26.7.2016

 
 

TamU kärsi nöyryyttävän tappion Pallo-Sepoille


Tampere Unitedin kahdeksan ottelun mittaiseksi venynyt voittoputki katkesi sunnuntai-iltana, kun Pallo-Sepot 44 haki Pyynikiltä tylyn 1–5 (0–3) voiton. Ottelun hahmo oli farmiyhteistyön myötä Pallo-Seppojen keskikentän pohjalla jo toisen perättäisen ottelun pelannut Haka-pelaaja Cheyne Fowler, jonka kautta suurin osa Pallo-Seppojen hyökkäyksistä pyöri.

Ottelu hävittiinkin nimenomaan keskikentällä. Normaalin keskikentän kolmion sijaan TamU pelasi 4-4-2-ryhmityksellä, jossa toisena hyökkääjänä pelannut Mehdi Fennane pelasi piikissä olleen Tuomas Lehden alapuolella ja keskikentän keskustan paikat ottivat Riku Oras ja Sasha Popovitš. Pallo-Seppojen Cheyne Fowler ja hänen rinnallaan pelannut Ertuk Sargin hallitsivat keskikenttää, ja Sinipaidoilla oli suuria vaikeuksia kaikissa kaksinkamppailuissa.

Valtteri Uimonen seuraa katsellaan omaa keskitystään

Valtteri Uimonen seuraa katsellaan omaa keskitystään

Kotijoukkueen paras jakso koko ottelussa oli sen alkuminuutit. Peliä saatiin painettua kohti Pallo-Seppojen maalia, ja muun muassa Valtteri Uimosen matala keskitys luukulle heti ottelun ensimmäisellä minuutilla ja hiukan myöhemmin tullut Matti Saaren vastaava yritys näyttivät vaarallisilta, mutta kulmapotkuja parempaa tulosta näistä tilanteista ei kuitenkaan syntynyt. Lisäksi Riku Oraksella oli kaksi kaukolaukauspaikkaa, mutta vedot eivät osuneet kehikkoon.

Juuso Auvisella ei ole mitään mahdollisuuksia torjua muurista kimmonnutta palloa

Juuso Auvisella ei ole mitään mahdollisuuksia torjua muurista kimmonnutta palloa

Sinipaidat kokivat ensimmäisen takaiskun ottelun 12. minuutilla. Eetu Rahkola joutui pysäyttämään pirteästi ottelun aloittaneen Matti Jussilan vapaapotkun arvoisesti lähellä rangaistusalueen kulmaa. Pallon taakse asettui Ossi Lindeman, jonka terävä laukaus kimposi muurissa laitimmaisena miehenä olleesta RIku Oraksesta maalin takakulmaan. Vaikka tilanteessa oli mukana rutkasti epäonnea, Oraksen reaktionomainen ja epäonnistunut yritys ohjata pallo jalallaan ohi maalin symboloi koko ottelua.

Cheyne Fowler hallitsi keskikenttää

Cheyne Fowler hallitsi keskikenttää

Maalin jälkeen Pallo-Sepot otti pelin hallintaansa, eikä johdon tuplaamista tarvinnut odottaa viittä minuuttia kauempaa. Myös tämä maali syntyi hieman halvalla tavalla. Toppari Antti Kekkonen lähetti pallon syvältä omalta alueelta pystyyn kohti kulmalippua, ja Tuomas Alanen hävisi juoksukilpailun Sasu Niemiselle. Kun Nieminen leikkasi boksiin lähellä päätyrajaa, Alanen kamppasi tämän kumoon, eikä päätuomari Veli-Pekka Kanerva epäröinyt osoittaa palloa pilkulle. Typerä rike melko vaarattomassa tilanteessa kostautui, kun Sasu Nieminen asettui itse pallon taakse ja laukoi sen vastustamattomasti maaliin.

Shokkilukemissa 0–2 usko pelin kääntymiseen vallitsi Pyynikin tunnelmallisessa katsomossa, vaikka Pallo-Sepot painoikin edelleen päälle Sinipaitojen hakiessa peliään. Pikku hiljaa TamU alkoikin taas saada hyökkäyksiä kohti punapaitojen maalia, mutta edelleenkin varsinaiset huippupaikat jäivät syntymättä.

Matti Saaren vapaapotku jää muuriin

Matti Saaren vapaapotku jää muuriin

Matti Saari keskittää

Matti Saari keskittää

Kolmas kylmä suihku saatiin puolen tunnin kohdalla. Pallo-Sepot sai maaliin johtaneen kulmapotkun, kun maalivahti Juuso Auvisen potkaisema purkupallo kimposi aivan lähietäisyydellä olleesta Verneri Uimosesta niukasti ohi maalin. Kulmapotkuun Auvinen sai venytettyä kätensä tielle, mutta kun pallo jäi pyörimään maalin eteen, Matti Jussila sai palkintonsa hyvästä työstä 0–3-maalin muodossa.

