1.4.2019

 
 

Tasainen vääntö päättyi Porissa selkeään tappioonKauden ensimäinen pelireissu ei tuottanut positiivista tulosta, sillä ottelua Porissa isännöinyt FC Jazz voitti ottelun puhtain lukemin 2–0 (1–0). Porilaiset menivät johtoon jo reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen ja viimeistelivät voittolukemat aivan ottelun loppuminuuteilla. Vaikka Jazz piti TamUa enemmän palloa, sillä ei ollut montakaan muuta maalipaikkaa Sinipaitojen puolustaessa tiiviisti. Sinipaitojen maalit esti lähinnä oma terävyyden puute. Kokonaisuutena ottelusta ei jäänyt puolin eikä toisin paljoa muisteltavaa, mutta TamUn nuori joukkue osoitti pystyvänsä tasapäiseen peliin myös silloin, kun tukku kokeneita pelaajia puuttuu kokoonpanosta.

Ottelun avausmaali oli seurausta omasta puolustuspään virheestä. Ensimmäistä kertaa Sinipaidoissa pelannut toppari Eemil Pasanen nousi hyvin katkoon, mutta ei saanut palloa puskettua riittävän kauas. Jazzin Eero Lehtinen voitti kakkospallon ja syötti Christian Harjanteen läpi. Tämä ei avoimesta paikasta erehtynyt, ja näin Jazz siirtyi 1–0-johtoon.

Maalin jälkeen ottelu jatkui tasaisissa merkeissä. Jazz piti hiukan enemmän palloa, mutta ei rakentanut erityisen vaarallisia maalipaikkoja. Myöskään toisessa päässä ei maalipaikoilla erityisesti juhlittu, mutta jo vartin kohdalla Verneri Uimosen ovela yritys liki puolesta kentästä oli ylittää maalivahti Tuukka Nurmen, joka sai vain vaivoin nyrkkeiltyä pallon riman yli.

Jazzin parhaat paikat syntyivät puolen tunnin tietämillä. Ensimmäisessä toppari Eemil Pasanen pääsi blokkaamaan vedon kulmaksi, ja jälkimmäisessä maalivahti Mikael Köngäs tuli hienosti vastaan, peitti laukaisukulman ja torjui Rasmus Laaksosen matalan laukauksen kädellään.

Jakson loppupuolella Jere Remes pääsi puolittain läpi Jazzin karkeasta harhasyötöstä, mutta jäi turhaan asettelemaan palloa, ja puolustaja ehti pilaamaan tilanteen. Juuri ennen taukovihellystä Valtteri Uimonen puolestaan pääsi laukomaan keskeltä noin 20 metristä, mutta veto karkasi pahasti maalin ohi.

Toinen jakso lähti käyntiin Jazzin pallonhallinnalla. Mikael Köngäs ei joutunut torjuntoihin, mutta Eemil Pasanen joutui jakson ensimmäisen puolikkaan aikana venymään kahteen loistavaan katkoon, jotka estivät huippuluokan maalipaikan synnyn.

Toisessa päässä tunnin kohdalla kentälle otettu Aleksi Sainio pääsi tekopaikkaan heti ensimmäisestä hyökkäyksestään, mutta ajautui pieneen kulmaan kun olisi pitänyt leikata keskelle, ja lopulta vetokin jäi heppoiseksi. Kymmenisen minuuttia myöhemmin kentälle tuli Taavi Abruquah, joka pääsi niin ikään heti tekopaikkaan. Laukaus vapaasta paikasta vastapalloon oli kuitenkin lopulta maalivahdille helppo poimittava.

Sinipaidoilla oli muutamia muitakin tilanteita, joista olisi paremmalla terävyydellä voinut luoda vaarallisen tekopaikan. Kun näin ei käynyt, Jazz lopulta rankaisi lopussa, joskin tilanteessa oli mukana rutkasti onnea. Juho Kemppinen lähetti kulmapotkun suoraan vetopaikkaan kuudentoista rajan taakse Joonas Meuralle, jonka tulinen veto kimposi toppari Eemil Pasasesta ohi pallon alkuperäiseln lentoradan tielle heittäytyneen Mikael Köngäksn.

