11.9.2016

 
 

TamU haki helpot pisteet PirkkalastaTampere United otti jo kolmannen per√§kk√§isen murskavoiton, kun Pirkkalan Jalkapalloklubi sai kokea Sinipaitojen monipuolisen hy√∂kk√§yspelin tuhovoiman. Pirkkalan mainiolla tekonurmella pelatussa ottelussa maalinteon makuun p√§√§si kuusi eri TamU-pelaajaa, ja kun omissa ei verkko heilunut kertaakaan, kirjattiin voittolukemiksi 0‚Äď6 (0‚Äď4). TamU on voittanut kolme viimeist√§ otteluaan ja tehnyt niiss√§ yhteens√§ 16 maalia p√§√§st√§m√§tt√§ omiin ainuttakaan.

TamU otti heti alusta alkaen ottelun hallintaansa, eikä avausmaalia tarvinnut odottaa viittä minuuttia pidempään. Silloin Matti Saari nousi oikealla laidalla lähes päätyyn asti ja keskitti maata pitkin maalin eteen Tuomas Lehdelle, joka potkaisi pallon varmasti maaliin. Maali oli Lehdelle kauden kymmenes kaikissa kilpailuissa ja kahdeksas Kolmosessa.

Matti Saari sy√∂tt√§√§ Tuomas Lehden 0‚Äď1-maalin

Matti Saari sy√∂tt√§√§ Tuomas Lehden 0‚Äď1-maalin

Maalin jälkeen peli tasoittui hieman, ja myös PJK sai rakennettua omia hyökkäyksiään. Mitään suurempaa vaaraa näistä ei kuitenkaan aiheutunut, vaan puolustuslinja hoiti tilanteet kapteeni Eetu Rahkolan johdolla.

Toisessa päässä tilanteita rakennettiin jatkuvalla syötöllä, mutta aivan viimeinen terävyys puuttui. Ehdottomasti paras maalipaikka syntyi kun Valtteri Uimosen kulmapotku löysi Tuomas Alasen boksista, mutta tämän laukaus suuntautui kuitenkin ohi maalin. Tuomas Lehti puolestaan pääsi myöhemmin laukomaan Niclas Kalatsevin keskityksestä, mutta tämän laukauksen nuori pirkkalalaismaalivahti Kasper Kangas torjui.

Matti Saari on juuri tehnyt 0‚Äď2-maalin ja kannattajat juhlivat taustalla

Matti Saari on juuri tehnyt 0‚Äď2-maalin ja kannattajat juhlivat taustalla

Ottelun toinen maali syntyi 25 minuutin kohdalla Matti Saaren yll√§tt√§v√§st√§ oivalluksesta. Loukkaantumisensa j√§lkeen kokoonpanoon palannut Sasha PopovitŇ° sai pallon keskiympyr√§ss√§ ja sy√∂tti sen t√§ydess√§ vauhdissa laidalla kiit√§neelle Saarelle. Kaikki odottivat Saaren yritt√§v√§n ohittaa puolustajansa, sill√§ tilanteessa n√§ytti olevan kaikki mahdollisuudet murtautua l√§piajoon. Saari n√§ki kuitenkin maalivahdin olevan irti maaliltaan, ja laittoi ensimm√§isell√§ kosketuksellaan pallon yli 40 metrist√§ maalivahdin yli verkon perukoille. R√∂yhke√§ ratkaisu tuotti yhden kauden hienoimmista maaleista.

Maalin j√§lkeen TamUn painostus jatkui. ja ajoittain Sinipaidat tulivat keskikent√§n yli todella n√§pp√§r√§sti lyhyill√§ sy√∂t√∂ille. Painostus sai my√∂s palkintonsa varsin pian, sill√§ pian puolen tunnin t√§yttymisen j√§lkeen Matti Saari taklattiin takaap√§in kumoon juuri ja juuri boksin sis√§puolella. Tuloksena oli rangaistuspotku, jonka Valtteri Uimonen laukoi voimalla maalin alanurkkaan. Tilanne oli siis jo 0‚Äď3.

