Suomen Cup tuo Tammelaan vieraita Turusta

15/04/2024 TamU
Otteluennakko

Miesten edustusjoukkueen taival Suomen Cupissa alkaa keskiviikkona, ja vastassa on sama seura, joka tuli vuosi sitten Kauppiin vastaavaan otteluun. Tällä kertaa ottelu ei herätä aivan niin suurta huomiota, sillä FC Interin veikkausliigamiehistön sijaan Tammelan stadionilla vierailee samassa Kakkosen lohkossa TamUn kanssa pelaava FC Interin kakkosjoukkue. Sinipaitojen ainoa tavoite on edetä cupissa jatkoon ja päästä jännittämään, millainen joukkue tulee seuraavaksi vastaan.

TamU – FC Inter 2

  • Suomen Cupin 3. kierroksella vastaan tulee samassa Kakkosen lohkossa pelaava FC Interin kakkosjoukkue.
  • TamU-klubi aukeaa jo klo 16.00 eli kolme tuntia ennen ottelun alkua, ja se on auki myös ottelun jälkeen.
  • Ottelu sisältyy kaikkiin kausi­kortteihin, ja kausi­kortit ovat edelleen myös myynnissä ottelun lipun­myynnissä.

Kaikki pelaajat haluavat parantaa meidän pelaamista, ja mitäpä parempaa paikkaa siihen voi olla kuin peli.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Meidän pitää saada enemmän rauhaa meidän pallolliseen pelaamiseen. Olemme olleet vähän liian suora­viivaisia, ja meidän pitää malttaa pitää palloa vähän kauemmin itsellämme.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Jos vuosi sitten Suomen Cupin ottelu FC Interiä vastaan oli suuri ottelu muutoin hieman hiukan harmaan alkukauden piristykseksi, tänä vuonna ottelu voisi tuntua enemmänkin välipalalta Tammelan stadionin avausottelun ja ensi lauantaina odottavan kauden ensimmäisen derbyn välissä. Päävalmentaja Jukka Listenmaa ei kuitenkaan ole havainnut haasteita pelaajien motivoimisessa.

”Kaikki pelaajat haluavat parantaa meidän pelaamista, ja mitäpä parempaa paikkaa siihen voi olla kuin peli. Kyllä voittoa lähdetään hakemaan täydellä innolla”, Listenmaa vakuuttaa.

Listenmaa näkee myös. että Suomen Cupin peli palvelee alkukaudesta hieman hakusessa olleen oman pelaamisen saamista kuntoon.

”Virallinen peli on kuitenkin parempi harjoitus kuin tavallinen harjoitus. Harjoituksissa kun pelataan 10v10-peliä, ihan sitä viimeistä potkua siihen ei kuitenkaan tule.

Kyllä tähän kohtaan on hyvä saada kunnon peli alle, kun edellisestä pelistä on kuitenkin monta päivää ja seuraavankin ihan riittävästi”, toteaa Listenmaa viitaten heti lauantaina Tammelassa pelattavaan derbyyn Ilveksen kakkosjoukkuetta vastaan.

Vastaan tuleva FC Interin kakkosjoukkue voitti viime kaudella oman Kolmosen lohkonsa lähes näytöstyyliin. Kaulaa toiseksi tulleeseen Åbo IFK:hon oli peräti kahdeksan pistettä ja Interin maaliero oli peräti 91–21. Tehtyjä maaleja kertyi siis keskimäärin yli neljä per ottelu ja päästettyjä niukasti alle yksi per ottelu.

Inter on pelannut TamUn tapaan tähän mennessä kaksi Kakkosen ottelua, joista ensimmäisessä se pelasi tasan 2–2 HJS:n kanssa ja toisessa voitti VJS:n runsasmaalisessa ottelussa 4–3. Molemmat ottelut pelattiin joukkueen kotikentällä Veritas Stadionilla.

Interin kakkosjoukkue toimii reservinä ja nuorten pelaajien kehityspaikkana liigajoukkueen tarpeisiin. Tällä kaudella kentällä käyneistä pelaajista eniten liigapelejä on vyöllä Otto Lehtisalolla, joka oli viime kaudella kerran jopa avauskokoonpanossa. Muutoin kakkosjoukkueen pelaajilla ei juurikaan minuutteja liigassa ole, mutta mm. SalPassa Ykköstä pelanneita pelaajia joukkueessa on useita.

