14.1.2019

 
 

Talvikauden ensimmäinen voitto KTP:n kustannuksellaTampere Unitedin erinomaiset harjoitusottelut KTP:ta vastaan saivat jatkoa sunnuntaina Pirkkahallissa, kun Sinipaidat otti talven ensimmäisen voittonsa. Ottelu oli neljäs Tampere Unitedin ja KTP:n välillä kolmeen vuoteen. Harjoitusotteluista kaksi on nyt päättynyt TamUn voittoon ja kahdesti ollaan pelattu tasan.

KTP-ottelu oli Sinipaidoille talven kolmas ja ensimmäinen vuoden 2019 puolella. Samalla se oli ehdottomasti paras esitys, mitä uuden päävalmentajan Mourad Seddikin suojateilta on tähän mennessä nähty. Seddiki painotti ennen peliä, että halusi nähdä aktiivisen joukkueen, jolla on työmoraali kohdallaan. Sitä hän ja Pirkkahallin yleisö näkivätkin.

Ensimmäiset merkit ottelun annista saatiin jo heti ottelun avaushetkillä. Keskialueelta lähteneessä nopeassa hyökkäyksessä pallo pelattiin tuoreelle Tampere Unitedin sopimuspelaajalle Niklas Lindholmille, joka jatkoi röyhkeän juoksun kotkalaispuolustuksen keskeltä boksiin. Viimeistely jäi uupumaan, kun veto kilpistyi hyvin KTP:n maalilta vastaan tulleeseen Pyry Piiraiseen.

Sami Ekmark näyttää pääpelivoimaansa.

Sinipaitojen seuraava laatupaikka avautui reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen. TamUn ensimmäinen kulmapotku tavoitti aiemmin viikolla Unitedin kanssa sopimuksen solmineen Sami Ekmarkin, jonka laadukkaan puskun Piirainen sai torjuttua hyvällä refleksitorjunnalla ylärimaan. Näin uusi kotiyleisö sai heti esimakua Ekmarkin vaarallisuudesta myös hyökkäyssuuntaan. Ekmark pelasi ottelussa täydet minuutit vasemman puolustajan tontilla ja jätti itsestään varsin hyvän vaikutelman.

Jere Remes taistelee pallosta.

Kyseisen tilanteen jälkeen KTP alkoi saamaan enemmän pallokontrollia itselleen, mutta vaarallisimmat tekopaikat siunaantuivat yhä kotijoukkueelle. Kahdenkymmenen minuutin pelin jälkeen yllättäen kärjessä pelannut Jere Remes rynni tekopaikkaan hyvin saman tyyppisesti, kuin Niklas Lindholm ottelun alussa, mutta Remeksen laukaus painui aavistuksen vasemmalta ohitse. Lukemissa 0–0 mentiinkin tauolle.

TamU taistelee voiton itselleen

Aivan kuten avausjaksolla, TamU sai vahvan lähdön myös ottelun jälkimmäiseen nelivitoseen. Tällä kertaa uurastus myös palkittiin. Kulmapotkun jälkitilanteesta pallo jäi pyörimään KTP:n maalin edustalle. Ensimmäinen yritys pysähtyi tolppaan, mutta lopulta Jere Remes pääsi runnomaan pallon väkisin kotkalaisten maaliin, vieden Sinipaidat ansaittuun johtoon.

Kotkalaiset tasoittivat ottelun, kun peliä oli pelattu 67 minuuttia. Tauolla vaihdosta sisään tullut Kalle Multanen käynnisti oikealta laidalta hyökkäyksen, jossa pallo pelattiin keskelle ja jatkokosketuksella vasemmalle tekopaikkaan Tuukka Kurjelle. Kurki viimeisteli taidokkaasti ohi Elias Alasen.

Omar Khary pelasi talven ensimmäisen ottelunsa.

TamU iski kuitenkin välittömästi takaisin. Pallo tavoitti rangaistusalueen rajalla hetkeä aikaisemmin vaihdosta sisään tulleen Taavi Abruquahin, jonka painava laukaus upposi kotkalaismaalin oikeaan alakulmaan. Näin Sinipaidat uusi johtonsa minuutissa kotkalaisosuman jälkeen.

Pelin loppupuolella KTP:n Joonas Nissiselle avautui pariin otteeseen mahdollisuus ottelun tasoittamiseen, mutta yritykset jäivät osoitteettomiksi. KTP pääsi aivan lopussa pelaamaan myös hetken miehen ylivoimalla, kun kapteeni Eetu Rahkola pysäytti kotkalaishyökkäyksen alimpana miehenä ulosajon arvoisesti.

Katseet pallossa. Sami Ekmark hakee jälleen ratkaisua hyökkäyspäässä.