Valtteri Uimonen laukoo pilkulta 0‚Äď3

Valtteri Uimonen laukoo pilkulta 0‚Äď3

Selvistä lukemista huolimatta Sinipaidat eivät hellittäneet otettaan, vaan painostus jatkui, ja tuloksena oli muun muassa pari vaarallista kulmapotkua. Maali syntyi kuitenkin pelitilanteesta, kun Valtteri Uimonen syötti tavaramerkikseen muodostuneella pitkällä syötöllään Niclas Kalatsevin läpi. Tällä oli hyvin aikaa kiertää maalivahti ja sijoittaa pallo helposti tyhjään maaliin.

Niclas Kalatsev kiert√§√§ maalivahdin ja tekee 0‚Äď4 tyhj√§√§n maaliin

Niclas Kalatsev kiert√§√§ maalivahdin ja tekee 0‚Äď4 tyhj√§√§n maaliin

Jakson lopulla Sasha PopovitŇ° p√§√§si viel√§ kerran yritt√§m√§√§n maalintekoa, mutta boksista l√§htenyt nosto kilpistyi maalivahdin kurotukseen. Aivan jakson lopssa my√∂s PJK p√§√§si kerran hy√∂kk√§√§m√§√§n pahan n√§k√∂isesti, mutta TamU-maalissa pelannut Jussi Siltanen otti komean l√§hitorjunnan. Tilanne tosin vihellettiin paitsioksi. Kun lis√§maalit j√§iv√§t tekem√§tt√§, taukoa l√§hdetiin viett√§m√§√§n 0‚Äď4-vierasjohdossa.

Sasha Popovits yrittää nostaa pallon maaliin

Sasha Popovits yrittää nostaa pallon maaliin

Vapautunutta peliä toisella jaksolla

TamU teki heti toisen jakson alussa kaksi vaihtoa. Hyvän jakson pelannut Tuomas Lehti teki vasemmalla laidalla tilaa Veli-Pekka Franssilalle, ja yhden varoituksen päässä pelikiellosta oleva Eetu Rahkola teki topparin paikalla tilaa Jesse Tuomiselle. Tuominen pääsikin heti alkuminuuteilla maalipaikkaan kulmapotkussa, mutta maalivahti Kangas torjui terävän puskupallon.

Toisen jakson peliä leimasi se tosiasia, että ottelu oli ratkennut jo ensimmäisellä jaksolla. TamU pelasi iloista hyökkäyspeliä, mutta tilanteita ei saatu vietyä loppuun asti aivan samalla tehokkuudella kuin ensimmäisellä jaksolla. Toisen puoliajan otteisiin vaikutti myös se, että TamU käytti kaikki vaihtonsa, ja niiden myötä myös moni kentälle jäänyt pelaaja vaihtoi pelipaikkaa kesken ottelun.

Veli-Pekka Franssila pelasi toisen jakson laitahyökkääjän paikalla

Veli-Pekka Franssila pelasi toisen jakson laitahyökkääjän paikalla

Matti Saari oli toisellakin jaksolla tuttuun tapaansa t√§ysin pitelem√§t√∂n. Jo reilun viiden minuutin pelin j√§lkeen liukas laitapeli tuotti j√§lleen tulosta, kun Saari p√§√§si keskitt√§m√§√§n p√§√§tyrajalta takaviistoon maalin eteen Sasha PopovitŇ°ille. T√§m√§ ei vapaasta paikasta erehtynyt ja n√§in peli oli jo 0‚Äď5.

Saari oli lähellä myös omia lisämaaleja. Ensimmäinen tilaisuus tuli viitisen minuuttia viidennen maalin jälkeen, kun TamU sai vapaapotkun rangaistusalueen kulman tuntumasta. Saari asettui pallon taakse, mutta maalivahti Kangas venytti kätensä kierteisen laukauksen eteen.