Pelin pitää parantua otteluruuhkan keskellä

Oman mausteensa kokoonpanospekulaatioihin tuo niin sanottu cup-tied-sääntö, jonka mukaisesti Interin kakkosjoukkueella Suomen Cupissa kentälle menevä pelaaja ei voi myöhemmin pelata Interin edustusjoukkueessa Suomen Cupin ottelussa. Joka tapauksessa kentällä nähdään paljon melko nuoria pelaajia.

”Meidän pitää saada enemmän rauhaa meidän pallolliseen pelaamiseen. Olemme olleet vähän liian suoraviivaisia, ja meidän pitää malttaa pitää palloa vähän kauemmin itsellämme, ja juoksuttaa nuoria poikia, jotka prässäävät innokkaasti”, päävalmentaja Jukka Listenmaa kaavailee.

”Ei Inter kuitenkaan onneksi ihan junnujoukkue ole, vaan hyökääyspäässä on myös kolmekymppisiä kavereita mukana”, Listenmaa huomauttaa.

Tampere Unitedille ottelu tulee keskelle pientä otteluruuhkaa, kun pelejä pelataan jopa neljä alle päivää kahdessa viikossa. Kaikkinensakin huhtikuu on Sinipaidoille tiukka rupeama, kun pelejä 24 päivän aikana yhteensä kuusi, siis keskimäärin neljän päivän välein.

”Otteluruuhkaan on varauduttu koko talvi harjoittelemalla riittävän laadukkaasti ja riittävän fyysisesti. Harjoitukset pelien välillä ovat nyt vähän kevyempiä, palauttelemista ja valmistautumista. Toivotaan että pelaajat käyttävät välipäivät järkevästi leväten ja syöden hyvin, urheilijan elämää eläen”, Listenmaa kuvailee.

Päävalmentaja paljastaa, että myös pientä rotaatiota nähdään. Siihen tulee uusia mahdollisuuksia, sillä Jani Alaperä on kärsinyt viime kaudelta periytyneen kahden ottelun pelikieltonsa, ja Joonas Rantala ja Toni Toijala ovat tervehtyneet pelikuntoon. Toisaalta Eelis Korhonen ja Jonne Koistinen ovat poissa pienien vammojen takia.

Liput otteluun ja järjestelyt stadionilla

Ottelu pelataan Tammelan stadionilla keskiviikkona 17.4. klo 19.00 alkaen. TamU-klubi aukeaa stadionin 3. kerroksen sisätiloissa jo klo 16.00, ja katsomoihin pääsee klo 17.30 alkaen. TamU-klubille pääsee kausikortilla, jäsenkortilla, TamU-klubi-lipulla ja VIP–lipulla. TamU-klubi on avoinna myös ottelun jälkeen.

Pääsisäänkäynti Salhojankadun ja Ilmarinkadun kulmassa aukeaa klo 17.30. Tätä ennen TamU-klubille pääsee Salhojankadulla stadionin pitkän sivun keskellä sijaitsevasta VIP-siäänkäynnistä.

Liput otteluun ovat myynnissä Lippu.fi-verkkokaupassa ja klo 17.30 alkaen stadionin lipunmyynnistä Ilmarinkadulta eli Tammelan koulun puolelta. Jonottamisen lipunmyyntiin välttää käyttämällä verkkokauppaa. Otteluun on vapaa pääsy kausikortilla.

Liput pääkatsomoon (A-katsomo) maksavat 11,50 € aikuisilta ja 9 € alennusryhmiltä. Kannattajapäätyyn (D-katsomo) maksavat 10 € aikuisilta ja 7 € alennusryhmiltä.

TamU-klubi-liput maksavat 20 € aikuisilta ja 15 € alennusryhmiltä, ja istumapaikan saa valita vapaasti pääkatsomosta tai päädystä. VIP-liput maksavat 70 €.

Myös kausikortit ovat myynnissä ottelun lipunmyynnissä. Hinta pääkatsomooon 120 € aikuisilta ja 90 € alennusryhmiltä. Kannattajapäätyyn kausarit maksavat 100 € aikuisilta ja 70 € alennusryhmiltä. Kautta on jäljellä vielä vähintään 12 ottelun verran, ja kausikortti kattaa myös mahdolliset lisäkotipelit Suomen Cupissa, jatkosarjassa ja nousukarsinnoissa. Kausikortin ostaminen siis kannattaa!

Kaikki tarvittavat tiedot järjestelyistä: tampereunited.fi/ottelutapahtuma

Suora ottelulähetys Ruudussa

Sinivihreä seurayhteisö äänesti ottelun näkymään myös Ruudussa. Suora lähetys alkaa jo klo 18.50 ottelun ennakkohaastatteluilla.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

13.7. HJS - TamU 2 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

17.7. klo 19 TamU - SexyPöxyt

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49