23.6.2016

 
 

TamU teki riemukkaan paluun Tammelaan


Tampere Unitedin t√§ll√§ er√§√§ yhden ottelun mittaiseksi j√§√§v√§ paluu Tammelan Stadionille toi riemukkaan 0‚Äď4 (0‚Äď0) -voiton paikalliskilpailija Ilves-Kissoista. Samalla Sinipaidat s√§ilyttiv√§t sarjataulukossa asemansa Pallo-Iirojen kannassa ja kasvattivat kaulaa Ilves-Kissoihin n√§hden.

Ottelun alussa Tampere United oli lievissä vaikeuksissa Ilves-Kissojen korkean prässin kanssa, ja peliä pelattiin lähinnä Unitedin puolustuspäässä. Kotijoukkue prässäsi niin innokkaasti, että sen tavoitteena selvästi oli tehdä ottelun avausmaali nopeasti, mikä olisikin voinut lamauttaa vierailevat Sinipaidat. Taktiikka onnistuikin muuten hyvin, mutta maali jäi tekemättä. Kuvaavaa on, että ottelun ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana TamU toi pallon kontrolloidusti hyökkäysalueelle vain kaksi kertaa.

Joukkueet, tuomarit ja Sinikaarti valmiina otteluun

Joukkueet, tuomarit ja Sinikaarti valmiina otteluun

Viimeinen latautuminen otteluun

Viimeinen latautuminen otteluun

Kymmenminuuttisen täytyttyä myös United alkoi saada enemmän hyökkäyksiä, joita kehitettiin erityisesti Matti Saaren kautta. Yksi lupaavimmista hyökkäyksistä päättyi Verneri Uimosen heppoiseksi jääneeseen laukaukseen, jonka maalivahti Esa Saarinen vangitsi helposti. Hetekä myöhemmin Lauri Saari oli paljon lähempänä maalia päästyään nokikkain vastaan tulleen maalivahdin kanssa rangaistusalueen kulmalla, mutta Nosto yli maalivahdin jäi kuitenkin sen verran voimattomaksi, että Ville Puustinen oli aikaa siivota pallo rauhallisesti katsoen pari-kolme metriä ennen maaliviivaa.

Lauri Saari ohittaa maalivahdin mutta ei saa pallon taakse riittävästi voimaa

Lauri Saari ohittaa maalivahdin mutta ei saa pallon taakse riittävästi voimaa

Kokonaisuudessaan Ilves-Kissat oli ensimmäisellä jaksolla hiukan niskan päällä. Yksi parhaista maalintekopaikoista osui hurjia maalimääriä viime aikoina tehneelle Berat Grabovcille, mutta Tuomas Alasen ahdistellessa iholla laukaus suuntautui yli ja ohi maalin. Ilves-Kissojen painostuksesta huolimatta maalivahti Juuso Auvinen ei joutunutkaan venymään huipputorjuntoihin koko ensimmäisen jakson aikana. Näin taukoa lähdettiin viettämään maalittomissa tasalukemissa.

Eetu Rahkola katkoo. Taustalla topparipari Tuomas Alanen (oik) ja Jonne Keränen.

Eetu Rahkola katkoo. Taustalla topparipari Tuomas Alanen (oik) ja Jonne Keränen.

Tuomas Alanen hyppää katkaisemaan puskun

Tuomas Alanen hyppää katkaisemaan puskun

TamU teki toiselle jaksolle kaksi vaihtoa. Lieviss√§ vaikeuksissa Ga√ęl White Neukamia vastaan ollut vasen laitapuolustaja Tuomas Savinainen tuli vaihtoon ja h√§nen paikkansa otti edellisen kerran TPS:√§√§ vastaan Suomen Cupissa laitapuolustajana pelannut Valtteri Uimonen. Toinen pois vaihdettu pelaaja oli etenkin ensimm√§isen jakson alkupuolella paljon osoitteettomalta vaikuttaneita harhasy√∂tt√∂j√§ antanut Jonne Ker√§nen. Kent√§lle tuli Tuomas Lehti, joka otti paikkansa tutusti piikist√§ Mehdi Fennanen vierest√§. Samalla Sasha PopovitŇ° putosi kymppipaikalta Ker√§sen j√§tt√§m√§lle paikalle keskikent√§n pohjalle.

Sinipaidat takovat taululle murskalukemat toisella jaksolla

Ottelun avausmaali syntyi kun toista jaksoa oli pelattu vasta reilu viisi minuuttia. Verneri Uimonen ja Riku Oras pelasivat pallon Matti Saarelle vauhtiin vasempaan laitaan. Tämä eteni boksiin ja palautti pallon Orakselle, joka laukoi pallon tyynesti maalin takanurkkaan. Villit juhlat päädyssä Sinikaartin syleilyssä olivat valmiit.

Riku Oraksen laukaus lipuu tolpan kautta maaliin. Taustalla maalin syöttänyt Matti Saari.

