TamU jäi nollille Järvenpään kuplassa

14/01/2024 TamU
Otteluraportti

Tampere United kohtasi lauantaina Järvenpään Palloseuran harjoitusottelussa Järvenpään monitoimihallissa. Olosuhteet eivät kuplahallissa olleet lämpötilan puolesta ehkä aivan niin kylmät kuin odotettiin, mutta kuvainnollisesti kyyti kentällä oli sen verran kylmää, että maalitili jäi avaamatta ja kotimatkalle lähdettiin 3–0 (2–0) -tappio niskassa. Ottelussa kotijoukkue JäPS näytti, millainen on pelitempo kaksi sarjaporrasta ylempänä. Siitä huolimatta Sinipaidat pysyi hyvin pelissä mukana yhtä erikoistilannemaalia ja paria toppareiden henkilökohtaista virhettä lukuuottamatta.

Harjoitusottelu

3 – 0

Muutamasta pelaajasta saatiin lisätietoa hyvin. Kukaan ei pilannut omia mahdollisuuksiaan, ja muutama pelaaja sai vähän nostettua omia osakkeitaan.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Ottelun alussa TamU näytti pysyvän hyvin mukana kotijoukkueen vauhdissa, ja sai luotua muutamia hyökkäyksiäkin. Maaliverkko heilui kuitenkin alle vartissa toisessa päässä. JäPS sai vapaapotkun hyvästä keskityspaikasta vasemmalta, ja pallo lähetettiin juuri sopivana takatolpalle. Siellä Toni Paukkeri kamppaili pallosta JäPSin Amos Ramströmin kanssa, ja pallo pamahti verkon perukoille epäonnisesti Paukkerin jalasta.

Toinen takaiskumaali syntyi harmillisen nopeasti, kun toppari Atte Jokiselle sattui harmillinen pallonmenetys syvällä omalla aluella. Hyvän ottelun maalivahtina pelannut Joonas Immonen torjui vielä Justus Holopaisen ensimmäisen yrityksen, mutta ei mahtanut enää mitään kun sama mies pääsi paluupalloon.

Maalien jälkeen TamU oli täysin alamaissa, ja vain Joonas Immosen hyvät torjunnat pitivät lukemat 2–0:ssa. Immonen on TamU-kannattajille tuttu viime vuosilta HJS:n paidasta, mutta moni varmasti muistaa hänet myös FC Hakasta, jossa lukuisten Ykkösen otteluiden lisäksi tilille kertyi myös yksi ysikymppinen liigassa.

Ensimmäisen jakson viimeisen vartin aikana TamU sai jälleen hiukan otetta pelistä, mutta muutamasta hyvästä hyökkäyksestä huolimatta kavennusmaali ei ollut kovinkaan lähellä.

Karmea alku toiselle jaksolle

Toinen jakso sai pahimman mahdollisen alun, kun Anton Brightille sattui harvinainen virhe, ja Justus Holopainen pääsi toistamiseen rankaisemaan topparin pallonmenetyksestä. Tuloksen puolesta ottelu oli tässä kohtaa käytännössä ohi.

Selvissä lukemissa JäPS otti ehkä hivenen jalkaa kaasulta, ja tämä antoi Sinipaidoille lisää mahdollisuuksia omaan pallolliseen peliin. Ottelun siihen asti paras SInipaitojen tekopaikka syntyi, kun Erkka Helminen löysi Toni Toijalan keskeltä. Maalivahti Joona Tiainen venytti Toijalan vetoon kuitenkin loistotorjunnan maalin alakulmasta.

Julius Stenroos oli tullut kentälle jo heti jakson alusta alkaen, ja muutkin kolme vaihtopelaajaa otettiin mukaan jo kun toista jaksoa oli pelattu vasta kymmenen minuuttia. Erityisesti ensimmäiset minuuttinsa tällä kaudella pelannut Arttu Raittinen teki vaikutuksen yritteliäisyydellään ja kovalla työnteollaan.

TamUn parhaan maalipaikan sai vaihdosta sisään tullut NoPS-juniori Jonne Rosenberg, kun Janar Georg riisti pallon ja Toni Toijala syötti hyvään paikkaan melko keskelle boksia. Rosenbergin laukaus jäi kuitenkin hiukan kevyeksi, ja maalivahti nappasi sen helposti haltuunsa. Ottelua oli tässä kohtaa jäljellä vielä vartin verran.

JäPS puolestaan hätyytteli TamU-maalia uhkaavimmin kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa, kun kulmapotku putosi hyvin maalin eteen, ja laukaus kimposi yläriman kautta maalin yli. Kun maali jäi tästäkin tekemättä, ottelu päättyi 3–0 (2–0) -lukemiin.

Päävalmentajan kommentit

Päävalmentaja Jukka Listenmaa piti ottelun antia tappiolukemista huolimatta ihan hyvänä. Vielä tässä vaiheessa yksilöiden tarkkailu on päällimmäinen asia, kun yhteispelin hiomisessa otetaan harjoituskentällä vasta aivan ensimmäisiä askelia.

”Tänään hyvää oli myös se, että päästiin sellaiseen pelitempoon, jossa ei ole totuttu pelaamaan. Päästin näkemään, mitä se on pari sarjaporrasta ylempänä, ja kyllähän siihen totuttelemista oli”, Listenmaa totesi.

”Maalit tulivat helpoista virheistä, kun henkilökohtaisia pallonmenetyksistä tuli pari kappaletta. Ehkä niistäkin opitaan, ja toivottavasti niitä ei enää tule.”

TamU loi parhaat tekopaikkansa toisella jaksolla, ja Listenmaa näki tähän selvän syyn.

”JäPSin prässi ei enää toisella jaksolla ollut ihan sitä samaa mitä se oli ensimmäisellä jaksolla, ja pääsimme paremmin mukaan myös omaan peliin ja muutama maalipaikkakin saatiin aikaiseksi.”

Tärkeintä päävalmentajan mukaan oli kuitenkin pelaajien tarkkailu.

”Parannettavaa jäi paljon, mutta nähtiin siinä ihan hyvää aihiota. Muutamasta pelaajasta saatiin lisätietoa hyvin. Kukaan ei pilannut omia mahdollisuuksiaan, ja muutama pelaaja sai vähän nostettua omia osakkeitaan”, Listenmaa painotti.

”Jokaisessa pelissä pitää päästä pelillisestikin eteenpäin, ja ensi viikosta eteenpäin aletaan pikkuhiljaa katsomaan pallollista pelaamista. Meillä oli tänäänkin mukana paljon uusia pelaajia, ja näkyi että pelin avaamisessa ei oltu ihan samalla sivulla, ja sitä kautta tuli pallonmenetyksiä.”

Sinipaitojen jatko-ohjelma on vielä hiukan epäselvä tiukan talvikelin takia. Ensi viikolla sää näyttää pakottavan viemään harjoitukset jälleen sisälle Pirkkahalliin, ja myös sunnuntaille Tammelaan kaavailtu ottelu SJK Akatemian kakkosjoukkuetta vastaan on uhattuna. Jos tämä ottelu peruuntuu, katseet kääneetään Porissa 27.1. FC Jazzia vastaan pelattavaan otteluun.

3 – 0

( 2 – 0 )

Yleisöä:

14’ Toni Paukkeri (om)
16’ Justus Holopainen
47’ Justus Holopainen