Matti Saari pääsee laukomaan läheltä

Matti Saari pääsee laukomaan läheltä

Noin tunnin kohdalla Saari pääsi yrittämään maalia kahdesti aivan lähietäisyydellä. Ensimmäisessä tilanteessa Niclas Kalatsev laukoi kaukaa ja Saari pääsi tuikkaamaan maalivahdin torjuman pallon takaisin maalia kohti. Jollain konstilla Kasper Kangas sai kuitenkin venytettyä jalkansa tämänkin vedon tielle. Vain minuuttia myöhemmin Saarella oli vastaava laukaisupaikka, mutta taaskin maalivahti Kangas veti pidemmän korren.

Saaren ottelu päättyi kuitenkin ikävästi jo 65 minuutin pelin jälkeen. Kontaktitilanne näytti aivan vaarattomalta, mutta Saari jäi tekonurmen pintaan takareittään pidellen ja näytti pian vaihtoa. Aika näyttää, onko kyse pienemmästä kolhusta vai kenties koko loppukauden vaarantavasta vammasta.

Saaren loukkaannuttua kentälle tuli Mehdi Fennane, joka oli lähellä tehdä maalin heti ensimmäisellä kosketuksellaan. Valtteri Uimonen keskitti maalille hyvää tekopaikkaan, mutta Fennanen laukaus kilpistyi maalivahtiin.

PJK:n hyökkäykset olivat toisella jaksolla todella vähissä, ja niistäkin vaarallisimman näköinen päättyi karkeasti maalin yli suuntautuneeseen laukaukseen. TamU puolestaan pelasi suorastaan leikitellen, mikä näkyi etenkin laitapuolustajien hyvin vapaana hyökkäyspelinä. Tähän pääsi osallistumaan myös Tuomas Alanen, joka pelasi pitkästä aikaa laidalla nuoren Antti Haaviston tultua viimeiseksi vartiksi Jesse Tuomisen topparipariksi.

Riku Oras laukoo ottelun viimeisen maalin

Riku Oras laukoo ottelun viimeisen maalin

Lopulta kuudetta maalia saatiin kuitenkin odottaa aina ottelun loppuminuuteille asti. Silloin vasemmaksi laitapuolustajaksi siirtynyt Tuomas Savinainen nousi keskityspaikkaan boksin tuntumaan ja löysi sieltä Mehdi Fennanen jalan. Tämä jatkoi heti Riku Orakselle, joka pääsi laukomaan jo kauden 12. maalinsa Kolmosessa.

Aivan ottelun lopussa Oras pääsi yrittämään maalintekoa vielä toistamiseen, kun Veli-Pekka Franssila keskitti päätyrajalta Orakselle boksiin. Veto kimposi kuitenkin puolustajan selästä ohi maalin.

Joukkue kiittää kannattajia ottelun päätyttyä

Joukkue kiittää kannattajia ottelun päätyttyä

Kommentit ottelun jälkeen

P√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§ oli ottelun j√§lkeen tyytyv√§inen puhtaaseen 0‚Äď6 (0‚Äď4) -voittoon. ”Iloisuus on se mik√§ t√§ll√§ hetkell√§ paistaa meid√§n pelaamisesta l√§pi”, M√§kel√§ toteaa. ”Meid√§n pelimme on nyt sit√§ mit√§ olemme halunneet. Monipuolista hy√∂kk√§√§mist√§, hitaita hy√∂kk√§yksiin l√§ht√∂j√§ ja taas vastaavasti nopeita suunnanmuutoksia tai selke√§sti nopeampaa hy√∂kk√§√§mist√§. Nyt meill√§ on se rytmi peliss√§ mit√§ halutaan ja haluan meid√§n pelaamisen olevan.”

”Vaikka peli ja tulos oli loistava, niin voitosta en hirve√§sti pysty nauttimaan, koska Matti Saaren loukkaantuminen vaivaa mielt√§. Masa on sivussa ainakin ensi torstain NoPS-pelist√§, ja jokainen joka on n√§hnyt Masan pelaavan tiet√§√§ mit√§ yksi pelaaja merkitsee joukkueelle”, M√§kel√§ manaa.

