TamU lähtee keski­viikkona jazzeille

11/07/2023 TamU
Otteluennakko

Tänä vuonna Pori Jazzin esiintyjiin kuuluvat muun muassa Tom Jones, Sam Smith, Robbie Williams sekä Tampere United. Näistä päästetään ensimmäisenä irti Tampere United, joka haastaa FC Jazzin Kakkosen B-lohkon kärkipaikasta Porin stadionilla tulevana keskiviikkona kello 18.30. Asetelma otteluun on selvä: FC Jazz johtaa sarjaa kerättyään 18 pistettä 9 ottelustaan, ja TamU on neljäntenä vain yhden pisteen vähemmän 9 ottelustaan keränneenä. Kaikki muut joukkueet ovat pelanneet 10 ottelua, joten TamUn ja Jazzin rästiottelussa ratkaistaan, kuka johtaa sarjaa yksi ottelu ennen sarjan puoliväliä.

FC Jazz – TamU

  • Vastakkain sarjassa eniten maaleja tehnyt ja vähiten maaleja päästänyt joukkue.
  • Yksi ratkaisun avaimista piilee siinä, miten TamU saa purettua Jazzin aggressiivisen prässin.
  • Porin stadionille on Pori Jazz -festivaaliviikon myötä odotettavissa runsaasti yleisöä.

Paljon riippuu siitä, miten me saamme murrettua Jazzin prässipelaamisen, joka on todella kovaa. Jos me pääsemme siitä läpi, siellä on tiloja kentällä.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Perjantaina tehtiin vähän enemmän maaleja harjoituksissa, mutta muutoin ollaan aika paljon harjoiteltu taktista puolta, ja palattu ihan perusasioidenkin äärelle.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Kakkosen B-lohko on tänäkin vuonna äärimmäisen tasainen. Kärkiviisikko on kahden pisteen sisällä ennen keskiviikon ottelua, ja kärjen takana Pallo-Iirot ja EPS ovat nousseet vain kahden pisteen päähän. Muista joukkueista pois laskuista ei kannata jättää ainakaan FC Honka Akatemiaa, vaikka se onkin pudonnut viiden pisteen päähän sarjakärjestä

FC Jazz on ollut viime aikoina kovassa vedossa. Se ei ole hävinnyt Kakkosen ottelua huhtikuussa pelatun avauskierroksen jälkeen, ja senkin jälkeen pistetiliä rasittaa vain kolme tasapeliä. Erityisen railakasta on ollut maalinteko, sillä tilillä on 28 maalia yhdeksässä ottelussa. Jazz on siis tehnyt keskimäärin yli kolme maalia per ottelu.

Myös puolustus on pitänyt hyvin, joskin päästettyjen maalien saraketta rasittaa avauskierroksen 1–6-tappio Atlantikselle. Tämän jälkeisissä kahdeksassa ottelussa päästettyjä maaleja on tullut vain kahdeksan.

Jazzin paras maalintekijä on viime kaudellakin loistanut Firmino yhdeksällä maalillaan. Brasilialaista säestävät hyvin kuuden maalin Eino-Iivari Pitkälä sekä tamperelaiselle jalkapalloväelle tuttu Waltteri Riihimäki viidellä maalillaan. Ikäluokkaan 2003 kuuluva Pitkälä on ollut mukana myös maajoukkuekuvioissa, ja on esimerkki Jazzin hyvästä juniorituotannosta.

Mielenkiintoinen lisä on myös SalPasta Jazziin siirtynyt laituri Jong-tae Yoon, joka ehti jo pelata FC Honka Akatemiaa vastaan jälkimmäisen nelivitosen.

Jazzin prässiä purkamaan

Jazzilla on runsaasti tulivoimaa, mutta keskiviikkona se saa vastaansa sarjan tiiveimmin puolustavan joukkueen. Tilastoissa tämä näkyy siten, että TamU on päästänyt yhdeksässä ottelussaan vain kymmenen maalia.

Päävalmentaja Jukka Listenmaa yhtyy näkemykseen, että ottelun ratkaisu löytyy todennäköisesti nimenomaan Jazzin hyökkäyksen ja TamUn puolustuksen välisestä taistelusta, ja nostaa esiin myös TamUn hyökkäyspeliin liittyvän taktisen näkökohdan.

”Paljon riippuu siitä, miten me saamme murrettua Jazzin prässipelaamisen, joka on todella kovaa. Jos me pääsemme siitä läpi, siellä on tiloja kentällä. Haasteensa siinä on, sillä Jazz painostaa pallollista pelaajaa aggressiivisesti ja monella pelaajalla”, Listenmaa kertoo.

”Pallonriistot, erikoistilanteet ja herra Firmino”, luettelee Listenmaa vielä ne keinot, joilla Jazz on tehnyt maaleja.

Listenmaa kertookin harjoittelun keskittyneen nimenomaan Jazzin prässin purkamiseen sekä siihen, miten Jazzia vastaan pitää puolustaa. HJS-pelissä nähty hyökkäyspään nihkeyskään ei Listenmaata huoleta, vaan päävalmentaja luottaa siihen, että tarvittavat 1–2 maalia tehdään niistä paikoista, jotka saadaan luotua.

”Perjantaina tehtiin vähän enemmän maaleja harjoituksissa, mutta muutoin ollaan aika paljon harjoiteltu taktista puolta, ja palattu ihan perusasioidenkin äärelle”, Listenmaa kuvailee harjoitusten kulkua.

Keskiviikon ottelu pelataan Porin stadionin luonnonnurmella, ja TamU on saanut viedä maanantain ja tiistain harjoitukset Kaupin luonnonnurmille.

”Kaupissa kenttämiehet ovat tehneet loistavaa työtä edelliskerran jälkeen. Silloin nurmi oli aika huonossa kunnossa, mutta nyt kenttä oli hyvä. Onhan se kiva tuoksu, kun on juuri leikattu nurmi. Kaihoisasti sitä ajattelee, että näissä olisi kiva olla useamminkin”, Listenmaa toteaa.

Joukkueen terveystilanne on hyvä, sillä ainoastaan Topias Järvelän pelikunto on tässä vaiheessa epävarma. Lisäksi Biran Jeng on poissa työesteen takia.

Sinikaarti järjestää otteluun bussimatkan, johon voi ilmoittautua ryhmän sosiaalisen median kanavien kautta Instagramissa tai Facebookissa.

Tampere United matkustaa otteluun ProLine Charterin bussilla.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

14.5. TamU - HJS 1 – 0

18.5. LiePa - TamU naiset 1 – 2

14.5. FC Haka j. - TamU 2 2 – 3

29.5. klo 18 EBK - TamU

25.5. klo 14 TamU naiset - Apassit

24.5. klo 19 NoPS - TamU 2