Vantaalla taisteltiin tasapelipiste

10/06/2024 TamU
Otteluraportti

Miesten edustuksen vierasottelusta Vantaan Jalkapalloseuraa vastaan tuli odotetun vaikea, ja itse asiassa TamU joutui ottelussa puolustuskannalle jopa enemmän kuin olisi osattu odottaa. Sinipaitojen maalipaikat jäivät vähiin, mutta voidaan sanoa että ne käytettiin tehokkaasti, sillä heti ensimmäisestä tekopaikasta tehtiin johtomaali. Varsinaisten tekopaikkojen määrä jäi kuitenkin ottelussa vain kahteen, jos mukaan ei oteta muutamia hyvistä paikoista saatuja erikoistilanteita. VJS:n tasoitus syntyi harmillisesti rangaistuspotkusta alle kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa, ja näin ottelu päättyi tasan 1–1 (0–1).


Kakkonen

1 – 1

  • VJS oli suurimman osan ottelua kuskin paikalla, mutta ottelun kaksi parasta maalipaikkaa loi TamU.
  • Puolustuslinjassa Ardian Kovaqi pelasi heti täyden ysikymppisen keskimmäisenä topparina.
  • Tiivis ottelutahti jatkuu kahdella ottelulla alkaneella viikolla.

Tasapeli oli kohtuullisen hyvä tulos vaikeasta vieraspelistä ja tämä voi osoittautua vielä tärkeäksikin pisteeksi.

- Tero Suonperä
Päävalmentaja

Vastustaja oli pitkiä aikoja kuskin paikalla, ja varmaan tasatulos jäi harmittamaan molempia joukkueita.

- Tero Suonperä
Päävalmentaja

Meidän puolustus purki pallot boksista hyvin, mutta emme päässeet kakkos- ja kolmospalloille, eikä pystytty kääntämään siitä pallonhallinnaksi.

- Tero Suonperä
Päävalmentaja

Ottelu lähti käyntiin VJS:n pallonhallinnalla, ja heti alkuun VJS sai pari vaarallista palloa maaliin. Ensin Chijioke Ibekwe ohitti Anton Brightin kulmalipun lähellä, mutta Jonne Koistinen katkoi etutolpalta kulmaksi. Kulmapotkun puolestaan katkoi keskellä päällä kolmas toppari Ardian Kovaqi.

Ensimmäisen vartin aikana TamU ei päässyt kertaakaan kontrolloimaan palloa saati viemään hyökkäystä VJS:n maalille. Kotijoukkueen paras tilaisuus lähti liikkeelle pallonriistosta keskialueelle. Vikkelä Chijioke Ibekwe eteni jälleen keskityspaikkaan oikealla, ja Joni Merinen pyörähti keskellä terävään laukauksen. Joonas Immonen torjui kuitenkin hienosti.

Arttu Raittinen avasi oikeana laitalinkkinä. Taustalla runsaslukuisena Vantaalla ollut Sinikaarti.

TamU alkoi saada pallonhallintaa itselleen vartin kohdalla, ja pian pallo olikin jo VJS:n maalissa. Tilanne lähti Arttu Mätön mainiosti 50 metrisestä kuljetuksesta omalta alueelta syvälle VJS:n puoliskolle. Pallo kierrätettiin VJS:n katkon jälkeen vielä puoleen kenttään nousseen puolustuslinjan kautta, josta pallo pelattiin Juho Heikkisen jalkaan.

Heikkin eteni terävästi kohti maali, käytti pallon Eero Lambergilla rangaistusalueen kaarella, ja antoi sitten oivaltavan kantapääsyötön Arttu Raittiselle boksiin. Maalivahti Teemu Muurinen sai kätensä alakulmaan Raittisen terävän laukauksen tielle, mutta ei voinut mitään kun Matias Sarlin laittoi karat varmasti sisään. Näin TamU johti 0–1.

Juho Heikkinen etenee kohti ratkaisusyöttöä.
Matias Sarlinin avausmaalia juhlittiin hillitysti.

Maali ei kuitenkaan muuttanut pelin luonnetta, vaan VJS piti edelleen enemmän palloa, ja loi myös joitakin vaarallisia tilanteita. Maalivahti Immonen joutui jälleen torjuntatöihin parinkymmenen minuutin kohdalla, mutta Kauri Koivusen veto oli melko helppo torjuttavaksi, ja hyvän paluuottelun pelannut Ardian Kovaqi siivosi karat.

