12.8.2018

 
 

TamU jäi tylysti nollille KokkolassaTampere United l√§hti GBK-vierasotteluun toiveikkaana siit√§, ett√§ edellisten otteluiden hyv√§ vire saataisiin siirretty√§ taisteluksi, joka voisi onnistuessaan tuottaa tulosta sarjak√§rke√§kin vastaan. Toisin kuitenkin k√§vi. Ensimm√§isest√§ jaksosta selvittiin viel√§ siedett√§viss√§ 1‚Äď0-lukemissa, jotka tarjosivat viel√§ mahdollisuuden l√§hte√§ taistelemaan tuloksesta toiselle jaksolle. Virheet kuitenkin kostautuivat jo toisen jakson alussa, ja reilun kymmenen minuutin pelin j√§lkeen ottelu oli k√§yt√§nn√∂ss√§ ratkennut GBK:n tehty√§ kaksi lis√§maalia. Rehellisyyden nimiss√§ on my√∂s todettava, ett√§ TamU ei saanut koko ottelussa normaalia hy√∂kk√§yspeli√§√§n kulkemaan. Tylyt 3‚Äď0-lukemat j√§iv√§t siten my√∂s lopputulokseksi, ja TamU saa kiitt√§√§ loistavia torjuntoja molemmilla jaksoilla esitt√§nytt√§ Antti Kuusista siit√§, ett√§ lukemista ei tullut t√§t√§kin rumempia.

Sinipaitojen optimismille oli ottelun alla hyvä syy, sillä Kokkolaan lähdettiin tilastollisesti tämän kauden parhaassa formissa, olihan viimeiset kolme ottelua pelattu tappioitta ja otteet olleet nousujohteisia. Puolustuslinja oli tosin kokenut jälleen muutoksia, kun Ville Puustinen marssi topparin paikalle Santeri Salomaan ollessa sivussa. Myös Mauno Sirén palasi vasemmaksi puolustajaksi, kun FC Hakasta tullut lainamies Valtteri Hiilloskorpi oli ensi kertaa Tampere Unitedin avauskokoonpanossa, avaten vasemmalla laidalla.

Uusitulla puolustuslinjalla oli edess√§√§n haastava teht√§v√§, kun se sai pidelt√§v√§kseen GBK:n hy√∂kk√§yskaksikon David Carlsson ‚Äď Arjan Goljahanpoor. Tehoduo oli ennen sunnuntai-iltaan tehnyt Kakkosen C-lohkossa yhteens√§ jo 22 maalia, joka on kaksi enemm√§n kuin koko Tampere Unitedin joukkue yhteens√§.

Ensimmäisellä jaksolla kummallakin paikkansa ja hetkensä

Sinipaidat lähti otteluun terävästi ja loi itselleen vetopaikan jo vajaan parinkymmenen sekunnin pelin jälkeen. Riku Oras pelasi yhteen keskikentällä Mauno Sirénin kanssa, josta hieman onnekkaan pompun jälkeen vetopaikka avautui heistä jälkimmäiselle. Olli Nylundille Sirénin laukaus oli helppo poimittavaksi, ja näin hän oli maalipuiden välissä ensimmäinen palloon koskenut kokkolalaispelaaja.

Vain hetkeä myöhemmin myös GBK loi ensimmäisen tekopaikkansa, kun vetopaikka siunaantui David Carlssonille, mutta myös Antti Kuusinen Unitedin maalilla oli alusta asti hereillä, ja venyi huipputorjuntaan maalin alanurkasta.

Vauhdikkaan alun jälkeen ottelu eteni varsin tasaisissa merkeissä. Aaro Hedmanilla oli mahdollisuus puskea kymmenen minuutin kohdalla kotijoukkue johtoon, mutta mahdollisuutensa oli myös Ville Puustisella samaan muutamaan minuuttia myöhemmin.

Puustisen paikan j√§lkeen pelin painopiste alkoi siirty√§ kasvavassa m√§√§rin kohti Antti Kuusisen vartioimaa Tampere Unitedin maalia. Kokkolalaisten painostus tuottikin tulosta, kun David Carlssonin taitava sy√∂tt√∂ vapautti Aaro Hedmanin l√§pi. Hedman ei paikastaan erehtynyt ja siirsi pallon varmasti ohi vastaan tulleen Kuusisen, vieden GBK:n 1‚Äď0-johtoon.

