5.3.2017

 
 

Viime hetken maali toi tasa­pelin PKKU:ta vastaanTampere Unitedin kolmen ottelun voittoputki katkesi Pallokerhko Keski-Uusimaan vierailuun. Ottelu oli l√§hell√§ p√§√§tty√§ jopa tappioon, mutta viime kauden maalitykki Tuomas Alanen k√§vi tuikkaamassa 1‚Äď1-tasoituksen ottelun toiseksiviimeisell√§ minuutilla. Varsinkin ottelun ensimm√§inen puoliaika oli Sinipaidoilta heikko, mutta pieni ryhtiliike toisella puoliajalla riitti est√§m√§√§n useamman takaiskun syntymisen ja toi lopulta ansaitun tasoituksen.

Ottelun ensimmäisen jakson hahmo oli maalivahti Juuso Auvinen, joka joutui ensimmäisen kerran tiukkaan paikkaan ottelun kymmenennellä minuutilla, kun Akseli Haapalainen pelattiin vasemmalta laidalta puolittain läpi. Loistava vastaantulo ja torjunta pelastivat kuitenkin maalin. Kolmisen minuuttia myöhemmin Nino Mantere pääsi yrittämään vapaasta paikasta. Viimeisenä ohitettavana ollut Auvinen syöksyi kuitenkin vastaan, ja pelasti tilanteen kulmapotkuksi. Nelisen minuuttia myöhemmin Auvinen ylsi vastaavanlaiseen pelastukseen kun Mantere jakoi pallon boksiin Lauri Karjalaiselle, joka kuitenkin ajautui verrattain pieneen laukaisukulmaan.

Kahdenkymmenenviiden minuutin täytyttyä maalivahti Auvinen esitteli taas torjuntataitojaan, kun Akseli Haapalainen syötti Mantereen keskeltä läpi. Tällä kertaa boksin ulkopuolelle asti vastaan tullut Auvinen sai jalkansa pallon tielle, ja maali varjeltui.

Kotijoukkueen paras maalintekopaikka syntyi pari minuuttia ennen puolen tunnin täyttymistä, kun lievästä loukkaantumisestaan toipunut Niclas Kalatsev jatkoi pallon Tuomas Lehdelle oikealla laidalla, ja tämä tavoitteli Dani Gorelovin päätä maalin edessä. Tämä ei kuitenkaan aivan saanut kurotettua päätään palloon asti. Heti puolen tunnin täyttymisen jälkeen TamU sai vielä toisen tekopaikan, kun Niclas Kalatsevin vapaapotku löysi Santeri Salomaan pään boksista. Pusku kaarsi kuitenkin niukasti yli maalin.

PKKU:n johtomaali syntyi vain hetke√§ my√∂hemmin, kun Lauri Karjalainen sai pallon vasemmalla laidalla t√§yteen vauhtiin Akseli Haapalaiselta. Karjalainen jyr√§si tiens√§ v√§kisin boksiin Tuomas Alasen estelyist√§ huolimatta, ja laukoi pallon maalin takayl√§nurkkaan vaikka kulma oli j√§√§nyt varsin pieneksi. N√§in vierasjoukkue johti aivan ansaitusti 0‚Äď1. Samoissa lukemissa mentiin my√∂s tauolle.

Maalivahti Juuso Auviselle tuli ensimm√§isell√§ jaksolla enemm√§n torjuntat√∂it√§ kuin viime kaudella joinakin kuukausina. ”Ei ollut ihan perinteist√§ meid√§n peli√§”, Auvinen totesikin ottelun j√§lkeisess√§ TamU-TV:n haastattelussa. ”Puolustuksessa oltiin ensimm√§isell√§ puoliajalla ep√§varmoja ja tehtiin sellaisia virheit√§, joita ei yleens√§ tehd√§. Jotenkin peli l√§hti v√§√§rille raiteille ja oltiin huolimattomia.”

PKKU pelasi jatkuvasti palloja pystyjuoksuihin puolustuslinjan selustaan, ja Auvinen joutui torjumaan useita yksi-vastaan-yksi-tilanteita. ”Kyll√§ siit√§ itseluottamus aina kasvaa kun saa sellaisen kiinni. T√§n√§√§n onneksi tuli niin pienist√§ kulmista, ett√§ ne oli huomattavasti helpompia kuin ihan suorat l√§piajot”, totesi Auvinen vaatimattomaan tyyliins√§.

Ryhtiliike toisella jaksolla

Kotijoukkueen ilmeestä näki heti toisen jakson alussa jokaisen pelaajan ymmärtäneen, ettei ensimmäisen jakson tasoinen peli voi jatkua. Kaksinkamppailuja alettiin voittaa ja hyökkäykset alkoivat vyöryä paremmin kohti vastustajan maalia. Päävalmentaja Mikko Mäkelä oli käynyt kopissa lähinnä ilmoittamassa jakson alussa tehtävät vaihdot, ja jättänyt pelaajat muutoin keskustelemaan tilanteen läpi keskenään. Vaihtoja tulikin peräti neljä kun Valtteri Uimonen, Santeri Salomaa, Dani Gorelov ja Roope Kostiainen jäivät sivuun ja tilalle tulivat Jussi Rasva, Sampo Ojala, Matti Saari ja PJK:sta TamUn testiin tullut Elias Harala.

