26.8.2018

 
 

TamU haki tärkeät kolme pistettä Iisalmesta


Tampere United palasi voittokantaan kolmen ottelun tauon jälkeen syvällä Savon sydämessä Iisalmessa. Sinipaidat saivat otteluun unelma-alun, kun Valtteri Hiilloskorpi vei vieraat johtoon jo ottelun 4. peliminuutilla. Maaliin tarjosi mainion syötön Berat Grabovci, joka nousi oikeaa laitaa ja keskitti pallon maata pitkin koko puolustuslinjan edestä mainioon vetopaikkaan. Hiilloskorven maali jäi myös ottelun ainoaksi, ja näin TamU matkasi arvokkaiden kolmen pisteen kanssa takaisin Tampereelle. Samalla välimatka putoamisviivaan kasvoi sarjataulukossa viiteen pisteeseen.

TamU pääsi kerrankin lähtemään otteluun kokoonpanolla, johon ei oltu jouduttu tekemään suurempia muutoksia. Vahvan TPV-ottelun avauskokoonpanosta oli poissa vain korttitilin täyttymisen myötä pelikiellossa ollut Mauno Sirén, jonka korvasi suurehkot minuutit kauden mittaan laitapuolustajana pelannut Matias Stark. Muutoin kokoonpano oli ennallaan, joskin keskikentän kolmio oli viritetty hiukan hyökkäävämpään asentoon.

Salamamaali asettaa ottelun tahdin

Ottelun alussa kentän molemmissa päissä nähtiin yksi puolivaarallinen hyökkäys ennen kuin TamU iski johtomaalin. Maalitilanne lähti liikkeelle Valtteri Hiilloskorven keskikentällä voittamasta pallosta. Pallo pelattiin puolustuslinjan kautta takaisin keskikentälle Omar Kharylle, joka pelasi Berat Grabovcin oivalliseen laitajuoksuun. Tämä yllätti PK-37:n puolustajat pysäyttämällä juoksunsa jo kauan ennen päätyrajaa ja syöttämällä maata pitkin puolustuslnjan edestä Valtteri Hiilloskorvelle boksiin. Tämä laukoi pallon ensimmäisellä kosketuksella maalin etunurkkaan tehden näin ensimmäisen maalinsa Sinipaidoissa.

Maalin jälkeen TamU otti pelitapahtumat vahvasti haltuunsa. Tarpeen mukaan palloa maltettiin pelata myös rauhassa puolustuksen kautta, ja näin palloa saatiin pidettyä pitkään hallussa. Muutamia tekopaikkojakin rakennetiin, ja muun muassa Riku Oras pääsi yrittämään maalintekoa kahteenkin kertaan heti kymmenen minuutin täytyttyä. Molemmat tilanteet kuitenkin kuivuivat kokoon ilman suurempaa uhkaa Pallo-Kerhon maalilla.

Merkille pantavaa Sinipaitojen pelissä oli se, että keskikentän kaksinkamppailut voitettiin isolla prosentilla, ja keskikentön hallinnan myötä kotijoukkuetta ei päästetty hyökkäämään käytännössä lainkaan. Sinipaidoilla puolestaan johdon tuplaaminen oli jälleen lähellä vartin kohdalla, kun Riku Oras laittoi laadukkaan ristipallon boksiin, Berat Grabovci keskellä ja Verneri Uimonen takatolpalla haroivat kuitenkn tyhjää, ja tuloksena oli maalipotku. Kahdenkymmenen minuutin kohdalla puolestaan Valtteri Hiilloskorpi laukoi terävästi kuudentoista rajan takaa, mutta maalivahti Ville Kosonen torjui kierteisen pallon mainiosti maalin alakulmasta.

Hiukan ennen 25 minuutin täyttymistä myös toppari Ville Puustinen pääsi yrittämään maalintekoa, mutta pusku Leroy Malukan mainioon vaparikeskitykseen nousi hiukan maalin yli. Hetkeä myöhemmin Berat Grabovci oli vapauttaa Roope Kostiaisen läpi, mutta pallo jäi hiukan taakse, eikä Kostiaisen vetokaan aivan onnistunut hankalassa asennossa, vaan pallo karkasi maalin yli.

Ensimmäinen todellinen vaaran paikka nähtiin TamU-maalilla puolen tunnin kohdalla keskialueen vapaapotkun jälkitilanteesta. Kakkospallo putosi boksin oikealla reunalla Matias Mähösen jalkaan, ja tämä laukoi terävästi. Sinipaitojen onneksi veto viuhui niukasti takatolpan ohi. Heti seuraavassa tilanteessa juostiin vauhdilla toiseen päähän, kun Berat Grabovci jatkoi Antti Kuusisen maalipotkun Roope Kostiaiselle juoksuun. Hetken näytti jo siltä että Kostiainen juoksisi läpiajoon, mutta Jani Vidgren ehtii viime hetkellä katkoon, ja seurauksena oli kulmapotku, josta ei saatu rakennettua minkäänlaista tilannetta.

