Suomen Cup päättyi paikallis­kamppailuun

26/04/2024 TamU naiset
Otteluraportti

Naisten edustusjoukkue kohtasi torstaina Suomen Cupin toisen kierroksen ottelussa sarjaporrasta ylempänä Kakkosessa pelaavan paikallisvastustaja TPV:n. Suomen Cupin kohtaaminen oli joukkueiden ensimmäinen virallinen kohtaaminen. TPV oli Pyynikin koleassa illassa parempi lukemin 1–3 (0–2). Ratkaisevaksi muodostui erityisesti TPV:n rutiini ja terävyys maalintekotilanteissa, mutta etenkin toisella jaksolla TamU haastoi paikalliskilpailijan tosissaan. Ottelu antoi samalla hyvää osviittaa Kakkosen tasosta sekä TamUn suurimmista kehityskohteista tuleviin sarjaotteluihin.

Suomen Cup

1 – 3

  • Tampere United ei kyennyt voittamaan ensimmäistä virallista otteluaan TPV:tä vastaan.
  • Pallo-Veikkojen rutiini maalinteko­tilanteissa oli ratkaiseva tekijä ottelussa.
  • Sinipaitojen loppukiri lupaa hyvää tulevia sarja­otteluita ajatellen.

Lumisateet ja alhaiset lämpötilat ovat koetelleet kuluvalla kaudella Sinipaitoja. Suomen Cupin ottelu piti alun perin pelata jo tiistai-iltana, mutta sääolosuhteet siirsivät ottelun torstai-illalle. Samalla Tampere Unitedin kokoonpano kärsi, ja jalkeille saatiin vain 12 tervettä pelaajaa sekä yksi puolikuntoinen.

Ottelun ensiminuuteilla oli havaittavissa TamUn hermostuneisuus, eikä pitkiä syöttöketjuja saatu aikaiseksi. TPV sen sijaan malttoi liikuttaa palloa maltillisesti leveyssuunnassa ja sai TamUn puolustusmuodon aukeamaan. Prässin purku toimi TamUn puolustuslinjan etupuolelle asti, mutta Sinipaitojen viimeinen linja pysyi tiiviinä ottelun ensimmäisen kymmenen minuuttia.

Tunnustelevan alun jälkeen myös TamU sai rakennettua hyökkäyksen alkuja vierasjoukkueen päähän, ja lopulta yritys palkittiin kulmapotkulla. Johanna Heikkisen sisäänpäin kiertänyt pallo oli jälleen vaarallinen ja jäi pyörimään ruuhkaan maaliviivan tuntumaan, mutta kukaan Sinipaitainen ei saanut tökkäistyä palloa sisään ja TPV onnistui purussa.

Vain neljä minuuttia myöhemmin TPV onnistui rakentelemaan suoraviivaisen hyökkäyksen, joka sahasi Sinipaitojen puolustuksen hajalle. Aada Koivisto pääsi tilanteen päätteksi viimeistelemään ottelun ensimmäisen maalin.

TPV jatkoi maalin jälkeen painostustaan ja rauhassa kierrättämistä, kun taas TamU pyrki pysymään tiiviissä muodossa. Ottelun toinen maali syntyi vasemman laidan kautta 34. minuutilla, kun TPV pääsi TamUn muodon sisään. TPV:n pelaaja pääsi kuljettamaan laidasta kohti keskustaa, ja muutaman syötön kautta pallo päätyi Aada Koivistolle, joka teki nopean nopea harhautuksen ja viimeisteli varmasti. Peli tässä vaiheessa 0–2 ja niissä lukemissa siirryttiin myös tauolle.

Toiselle jaksolle kentälle asteli rentoutuneempi ja omaan tekemiseen uskova kotijoukkue, mikä näkyi kentällä pallonhallinnan tasoittumisella. Taululla tämä ei kuitenkaan heti näkynyt, vaan TPV vastasi ottelun kolmannesta maalista. TamU ei onnistunut riistossa kulmalipun tuntumassa, ja TPV pääsi keskittämään. Kaksi maalia iskenyt Aada Koivisto oli hiipinyt takatolpalle ja viimeisteli tarkasta keskityksestä illan kolmantensa.

