22.4.2020

 
 

Tampere Unitedille on my√∂nnetty seura­tukea juniori­toiminnan kehitt√§miseenTampere Unitedin projekti ympärivuotisen alueellisen harrastejoukkuemallin rakentamiseksi on saanut lisää tuulta purjeisiin seuralle myönnetyn seuratuen kautta. United oli yksi niistä pirkanmaalaisista urheiluseuroista, joille tukea myönnettiin. Tuen myöntää opetus- ja kulttuuriministeriö.

Tampere United haki tukea ympärivuotisen alueellisen harrastejoukkuetoimintamallin käynnistämiseksi. Tiistaina julkaistujen tuensaajien joukosta löytyikin myös TamU ja tukisumma oli haetun mukaisesti 10 500 euroa. Tuen saaminen on merkittävä edistysaskel paikallisten nuorten liikuttamisen kehittämiseksi. Muut tamperelaiset jalkapalloseurat eivät tällä kertaa olleet mukana tuensaajien listalla.

”Tarkoitus on tarjota alueellisesti laadukasta harrastetoimintaa ymp√§ri vuoden 8‚Äď11 -vuotiaille. Kyseinen toiminta tulee olemaan luonnollinen jatkumo 4‚Äď7 -vuotiaiden kaupunginosatoiminnalle, jota j√§rjestet√§√§n kahdeksassa eri kaupunginosassa”, taustoittaa seuran varapuheenjohtaja ja junioritoiminnan kilpailup√§√§llikk√∂ Markus Ky√∂st√§j√§.

Suunnitteilla on, että kahdeksanvuotiaista ylöspäin joukkuemäärä supistuu siten, että kyseiset harrastejoukkueet perustetaan kaupungin itä- ja länsipuolille erikseen. Tulevana syksynä perustetaan joukkueet 8- ja 9-vuotiaille (2012 ja 2011 syntyneet). Joka vuosi mukaan tulee tämän jälkeen aina uusi ikäluokka.

”Halusimme saada t√§llaisen v√§limallin kaupunginosatoiminnan ja kilpailullisemman ik√§kausitoiminnan v√§liin. N√§m√§ joukkueet osallistuvat juniorisarjoihin sek√§ talvella futsaliin. N√§ihin perustettaviin joukkueisiin voi my√∂s osallistua puoleksi vuodeksi kerrallaan, mik√§ ei normaalissa ik√§kausitoiminnassa yleens√§ ole mahdollista”, Ky√∂st√§j√§ kertaa tulevaisuuden suunnitelmia.

Joukkueiden harjoittelussa on myös olennaisessa osassa yleisten liikunnallisten perustaitojen harjoittelu, joihin käytetään kolmasosa kaikesta käytettävissä olevasta treeniajasta. Näillä toimilla pyritään varmistamaan monipuolinen harjoittelu yhden lajin sisällä.

Tukirahaa käytetään käynnistämiskuluihin sekä valmennukseen

”Nyt saatavaa tukirahaa k√§ytet√§√§n tietysti alussa toiminnan k√§ynnist√§miskuluihin, kuten harjoitussuunnitelmien rakentamiseen. My√∂s valmennukselle on varattu ik√§luokka huomioon ottaen kohtuullisen iso korvaus”, Markus Ky√∂st√§j√§ avaa tukirahan k√§ytt√∂kohteita.

”On my√∂s odotettavissa, ett√§ joukkueet l√§htev√§t liikkeelle pienell√§ pelaajam√§√§r√§ll√§, joten OKM:n seuratuki mahdollistaa silti normaalit korvaukset valmennukselle ilman korkeaa toimintamaksua”, jatkaa Ky√∂st√§j√§ samaan hengenvetoon.

Edell√§ mainittu seikka on varsin t√§rke√§, sill√§ OKM:n tuen ehtona on, ettei toiminta miss√§√§n vaiheessa maksa yli 50 ‚ā¨/kk. Nyt perustettavien joukkueiden toimintamaksut tulevat olemaan nuorimmalla ik√§luokalla 40 ‚ā¨/kk, joka ei ole merkitt√§v√§sti korkeampi kuin kes√§n kaupunginosatoiminnassa (33‚ā¨/kk).

Projektin vastuuhenkilönä toimii Tampere Unitedin päävalmentaja sekä valmennuspäällikkö Jukka Listenmaa. Tulevaisuudessa perustettavien harrastejoukkueiden rinnalle on tarkoitus tuoda kilpajoukkueet, joiden avulla Tampere Unitedin junioriputki tulee rakentumaan lopulliseen muotoonsa.

”T√§m√§ on my√∂s looginen v√§liporras meid√§n valmentajapolulla, kun aloitus on yleens√§ sielt√§ kaupunginosatoiminnasta”, Markus Ky√∂st√§j√§ kommentoi.

Jukka Listenmaa on luonnollisesti erittäin tyytyväinen nyt myönnettyyn taloudelliseen tukeen projektin käynnistämiseksi.

”On hieno asia, ett√§ saamme t√§t√§ tukea. Se raha helpottaa homman eteenp√§in viemist√§ ja samalla seuran kasvamista. Projekti vaatii sopivat tekij√§t ymp√§rilleen ja t√§m√§ tuki edesauttaa sit√§.”

Projektin etenemisestä kerrotaan Tampere Unitedin viestintäkanavissa. Katso myös junioritoiminnan omat sivut osoitteessa tampereunited.fi/juniorit.