Ottelu pysyi hyvin TamUn hallinnassa ensimmäisen jakson loppuun saakka. Kerran pallo pelattiin maaliinkin, mutta tilanne tuomittiin paitsioksi. Myös PK-37 pääsi hyökkäämään pariin otteeseen, mutta suurta vaaraa ei näistä tilanteista ollut. Näin tauolle lähdettiin mukavassa mutta niukassa vierasjohdossa.

Tekopaikkojen tuhlailu kiihtyy toisella jaksolla

Toinen jakso l√§hti liikkeelle Sinipaitojen kannalta lupaavasti. Peli saatiin painettua PK-p√§√§tyyn, ja heti kolmannella minuutilla Leroy Maluka p√§√§tti kokeilla kaukovetoa liki 40 metrist√§, kun pallo putosi juuri sopivasti hollille. Veto olikin tulinen, mutta ei osunut kehikkoon. Vain pari minuuttia my√∂hemmin Berat Grabovci p√§√§si puskemaan aivan toisenlaiselta et√§isyydelt√§ pari-kolme metri√§ maalista, mutta jollakin ilveell√§ ”Grabo” onnistui puskemaan Verneri Uimosen mainion keskityspallon maalin yli

Jakson edetessä ottelun luonne muuttui niin, että TamU ei enää kontrolloinut tapahtumia, vaan peli aaltoili hiukan holtittomastikin päädystä toiseen. Tämä avasi myös Pallo-Kerholle tilaisuuksia hyökätä, ja TamU-puolustuksessa nähtiin useita tilanteita, joissa puolustus ehti katkoon aivan viime hetkellä. Etenkin Ville Puustinen oli näissä tilanteissa näkuvässä roolissa ykköspallojen katkojana. Samaan hengenvetoon on toki todettava, että kotijoukkue pidettiin poissa varsinaisista maalintekopaikoista.

Kuudenkymmenenviiden minuutin kohdalla 0‚Äď2-maali oli eritt√§in l√§hell√§, kun Omar Khary riisti pallon keskikent√§ll√§ TamUlle ja sy√∂tti Leroy Malukan juoksuun oikealla laidalla. T√∂m√§ l√∂ysi maalin eteen erinomaisesti leikanneen Valtteri Hiilloskorven, mutta h√§nen ohjauksensa aivan maalin edest√§ kimposi takatolpan sis√§pinnasta puolustajan p√§√§h√§n ja t√§st√§ edelleen p√§√§tyrajan yli. Varmalta n√§ytt√§nyt maali sai kotiyleis√∂n huokailemaan ja TamU penkin sadattelemaan.

Ottelun toisella jaksolla nähtiin myös muutamia harvinaisempia tilanteita. Näistä ensimmäisessä toppari Santeri Salomaa juoksi hyökkäyspään vapaapotkun jälkeen kohti omaa maalia maalivahti Ville Kososen ohi juuri, kun tämä oli potkaisemma palloa käsistään. Kososen ilmaan heittämä pallo osui Salomaan päähän ilmeisen suurena yllätyksenä Salomaalle itselleen. Tuomari antoi pelin jatkua, ja tämä kuumensi kotijoukkueen penkin, etenkin kun TamU sai tilanteesta lupaavan hyökkäyksen.

Toiseen kertaan tunteet kuumenivat Pallo-Kerhon penkill√§ 80 minuutin kohdalla. Riku Oraksen kaatamisesta seurannut pilkkutuomio viel√§ sulatettiin PK-leiriss√§, mutta seuraavia tapahtumia ei. Pallon taakse asettui Berat Grabovci, jonka laukauksen Ville Kosonen torjui. Avustavan lippu nousi kuitenkin pystyyn sen merkiksi, ett√§ Kosonen oli varastanut maaliviivalta jo ennen laukauksen l√§htemist√§. N√§in rangaistuspotku uusittiin, ja PK:n penkill√§ meni varsinkin valmentajilla kuppi nurin. TamU-TV:n kuvasta voi toki helposti itse kukin todeta, ett√§ Kososen varastaminen oli harvinaisen r√§ike√§, ja n√§in ollen liputus oli enemm√§n kuin paikallaan. Erikoisen episodin kruunasi niin ik√§√§n TamU-TV:n kuvassa selv√§sti n√§kyv√§ Kososen kohti avustavaa heitt√§m√§ turvepaakku. T√§st√§ teosta maalivahti saikin keltaisen kortin. Episodi p√§√§ttyi kuitenkin TamU-leirin harmiin, sill√§ Grabovcin toinen laukaus j√§i aivan liian keskelle ja sopivalle torjuntakorkeudelle, ja Kosonen torjui t√§m√§nkin yrityksen. N√§in ottelua jatkettiin 0‚Äď1-lukemissa.

Ottelun viimeisellä kymmenminuuttisella TamU joutui kovan paineen alle Pallo-Kerhon vyöryttäessä hyökkäyksiään. Kerta toisensa jälkeen hyökkäykset saatiin kuitenkin katkaistua viimeistään omassa boksissa. Toisessa päässä Omar Khary pääsi ottelun varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla kokeilemaan kaukovetoa, mutta Ville Kosonen heittäytyi komeasti kätensä vedon tielle oikeaan alanurkkaan.