Toisen jakson edetessä TamU sai pallolista peliään paremmin uomiinsa ja loi takaprässien seurauksena nopeita vastahyökkäyksiä. Näistä paras tilanne osui keskikentän taituri Jenni Särölle, jonka jalkaan pallo pomppi keskialueella. TPVn puolustuslinja ei pysynyt tilanteessa mukana ja maalivahtikin oli ulkona, mutta Särön viimeistely keskialueelta ei onnistunut.

Myös TPV oli lähellä onnistua tekemään vielä yhden maalin lisää. Johanna Heikkinen oli kuitenkin vielä maaliviivalla estämässä pallon valumisen maaliin.

Viimeinen 15 minuuttia oli Sinipaitojen paras osuus ottelusta, ja sen aikana saatiin saatiin luotua useampikin tekopaikka. Kahdeksan minuuttia ennen täyttä aikaa Jenni Särö haastoi TPV:n boksin tuntumassa, ja lopulta häntä vastaan jouduttiin rikkomaan. TamU sai loistavalta paikalta vapaapotkun ja sitä menivät juonimaan puolustaja Emilia Numminen ja wingback Johanna Heikkinen.

Vapaapotku lähti lopulta Nummisen jalasta osuen ensin ylärimaan ja sen jälkeen aivan maaliviivan tuntumaan. Tuomareilta tilanne meni ohi eikä täyttä varmuutta ole kävikö pallo tilanteessa maalissa, vaikka katsomossa TamU-kannattajat tuntuivatkin olevan asiasta varmoja. Jälkitilanteesta TamU sai vielä kulmapotkun, mutta sitä ei pystytty hyödyntämään tehokkaasti.

Kavennusmaali syntyi vain hetkeä myöhemmin. Toppari Emilia Numminen vapautti Johanna Heikkisen vasemmalla laidalla pitkällä pallolla. Heikkinen jatkoi pallon boksiin, jossa piikissä pelannut Janika Ilvesoksa viimeisteli upeasti pallon maaliin.

Kavennuksen myötä TamU viritteli vielä pientä kiriä, mutta ei saanut luotua enää erityisen vaarallisia tilanteita. Myös kentän toisessa päässä nähtiin muutamia erittäin vaarallisia vapaapotkuja, mutta TamUn maalivahti Hilkka Palo hoiti tilanteet virheettömästi.

Suomen Cup päättyi siis Sinipaitojen osalta 1–3-tappioon paikalliskilpailijalle. Kolmosen ottelut jatkuvat kuitenkin heti lauantaina, kun Paimion Haka tulee Sinipaitojen vieraaksi Pyynikin urheilukentälle. Ottelu potkaistaan käyntiin klo 14.00. Tule mukaan!

Suomen Cup

1 – 3

( 0 – 2 )

77′ Janika Ilvesoksa

Yleisöä:
74

14′ Aada Koivisto
24′ Aada Koivisto
42′ Aada Koivisto

Yleisöä:
74

33 Hilkka Palo
3 Jenni Särö
7 Laura Toivainen 51'
8 Janika Ilvesoksa
9 Johanna Heikkinen
14 Emilia Numminen
17 Johanna Lyytinen
21 Martta Järvinen
24 Mari Virtanen C
28 Pinja Frilander
30 Alina Matilainen
25 Aada Paukku
41 Jessi Hiltunen 51'
12Pinja Ilmivalta
2Venla Meronen
3Niina Huotari C
5Julie Forss 61'
6Janette Savumaa
7Greta Moilanen
11Sini Ruponen
14Nea Lehtinen 61'
18Aada Koivisto 64'
28Sanni Liitti 72'
44Alina Koulik 61'
1Ciia Graham
4Waranya Chaimuk 72'
8Essi Vilonen 73' 61'
16Elina Turja 61'
24Salla Kurki 64'
29Jatta Keskitalo
31Suvi Taivassalo 61'

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

13.7. HJS - TamU 2 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

17.7. klo 19 TamU - SexyPöxyt

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49