Vain hetkeä myöhemmin GBK:lla oli avaimet jo johtonsa kasvattamiseen, mutta Antti Kuusinen sai hidastettua laukausta, ja Mauno Sirén oli pelastavana enkelinä maaliviivalla siivotessaan Arjan Goljahanpoorin vedon. Sirénin pelastus toimikin Sinipaidoille piristysruiskeena, josta käynnistyi TamUn paras jakso ottelussa. Tämän mainitun jakson paras hetki osui ottelun 34. peliminuutille, kun Valtteri Uimosen sivuvapari löysi boksista Berat Grabovcin, jonka laukaus pysähtyi tolppaan.

Tilanteen j√§lkeen Unitedin miehist√∂ oli t√§ynn√§ henke√§ ja uskoa, kunnes Radwan Moussa t√∂rm√§si keskiympyr√§n tuntumassa Jossimar Sanchezin kanssa. Harmittoman n√§k√∂inen tilanne j√§tti Moussan kent√§n pintaan makaamaan, ja h√§n joutui j√§tt√§m√§√§n kent√§n pitk√§st√§ aikaa edustusjoukkueen huoltoteht√§viss√§ olleen seuralegenda Juha Pietil√§n hoivatoimista huolimatta. Moussan tilalle kent√§lle tuli Elias Harala. Samalla tauko rikkoi Unitedin vahvan hetken, ja tauolle mentiin GBK:n 1‚Äď0-johdossa.

GBK vahvana toisen jakson alkuun

Toiselle jaksolle kotijoukkue GBK tuli selvästi vahvemman oloisena. Kokkolalaisten etumatkan tuplannutta osumaa ei tarvinnutkaan odotella kuin viiden minuutin verran. Joni Pakola teki vahvan nousun vasemmalta ja keskitti maalin edustalle. Valtteri Uimonen sai jalkansa syötön tielle, mutta hänen ja paikan päälle matkustaneiden Unitedin kannattajien harmiksi, pallo pomppi Uimosen jaloista suoraan verkkoon.

Kovin paljoa peli ei ehtinyt tästä vanheta, kun Valtteri Uimonen kokeili kaukolaukausta, joka kilpistyi kokkolalaispelaajaan. Tästä oli käynnistyä vaarallinen vastahyökkäys, jonka Uimonen pysäytti alkuunsa repimällä vastustajalta vauhdin pois. Ottelun tuomari Mikko Juusola ei epäröinyt hetkeäkään ja nosti Uimoselle rikkeestä keltaisen kortin. Pari minuuttia myöhemmin Mauno Sirén ajautui vastaavantyyppiseen tilanteeseen ja näin hänkin näki keltaista toisena TamU-pelaajana lyhyen ajan sisään.

Sinipaitojen musteneva ilta sai jatkoa heti Sirénin kortin perään, kun David Carlsson iski jo kauden 15. maalinsa. Osuman pohjusti jälleen Joni Pakola nousullaan vasemmalta laidalta, jonka päätteeksi hän siirsi pallon kymmeneen metriin Carlssonille, jolla oli lopulta helppo työ laittaa pallo TamUn puolustuksen keskeltä ohi Antti Kuusisen.

Carlssonin 3‚Äď0-osuman j√§lkeen peli oli hyvin pitk√§lle taputeltu. P√§√§valmentaja Leroy Maluka yritti viel√§ pirist√§√§ Unitedin peli√§ ottamalla penkilt√§ sis√§√§n Topias J√§rvel√§n ja Matias Starkin. Puolittaisia paikkoja tulikin vaihtojen j√§lkeen niin Valtteri Uimoselle kuin Riku Oraksellekin, mutta n√§m√§ ratkaisuyritykset j√§iv√§t vaille Sinipaitojen kannalta toivottua tulosta.

Tampere Unitedin surkea Kokkolan reissu sai lopulta surkeimman mahdollisimman päätöksen, kun Valtteri Uimonen otti kahdeksan minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä ottelun toisen varoituksensa, tullen samalla ulosajetuksi.

Ottelun lisäajalla David Carlssonille avautui vielä mahdollisuus loppunumeroiden kasvattamiseen, kun hän pääsi karkuun Matias Starkilta, mutta sijoitus pysähtyi lopulta tolppaan. Samalla päättyi myös ottelu, ja GBK:lle näin jo kuudes perättäinen voitto, samalla kun Tampere Unitedin kolme ottelua kestänyt orastava tappiottomien pelien putki tuli päätökseensä.

Tappion lisäksi Sinisten leiriin satoi jobinpostia, kun Valtteri Uimosen punainen kortti tietää siis sivussa oloa torstaisessa derbyssä paikallisvastustaja Pallo-Veikkoja vastaan. Myös Radwan Moussan tilanne on vielä arvoitus, ja hänen pelikuntonsa selvinnee alkuviikon aikana.

