13.1.2018

 
 

Tiukka taistelu­ilme toi tasa­pelin KotkastaTampere United pelasi lauantai-iltapäivänä 0–0-tasapelin FC KTP:n vieraana Arto Tolsa Areenalla. Maalittomuudesta huolimatta ottelu oli vauhdikas ja erittäin viihdyttävä, eikä otteluun saapuneesta arviolta noin parisataapäisestä yleisöstä varmasti kukaan lähtenyt kesken kotiin, vaikka pakkanen puri luihin ja ytimiin viimeistään toisella puoliajalla. Vierasjoukkueelle ottelu antoi paljon uskoa omaan tekemiseen, sillä uusittu pelitapa toimi paljon paremmin kuin viikko sitten Eerikkilässä. Molemmilla joukkueilla oli useita tilaisuuksia tehdä voittomaali, mutta toisen jakson loppupuoli oli laajemmalla ringillä operoineen KTP:n selvää hallintaa.

KTP tuli alussa vahvasti. Topparipari Santeri Salomaa – Eetu Rahkola tarkkana.

KTP näytti heti ottelun alussa, että Sinipaidat olivat päässeet talvikauden tähän mennessä kovimpaan testiin. KTP:n ensimmäistä hyökkäystä tuotiin vasemmalta laidalta, ja pallo päätyi keskelle loistavaan tekopaikkaan. Robin Saastamoisen laukaus kuitenkin päätyi päätykatsomon katolle. Toisessa päässä Radwan Moussa oli alussa aktiivisin Sinipaita, mutta sekä keskitys oikealta että seuraavan tilanteen läpisyöttöyritys Roope Kostiaiselle jäivät tuloksettomiksi.

Leevi Manninen (vas) ja Radwan Moussa juoksussa. Taustalla valmentajakaksikko Mikko Mäkelä ja Markus Halme.

Myös TamU-kärki Berat Grabovci oli ensimmäisellä jaksolla aktiivinen. Kerran bosnialainen oli lähellä päästä läpikin, mutta tilanne päätyi nurmen pintaan keskiympyrässä, eikä tuomarin pilli soinut TamUn vaihtopenkin ja kapteeni Eetu Rahkolan protestoinnista huolimatta.

Puolustuspäässä maalivahti Elias Alanen joutui kerran venymään pelastukseen, kun Robin Saastamoinen yritti kiertää maalivahdin vapaaseen tekopaikkaan. Santeri Salomaa puolestaan pelasi edellisviikkoisesta poiketen vahvaa puolustuspeliä, ja oli monesti purkamassa palloja pois boksista.

Robin Saastamoinen yrittää kiertää Elias Alasen, mutta tämä peittää hyvin.

Topias Järvelä ja Konsta Raittinen pelasivat erinomaisen ottelun keskikentän keskustassa.

Toiselle jaksolle lähdettäessä KTP teki viisi vaihtoa, mutta TamU sitävastoin vaihtoi vain Jere Remeksen kokeilemaan laitapelaamista Leevi Mannisen paikalle. Alku oli Remekseltä tunnusteleva, mutta mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä paremmin uusi pelipaikka tuntui istuvan yleensä keskikentän keskustassa viihtyvälle Remekselle. Myös vasempana laitahyökkääjänä läpi ottelun pelannut Roope Kostiainen oli pirteä, vaikka pelasikin hiukan keskemmällä kuin missä laitahyökkääjät on totuttu Sinipaidoissa näkemään. Näyttää siis siltä, että laitahyökkääjän paikalle löytyy uusia ratkaisuja myös joukkueen sisältä.

Berat Grabovci oli piikissä erittäin aktiivinen ja sai muutaman tekopaikan.

Toisen jakson ensimmäinen vartti olikin Sinipaidoilta aktiivista peliä. Lupaavan tuntuisia tilanteita yhdisti kuitenkin toistuvasti se, että lopullinen murtautuminen maalintekopaikkaan jäi tekemättä. Eetu Rahkola pääsi kerran yrittämään läheltä Verneri Uimosen erinomaisen sivuvaparin jälkeen, mutta veto nousi maalin yli. Hetki tunnin täyttymisen jälkeen myös Berat Grabovci pääsi oivalliseen tekopaikkaan keskellä, mutta laukaus nousi yli maalin.

Kuudenkymmenenviiden minuutin kohdalla KTP sai kolme kulmapotkua lyhyen ajan sisään. Näistä kaikki tuottivat pientä hässäkkää TamU-maalilla ja kolmannella kerralla juniori-ikäinen Matias Tamminen laukoi pallon jopa ylärimaan. Pallo pomppasi rimasta alas ja uuteen vetopaikkaan, mutta jatkoveto nousi yli maalin.

Matias Tamminen laukoo pallon ylärimaan.

Yksi ottelun hahmoista oli tuore maalivahtivärväys Elias Alanen, joka teki tyhjäksi useita kotkalaisten maalintekoyrityksiä oivallisella pelinluvulla, oikea-aikaisilla ulostuloilla ja torjunnoilla. Kerran Alanen joutui tekemään tyhjäksi jopa puolittaisen läpiajon.