”Nyt t√§ytyy mietti√§ miten Masa korvataan ja pit√§√§k√∂ pelitapaa muuttaa, mutta t√§m√§ on jalkapalloa ja t√§h√§n lajiin kuuluu loukkaantumiset”, M√§kel√§ pohtii. ”Harmi ett√§ meilt√§ on molemmat sarjan parhaimpiin kuuluvat laiturit eli Saaren veljekset sivussa. Meill√§ on vahva yhten√§inen joukkue, joten joukkueena n√§ist√§ my√∂s selvit√§√§n. Onneksi olemme saaneet Ali Koljosen ja Sasha PopovitŇ°in takaisin riviin.”

Ottelut jatkuvat siis jo ensi torstaina 15.9. klo 18, kun TamU kohtaa Nokian Palloseuran vieraissa Menkalan tekonurmella. Kautta on jäljellä kolmen ottelun verran, ja panokset kasvavat ottelu ottelulta. Tässä vaiheessa on tiedossa, että TamU nousee Kakkoseen ottamalla loppukauden otteluista vähintään kuusi pistettä. Kauden kaksi viimeistä ottelua pelataan Pyynikillä, joten jo nyt on varmaa, että kotikentällä päästään pelaamaan suurten panosten otteluita.

 
 
PJK logo
0 ‚Äď 6

(0 ‚Äď 4)

Tampere Unitedin logo

 

* * * Matti Saari
* * Niclas Kalatsev
* Riku Oras

5' Tuomas Lehti
25' Matti Saari
33' Valtteri Uimonen (rp)
40' Niclas Kalatsev
51' Sasha PopovitŇ°
84' Riku Oras

* * * Matti Saari
* * Niclas Kalatsev
* Riku Oras
3 Petri Heljo
4 Elias Harala
5 Miika Sainio vaihtoon 46’
6 Toni Järvinen C
7 Antti-Petteri Mäkinen
10 Pekka Köttö
11 Eelis Tallberg vaihtoon 46’
12 Kasper Kangas
14 Jesse Huhtala vaihtoon 70’
16 Mikke Litmanen
22 Miikka Mörö
1 Antti Loukiala
2 Mohammed Alosaimi keltainen kortti 75’ vaihdosta 46’
20 Markus Lindroos
25 Fation Osma vaihdosta 46’
55 Harri Joki vaihdosta 70’
1Jussi Siltanen
5Eetu RahkolaC vaihtoon 46'
8Riku Oras
9Tuomas Lehti vaihtoon 46'
13Ali Koljonen vaihtoon 84'
15Niclas Kalatsev vaihtoon 81'
19Valtteri Uimonen vaihtoon 76'
20Verneri Uimonen vaihtoon 63'
21Matti Saari vaihtoon 67'
22Tuomas Alanen
41Sasha PopovitŇ° keltainen kortti 84'
3Tuomas Savinainen vaihdosta 63'
6Veli-Pekka Franssila vaihdosta 46'
7Jussi Rasva vaihdosta 81'
10Jonne Keränen vaihdosta 84'
16Mehdi Fennane vaihdosta 67'
28Antti Haavisto vaihdosta 76'
30Jesse Tuominen vaihdosta 46'
3 Petri Heljo
4 Elias Harala
5 Miika Sainio vaihtoon 46’
6 Toni Järvinen C
7 Antti-Petteri Mäkinen
10 Pekka Köttö
11 Eelis Tallberg vaihtoon 46’
12 Kasper Kangas
14 Jesse Huhtala vaihtoon 70’
16 Mikke Litmanen
22 Miikka Mörö
1 Antti Loukiala
2 Mohammed Alosaimi keltainen kortti 75’ vaihdosta 46’
20 Markus Lindroos
25 Fation Osma vaihdosta 46’
55 Harri Joki vaihdosta 70’