22.9.2019

 
 

Tappioputki venyi Pyynikin tihku­sateessaPyynikin tihkusateisessa pelattiin lauantai-iltapäivällä häntäpään joukkueiden välillä tasaväkinen ottelu, josta pisteet kuitenkin tältä kaudelta tuttuun tyyliin karkasivat vieraille. Putoamista vastaan tiukasti vielä kamppaileva EPS oli maalitilanteissa parempi, minkä myötä pisteet myös lähtivät Espooseen lukemin 1–2 (1–2). Tampere Unitedin maalin teki pitkästä aikaa maalinteossa onnistunut Haris Ibrahimovic, mutta se ei estänyt tappioputken venymistä jo kahdeksan ottelun mittaiseksi. Yleisöä saapui otteluun ilahduttavasti 165 henkeä kurjasta säästä ja vieläkin kurjemmasta sarjatilanteesta huolimatta.

Ottelun ensimmäinen jakso oli tasaista vääntöä, jossa suurempia hienouksia ei nähty. Punapaitainen vierasjoukkue pääsi kuitenkin useammin vetopaikoille, ja ensimmäistä peliään Kakkosessa pelannut Sami Maja joutui muutaman kerran torjuntatöihin. Ottelun alkuminuuteilla nähtiin EPS vatashyökkäys kahdella yhtä vastaan, jossa ensin Maja torjui Eetu Klingberging laukauksen ja Ville Pirhosen puskun paluupallosta. Myöhemmin myös Aleksi Hollmen pääsi yrittämään vetoa kuudentoista rajan takaa, mutta Maja heittäytyi ja vangitsi pallon varmasti syliinsä.

Sami Maja pelasi ensimmäisen ottelunsa Kakkosessa ja pääsi heti alussa torjuntojen makuun.

Ottelun avausmaali syntyi puolen tunnin pelin jälkeen, kun EPS pääsi oikealta laidalta boksin sisään Astrit Kabashin ja Ville Pirhosen pelattua hienosti yhteen. Pirhonen pääsi laukomaan lähietäisyydeltä ja teki vierasjoukkueen avausmaalin sijoituksella maalin vasempaan yläkulmaan. Vieraiden toinen maali syntyi vain pari minuuttia myöhemmin, kun pallo putosi pitkästä rajaheitosta pelaajamassa läpi Elbasan Kabashin jalkaan pilkun kohdalle. Tämän oli helppo työ siirtää pallo läheltä verkkoon.

Sinipaitojen kavennus syntyi 40 minuutin pelin jälkeen. Topi Järvi prässäsi pallon pois Astrit Kabashilta vasemmalla laidalla, ja pallo päätyi Jere Remeksen kautta Omar Kharylle. Tämä näki Haris Ibrahimovicin nosuevan tyhjään tilaan boksiin oikealla kaistalla. EPS-puolustus sai ensin tilan vietyä Ibrahimovicilta, mutta näppärä pyörähdys vapautti hyökkääjän vetopaikkaan, ja laukaus lähti toisella kosketuksella varmasti maalin takakulmaan. Näin tauolle siirryttiin numeroissa 1–2.

EPS-juhlii 2–0-maalia kannattajiensa edessä.

Topi Järvi oli tutusti Sinipaitojen näkyvimpiä pelaajia.

Haris Ibrahimovic pääsi pitkästä aikaa avauskokoonpanoon ja kiitti maalilla.

Omar Khary tuo palloa.

Haris Ibrahimovic hakee vetopaikkaa.

Toiselle jaksolle TamU vaihtoi Niklas Lindholmin kentälle, ja Elias Harala jäi vaihtoon. Lindholm toikin pirteyttä peliin, ja oli monessa mukana. Toisen jakson alkuminuuteilla Omar Khary kulmapotku putosi juuri sopivasti Lindholmille maalin edessä, mutta nuori hyökkääjä arvioi pallon lentoradan hiukan väärin, ja joutui lopulta yrittämään maalintekoa vaikeasta asennosta, ja näin yritys jäi puolustajan jalkoihin.

Lisää tekopaikkoja syntyi läpiajoista, joihin Lindholm pääsi Eetu Rahkolan mainioista pitkistä palloista. Ensimmäisessä tilanteessa Lindholm ei aivan päässyt kiinni palloon, ja näin peliväline karkasi maalivahti Otto Brusiinin käsiin. Toisessa paikassa ottelun 64. minuutilla nähtiin jo laukaus, mutta kotiyleisön harmiksi se suuntautui hieman maalin yli.

Niklas Lindholm oli jälleen pirteä päästyään toiseksi jaksoksi kentälle.

Pallo välissä!

Eetu Rahkola lentää.

Ottelun loppua kohden EPS vetäytyi puolustamaan johtoaan eikä edes juuri lähtenyt hyökkäyksiin. Tämä antoi Sinipaidoille tilausuuden hallita palloa, mutta kovin moniin tekopaikkoihin ei päästy. Ottelun 81. minuutilla TamU sai tosin kulmapotkun jälkeisestä hässäkästä pallon jo maalin, kun ensin Ali Aitbenzanzoun laukoi boksin keskeltä ja sitten Eemil Pasanen ja Haris Ibrahimovic runnoivat palloa sisään lähietäisyydeltä. Linjamiehen lippu oli kuitenkin ylhäällä paitsion merkiksi, eikä maalia hyväksytty.