Ottelun viimeisellä minuutilla nähtiin vielä Jazzin rangaistuspotku. Tilanne syntyi Nicolas Gomes Ramosin ohitettua Nils Strömosholmin laidalla. Toppari Mustafa Hussein Zada ryntäsi boksissa hätiin, mutta kaatoi hyökkääjän hiukan kömpelösti, eikä tuomarilla ollut muuta vaihtoehtoa kuin osoittaa pallo pilkulle. Mikael Köngäs otti kuitenkin talven toisen pilkkutorjuntansa, ja näin ottelun loppulukemiksi jäi kahden maalin tappio.

Päävalmentaja Mourad Seddiki myönsi Jazzin paremmuudeen, mutta löysi ottelusta paljon hyvää: ”Jazz oli pallollisena selkeästi parempi, mutta ei ollut kovin vaarallinen, vaan enemmänkin piti palloa ja syötteli. Meillä linjojen väliset etäisyydet kasvoi välillä liian suuriksi, mutta meilläkin oli hetkemme, ja ensimmäisellä jaksollakin pari-kolme tekopaikkaa.”

”Tasoitus olisi voinut muuttaa pelin luonnetta, mutta maalintekotilanteissa olisi tarvittu lisää päättäväisyyttä. Niissä tehtiin vääriäkin ratkaisuja. Muutama pelaaja pelasi ensimmäistä kertaa täydet minuutit, ja moni pelasi tänään edukseen, kuten Eemil Pasanen joka sekä katkoi että avasi peliä hyvin. Mikael Köngäs torjui jälleen pilkun ja pelasi muutenkin hyvin”, Seddiki päättää.

 
 
FC Jazz logo
2 – 0

(1 – 0)

Tampere Unitedin logo

11' Christian Harjanne
88' Joonas Meura

Yleisömäärä:
82

Yleisömäärä:
82

Tuukka Nurmi
Fatoghoma Kourouma
Jussi Lemio
Joonas Meura
Mostafa Mohammadi
Rasmus Laaksonen vaihtoon 74’
Joona Visavuori vaihtoon 59’
Juho Kemppinen
Christian Harjanne vaihtoon 67’
Tobias Laaksonen vaihtoon 71’
Eero Lehtinen vaihtoon 59’
Eetu Lindfors
Juho Lehtonen vaihdosta 71’
Nicolas vaihdosta 67’
Aleksanteri Tomberg vaihdosta 59’
Joonatan Tuovinen vaihdosta 74’
Joonas Visavuori vaihdosta 59’
1Mikael Köngäs
3Eemil Pasanen
8Mustafa Hussein Zada
10Haris Ibrahimovic vaihtoon 77'
11Niklas Lindholm
18Jere Remes vaihtoon 72'
19Valtteri Uimonen vaihtoon 46'
20Verneri UimonenC
21Konsta Raittinen vaihtoon 59'
22Matias Stark vaihtoon 86'
27Nils Strömsholm
62Elias Alanen
2Aleksi Sainio vaihdosta 59'
6Taavi Abruquah vaihdosta 72'
7Elias Harala vaihdosta 77'
16Marcio Severino vaihdosta 86'
23Ali Al-Fatli vaihdosta 46'
Tuukka Nurmi
Fatoghoma Kourouma
Jussi Lemio
Joonas Meura
Mostafa Mohammadi
Rasmus Laaksonen vaihtoon 74’
Joona Visavuori vaihtoon 59’
Juho Kemppinen
Christian Harjanne vaihtoon 67’
Tobias Laaksonen vaihtoon 71’
Eero Lehtinen vaihtoon 59’
Eetu Lindfors
Juho Lehtonen vaihdosta 71’
Nicolas vaihdosta 67’
Aleksanteri Tomberg vaihdosta 59’
Joonatan Tuovinen vaihdosta 74’
Joonas Visavuori vaihdosta 59’