Ottelun kolmas erikoinen tilanne n√§htiin p√§√§t√∂svihellyksen j√§lkeen. Pallo-Kerhon pelaajat olivat tyytym√§tt√∂mi√§ siihen, ett√§ lis√§aikaa saatiin vain kaksi minuuttia, ja piirittiv√§t p√§√§tuomarin ‚Äď mist√§ ei tietenk√§√§n p√§√§t√∂svihellyksen j√§lkeen voi olla mit√§√§n hy√∂ty√§. TamU leiriss√§ oltiin tyytyv√§isi√§ tulokseen ja etenkin kolmeen pisteeseen, mutta juhlat j√§iv√§t varsin maltillisiksi.

Kommentit ottelun jälkeen

”Pelasimme t√§n√§√§n todella hyvin pienist√§ virheist√§ huolimatta”, arvioi p√§√§valmentaja Leroy Maluka ottelun j√§lkeen ja harmitteli vain tehottomuutta hy√∂kk√§uskolmanneksella. ”Pysyimme pelisuunnitelmassa, ja se toimi niin hyvin, ett√§ olisimme voineet sinet√∂id√§ ottelun jo ensimm√§isell√§ jaksolla. Olimme paljon vastustajaa parempia pelin jokaisella osa-alueella ja t√§st√§ pelist√§ voimme vied√§ monia oppeja seuraaviin otteluihin.”

”Aloitimme toisen jakson hiukan hitaasti, ja meille sattui muutamia nukahduksia, mutta olisimme voineet tehd√§ ainakin kaksi lis√§maalia toisella jaksolla. T√§m√§ oli hyv√§ joukkue-esitys, ja vaihtopelaajatkin toivat oman hyv√§n panoksensa”, Maluka arvioi.

”Olemme tehneet lujasti t√∂it√§ ja t√§n√§√§n saimme sen mit√§ ansaitsimmekin, eli kolme pistett√§. On aina mukavaa poimia pisteit√§ reissun p√§√§ll√§. Nyt meill√§ on viel√§ nelj√§ derby√§ j√§ljell√§, ja voimme vain parantaa peli√§mme”, Maluka p√§√§tt√§√§.

Tampere Unitedin ottelut jatkuvat ensi lauantaina 1.9. seurapäivän ottelulla Tammelan stadionilla. Vastaan saadaan silloin sarjajumbo TP-47. Edustuksen pistetaisteluakin tärkeämpää kuitenkin on, että tuolloin Tammelaan saadaan iso liuta pieniä sinipaitoja, kun TamU palkitsee junioripelaajansa hyvästä kaudesta ennen edustuksen ottelun alkua. Kaikilla junioripelaajilla perheineen on tietenkin otteluun vapaa pääsy, ja junioripelaajille tarjotaan lisäksi ilmainen makkara ja pillimehu. Tervetuloa hyvän tuulen TamU-päivään!

 
 
PK-37 logo
0 ‚Äď 1

(0 ‚Äď 1)

Tampere Unitedin logo

 

Yleisömäärä:
305

4' Valtteri Hiilloskorpi

Yleisömäärä:
305

31 Ville Kosonen keltainen kortti 81’
6 Erno Nissilä C
8 Juuso Heinonen
9 Juuso Liukkonen
14 Matias Mähönen vaihtoon 71’
19 Viljami Aittokoski vaihtoon 36’
21 Antti Kauppinen
23 Jesse √Öhman
26 Joona Ojala
29 Jani Vidgren
37 Albert Vauhkonen
12 Matias Rissanen
2 Konsta Kääriäinen keltainen kortti 72’ vaihdosta 71’
13 Joonas Källström
17 Vili Toppinen
41 Eetu Rissanen vaihdosta 36’
92 Samuli Kaasalainen
32Antti Kuusinen
3Roope Kostiainen vaihtoon 76'
8Riku OrasC
10Berat Grabovci
13Ville Puustinen keltainen kortti 12'
20Verneri Uimonen keltainen kortti 75'
22Matias Stark vaihtoon 61'
24Santeri Salomaa
25Omar Khary
27Valtteri Hiilloskorpi keltainen kortti 45+3'
52Leroy Maluka keltainen kortti 50' vaihtoon 70'
17Juuso Auvinen
4Topias Järvelä vaihdosta 70'
7Elias Harala
18Jere Remes vaihdosta 76'
19Valtteri Uimonen vaihdosta 61'
21Konsta Raittinen
23Aleksi Inkinen
31 Ville Kosonen keltainen kortti 81’
6 Erno Nissilä C
8 Juuso Heinonen
9 Juuso Liukkonen
14 Matias Mähönen vaihtoon 71’
19 Viljami Aittokoski vaihtoon 36’
21 Antti Kauppinen
23 Jesse √Öhman
26 Joona Ojala
29 Jani Vidgren
37 Albert Vauhkonen
12 Matias Rissanen
2 Konsta Kääriäinen keltainen kortti 72’ vaihdosta 71’
13 Joonas Källström
17 Vili Toppinen
41 Eetu Rissanen vaihdosta 36’
92 Samuli Kaasalainen