TamU matkaa sunnuntaina pistejahtiin Paraisille

19/05/2023 TamU
Otteluennakko

Vaikka liigajoukkue FC Inter oli keskiviikon Suomen Cupin ottelussa vahvempi lukemin 3–0, ei Sinipaitojen tarvitse lainkaan häpeillä esitystään. Seuraavaksi vastaan asettuu vierasottelussa Pargas IF, joka on kuukauden sisään jo kolmas Turun seudun joukkue, jonka TamU kohtaa. Näin TamU pääsee kolmen Kaupissa pelatun ottelun jälkeen kauden pisimmälle vierasreissulleen. Vieraspeliin halutaan ottaa mukaan Inter-ottelusta saatu itseluottamus sekä siitä kummunnut hyvä pallollinen peli.

PIF – TamU

  • TamU lähtee vierasotteluun neljä päivää tiukan FC Inter -ottelun jälkeen.
  • PIF on ottanut tähän asti vain yhden voiton Kakkosessa, ja Suomen Cupissa se putosi Kolmosessa pelaavalle FC Interin kakkosjoukkueelle.
  • Pelialustana oleva luonnonnurmi saattaa tuottaa TamUlle haasteita.

Toivottavasti saadaan keskiviikosta pieni ruiske itseluottamusta. Sitä samaa pallollista peliä pitää pystyä jatkamaan myös sunnuntaina PIF:iä vastaan.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Viime vuonna Pargas IF pelasi vielä Ykköstä, mutta keräsi 27 ottelussa vain 16 pistettä, mikä tuomitsi joukkueen selkeään jumbosijaan. Näin paraislaisten vierailu Ykkösessä jäi yhden kauden ranskalaiseksi visiitiksi.

Kakkosen kausi on PIF:llä alkanut voitolla HJS:stä ja tappioilla Atlantikselle sekä Ilves-Kissoille. PIF löytyy kolmella pisteellään lohkon 11. paikalta, mutta tässä kohtaa kautta sarjataulukkoa ei kannata liikaa tuijotella, sillä TamUn edellisen sunnuntain vastus Pallo-Iirot on samalla pistemäärällä kuudennella sijalla.

Kolmessa ottelussa puolustaja Kasperi Nevä on osunut kahdesti pilkulta. Vaikka sarjataso on vaihtunut, suuremmin PIF:n pelaajatilanne ei ole elänyt kausien välillä. Paraislaisten rinki on nuori, sillä 1990-luvulla syntyneitä pelaajia on joukkueessa vain kourallinen, ja ikänestorin viittaa kantaa 27-vuotias Kevin Larsson

Cup-ottelusta mukaan itseluottamusta 

Kokonaisuudessaan FC Inter -pelistä jäi Tampere Unitedin päävalmentaja Jukka Listenmaalle hyvä jälkimaku.

”Hyvä taistelu oli meiltä. Puolustettiin hyvin, vaikka muutama halpa virhe tulikin, kun paine kävi kovaksi.”

Listenmaa uskoo, että cup-ottelusta voidaan ammentaa itseluottamusta myös tuleviin peleihin.

”Toivottavasti saadaan keskiviikosta pieni ruiske itseluottamusta, kun pystyttiin pelaamaan liigajoukkuettakin vastaan omaa pallollista peliä. Sitä samaa pitää pystyä jatkamaan myös sunnuntaina PIF:iä vastaan.”

PIF pelasi torstaina oman cup-ottelunsa, jossa myös se kohtasi FC Interin, tosin turkulaisten kakkosjoukkueen. Ottelu päättyi Interin kakkosjoukkueen 1–0-voittoon, joten PIF:n cup-taival päättyi TamUn tapaan neljännelle kierrokselle. Vaikka Interin kakkosjoukkue pelaa Kolmosessa, on se pudottanut aiemmin myös Ilveksen kakkosjoukkueen cupista.

Listenmaa katsoi PIF:n cup-ottelun, ja uskoo tietävänsä aika hyvin, mitä on sunnuntaina tulossa vastaan.

”Taitavia, juoksuvoimaisia ja työteliäitä pelaajia on tulossa vastaan. Hiki meille tulee, jos pisteet aiotaan ottaa. Helpolla ei ole tulossa mitään.”

TamU pääsee lähtemään vierasotteluun hyvällä terveystilanteella, mutta keskiviikon cup-ottelun rasitukset saattavat aiheuttaa pientä kierrätystä. Ainoastaan Interiä vastaan erinomaisesti pelanneen Taha Özcelikin pelikunto on tällin jäljiltä vielä auki. Perjantai-illan harjoituksissa pitäisi selvitä, pääseekö mies mukaan Paraisille.

Ottelu pelataan Pajbackan kentällä sunnuntaina 21.5. klo 18.00 alkaen. Paraisilla odottaa siis luonnonnurmi, joten yksi ottelun kysymysmerkeistä on, miten pelkästään tekonurmilla tähän asti pelannut ja harjoitellut TamU sopeutuu vieraalle pelialustalle.

Tampere United matkustaa otteluun ProLine Charterin bussilla.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

21.7. TamU naiset - FC Nokia 1 – 1

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

27.7. klo 12 PIF - TamU naiset

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49