Pahimmat paikat nähtiin ensimmäisen jakson lopulla, kun VJS pelasi pallon pariin otteeseen vaarallisesti TamUn boksiin, eikä tilanteita saatu heti purettua. Boksi­puolustaminen oli kuitenkin näissäkin tilanteissa tiivistä, ja tauolle päästiin 0–1-johdossa.

Lukuisat kulmapotkut ja sivuvaparit eivät tuottaneet tulosta.

Tekopaikat vähissä myös toisella jaksolla

TamU sai heti toisen jakson alussa parhaan tilaisuutensa tehdä maali erikoistilanteesta, kun Juho Heikkisen sivuvapari kaarsi hyvin takatolpalle, ja tauolla kentälle tullut Toni Toijala pääsi puskemaan kohti maalin vastakkaista kulmaa. Puskussa ei kuitenkaan ollut aivan riittävästi voimaa, ja maalivahti sai torjuttua tilanteen kulmapotkuksi.

Kotijoukkue VJS alkoi saada vaarallisia hyökkäyksiä tunnin kohdalla. Vaarallisin tilanne syntyi Chijioke Ibekwen pyörähdyksestä boksin kulman lähellä, ja Joonas Immonen sai venyttää ihan kunnolla sysätäkseen kohti yläkulmaan menossa olleen pallon maalin yli.

Verneri Maunuksela puolustaa.
Toni Toijala löysi Eric Bullockin ottelun toiseksi parhaasta tekopaikasta.

Vajaa kaksikymmentä minuuttia ennen täyttä aikaa Jonne Koistinen lähetti kesken VJS:n painostuksen pitkän pallon Toni Toijalan kamppailtavaksi keskiympyrään. Tämä päihitti puolustajansa ja Eric Bullock juoksi taustalta mukaan hyökkäykseen. Toijalan syöttö tavoitti Bullockin keskellä rangaistusalueen rajalla, mutta Rasmus Auramon juostessa kintereillä Bullockin oli pakko turvautua laukaukseen suoraan syötöstä, ja tämän maalivahti sai torjuttua eteensä, ja puolustaja siivosi pallon väljemmille vesille.

Arttu Mätöllä ja päätuomarilla on jotakin asiaa toisilleen.

Ottelun loppua kohden VJS:n luoma paine jälleen kasvoi, ja lopulta ratkaisu syntyi harmittavalla tavalla. VJS keskitti vasemmalta boksin rajalla, ja Verneri Maunukselan käsi oli sillä tavalla irti kehosta, että tuomarilla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin tuomita rankkari pallon osuessa siihen. Pilkkua asettui laukomaan Kevin Nurmi, joka viimeisteli varmasti.

Ottelun viimeisen kymmenen minuutin aikana TamU ei tyytynyt varmistamaan tasapeliä, vaan haki aktiivisesti voittomaalia. Erityisen vaarallisia tilanteita ei kuitenkaan kyetty luomaan, ja näin TamU joutui tyytymään tasapeliin.

Ardian Kovaqi hyökkäyspään kulmapotkussa.
Tasapeli ei tyydyttänyt.

Päävalmentajan kommentit

Ottelun päättyessä tasapeliin alle kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa tulleella takaiskumaalilla ei piste heti ottelun jälkeen tunnu voitetulta. Toisaalta TamU oli ottelussa pitkiä aikoja pinteessä, ja myös ennakkoon ottelu tiedettiin yhdeksi kauden vaikeimmista vieraspeleistä. Päävalmentaja Tero Suonperän ajatukset olivatkin hiukan ristiriitaiset vielä nukutun yön jälkeenkin.

”Tasapeli oli kohtuullisen hyvä tulos vaikeasta vieraspelistä ja tämä voi osoittautua vielä tärkeäksikin pisteeksi, mutta kun kaveri tasoittaa kymmenen minuuttia ennen loppua vähän turhasta rankkarista, niin harmittaahan se”, Suonperä muotoili.

”Vastustaja oli pitkiä aikoja kuskin paikalla, ja varmaan tasatulos jäi harmittamaan molempia joukkueita.”

TamU oli joutunut laittamaan kaikki edelliset Suonperän valmentamat ottelut pelanneen topparikolmikon uusiksi Jani Alaperän korttitilin täytyttyä, ja Ardian Kovaqi avasi uutena pelaajana kolmikon keskimmäisenä.

