Tiistaina kova HJS:n testi Tammelassa

13/05/2024 TamU
Otteluennakko

Tampere United joutuu uuden päävalmentajansa johdolla heti kovaan testiin, kun Hämeenlinnan Jalkapalloseura vierailee tiistaina Tammelan stadionilla. Kakkosen B-lohkossa on tässä vaiheessa vielä kaksi tappiotonta joukkuetta, joista HJS on toinen. Pelejä HJS:llä tosin on alla muita vähemmän, mutta kolme voittoa ja kaksi tasapeliä kauden viidestä ensimmäisestä ottelusta on kova saldo, etenkin kun tasatulokset ovat otteluista sarjan kärkikasikkoa eli FC Interin kakkosjoukkuetta ja Pallo-Iiroja vastaan.

TamU – HJS

  • Uusi päävalmentaja Tero Suonperä johtaa joukkueensa otteluun vain kolmen harjoituskerran jälkeen.
  • Vastustaja HJS on aloittanut kautensa tappioitta.
  • TamU-klubi aukeaa stadionin 3. kerroksessa jo klo 16.00.

Haluan nähdä pelirohkeutta, uskallusta ja itseluottamusta – sitä että nautitaan pelaamisesta.

- Tero Suonperä
Päävalmentaja

Vastustajaa kunnioitetaan ja tiedostamme heidän vahvuutensa, mutta iso fokus on oman pelimme kuntoon laittamisessa ja oman identiteetin luomisessa.

- Tero Suonperä
Päävalmentaja

Pelaajat ovat olleet oikein vastaan­ottavaisia, ja joukkue vaikuttaa todella motivoituneelta, vahvalta ja yhtenäiseltä.

- Tero Suonperä
Päävalmentaja

Vasta perjantaina ensimmäiset harjoituksensa TamUssa vetänyt tuore päävalmentaja Tero Suonperä ei nosta ensimmäistä peliään muiden yläpuolelle.

”Voittaminen on jokaisessa pelissä tärkeintä, eikä mitään muuta tavoitetta ole. Ajattelen jokaisen pelin omana tarinansa, joka on aina kuin cupin finaali, jota lähdetään aina voittamaan. Jos tulee jokin muu tulos, työnteko jatkuu kuitenkin keskiviikkona”, Suonperä sanoo.

Suonperä huokuu luottoa siihen, että voitto on tiistaina otettavissa, mutta muistuttaa samalla tärkeästä seikasta.

”Siellä on myös vastustaja, ja kova työ saadaan tehdä jotta pisteet jäävät meille.”

Vasta-aloittaneena valmentajana Suonperällä on vielä paljon töitä tehtävänä, jotta hän pystyy mittaamaan joukkueesta ulos sen täyden potentiaalin.

”Pelaajien energiatasot, aktiivisuus ja hyvä kenttätasapaino molempiin suuntiin”, luettelee Suonperä asioita joita hän haluaa nähdä tiistain pelissä.

”Harjoituksissa on käyty läpi pelillisiä asioita ja sitä, että kaikki asiat mitä me teemme, me teemme yhdessä. Kukaan ei tee yksilönä mitään yksilöjuttuja, vaan pelaajat tekevät pieniä voittavia tekoja joukkueen voittamisen eteen.”

”Haluan nähdä pelirohkeutta, uskallusta ja itseluottamusta – sitä että nautitaan pelaamisesta”, Suonperä summaa.

HJS näyttää vahvalta

HJS on aloittanut kautensa vakuuttavasti. Avauskierroksella se pelasi tiukan 2–2-vierastasapelin tappiottomana sarjaa nyt johtavan FC Interin kakkosjoukkueen kanssa. Tämän jälkeen se on ottanut niukat 2–1-voitot SexyPöxyistä ja TPV:stä, pelannut Pallo-Iirojen kanssa tasan 3–3 vieraissa ja viimeisenä voittanut Ilves-Kissat peräti 5–1.

HJS:n paras maalintekijä on alkukaudella ollut kuusi maalia tehnyt Eetu Kajanto. Sinipaitojen onneksi Kajannon tilille tuli Ilves-Kissoja vastaan kahden maalin lisäksi kaksi keltaista korttia, ja näin hän on tiistaina pelikiellossa. Uutena pelaajana HJS saa TamUa vastaan mukaan puolustaja Lauri Kestin, joka on tullut viime vuoden tapaan Pohjois-Carolinasta kasvattajaseuraansa vähintään kesän ajaksi.

HJS:n merkittävin vahvistus tälle kaudelle on liigaan nousseesta Gnistanista tullut Medo, jonka kautta suurin osa HJS:n hyökkäyspelistä kulkee. Hyökkäyspeliä vahvistaa myös Ilves-Kissoista siirtynyt Gerlad Ben. Lisäksi joukkueesta löytyy viime vuosilta tuttuja runkopelaajia Jami Kyöstilän, Toivo-Elmeri Supperin, Jonni Thusbergin johdolla.

”Vastustaja on skoutattu, ja HJS:stä tiedetään kyllä ihan riittävästi. Se on hyvin valmennettu joukkue, ja he ovat aloittaneet kauden hyvin”, toteaa päävalmentaja Tero Suonperä vastustajasta.