Pallo pelataan maaliin, mutta Haris Ibrahimovic liputetaan paitsioon.

Aivan varsinaisen peliajan loppuhetkillä Topi Järven pitkä rajaheitto tavoitti Ali Aitbenzanzoun boksissa. Pallo kimposi tämän rinnasta hiukan hallitsemattomasti Verneri Uimoselle kahden punapaidan väliin viiden metrin viivalle. Uimosen laukaus karkasi kuitenkin nopeassa tilanteessa maalin yli.

Ottelun lisäajalla nähtiin vielä ikävä välikohtaus Otso Luhtanen murjoi keskialueen pallontavoittelutilanteessa Omar Kharya kyynärpäällä päähän. Tuomari katsoi kuitenkin keltaisen kortin olevan riittävä tuomio. Maalipaikkoja ei enää nähty, ja kun tuomari vihelsi ottelun päättyneeksi, espoolaiset pääsivät juhlimaan voittoa ja putoamiskamppailunsa kannalta tärkeitä pisteitä.

Topi Järvi ja Omar Khary juonivat vapaapotkua.

Topi Järvi täydessä vauhdissa laidallaan.

Kommentit ottelun jälkeen

”Ottelu kokonaisuudessaan oli positiivinen lukuunottamatta tulosta. Joukkue uskalsi pelata jalkapalloa ja toteuttaa pelitapaa ja suunnitelmaa. Tänään vain maalinteko ontui, paikkoja saatiin luotua, mutta viimeistely jäi puolitiehen”, lausui TamU-valmentaja Weeti Tero ottelun jälkeen.

”Pelaajista täytyy nostaa hyvien esityksien johdosta maalissa pelannut Sami Maja, sekä topparina Eetu Rahkolan rinnalla operoinut Ali Aitbenzanzoun.”

Valmennuskaksikon toinen osapuoli Jani Haraholma komppaa Teroa: ”Joukkue suorittaa tilanteesta huolimatta suunnitelmaa sovitusti. Palkinto kovasta työstä jää vieläkin saamatta, mutta yritettään ensi viikolla löytää tähän ratkaisuja, jolloin KaaPo kaatuu.”

Myös Weeti Teron ajatukset ovat jo ensi viikossa: ”Viikon päästä sunnuntaina lähdetään Kaarinaan pelaamaan ja toivottavasti saadaan vähintäänkin yhtä hyvä tulos, kuin KaaPon Pyynikin vierailulta.”

Tampere Unitedin kautta on jäljellä vielä kaksi ottelua. Lauantaina 28.9. sinipaidat matkustavat Kaarinaan KaaPon vieraaksi, ja kausi päättyy kotiotteluun lauantaina 5.10. FC Honka Akatemian vieraillessa Pyynikillä. Tervetuloa tuolloin paikalle TamUn tällä erää viimeiseen otteluun Kakkosessa! Silloin pidetään vielä kerran hauskaa Kakkosen tasolla. Luvassa on erikoishintoja ja mahdollisesti muutakin erityistä, jostatiedotetaan asioiden varmistuttua.

 
 
Tampere Unitedin logo
1 – 2

(1 – 2)

EPS logo

41' Haris Ibrahimovic

Yleisömäärä:
165

31' Ville Pirhonen
33' Elbasan Kabashi

Yleisömäärä:
165

71 Otto Brusiin
3 Arttu Aho C
6 Janne Veija
13 Eetu Klingberg vaihtoon 72’
18 Juho Vauhkala
24 Astrit Kabashi
26 Aleksi Hollmen vaihtoon 68’
29 Ville Pirhonen vaihtoon 90+5’
31 Elbasan Kabashi
38 Daniel Kepot
40 Mikko Inki
1 Oskar Lyberopoulos
10 Valdrin Seferi
11 Jere Ahopelto vaihdosta 90+5’
14 Zakaria Osman vaihdosta 72’
17 Otso Luhtanen keltainen kortti 90+2’ vaihdosta 68’
35 Ionel Armean
26Sami Maja
3Sami Ekmark vaihtoon 54'
5Eetu RahkolaC
8Ali Aitbenzanzoun
9Elias Harala vaihtoon 46'
10Haris Ibrahimovic
18Jere Remes
20Verneri Uimonen
21Topi Järvi
25Omar Khary vaihtoon 90+4'
32Arttu Mättö keltainen kortti 85'
1Mikael Köngäs
13Aleksi Sainio
15Eemil Pasanen vaihdosta 54'
22Matias Stark vaihdosta 90+4'
23Niklas Lindholm vaihdosta 46'
29Ali Al-Fatli
71 Otto Brusiin
3 Arttu Aho C
6 Janne Veija
13 Eetu Klingberg vaihtoon 72’
18 Juho Vauhkala
24 Astrit Kabashi
26 Aleksi Hollmen vaihtoon 68’
29 Ville Pirhonen vaihtoon 90+5’
31 Elbasan Kabashi
38 Daniel Kepot
40 Mikko Inki
1 Oskar Lyberopoulos
10 Valdrin Seferi
11 Jere Ahopelto vaihdosta 90+5’
14 Zakaria Osman vaihdosta 72’
17 Otso Luhtanen keltainen kortti 90+2’ vaihdosta 68’
35 Ionel Armean