”Puolustuslinja toimi hyvin ja keskikentän pohjapelaajat puolustivat hyvin, mutta meidän pitää pystyä pitämään palloa enemmän hyökkäysalueella. Keskustan murtautumisia tarvitaan lisää, mutta myös laitapeliä pitää saada lisää. Sitä me harjoittelemme koko ajan lisää, ja kyllä se sieltä loksahtaa”, Suonperä puntaroi pelin osa-alueita.

VJS:n Suonperä totesi pelanneen hyvin suoraviivaisesti siten, että pallo pelattiin laitaan ja sieltä haettiin keskityksiä.

”Meidän puolustus purki pallot boksista hyvin, mutta emme päässeet kakkos- ja kolmospalloille, eikä pystytty kääntämään siitä pallonhallinnaksi. Yläkerrassa hävittiin liikaa kaksinkamppailuja ja jouduttiin puolustamaan koko peli liian syvältä”, Suonperä näki.

Suonperä myös arvioi, että TamU loi kaksi ottelun vaarallisinta maalipaikkaa, vaikka VJS sinänsä peliä hallitsikin.

”Keskusta oli meillä tilkittynä, ja vastustaja joutui aika paljon keskittämään, jolloin meillä boksissa sekä numeraalinen ylivoima että pääpeliylivoima. Eipä ne paljoa muuta sitten edes pystyneet koittamaan, vaan pidettiin vastustaja poissa vaarallisilta maalipaikoilta”, Suonperä totesi.

Tero Suonperä on nyt ollut päävalmentajana viiden ottelun ajan, joten pikku hiljaa voidaan alkaa arvioida kokonaisuutta.

”Viidestä pelistä kymmenen pistettä on ihan hyvä määrä, ja kahden pisteen keskiarvolla ollaan varmasti korkealla sarjan päättyessä. Pelissä on silti todella paljon parannettavaa. Meidän täytyy käyttää aika hyvin harjoituskentällä, ja olla peleissä valmis myös kamppailemaan, taistelemaan ja voittamaan aikaa ja tilaa itsellemme”, Suonperä päättää.

Tiivis ottelutahti jatkuu

Tampere Unitedin tiivis ottelutahti jatkuu, sillä seuraavan kerran TamU pelaa jo keskiviikkona 12.6. klo 19.00, kun Tammelan stadionilla vierailee Kakkosen B-lohkon kuntopuntarin kärkeen noussut FC Honka. Liput otteluun ovat myynnissä Lippu.fi-verkkokaupassa.

Myös tätä seuraava ottelu pelataan Tammelan stadionilla, mutta kotijoukkueen on Ilveksen kakkosjoukkue. Tämä ottelu pelataan lauantaina 15.6. klo 14.00. Huomaa että samana päivänä Tammelassa pelattavan Suomen Cupin ottelun takia ottelu alkamisaikaa on aikaistettu alunperin ilmoitetusta.

Kakkonen

1 – 1

( 0 – 1 )

17′ Matias Sarlin

Yleisöä:
536

82′ Kevin Nurmi

Yleisöä:
536

1 Joonas Immonen
3 Jonne Koistinen
10 Taha Özcelik
11 Arttu Raittinen 46'
13 Anton Bright C
15 Joonas Rantala
21 Eero Lamberg 46'
23 Matias Sarlin 72'
24 Arttu Mättö
26 Ardian Kovaqi
30 Juho Heikkinen 72'
33 Roope Järvinen
7 Julius Stenroos
9 Janar Georg 72'
20 Eric Bullock 72'
22 Toni Toijala 46'
25 Eelis Korhonen
29 Verneri Maunuksela 46'
1Teemu Muurinen
2Rasmus Auramo
3Tuomas Koponen
7Kevin Nurmi
8Matias Syrjäläinen 86'
10Viljami Jurvanen
17Joni Meriläinen 74'
20Olli Saksinen 74'
29Kauri Koivunen 85'
38Chijioke Ibekwe
87Santeri Suutari
98Rasmus Koirikivi
4Miro Marin
6Benjamin Thurling 74'
22Oskari Blommendahl
25Lauri Merikoski
33Misael Rearte 86'
80Patrik Ahonen 74'

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

13.7. HJS - TamU 2 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

17.7. klo 19 TamU - SexyPöxyt

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49