Kotiyleisölle mieluisat 2–1-lukemat säilyivät kuitenkin loppuun asti Pirkkahallin valotaululla, ja näin TamU taisteli itselleen talven ensimmäisen voiton Ykkösen sarjakauteen valmistautuvan kotkalaisryhmän kustannuksella. Vaikka KTP aloitti valmistautumisen tulevaan kauteen vasta viikko sitten, ja Tampereella oli mukana paljon testipelaajia, on hyvä tulos ylemmässä sarjassa pelaavaa joukkuetta vastaan aina kiitettävä suoritus.

Voiton lisäksi erityisesti ilme, jolla se saavutettiin, ilahdutti kotiyleisön lisäksi myös päävalmentajaa. ”Jätkät toteuttivat sitä mitä heiltä halusin. Löydettiin jostain ne voimavarat prässäämiseen, ja vaikka KTP toisella jaksolla pääsi välillä yhdellä tai kahdelle kosketuksella siirtämään palloa, niin pysyttiin siinä kuitenkin mukana”, päävalmentaja Mourad Seddiki iloitsi prässipelin onnistumista.

”Kunto meillä ei kuitenkaan vielä ole ihan huipulla. Välillä tuntui siltä, että ei jakseta, mutta silti toteutettiin sovittuja asioita”, Seddiki huomautti.

Tampere Unitedin seuraava ottelu on kauden 2019 ensimmäinen kilpailullinen ottelu, kun Ilveksen kakkosjoukkue asettuu vastaan Pirkkahallissa kahden viikon päästä sunnuntaina 27.1. Suomen Cupin ottelussa. Ottelu pelataan klo 13 alkaen, ja Ilves toimii ottelussa kotijoukkueena.

 
 
Tampere Unitedin logo
2 – 1

(0 – 0)

FC KTP logo

58' Jere Remes
69' Taavi Abruquah

Yleisömäärä:
128

67' Tuukka Kurki

Yleisömäärä:
128

32 Pyry Piirainen
2 Thibaut Bourrier vaihtoon 46’
4 Kimi Kolsi vaihtoon 84’
5 Paavo Voutilainen
8 Aleksi Ikonen vaihtoon 46’
10 Didis Lutumba vaihtoon 46’
13 Matias Paavola C vaihtoon 46’
15 Markus Koistinen vaihtoon 46’
18 ̱Daniil Kuznetsov vaihtoon 46’
19 Anton Eerola vaihtoon 46’
21 Arnaud Fezui vaihtoon 65’
31 Tomi Kopra
3 Matias Lindfors vaihdosta 46’
6 Juuso Laitinen vaihdosta 65’
7 Saku Leppänen vaihdosta 46’
9 Miika Kolsi vaihdosta 46’
14 Tuomas Ollila vaihdosta 46’
16 Tuukka Kurki vaihdosta 46’
17 Kalle Multanen vaihdosta 46’
20 Jimi Lassila vaihdosta 84’
22 Joonas Nissinen vaihdosta 46’
62Elias Alanen
2Arttu Mättö
3Sami Ekmark
5Eetu RahkolaC keltainen kortti 60' punainen kortti 89'
7Elias Harala vaihtoon 46'
16Marcio Severino vaihtoon 58'
18Jere Remes vaihtoon 58'
19Niklas Lindholm
20Verneri Uimonen
21Konsta Raittinen
25Omar Khary vaihtoon 71'
1Mikael Köngäs
17Oskari Ikonen
6Taavi Abruquah vaihdosta 58'
11Tuomas Telemäki
13Tatu Peltoniemi vaihdosta 58'
15Niko Äkräs vaihdosta 46'
23Ali Al-Fatli
27Nils Strömsholm keltainen kortti 78' vaihdosta 71'
32 Pyry Piirainen
2 Thibaut Bourrier vaihtoon 46’
4 Kimi Kolsi vaihtoon 84’
5 Paavo Voutilainen
8 Aleksi Ikonen vaihtoon 46’
10 Didis Lutumba vaihtoon 46’
13 Matias Paavola C vaihtoon 46’
15 Markus Koistinen vaihtoon 46’
18 ̱Daniil Kuznetsov vaihtoon 46’
19 Anton Eerola vaihtoon 46’
21 Arnaud Fezui vaihtoon 65’
31 Tomi Kopra
3 Matias Lindfors vaihdosta 46’
6 Juuso Laitinen vaihdosta 65’
7 Saku Leppänen vaihdosta 46’
9 Miika Kolsi vaihdosta 46’
14 Tuomas Ollila vaihdosta 46’
16 Tuukka Kurki vaihdosta 46’
17 Kalle Multanen vaihdosta 46’
20 Jimi Lassila vaihdosta 84’
22 Joonas Nissinen vaihdosta 46’