TamU kohtaa NoPSin torstai-illan harjoitus­ottelussa

15/03/2023 TamU
Otteluennakko

Tampere Unitedin tiiviin harjoitusotteluputken seuraava etappi on torstaina Menkalan tekonurmella, kun Sinipaitoja isännöi Kolmosen kausilta tuttu kilpakumppani Nokian Palloseura. Ottelu alkaa Nokialla klo 20.00. Loppuviikon aikana kaikille kynnelle kykeneville edustusjoukkueen pelaajille on luvassa runsaasti peliaikaa, sillä jo lauantaina 18.3. pelit jatkuvat HJS:n vieraana Hämeenlinnassa.

NoPS – TamU

  • Tilastofakta: TamU ei ole koskaan hävinnyt NoPSille.
  • NoPS selviytyi viime vuonna Kakkosen nousukarsintoihin, joissa se koki kuitenkin murskatappion Atlantis Akatemialle.
  • Ottelu on osa putkea, jossa TamU pelaa kolme ottelua kahdeksassa päivässä.

Melkein koko avauskokoonpano vaihtuu TPV-pelistä. Nämä kolme peliä mennään laajalla materiaalilla, niin kaikki saavat minuutteja.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Edellisen kerran TamUn ja NoPS:n edustusjoukkueet pelasivat vastakkain Kolmosessa toissakaudella, kun nokialaiset tarjosivat kovan vastuksen sarjanousua tavoitelleille Sinipaidoille. Kolmosen kausilla 2016, 2020 ja 2021 joukkueiden väliset ottelut olivat aina tiukkoja ja usein myös kuumatunnelmaisia, mitä osaltaan kenties ruokki TamUn ja NoPS:n välinen tiivis pelaaja- ja valmentajaliikenne. 

Erityisen muistorikas oli kauden 2016 Pyynikin kohtaaminen, kun TamU nousi kahden maalin takaa-ajoasemasta voittoon viimeisen viiden minuutin aikana. Niin ikään samalta kaudelta on Sinipaidoilla hyviä muistoja torstain kentältä Menkalasta, kun Riku Oraksen viime hetkien voittomaali sysäsi TamUn lähemmäs seuraavassa ottelussa ratkennutta sarjanousua. Kolmen kauden aikana tiukat ja tunnelmarikkaat sarjapelit päättyivätkin TamUn kannattajien iloksi yhtä tasapeliä lukuunottamatta riemukkaisiin maalin voittoihin.

Viime viikon lauantaina NoPS voitti TamUn kakkosjoukkueen lukemin 4–2. Panu Väliaho teki kakkosjoukkueelle kaksi maalia, ja nokialaisille maalasi kahdesti Miska Peltola. Helmikuun lopulla NoPS hävisi Ilves-Kissoille runsasmaalisen harjoitusottelun 6–3.

Entisten TamU-pelaajien määrä on NoPSissa vähentynyt, ja tulevan kauden julkaistuista sopimuksista ainoastaan ACE:sta siirtyneellä Antti Haavistolla on taustaa TamUn paidasta.

Kehityskäyrällä kohti tosipelejä

NoPS-peli on keskellä tiivistä viikon pelisumaa, kun kahdeksaan päivään tulee kolme harjoitusottelua. TamUn päävalmentaja Jukka Listenmaa näkee nopean ottelurytmin palvelevan joukkuetta semminkin, kun rinki on tarpeeksi laaja, jotta rasitusta saadaan jaettua.

”Kiva päästä taas pelaamaan. Melkein koko avauskokoonpano vaihtuu TPV-pelistä. Nämä kolme peliä mennään laajalla materiaalilla, niin kaikki saavat minuutteja.”

Oletuksena on, että TamU pääsee pitämään palloa sarjatasoa alempana pelaavaa NoPSia vastaan, joten vastus on sopiva joukkueen pelinavaamisteemaan.

”Pelinavaamista on käyty läpi. Huomenna lähdetään harjoittelemaan prässin murtamista.”

Kauden alku häämöttää jo reilun kuukauden päästä, mutta sitä ennen on vielä kuusi harjoitusottelua pelaamatta. Joukkueen tilanne on Listenmaan mielestä hyvä maaliskuun puoliväliin.

”Ollaan hyvin aikataulussa, vaikka paljon tekemistä onkin vielä ennen kauden alkua. Pyritään kehittämään pelaamista aina lokakuulle asti.”

Ottelu potkaistaan Menkalan tekonurmella Nokialla huomenna torstaina 16.3. klo 20.00. Jos et kerkeä paikan päälle, voit seurata ottelun kulkua tutusti TamUn twitterissä.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

17.4. TamU - FC Inter 2 0 – 0 rpk.

12.4. SalPa - TamU naiset 1 – 3

16.4. TamU 2 - EIF 0 – 11

20.4. klo 19 TamU - Ilves 2

20.4. klo 14 TamU naiset - PIF

27.4. klo 15 TP-49 - TamU 2