TamU päätti ensimmäisen sarja­kierroksen voittoon LeKi-futiksesta

23/06/2022 TamU naiset
Otteluraportti

TamU kohtasi LeKi-futiksen Rantaperkiön keskiviikkoillassa napaten ottelusta täydet kolme pistettä. Ottelu päätti TamUn osalta ensimmäisen sarjakierroksen, ja joukkue on tällä hetkellä sarjataulukossa toisena RaiFun ollessa kaksi pistettä edellä. Sarjassa kolmantena olevalla FC Nokialla on toki kaksi peliä vähemmän pelattuna, joten heillä on vielä mahdollisuus nousta toiseksi ennen syyskierroksen alkua. TamU on nyt kohdannut kaikki sarjan joukkueet kerran, ja sarjanousu on Sinipaitojen omissa käsissä.

Naisten Kolmonen

3 – 1

  • TamUlla oli raskaan Maarian­haminan reissun jälkeen vain kolme väli­päivää ennen tätä ottelua, mutta väsymys ei näkynyt otteissa.
  • Kuin herhiläinen palloa ja vastustajia kiinni juossut Kiira Kaivola oli ottelun hahmo kahdella maalillaan.
  • RaiFun pelattua keskiviikkona tasan TuTon kanssa, sarjanousu on jälleen TamUn omissa käsissä.

Alusta asti oli hyvä pöhinä, saatiin pallonhallinta itselle ja saatiin vietyä peliä suunnitelman mukaisesti.

- Kari Numminen
Päävalmentaja

Keskiviikon ottelu päättyi TamUn 3–1 (3–0) -voittoon loistavan pallonhallinnan jälkeen. Joukkue esitti ottelussa etenkin ensimmäisellä jaksolla täydellistä pallonhallintaa vierasjoukkueen ollessa vastaanottavana osapuolena. Joukkueella oli lyhyt palautumisaika Maarianhaminan reissun jäljiltä, mutta Sinipaitojen tekemisessä ei silti ollut merkkejä rasituksesta, vaan painetta saatiin luotua vastustajan kenttäpuoliskolle heti ensiminuuteista lähtien.

Joukkueen maalinteko toimi ensimmäisellä jaksolla kaikkiaan kolmen maalin verran. Lilli Koski avasi maalinteon heti 5. minuutilla painavalla kaukovedolla. Kiira Kaivola jatkoi maalintekoa ensin puolen tunnin kohdalla puskemalla Johanna Heikkisen nappikulman voimalla alas ja verkon peruikoille. Illan toisensa Kaivola teki pari minuuttia ennen puolta aikaa hyvän vastahyökkäyksen päätteeksi.

Ensimmäisellä jaksolla palloa liikutettiin laidalta toiselle ja syötöt napsuivat kohtuullisella prosentilla jalkaan. Etenkin laitapuolustaja Johanna Heikkisen ja hyökkääjä Kiira Kaivolan akseli toimi ottelussa, ja he onnistuivat aiheuttamaan lukuisia vaaratilanteita ottelun aikana vastustajan päässä.

Toisella jaksolla pallonhallinta säilyi edelleen kotijoukkueella, mutta viimeisen linjan murtamisessa oli haasteita. Harhasyöttöjä nähtiin jakson aikana hieman enemmän, ja vierasjoukkue pääsi rakentelemaan myös omia hyökkäyksiään. Ottelun viimeinen maali nähtiin vierasjoukkueen tekemänä viimeisten minuuttien aikana harhasyötön päätteeksi. Maalin sai nimiinsä Milla Vuori.

Päävalmentaja Kari Numminen oli tyytyväinen joukkueen esitykseen:

”Tuttu paikallisvastustaja LeKi ei yllättänyt. Alusta asti oli hyvä pöhinä, saatiin pallonhallinta itselle ja saatiin vietyä peliä suunnitelman mukaisesti. Pystyttiin luomaan tilanteita boksin rajalle asti, mutta viimeisen linjan murtaminen oli edelleen vaikeata. Etenkin toisella jaksolla maalinteko oli haasteellista. Koko joukkue teki hyvän duunin ja ottelu oli viimeinen ennen taukoa. Kiitos jälleen kerran grillin pitäjille ja paikalle saapuneelle yleisölle.”

Naisten edustusjoukkue jää nyt tauolle, ja ottelut jatkuvat reilun kuukauden kuluttua Pyynikin urheilukentällä, kun sarjan toinen kierros käynnistyy ottelulla FC Nokiaa vastaan lauantaina 30.7. klo 16.00.

Naisten Kolmonen

3 – 1

( 3 – 0 )

5′ Lilli Koski
29′ Kiira Kaivola
43′ Kiira Kaivola

Yleisöä:
54

86′ Milla Vuori

Yleisöä:
54

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

18.9. TamU - KaaPo 1 – 1

23.9. LeKi-futis - TamU naiset 0 – 6

23.9. TPV - TamU 2 2 – 2

1.10. klo 14 TamU - EPS

klo - TamU naiset

27.9. klo 20 ACE - TamU 2