”Joukkueen kanssa olemme kuitenkin sopineet, että keskitymme ensisijaisesti omiin asioihimme. Vastustajaa kunnioitetaan ja tiedostamme heidän vahvuutensa, mutta iso fokus on oman pelimme kuntoon laittamisessa ja oman identiteetin luomisessa.”

Kohti tiistaita ja Tammelaa

Tampere Unitedin ja Tero Suonperän yhteinen taival alkoi perjantaina ensimmäisillä uuden päävalmentajan vetämillä harjoituksilla Kaupissa. Poikkeuksellisessa tilanteessa myös harjoitusohjelma on poikkeuksellinen, sillä seuraavan kerran joukkue harjoitteli jo lauantaiaamuna Pyynikin urheilukentällä.

Suonperä kuvailee lauantain harjoitusten olleen onnistunut tapahtuma.

”Pääsimme käymään hieman uusia juttuja ja tulevaa peliä läpi, ja samalla ryhmäytymään. Joukkue otti aamureenit positiivisesta vastaan ja tekeminen oli todella hyvää. Hyvä ja tärkeä tapahtuma”, Suonperä toteaa.

Kaiken kaikkiaan Suonperä kuvailee alkuaan ja vastaanottoaan positiiviseksi.

”Pelaajat ovat olleet oikein vastaanottavaisia, ja joukkue vaikuttaa todella motivoituneelta, vahvalta ja yhtenäiseltä. On hienoa hypätä mukaan ja saada auttaa joukkuetta, ja porukasta huokuu hyvä keskittyminen ja hyvä energia”, Suonperä kuvailee.

Ennen tiistain peliä edessä on vielä valmistavat harjoitukset maanantaina, jonka jälkeen Suonperä lyö lukkoon ensimmäisen avauskokoonpanonsa TamUn päävalmentajana.

”Muutama asia on kokoonpanon suhteen vielä auki, mutta terveystilanne näyttää hyvältä. Saamme jalkeille hyvän joukkueen kuten aina, ja se on vain hyvä että tässä ryhmässä on paljon vaihtoehtoja”, Suonperä toteaa.

Kaikki näkevät mihin valintoihin uusi päävalmentaja on päätynyt viimeistään kun ottelu potkaistaan käyntiin tiistaina 14.5. klo 19.00 Tammelan stadionilla.

TamU-klubin superpäivä

Tiistaina on kauden ensimmäinen TamU-klubin superpäivä, joka alkaa jo klo 16.00 eli kolme tuntia ennen ottelun alkua. TamU-klubille pääsee kausikortilla, jäsenkortilla, TamU-klubi-lipulla ja VIP–lipulla. Kulku Salhojankadulla stadionin pitkän sivun keskellä sijaitsevasta VIP-siäänkäynnistä.

TamU-klubin superpäivänä kaikki alkoholijuomat maksavat vain 5 € / annos. Nälkäisille on tarjolla makkaraperunoita hintaan 10 € / annos.

TamU-klubilla on jo tutuksi tulleeseen tapaan myynnissä Pyynikin Brewing Companyn juomia. Tarjolla on ilmaiseksi myös pientä naposteltavaa, ilmainen kahvi ja teetarjoilu sekä mahdollisuuus pelata erilaisia pelejä. Ennen ottelua klo 18.15 ohjelmassa on pelaajahaastattelu.

TamU-klubi on avoinna myös ottelun jälkeen, ja pian ottelun päättymisen jälkeen klubilla on haastateltavana päävalmentaja Tero Suonperä sekä ottelun paras pelaaja.

Liput otteluun

Stadionin pääsisäänkäynti Salhojankadun ja Ilmarinkadun kulmassa aukeaa klo 17.30. Samalla aukeaa myös stadionin lipunmyynti Ilmarinkadulla. Liput otteluun ovat myynnissä myös Lippu.fi-verkkokaupassa.

Liput pääkatsomoon (A-katsomo) maksavat 11,50 € aikuisilta ja 9 € alennusryhmiltä. Kannattajapäätyyn (D-katsomo) liput maksavat 10 € aikuisilta ja 7 € alennusryhmiltä.

TamU-klubi-liput maksavat 20 € aikuisilta ja 15 € alennusryhmiltä, ja istumapaikan saa valita vapaasti pääkatsomosta tai päädystä.

VIP-liput maksavat 70 €. Kausikortin hankkineilla tai muutoin tavallisen lipun jo ostaneilla on mahdollisuus päivittää matsipäivänsä VIP-tasolle 60 €:n hinnalla. VIP-tilaisuus alkaa klo 17.30. Katso lisätiedot: tampereunited.fi/vip

Kaikki tarvittavat tiedot järjestelyi3stä: tampereunited.fi/ottelutapahtuma

Suora ottelulähetys Aamulehden tilaajille

Aamulehti Live näyttää ottelun suorana lähetyksenä Aamulehden digitilaajille. Lähetyksessä ei tällä kertaa ole selostusta.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

13.7. HJS - TamU 2 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

17.7. klo 19 TamU - SexyPöxyt

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49