Riku Oraksen laukaus lipuu tolpan kautta maaliin. Taustalla maalin syöttänyt Matti Saari.

Riku Oras  tuulettaa maaliaan

Riku Oras tuulettaa maaliaan

Johtomaalin jälkeen ottelua pelattiin Sinipaitojen hienoisessa hallinnassa. Erityisesti merkille pantavaa oli se, että Ilves-Kissojen puolustuksella oli suuria vaikeuksia, kun kärjessä sekä Tuomas Lehti että Mehdi Fennanen prässäsivät. Tämän seurauksena Ilves-Kissojen pelinrakentelu perustui pitkiin roiskaisuihin.

Matti Saari keskittää Sinikaartin edessä

Matti Saari keskittää Sinikaartin edessä

Yksi kotijoukkueen pidemmistä hyökkäyksistä johti kuitenkin vaaralliseen maalipaikkaan, kun maalivahti Juuso Auvisen nyrkkeily keskityspallossa epäonnistui, ja Ilves-Kissojen peliä keskikentällä pyörittänyt Simo Martiskainen sai yrittää kuudentoista rajan takaa tyhjään maaliin. Martiskainen ei kuitenkaan saanut pomppivaa palloa kontrolliin, ja epäonnistunut laukaus suuntautui ohi maalin.

Matti Saari juhlii maaliaan

Matti Saari juhlii maaliaan

Maalijuhlat kannattajien edessä

Maalijuhlat kannattajien edessä

Unitedin toinen maali lähti liikkeelle Verneri Uimosen juuri keskiviivan takaa sivurajan tuntumasta antamasta sinänsä vaarattoman oloisesta vapaapotkusta. Mehdi Fennane näytti jälleen vahvuutensa voittamalla pääpallon noin 30 metrin päässä maalista. Matti Saari juoksi pallon kärkkäästi kiinni boksissa topparien väissä, ja sai tuikattua pallon takatolpan kautta verkon perille.

Tuomas Lehti sijoittaa pallon maalin ylänurkkaan

Tuomas Lehti sijoittaa pallon maalin ylänurkkaan

Ottelun lopullisesti ratkaissut 0‚Äď3-maali syntyi, kun toppari Eetu Rahkola pelasi Lauri Saarelle pitk√§n pallon boksin oikealle laidalle. Jopa kolme punapaitaa keskittyi sy√∂tt√∂paikkaa hakeneeseen Saareen, ja samalla Tuomas Lehti Unohtui t√§ysin vapaaksi rangaistuspilkun paikkeille. Selk√§ maaliin p√§in pelannut Lehti k√§√§nsi pallon vasemmalla jalallaan vetopaikkaan, py√∂r√§hti ymp√§ri ja sijoitti pallon maalin takayl√§nurkkaan.

Sinikaarti tuulettaa maalia

Sinikaarti tuulettaa maalia

Tuomas Lehti juhlinnan keskipisteenä

Tuomas Lehti juhlinnan keskipisteenä

Toivottomassa tappiotilanteessa Ilves-Kissat ei kyennyt en√§√§ mink√§√§nlaiseen loppukiriin. TamU sen sijaan aloitti vaihtorulettinsa, jossa ensimm√§isen√§ kent√§lle tuli pitk√§st√§ aikaa kannattajat kaudella 2014 hurmannut Jan Riikonen. Pahan loukkaantumisen j√§lkeen paluuta tekev√§ vaihtomies olikin mukana maalinteossa jo pari minuuttia my√∂hemmin. Mehdi Fenanne jatkoi Juuso Auvisen maalipotkun p√§√§ll√§√§n Riikoselle, joka sy√∂tti Tuomas Lehden l√§pi. T√§m√§ ei j√§tt√§nyt paikkaa k√§ytt√§m√§tt√§, vaan sijoitti pallon tarkasti maalin takakulmaan. N√§in taululle saatiin t√§ytt√§ tyrm√§yst√§ osoittaneet lukemat 0‚Äď4, jotka j√§iv√§t my√∂s ottelun p√§√§t√∂slukemiksi.

Mehdi Fennane voittaa pääpallon...

Mehdi Fennane voittaa p√§√§pallon…

...Jan Riikonen syöttää pystyyn...

…Jan Riikonen sy√∂tt√§√§ pystyyn…

...ja Tuomas Lehti karkaa maalintekoon.

…ja Tuomas Lehti karkaa maalintekoon.

Kommentit ottelun jälkeen

TamUn p√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§ n√§ki ottelun kaksijakoisena, ja my√∂nsi ett√§ siirtyminen Pyynikin ahtaalta tekonurmelta Tammelan t√§ysimittaiselle luonnonnurmelle toi omat hankaluutensa. ”Ensimm√§inen jakso oli hieman tunnustelevaa ja hieman seurattiin miten Kissat pelaavat. Oudoksestaan iso kentt√§ oli my√∂s v√§h√§ hankala, mutta p√§√§simme nopeasti sen kanssa sinuiksi ja saimme omasta pelist√§ kiinni.”