Riku Oras laukoo kaukaa

Riku Oras laukoo kaukaa

Tuomas Lehti ei ehdi palloon

Tuomas Lehti ei ehdi palloon

Ensimmäisen jakson viimeisellä vartilla Sinipaidat saivat taas peliä paremmin haltuunsa, mutta tulosta ei syntynyt. Riku Oras pääsi kokeilemaan kaukovetoaan kolmannen kerran, mutta tälläkään kertaa tulinen laukaus ei suuntautunut maalia kohti. Mehdi Fennane sai pariin kertaan jatkettua erikoistilannepallon boksiin, mutta Tuomas Lehden askelmerkit eivät osuneet näissä tilanteissa aivan kohdalleen, ja kudit jäivät piippuun. Valtteri Uimosen todella kaukaa laukoman vapaapotkun maalivahti Niko Julin puolestaan torjui alanurkasta kulmapotkuksi.

Toivo herää vielä toisen jakson alussa

Tauon aikana kotiyleisö spekuloi, millaisia muutoksia valmennusjohto tekisi Unitedin ryhmitykseen ja taktiikkaan. Ainoa varsinainen muutos kuitenkin oli pienen kolhun saaneen Verneri Uimosen tuleminen vaihtoon. Vapaaksi jääneen paikan oikeana laitapuolustajana otti Jussi Rasva.

Toisen jakson alku oli jälleen SInipaidoilta kohtalaisen pirteää peliä, mutta mitään varsinaista hätää ei Pallo-Sepoilla ollut. Matti Saari pääsi kertaalleen nousemaan hyvin boksiin, mutta toppari Antti Kekkosen liukutaklaus käänsi tilanteen vain kulmapotkuksi. Hetkeä myöhemmin Mehdi Fennane sai Valtteri Uimoselta hyvän pitkän pallon boksiin, mutta kookas kärkipelaaja ei saanut palloa kontrolliinsa ja tilanne kuivui kokoon. Kolmas maalipaikka syntyi kaukovaparista, mutta vastaan paistanut aurinkokaan ei estänyt maalivahti Julinia torjumasta palloa yli päätyrajasta.

Antti Kekkonen estää Matti Saaren maalintekoaikeet

Antti Kekkonen estää Matti Saaren maalintekoaikeet

Kotijoukkueen hyvä jakso päättyi tunnin kohdalla tylyllä tavalla pelin lopullisesti tappaneeseen 0–4-maaliin. Nopea vastahyökkäys lähti liikkeelle Cheyne Fowlerin voittamasta pallosta syvällä Pallo-Seppojen alueella. Vauhdikkaan keskikentän ylittämisen jälkeen pallo pelattiin kahdella syötöllä Jere Intalan jalkaan maalin eteen, eikä Juuso Auvisella ollut mitään mahdollisuutta estää helpon näköistä maalia.

Jere Intala päättää vastahyökkäyksen 0–4-maaliin

Jere Intala päättää vastahyökkäyksen 0–4-maaliin

Ottelun viides maali oli Sinipaitojen täydellinen lahja Pallo-Sepoille. Topparin paikalle Eetu Rahkolan tilalle vaihdettu Jonne Keränen yritti suojata palloa boksin kulmalla, ja samalla Juuso Auvinen syöksyi hakemaan palloa haltuunsa. Kun Auvisen liuku ei osunut kohdalleen, Joni Nieminen kiitti vapaasta paikasta ja sijoitti pallon tyhjään maaliin.

Sinipaitojen kunniaksi on todettava, että yritys ei kentällä loppunut vielä 0–5-tilanteessakaan. Pieni lohdutuspalkinto saatiin lopulta kun ottelua oli jäljellä alle kymmenen minuuttia. Jussi Rasva puolusti hyvin poikkeuksellisen ylös noussutta Cheyne Fowleria vastaan ja sai pallon syvälle omalle alueelle pudonneelle Matti Saarelle. Tämä kuljetti pallon keskiympyrään ja pelasi seinän Tuomas Lehden kanssa. Vastaan tullut maalivahti Niko Julin sai pysäytettyä vain Saaren, mutta pallo päätyi verkon perukoille. Iskua saanut Matti Saari tuli pian tilanteen jälkeen vaihtoon ja Eemeli Peltonen vaihdettiin vielä kentälle.

Veli-Pekka Franssila pelasi kauden ensimmäiset minuuttinsa edustusjoukkueessa

Veli-Pekka Franssila pelasi kauden ensimmäiset minuuttinsa edustusjoukkueessa

Ottelun loppuminuuteilla nähtiin vielä polvivammastaan toipuneen Veli-Pekka Franssilan komea kaukolaukaus, joka suuntautui vain niukasti maalin yli. Toisessa päässä Sasu Nieminen oli vielä lähellä tehdä kuudennen maalin, mutta Tuomas Alanen pelasti maalivahti Auvisen jo ohittaneen tsipin lähes maaliviivalta. Kun maaleja ei enää syntynyt, ottelu päättyi murheellisiin lukemiin 1–5 (0–3).