Ottelun lisäajalla TamU loi vielä pientä painetta. Aivan loppuhetkiksi kentälle tullut vaasalaislähtöinen laituri Miro Saarinen oli lähellä ohittaa laitapuolustajansa ja päästä vetopaikkaan. Vaikka tämä ei toteutunut, hyvä haastaminen aloitti tapahtumasarjan, johon kuului kulmapotku ja pari pahaa laukausta. Kärkimies Berat Grabovcillekin tuli vielä tekopaikka pilkun kohdalle, mutta laukaus pomppopalloon epäonnistui täysin.

Pääkatsomossa oli talvisiin olosuhteisiin nähden mukavasti väkeä.

Eetu Rahkola tekee Matias Tammisen aikeet tyhjiksi.

Lopulta päätösvihellyksen soitua TamU oli luultavasti kotijoukkuetta tyytyväisempi maalittomaan tasatulokseen. Paluubussissa päävalmentaja Mikko Mäkelä luonnehtikin ottelun olleen TamUlta onnistunut ja ehjä kokonaisuus, joka lisää koko joukkueen luottamusta uuteen pelitapaan. ”Pelitavallisesti meni juuri niin kuin on reenattu, ja pystyimme pitämään KTP:n poissa vaaralliselta alueelta. Muutama paikka heillä oli, mutta niin oli meilläkin”, päävalmentaja luonnehtii.

”Pelasimme hyvää ja nöyrää puolustuspeliä kurinalaisesti. Paikan tullen pääsimme näyttämään hyvää hyökkäyspeliä”, luonnehtii Mäkelä pitkälti vastaiskuihin perustunutta hyökkäystaktiikka.

Mäkelä toteaa että kaikki pelaajat tekivät oman työnsä kentällä ja se riitti hyvään tulokseen. ”Paljon oli onnistujia, mutta kaksi jää päälimmäisenä mieleen. Topias Järvelä on hypännyt isoihin saappaisiin keskikentän keskustassa. Hän teki järkyttävän työmäärän tänään ja ohjaa joukkuetta todella hyvin. Santeri Salomaalta ottelu oli puolestaan melkoinen kasvojen pesu Espoo-ottelun jälkeen”, Mäkelä kehuu.

Tampere Unitedin arki jatkuu normaalisti maanantaina, jolloin alkaa taas täysi treeniviikko. Seuraavana lauantaina joukkue hitsautuu yhteen saunan lauteilla, ja seuraava harjoitusottelu on edessä vasta kolmen viikon päästä, kun FC Jazz vierailee Pirkkahallissa sunnuntaina 4.2. ”Pääsemme reenaamaan kaksi viikkoa puhtaasi niin, että ei tarvitse ajatella pelejä. Tulossa on fyysisesti kova jakso, ja pelillisiin asioihin palataan vasta Jazz-peliä edeltävällä viikolla”, Mäkelä paljastaa.

 
 
FC KTP logo
0 – 0

(0 – 0)

Tampere Unitedin logo

 

2 Topi Pasi
3 Samuel Mahlamäki vaihtoon 76’
4 Manel vaihtoon 46’
5 Sebastian Dolivo
6 Said Ahmed vaihtoon 76’
8 Ville Oksanen vaihtoon 46’
14 Onur Celik vaihtoon 46’
15 Elias Liljasto vaihtoon 46’
16 Robin Saastamoinen
21 Gerc Kovaqi vaihtoon 46’
31 Ville Särkkä
1 Pyry Piirainen
7 Matias Tamminen vaihdosta 46’
11 Miikka Kolsi vaihdosta 75’
13 Matias Paavola vaihdosta 46’
17 Victor Eriksson vaihdosta 46’
19 Juuso Anttila
20 Jimi Lassila vaihdosta 75’
22 Elmeri Oksanen vaihdosta 46’
23 Anton Eerola vaihdosta 46’
25 Eduardo Megret Almaguer
24Elias Alanen
2Mauno Sirén
3Roope Kostiainen vaihtoon 88'
4Topias Järvelä
5Eetu RahkolaC
7Radwan Moussa
10Berat Grabovci
20Verneri Uimonen
21Konsta Raittinen
24Santeri Salomaa vaihtoon 85'
26Leevi Manninen vaihtoon 46'
17Juuso Auvinen
18Jere Remes vaihdosta 46'
27Aleksi Inkinen
28Antti Haavisto vaihdosta 85'
29Miro Saarinen vaihdosta 88'
2 Topi Pasi
3 Samuel Mahlamäki vaihtoon 76’
4 Manel vaihtoon 46’
5 Sebastian Dolivo
6 Said Ahmed vaihtoon 76’
8 Ville Oksanen vaihtoon 46’
14 Onur Celik vaihtoon 46’
15 Elias Liljasto vaihtoon 46’
16 Robin Saastamoinen
21 Gerc Kovaqi vaihtoon 46’
31 Ville Särkkä
1 Pyry Piirainen
7 Matias Tamminen vaihdosta 46’
11 Miikka Kolsi vaihdosta 75’
13 Matias Paavola vaihdosta 46’
17 Victor Eriksson vaihdosta 46’
19 Juuso Anttila
20 Jimi Lassila vaihdosta 75’
22 Elmeri Oksanen vaihdosta 46’
23 Anton Eerola vaihdosta 46’
25 Eduardo Megret Almaguer