Ilves-Kissojen p√§√§valmentaja Kari Sainio oli luonnollisesti ottelun j√§lkeen pettynyt. ”Eka vartti n√§ytti hyv√§lt√§ ja n√§ytti ett√§ latinki on hyv√§”, Sainio huokaili. ”Pikku hiljaa ote katosi ja toinen puoliaika oli sitten heikko esitys. Maalit n√§ytti aika helpoilta. Vastustaja oli 4‚Äď0 parempi, ei siin√§ ole selittelyj√§.”

Toiselle jaksolle M√§kel√§ teki onnistuneet vaihdot ja se oli M√§kel√§n mukaan ottelun ratkaisu. ”Muutimme taktiikan 442:ksi ja saimme keskikent√§n pohjan haltuumme ja samalla Kissojen pelin avaamisen pois. Onnistuimme t√§ysin t√§ss√§ muutoksessa ja on todella hieno huomata kuinka jengi toteutti uutta taktiikkaa. Toinen jakso oli liioittelematta todella hieno esitys”, M√§kel√§ hehkuttaa.

”Muutenkin joukkueen n√∂yr√§ pelaaminen hivenen normaalia puolustavammalla taktiikalla oli loistavaa”, M√§kel√§ jatkaa. ”Koko joukkue saa t√§yden kympin arvosanan, mutta haluisin nostaa esiin meid√§n toppari kaksikon Eetu Rahkola / Tuomas Alanen. He pitiv√§t Kissojen vaaralliset hy√∂kk√§√§j√§t aivan pimennossa. Lis√§ksi Mehdi Fennane teki uskomattoman duunin hy√∂kk√§√§j√§n√§ joukkueelle ja tietenkin pit√§√§ mainita Tuomas Lehti, joka teki kaksi maalia ja oli koko ajan uhkana linjassa.”

”Tapahtuma kokonaisuudessaan oli mahtava. Sinikaartille haluan sanoa ett√§ olitte j√§lleen upeita. Olisihan se kiva pelata Tammelassa tulevaisuudessakin”, M√§kel√§ p√§√§tt√§√§.

Tampere United suuntaa lyhyelle juhannustauolle, ja palaa pelikentille reilun viikon päästä sunnuntaina 3.7. kun sarjanelonen TP-T vieraille Pyynikillä. Tervetuloa silloin taas muukaan otteluihin!

 
 
Ilves-Kissat logo
0 ‚Äď 4

(0 ‚Äď 0)

Tampere Unitedin logo

 

* * * Matti Saari
* * Eetu Rahkola
* Mehdi Fennane

51' Riku Oras
65' Matti Saari
68' Tuomas Lehti
80' Tuomas Lehti

* * * Matti Saari
* * Eetu Rahkola
* Mehdi Fennane
3 Janne Tulehmo vaihtoon 89’
5 Juho Ihalainen
8 Radwan Moussa keltainen kortti 79’ vaihtoon 83’
9 Ga√ęl White Njeukam vaihtoon 75‚Äô
10 Berat Grabovci
13 Ville Puustinen
19 Aleksi Siren
22 Esa Saarinen
27 Tero Intala vaihtoon 57’
28 Juha Veijonen C
33 Simo Martiskainen
1 Jimi Salo
2 Jarno Soininen vaihdosta 89’
11 Joshua Maluka vaihdosta 83’
15 Otto Virtanen vaihdosta 57’
21 Montezer Al-Fatlawin
23 Jesse Jaakkola vaihdosta 75’
30 Jaakko Wainikainen
17Juuso Auvinen
3Tuomas Savinainen vaihtoon 46'
5Eetu RahkolaC
8Riku Oras
10Jonne Keränen vaihtoon 46'
11Lauri Saari vaihtoon 83'
16Mehdi Fennane vaihtoon 89'
20Verneri Uimonen
21Matti Saari vaihtoon 77'
22Tuomas Alanen
41Sasha PopovitŇ°
1Jussi Siltanen
7Jussi Rasva vaihdosta 83'
9Tuomas Lehti vaihdosta 46'
19Valtteri Uimonen vaihdosta 46'
25Jan Riikonen vaihdosta 77'
26Mika Kytöviita vaihdosta 89'
27Timo Kauppinen
3 Janne Tulehmo vaihtoon 89’
5 Juho Ihalainen
8 Radwan Moussa keltainen kortti 79’ vaihtoon 83’
9 Ga√ęl White Njeukam vaihtoon 75‚Äô
10 Berat Grabovci
13 Ville Puustinen
19 Aleksi Siren
22 Esa Saarinen
27 Tero Intala vaihtoon 57’
28 Juha Veijonen C
33 Simo Martiskainen
1 Jimi Salo
2 Jarno Soininen vaihdosta 89’
11 Joshua Maluka vaihdosta 83’
15 Otto Virtanen vaihdosta 57’
21 Montezer Al-Fatlawin
23 Jesse Jaakkola vaihdosta 75’
30 Jaakko Wainikainen