daniel Håkans
23 Nikko Ruokangas vaihtoon 80’
1 Rasmus Aspholm
8 Kasperi Polvilampi
11 Riku Jääskä vaihdosta 62’
17 Ossi Kivipuro vaihdosta 85’
24 Emil Lönnkvist
25 Adisu Holmström vaihdosta 80’