Matti Saari tekee kavennusmaalin

Matti Saari tekee kavennusmaalin

Matti Saaren ilmalento

Matti Saaren ilmalento

Kommentit ottelun jälkeen

”Häpeällinen suoritus”, luonnehtii päävalmentaja Mikko Mäkelä ottelua heti maanantaiaamuna. ”Taas näimme ettei jalkapallossa jaeta sarjasijoituksilla pisteitä. Nyt pitäisi olla se kristallipallo joka kertoisi vastauksen eiliseen suoritukseen.”

”Ensinnäkin kannan itse vastuun tuloksesta. Jalkapallossa tulee tappioita ja välillä saa kunnolla turpaansa ja jos on antanut kaikkensa ja kaveri oli vaan parempi niin silloin ei tarvitse jossitella, mutta nyt unettoman yön jälkeen riittää mietittävää ja paljon”, Mäkelä ruotii.

”Kaikki kunnia Sepoille. He pelasivat sillä sydämellä millä mekin olemme suurimman osan kautta pelanneet”, antaa Mäkelä tunnustusta vastustajalle.

Pettymys näkyi ottelun jälkeen pelaajien kasvoilla

Pettymys näkyi ottelun jälkeen pelaajien kasvoilla

Katseet on kuitenkin käännettävä nopeasti tulevaan, sillä tärkeä vierasottelu Pallo-Iiroja vastaan pelataan jo tulevana perjantaina. ”Mennyttä peliä ei saa enää muutettua kolmeksi pisteeksi, vaan täytyy ruveta keskittymään tärkeään Iirot-peliin”, Mäkelä toteaakin. ”Kausi on vasta puolivälissä ja ensi perjantaina olemme voitolla jaettu sarjakärki, joten kyseessä on iso ottelu. Pientä huolta aiheuttaa tärkeiden pelaajien vaivat, mutta toivottavasti saadaan joku takaisin perjantaille.”

Tampere United järjestää Pallo-Iirot-otteluun bussikuljetuksen, johon on edelleen muutamia vapaita paikkoja. Varaa oma paikkasi ennakkoon ostamalla 20 euron hintainen lippu TamU-kaupasta.

 
 
Tampere Unitedin logo
1 – 5

(0 – 3)

PS-44 logo

83' Matti Saari

Yleisömäärä:
278

* * * Veli-Pekka Franssila
* * Matti Saari
* Jonne Keränen

12 ' Ossi Lindeman
17' Sasu Nieminen (rp)
30' Matti Jussila
60' Jere Intala
64' Joni Nieminen

Yleisömäärä:
278

* * * Veli-Pekka Franssila
* * Matti Saari
* Jonne Keränen
1 Niko Julin C
5 Juuso Ylinen
6 Akseli Tiensuu keltainen kortti 22’ vaihtoon 46’
7 Ossi Lindeman vaihtoon 85’
11 Ertuk Sargin vaihtoon 66’
13 Jere Intala vaihtoon 87’
16 Matti Jussila vaihtoon 46’
19 Cheyne Fowler
20 Sasu Nieminen
23 Leevi Lundell vaihtoon 75’
25 Antti Kekkonen
8 Teppo Tenkanen vaihdosta 66’
9 Joni Nieminen vaihdosta 46’
10 Juuso Ollikainen vaihdosta 75’
12 Tommi Viik
14 Martti Raski vaihdosta 46’
17 Tuomas Laesterä vaihdosta 85’
27 Joonas Ritonen vaihdosta 87’
17Juuso Auvinen
3Tuomas Savinainen
5Eetu RahkolaC vaihtoon 60'
8Riku Oras
9Tuomas Lehti
16Mehdi Fennane
19Valtteri Uimonen vaihtoon 68'
20Verneri Uimonen vaihtoon 46'
21Matti Saari vaihtoon 85'
22Tuomas Alanen keltainen kortti 17'
41Sasha Popovitš vaihtoon 62'
1Jussi Siltanen
4Eemeli Peltonen vaihdosta 85'
6Veli-Pekka Franssila vaihdosta 62'
7Jussi Rasva vaihdosta 46'
10Jonne Keränen vaihdosta 60'
15Niclas Kalatsev
25Jan Riikonen vaihdosta 68'
1 Niko Julin C
5 Juuso Ylinen
6 Akseli Tiensuu keltainen kortti 22’ vaihtoon 46’
7 Ossi Lindeman vaihtoon 85’
11 Ertuk Sargin vaihtoon 66’
13 Jere Intala vaihtoon 87’
16 Matti Jussila vaihtoon 46’
19 Cheyne Fowler
20 Sasu Nieminen
23 Leevi Lundell vaihtoon 75’
25 Antti Kekkonen
8 Teppo Tenkanen vaihdosta 66’
9 Joni Nieminen vaihdosta 46’
10 Juuso Ollikainen vaihdosta 75’
12 Tommi Viik
14 Martti Raski vaihdosta 46’
17 Tuomas Laesterä vaihdosta 85’
27 Joonas Ritonen vaihdosta 87’