Kommentit ottelun jälkeen

”Musertunut, pettynyt”, kuvaili p√§√§valmentaja Leroy Maluka tuntemuksiaan ottelun j√§lkeen.

”T√§n√§√§n liian moni pelaaja esiintyi huonosti. Pelasimme huonosti joukkueena ja liian moni yksil√∂ pelasi alle oman tasonsa. Yhdell√§ tai kahdella pelaajalla voi olla huono p√§iv√§, mutta jos n√§in on seitsem√§ll√§ tai kahdeksalla, tuloksena on varmasti tappio. Teimme j√§lleen my√∂s liikaa virheit√§. Ansaitsimme tappio”, Maluka ruoti.

”Emme saaneet t√§n√§√§n joukkueena parastamme irti ja vastustaja onnistui luomaan selkeit√§ ylivoimia useille eri kent√§n osa-alueille. Ylivoimien ansiosta GBK sai otteen pelist√§ ja sit√§ kautta p√§√§si paremmille maalipaikoille. Oma pallollinen peli joukkueena ei l√§htenyt miss√§√§n vaiheessa k√§yntiin ja Kokkolalaisilla oli lopulta varsin helppo ty√∂ pit√§√§ meid√§t poissa maalipaikoilta”, n√§ki kapteeni tappion syyt.

”Toisella puoliajalla v√§limatkat kasvoivat entisest√§√§n, ja n√§in ollen vastustaja p√§√§si iskem√§√§n vaarallisesti vastaan. GBK oli t√§n√§√§n selke√§sti parempi joukkue ja ansaitsi voiton. Pelist√§ pit√§√§ ottaa oppia ja treenata asiat kuntoon ennen derby√§”, k√§√§nt√§√§ Oras katseen tulevaan.

Tampere Unitedin pitää koota rivinsä nopeasti, sillä henkisesti tärkeä Tampereen Derby on edessä jo ensi torstaina Tammelan stadionilla. Tampere United ei ole voittanut TPV:tä kertaakaan kolmessa aiemmassa kohtaamisessa tällä ja viime kaudella, joten koko seurayhteisö janoaa kunnon revanssia. Derbyssä voidaan unohtaa myös sarjasijoitukset, vaikka TPV taistelee sarjanoususta samaan aikaan kun TamU yrittää karistaa putoamispeikkoa. Tervetuloa siis torstaina sinistä ja punaista kihisevään Tammelaan!

Katso Teijo Pirttimäen kuvat ottelusta.

 
 
GBK logo
3 ‚Äď 0

(1 ‚Äď 0)

Tampere Unitedin logo

26’ Aaro Hedman
51’ Oma maali
56’ David Carlsson

Yleisömäärä:
408

Yleisömäärä:
408

1 Olli Nylund C
3 Lawrence Smith
4 Chris Corcoran
5 Jossimar Sanchez
6 Juho Alasuutari
7 Joni Pakola vaihtoon 90+2’
8 Jaakko Alasuutari keltainen kortti 77’ vaihtoon 83’
9 David Carlsson
17 Arjan Goljahanpoor vaihtoon 89’
21 Jimi Hackspik
34 Aaro Hedman
44 Okko Airiola
13 Elis Åström vaihdosta 89’
14 Linus Kåla
18 Iiro Penttilä vaihdosta 90+2’
19 Atte Henttu vaihdosta 83’
23 Linus Sandell
32Antti Kuusinen
2Mauno Sirén keltainen kortti 55'
3Roope Kostiainen
6Radwan Moussa vaihtoon 38'
8Riku OrasC
10Berat Grabovci
13Ville Puustinen vaihtoon 67'
19Valtteri Uimonen keltainen kortti 52' toinen keltainen kortti 83'
20Verneri Uimonen
25Omar Khary
27Valtteri Hiilloskorpi vaihtoon 60'
62Elias Alanen
4Topias Järvelä vaihdosta 60'
7Elias Harala vaihdosta 38'
11Tuomas Telemäki
22Matias Stark keltainen kortti 90' vaihdosta 67'
52Leroy Maluka
1 Olli Nylund C
3 Lawrence Smith
4 Chris Corcoran
5 Jossimar Sanchez
6 Juho Alasuutari
7 Joni Pakola vaihtoon 90+2’
8 Jaakko Alasuutari keltainen kortti 77’ vaihtoon 83’
9 David Carlsson
17 Arjan Goljahanpoor vaihtoon 89’
21 Jimi Hackspik
34 Aaro Hedman
44 Okko Airiola
13 Elis Åström vaihdosta 89’
14 Linus Kåla
18 Iiro Penttilä vaihdosta 90+2’
19 Atte Henttu vaihdosta 83’
23 Linus Sandell