Vaihtopelaajat olivatkin lähellä maalia jo ennen kuin toista jaksoa oli pelattu viittäkään minuuttia, kun Matti Saari keskitti oikealta laidaltaan ja Elias Harala yritti tavoittaa palloa syöksypuskulla. Pallo päätyi kuitenkin takatolpalle Tuomas Lehdelle, eikä tämäkään saanut sudittua palloa maaliin. Vain hetkeä myöhemmin Saaren matala keskitys löysi Riku Oraksen boksista, mutta tämän laukaus karkasi yli maalin.

Vieläkin lähempänä maalia TamU oli heti tunnin täyttymisen jälkeen, kun testimies Elias Harala pelasi Verneri Uimosen pitkän pallon vetopaikkaan Riku Oraksen. Tämä laukoikin terävästi, mutta pallo putosi ylärimasta kentän pintaan ja edelleen väljemmille vesille.

Talven ensimmäisen harjoitusottelunsa pelannut Matti Saari loi maalipaikan jälleen ottelun 70. minuutilla pyöräytettyään itsensä vapaaksi oikealla laidalta. Keskitys löysi taas Tuomas Lehden takatolpalla, mutta tämä ei saanut oikeastaan minkäänlaista laukausta liikkeelle ja maali jäi syntymättä.

Ottelun viimeinen parikymmenminuuttinen oli Sinipaitojen selvää hallintaa, vaikkei aivan a-luokan maalipaikkoja luotukaan. Palkinto saatiin vihdoin ottelu 89. minuutilla, kun Matti Saari hankki vapaapotkun väkevän nousunsa päätteeksi. Saari itse asettui pallon taakse, ja kierteinen laukaus aiheutti yllättäviä vaikeuksia maalivahti Valtteri Hirvoselle. Tämän nyrkkeily jätti pallon sopivasti maalin eteen hollille, ja aina oikeassa paikassa oikeaan aikaan oleva Tuomas Alanen pääsi tuikkaamaan pallon maaliin.

Ottelun lis√§ajalla TamU sai viel√§ yhden vapaapotkun, jonka j√§lkitilanteesta Tuomas Lehti p√§√§si kokeilemaan laukaustaan. Kun laukaus ep√§onnistui, j√§i ottelun loppulukemiksi 1‚Äď1 (0‚Äď1).

”Paluu tuntu todella hyv√§lt√§, ja sit√§ on odotettu todella pitk√§√§n”, kommentoi vahvan paluun pitk√§n tauon j√§lkeen tehnty Matti Saari ottelun j√§lkeen. ”Henkisesti t√§rke√§ juttu itselle ja viel√§ kun p√§√§si pelaamaan vanhaa seuraa vastaa, niin mik√§s sen parempaa.”

”Pelaaminen PKKU:ta vastaan toi itselleni ekstrapanosta, ja harmittaa, ett√§ en enemp√§√§ pystynyt t√§n√§√§n auttamaan joukkuetta. Harmittaa my√∂s tulos, enk√§ tied√§ oltaisiko kentt√§tapahtumien perusteella edes ansaittu enemp√§√§. Mutta kertoo mun mielest√§ taas joukkueen luonteesta, ett√§ v√§h√§n huonommallakin pelill√§ p√§√§st√§√§n taas lopussa tasoihin”, toteaa viime kaudellakin pelej√§ lopussa voitoksi k√§√§nt√§m√§ss√§ monta kertaa ollut Saari lopuksi.

”Vaisulla pelill√§ tasapeli”, arvioi puolestaan p√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§. ”Emme saaneet itsest√§mme irti sit√§ mit√§ tarvitaan, jotta pystymme pelaamaan omaa peli√§mme ja sit√§ kautta taistelemaan voitoista. Meid√§n t√§ytyy l√∂yt√§√§ pelaamiseen viikoittainen rutiini, jota t√§m√§n tason pelit vaativat. Nyt jokainen n√§ki ja toivottavasti my√∂s ymm√§rt√§√§ sen, ett√§ viikosta toiseen pit√§√§ antaa kaikkensa kent√§ll√§. Jos se ei riit√§ pisteisiin, niin sitten kaveri on ollut parempi.”

Ensi viikonloppuna Tampere Unitedilla ei ole ohjelmassa harjoitusottelua, vaan pelit jatkuvat kahden viikon päästä sunnuntaina 19.3. Silloin joukkue matkaa Lahteen, jossa vuorossa on ulkokauden avaus, kun joukkue kohtaa Kakkosessa ensi kaudellakin pelaavan FC Lahti Akatemian Mukkulan tekonurmella.

 
 
Tampere Unitedin logo
1 ‚Äď 1

(0 ‚Äď 1)

PKKU logo

89' Tuomas Alanen

Yleisömäärä:
149

33' Lauri Karjalainen

Yleisömäärä:
149

 
1Juuso Auvinen
2Roope Kostiainen vaihtoon 46'
8Riku OrasC
9Tuomas Lehti
15Niclas Kalatsev vaihtoon 65'
19Valtteri Uimonen vaihtoon 46'
20Verneri Uimonen
21Dani Gorelov vaihtoon 46'
22Tuomas Alanen
27Mahdi Ali
30Santeri Salomaa vaihtoon 46'
17Tuomo Hiltunen
3Konsta Raittinen vaihdosta 65'
6Sampo Ojala vaihdosta 46'
7Jussi Rasva vaihdosta 46'
10Matti Saari vaihdosta 46'
18Elias Harala vaihdosta 46'
28Antti Haavisto